Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Silikoniranje sa unutrašnje je obavezno. S vanjske, čak ako unutrašnje zadrži svu vodu, spriječit će zavlačenje prljavšine u liniju spoja kabine i zida koju je onda teže čistiti, spriječit će ulazak vlage s vanjske strane kabine u taj spoj i kao treće, naprosto je ljepše nego gola linija spoja kabine i zida kada se lijepo silikonira.
Hakiz,
meni majstor nije silikonirao ni sa jedne strane i onda ja silikonirao sa obje strane bezbojnim sanitarnim. Sve ok sad
@irac300 nije do toga jer je sve skoro kupljeno, maltene novo je.
Možda je navoj crijeva malo dublji, ili gumica malo tanja, pa gumica dobro ne dihtuje jer nije dovoljno "pritisnuta".
Probaj staviti dvije gumice, jednu uz, na drugu. Ja sam tako rješavao.
Hehe evo riješio.
Ja sam mislio da je dihtung integralni dio tuš-crijeva jer kada god skinem ne vidim ništa, a isto tako kontam "pa stavio bi ga majstor valjda". Otprilike kako sam razumio @Haris.ba
Kupim za svaki slučaj dihtung (10pf), stavim na vrh i sve o.k.
NediM17 wrote: ↑19/09/2023 16:21
Sevap je ovakve "domaćine" lopatom uzimati.
Ispeci pa reci.
Obriši to ba i ne glupiraj se.
Riječi koje kažeš, nećeš moći vratiti. Ali na forumu opet možeš (izbrišeš post).
Pazi ti lika, pitaš za neku glupost i on bi lafo nekog lopatom uzimao. Nešto kao superioran tip, uzima te neke lopatom, njemu je apsolutno sve "već viđeno" i sve mu je "već poznato".
Njegovo znanje se temelji na iskustvu i tu je stari vuk.
NediM17 wrote: ↑19/09/2023 19:07
Bas kako sam kazes, pitas gluposti.
Majstor zaboravio staviti dihtung, i za to ti treba savjet.
Idi se istusiraj hladnom vodom.
Ej polako.
Postoje tuševi bez te vrste dihtunga što je već Haris spominjao i ja sam samo mislio da se radi o tome.
Halo, ljudi- polako!!!!
Povucite ručnu!
Nemojte da se komentarima kao što ih sada ovdje čitamo, ovaj lijepi podforum pretvori u etiketiranje, sprdanje, pa eto i zlobu!
Za takve izlive strasti imamo npr podforum Auto- Pitamo mehaničare itd itd...
Nismo svi isti, i hvala bogu da nismo, bilo bi dosadno živjeti. Neko ne zna ništa, neko zna nešto, neko zna puno.. pa hajte da ta znanja i iskustva dijelimo.. barem ja tako shvatam smisao ovog podforuma.
@Piaty -Što se tiče uklanjanja fleke na keramici od plastične boce, probaj sa vodikovim peroksidom (hidrogen)12% u tečnom stanju, ima ga u prodavnicama opreme za frizere. Dobar je izbjeljivač, sa njim sam uspijevao da uklonim raznorazne fleke sa drvenih površina, a drvo je jako upijajuća podloga.
kuli1961 wrote: ↑20/09/2023 11:11
Halo, ljudi- polako!!!!
Povucite ručnu!
Nemojte da se komentarima kao što ih sada ovdje čitamo, ovaj lijepi podforum pretvori u etiketiranje, sprdanje, pa eto i zlobu!
Za takve izlive strasti imamo npr podforum Auto- Pitamo mehaničare itd itd...
Nismo svi isti, i hvala bogu da nismo, bilo bi dosadno živjeti. Neko ne zna ništa, neko zna nešto, neko zna puno.. pa hajte da ta znanja i iskustva dijelimo.. barem ja tako shvatam smisao ovog podforuma.
@Piaty -Što se tiče uklanjanja fleke na keramici od plastične boce, probaj sa vodikovim peroksidom (hidrogen)12% u tečnom stanju, ima ga u prodavnicama opreme za frizere. Dobar je izbjeljivač, sa njim sam uspijevao da uklonim raznorazne fleke sa drvenih površina, a drvo je jako upijajuća podloga.
Piaty wrote: ↑20/09/2023 13:53
@kuli1961 - hvala Kuli. I u pravu si za drvene površine. Tu je situacija još i gora.
@MehmedPasaMoric - mislim da neće ići sa šmirglom i č.četkom jer sam skoro siguran da bih oštetio keramiku. Ali danke
@sumirprimus - 100% se slažem o prijedlogu za kulija
Nema sanse da bi je ostetio, keramiku moze ostetiti samo materijal tvrdji od nje same, npr dijamant... Ja sam smirglom skidao neke ostatke silikona koji nisu htjteli nikako da se ociste
Piaty wrote: ↑20/09/2023 13:53
@kuli1961 - hvala Kuli. I u pravu si za drvene površine. Tu je situacija još i gora.
@MehmedPasaMoric - mislim da neće ići sa šmirglom i č.četkom jer sam skoro siguran da bih oštetio keramiku. Ali danke
@sumirprimus - 100% se slažem o prijedlogu za kulija
Nema sanse da bi je ostetio, keramiku moze ostetiti samo materijal tvrdji od nje same, npr dijamant... Ja sam smirglom skidao neke ostatke silikona koji nisu htjteli nikako da se ociste
Ako je keramika sa visokim sjajem moguce ju je izgrebati. Ovisi naravno od glazure
Al bi mozda mogao probati sa ziletom za ciscenje kuhinjskih keramickih ploca… hmm
Odmaščivač, sirće, čelična vuna, plastični strugač. Aceton. I strpljenje. Ako to ne pomogne, onda varikine, kiseline, brusilice, štemalice, dinamit, atomska itd.
Realno, ako želi da to uradi kako treba, i da mu se mrlja ne vraća, treba da brusilicom isječe fuge, oštema umrljane pločice i ostatke ljepila ispod njih, otpraši, nanese novo ljepilo i zalijepi nove pločice. Samo treba tonirati fugu da bude iste nijanse kao ova koja je već nanesena.
Last edited by Snake Eyes on 20/09/2023 21:39, edited 1 time in total.
Snake Eyes wrote: ↑20/09/2023 21:37
Realno, ako želi da to uradi kako treba, i da mu se ne ponovi, treba da brusilicom isječe fuge, oštema pločice i ostatke ljepila, nanese novo ljepilo i zalijepi nove pločice. Samo treba tonirati fugu da bude iste nijanse kao ova koja je već nanesena.