tv prenos egipatskih revolucionara

Post Reply
jefferson

#1601 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

severin wrote:Pa ja sam mislio vi sve znate? Nemoguce da nepise na wikipediji????
Onda jbg, malo se potrudite, ima jos foruma osim islambosne!
nema se sta tu podrzavati kad su to isti ljudi isto pleme savez...isti cilj imaju

isto ko da pitas zasto dionicari neke firme podrzavaju istu ;-)[/quote]
hahahaha, ma ja sta, sve je to zavjera :lol:[/quote]
prije 6 godina bila je prica(teorija zavjere) da ce EU dobiti predsjednika pa ti vidi ;-)
nemoj zezat? E o tome sam bas cijelo vrijeme razmisljao. Na sta li ce mi sad zivot liciti :lol:

off the topic: de se nauci citirati, vazda za tobom ispravke!
severin

#1602 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by severin »

]
hahahaha, ma ja sta, sve je to zavjera :lol:[/quote]
prije 6 godina bila je prica(teorija zavjere) da ce EU dobiti predsjednika pa ti vidi ;-)
nemoj zezat? E o tome sam bas cijelo vrijeme razmisljao. Na sta li ce mi sad zivot liciti :lol:

off the topic: de se nauci citirati, vazda za tobom ispravke![/quote]

nisam ni mislio da znas bolje ;-) kad nestane argumenata pocnes gluposti valjati..
psydelija

#1603 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

jefferson wrote:Ne znam, jedino da im simpozijum delirijum ode tamo i pomogne, i onaj forumas sto zna koliko ih se treba baciti pod tenkove, pa da ih posavjetuju :D
koristis se osobinama: provokatora, misa, zloce, licemera... izvlacis iz konteksta reci koje ti odgovaraju da bi stvarao svadju, smutnju i zabune. klasican manir okorelog komûnjare. :D

niti sam rekao da trebaju skakati, niti zelim da se krvoprolice desi. ono sto sam rekao je sledece: "da bi ova revolucija uspela mora poteci dosta krvi, moraju egipcani masovno rukama na tenk ici... no zato nisu spremni!"

"rukama na tenk" je tu kao simbolika i fakat stanje!

znaci, mubarak i vojna hunte ne zele i ne mogu (razlog: izrael, eu, usa...) da mirnim putem odu sa vlasti. predaja vlasti mirnim putem u ovoj situaciji je nemoguca. zato sam i napisao da je neminovno prolivanje krvi ako se zeli rezultat (svrgavanje mubaraka i vojno polic. generala). znaci, nije to moja zelja kako pojedini bolesni mozgovi sa ovog foruma konstruisu, vec realna cinjenica.
jefferson

#1604 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

severin wrote:]
hahahaha, ma ja sta, sve je to zavjera :lol:

off the topic: de se nauci citirati, vazda za tobom ispravke![/quote]
nisam ni mislio da znas bolje ;-) kad nestane argumenata pocnes gluposti valjati..
kazem ti ja za citiranje! A to o teorijama zavjere, cujem ja to svakodnevno kada komsinica sa petog na balkonu se zali na zivot jer je amerika podrzavala Mubaraka 30g. Da se to nije desilo i da amerika nije licemjerna :lol: sve bi bilo uredu, ovako joj je zivot sjeban zbog amerike.
Takodje, prica se da je i problem pasa lutalica isto abog amerike, ali se ne zna jos jel zbog podrske mubaraku ili izraelu.
Jbt, pa imal u ovoj prici npr. krivice egipcana? Krivice arapskog svijeta, ili je sve amerika, cionisti, zapad, modernizam?
jefferson

#1605 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

psydelija wrote:
jefferson wrote:Ne znam, jedino da im simpozijum delirijum ode tamo i pomogne, i onaj forumas sto zna koliko ih se treba baciti pod tenkove, pa da ih posavjetuju :D
koristis se osobinama: provokatora, misa, zloce, licemera... izvlacis iz konteksta reci koje ti odgovaraju da bi stvarao svadju, smutnju i zabune. klasican manir okorelog komûnjare. :D

niti sam rekao da trebaju skakati, niti zelim da se krvoprolice desi. ono sto sam rekao je sledece: "da bi ova revolucija uspela mora poteci dosta krvi, moraju egipcani masovno rukama na tenk ici... no zato nisu spremni!"

"rukama na tenk" je tu kao simbolika i fakat stanje!

znaci, mubarak i vojna hunte ne zele i ne mogu (razlog: izrael, eu, usa...) da mirnim putem odu sa vlasti. predaja vlasti mirnim putem u ovoj situaciji je nemoguca. zato sam i napisao da je neminovno prolivanje krvi ako se zeli rezultat (svrgavanje mubaraka i vojno polic. generala). znaci, nije to moja zelja kako pojedini bolesni mozgovi sa ovog foruma konstruisu, vec realna cinjenica.
Pa eto ti prilike da heroj postanes :lol: :lol: Jos uvijek neki redovni letovi imaju za Kairo. Fini idi i objasni ljudima da ne zive u zabludi!
severin

#1606 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by severin »

kazem ti ja za citiranje! A to o teorijama zavjere, cujem ja to svakodnevno kada komsinica sa petog na balkonu se zali na zivot jer je amerika podrzavala Mubaraka 30g. Da se to nije desilo i da amerika nije licemjerna :lol: sve bi bilo uredu, ovako joj je zivot sjeban zbog amerike.
Takodje, prica se da je i problem pasa lutalica isto abog amerike, ali se ne zna jos jel zbog podrske mubaraku ili izraelu.
Jbt, pa imal u ovoj prici npr. krivice egipcana? Krivice arapskog svijeta, ili je sve amerika, cionisti, zapad, modernizam?[/quote]

ne kazu djabe naj lakse se praviti budala
kako nije sve zbog amerike kad svugdje nos zabada
idi malo prosurfaj pa vidi kolko milijardi izdvajaju za prisluskivanje cjeloga svjeta... al nije amerika kriva za sve je kriv
mujo :lol:
jefferson

#1607 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

severin wrote:kazem ti ja za citiranje! A to o teorijama zavjere, cujem ja to svakodnevno kada komsinica sa petog na balkonu se zali na zivot jer je amerika podrzavala Mubaraka 30g. Da se to nije desilo i da amerika nije licemjerna :lol: sve bi bilo uredu, ovako joj je zivot sjeban zbog amerike.
Jbt, pa imal u ovoj prici npr. krivice egipcana? Krivice arapskog svijeta, ili je sve amerika, cionisti, zapad, modernizam?
idi malo prosurfaj pa vidi kolko milijardi izdvajaju za prisluskivanje cjeloga svjeta... al nije amerika kriva za sve je kriv
mujo :lol:[/quote]

Ja i???? Sta bi trebali uraditi sa tim milijardama? nama dati mozda? egipcanima?
Desert Wind

#1608 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Desert Wind »

martin u zagreb martin iz zagreba...

dzaba ljudi izginuse ha 'vako ha 'nako...
nek' im je bog na pomoci...
jefferson wrote:
Ja i???? Sta bi trebali uraditi sa tim milijardama? nama dati mozda? egipcanima?
jbo mater kol'ko pameti iz tebe izlazi cudi me da do pentagona do sad nisi dogur'o :lol:
psydelija

#1609 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

jefferson wrote:Pa eto ti prilike da heroj postanes :lol: :lol: Jos uvijek neki redovni letovi imaju za Kairo. Fini idi i objasni ljudima da ne zive u zabludi!
rado bih isao da se borim za pravdu obicnog coveka! ali, nazalost, nije to revolucija vec obican bunt. bunt, bez vodje, cilja, taktike i simbola... bunt koji je isceniran za nesto vece, a ne za dobrobit egipcana!
Desert Wind

#1610 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Desert Wind »

po stanju stvari na terenu dzaba bi demonstrirali i da je mubarak otis'o naslijedio bi ga mozda jos veci papson od njega Omarijel...

Koliko sam uspio procitati izmedju redova na americkim vijestima Izrael je "bio spreman da suradjuje sa Omarom"... :zzzz:
severin

#1611 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by severin »

mujo :lol:[/quote]

Ja i???? Sta bi trebali uraditi sa tim milijardama? nama dati mozda? egipcanima?[/quote]

ti kao iskusni forumas sa 4697 postova koji mene vazda mora ispravljati nemoj da zacatavamo neg da se vratimo temi...
psydelija

#1612 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

Desert Wind wrote:Koliko sam uspio procitati izmedju redova na americkim vijestima Izrael je "bio spreman da suradjuje sa Omarom"... :zzzz:
omar sulejman je mosadov covek!!! lik je bio dugogodisnji sef tajne sluzbe i vise od 30 godina Hosnijev covek od zadatka... radio je na vise kriticnih tacaka u pomirenju izraela i egipta, a sudelovao je i u pregovorima na relaciji palestina-izrael... isti ima biznis sa turizmom, deo brodova koji krstare nilom su u njegovom vlasnistvu.
jefferson

#1613 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

psydelija wrote:
jefferson wrote:Pa eto ti prilike da heroj postanes :lol: :lol: Jos uvijek neki redovni letovi imaju za Kairo. Fini idi i objasni ljudima da ne zive u zabludi!
rado bih isao da se borim za pravdu obicnog coveka! ali, nazalost, nije to revolucija vec obican bunt. bunt, bez vodje, cilja, taktike i simbola... bunt koji je isceniran za nesto vece, a ne za dobrobit egipcana!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
barbar

#1614 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by barbar »

psydelija wrote:
:thumbup:
Mada če vrijeme pokazati šta je sve "iza paravana".Ubrzo
A_I_

#1615 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by A_I_ »

bijela wrote:
AldinK wrote:A ako Mubarak ode, zamijenit ce ga Omar Suleiman. Suleiman je bio direktor monstruozne egipatske tajne sluzbe, izraelski covjek. Nije bas neki napredak...
prijelazna vlada

Jasta, sto bi Ameri rekli orderly transition :roll:

Nadam se da ce narod biti dosljedan i dovoljno uporan da citav tiranski rezim otjeraju s vlasti.
jeza u ledja

#1616 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jeza u ledja »

"Rado bih im se pridruzio, ali nije to to, znate..."

Buahahaha. :lol: :lol: :lol: :sax:
simpozijum delirijum

#1618 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by simpozijum delirijum »

a sta je ? tresu se gace >??
narod se buni , vidim ja da se ocajnicki pokusava da se revolucija u Arapskome svijetu predstavi kao nekakva extremisticka , zloglasno "Islamisticka" i slicne propagandne izmisljotine
i ako zele Islam , a ne "Coca -Cola drzavu ' pod cizmom imperijalista , koji ce im nametnuti vrijednosti poput; "kraljevskoga vjencanja Princa i neke tamo kurave u V.Britaniji ", i zderanje hamburgera i Big Brother Show
neka bude !
( i osuditi ratnoga zlocinca na deset godina robije kao da je dzepario u tramvaju a ne a pobio nas na hiljade , a Ratko Mladic jos uvijek slobodan ?)
a sta nam je to taj "vrli zapad" donio " osvrnite se oko sebe ?
koje to istinske i ljudske vrijednosti ?
gomile narkomana i mlade izgubljene generacije koja je brza na obaracu i nasilju i djevojcice koje zatrudne sa 14 godina
uz mngo video-igara
ovo nije video igra
ovo je revolucija i ponestace "smajlijia " vrlo brzo , kada se bude placao benzin 10 dolara galon , i tako i treba !
( ja ucim voziti bAciklo " :thumbup: )
:lol:
dosta i jesu krv pili tom narodu tamo ,sjebite bijela covjeka do daske ( uz podrsku mojih Afro-Amerikanaca koji pazljivo , vrlo pazljivo prate desavanja u Egiptu , bude se braca !)
jeza u ledja

#1619 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jeza u ledja »

simpozijum delirijum wrote:a sta je ? tresu se gace >??
Osvrni se TI oko sebe.
Sta radis trenutno? Gledas u kompjuter, listas internet, ko ti je to omogucio?
simpozijum delirijum wrote: koje to istinske i ljudske vrijednosti ?
gomile narkomana i mlade izgubljene generacije koja je brza na obaracu i nasilju i djevojcice koje zatrudne sa 14 godina
Sta si ti od toga?
Djevojcice se udaju u zemljama Treceg svijeta sa 13 godina. Halo!!
Mislis da se u Egiptu, Brazilu, Indiji, Pakistanu, Sudanu, djeca ne drogiraju??? I to tako vijekovima??? Pa s koje si ti planete sisao??? Znas li ti ista o tom svijetu o kojem toliko trabunjas osim sa internet stranica napisanih od strane ljudi slicnih tebi, koji su takodje svijet spoznali na osnovu internet izvjestaja?
Jesi li ikad bio na ulicama Kaira, Shangaja, Delhija, Teherana?
simpozijum delirijum wrote: uz mngo video-igara
ovo nije video igra
Ali za tebe jeste.
simpozijum delirijum wrote: [dosta i jesu krv pili tom narodu tamo ,sjebite bijela covjeka do daske ( uz podrsku mojih Afro-Amerikanaca koji pazljivo , vrlo pazljivo prate desavanja u Egiptu , bude se braca !)
Pa sta si ti nego "bijeli covjek"? Tvoja braca crnci? ahahaha. Ista ona braca koju maltretiraju u Kairu na svakom koraku?

Kakav si ti samo lik. Ne znam jel shvatas koliko ti se ljudi smiju. Odrasti! Svijet je malo komplikovaniji nego sto mislis.
simpozijum delirijum

#1620 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

jeza u ledja wrote:
simpozijum delirijum wrote:a sta je ? tresu se gace >??
Osvrni se TI oko sebe.
Sta radis trenutno? Gledas u kompjuter, listas internet, ko ti je to omogucio?
simpozijum delirijum wrote: koje to istinske i ljudske vrijednosti ?
Sta si ti od toga?
Djevojcice se udaju u zemljama Treceg svijeta sa 13 godina. Halo!!
Mislis da se u Egiptu, Brazilu, Indiji, Pakistanu, Sudanu, djeca ne drogiraju??? I to tako vijekovima??? Pa s koje si ti planete sisao??? Znas li ti ista o tom svijetu o kojem toliko trabunjas osim sa internet stranica napisanih od strane ljudi slicnih tebi, koji su takodje svijet spoznali na osnovu internet izvjestaja?
Jesi li ikad bio na ulicama Kaira, Shangaja, Delhija, Teherana?
simpozijum delirijum wrote: uz mngo video-igara
ovo nije video igra
Ali za tebe jeste.
simpozijum delirijum wrote: [dosta i jesu krv pili tom narodu tamo ,sjebite bijela covjeka do daske ( uz podrsku mojih Afro-Amerikanaca koji pazljivo , vrlo pazljivo prate desavanja u Egiptu , bude se braca !)
Pa sta si ti nego "bijeli covjek"? Tvoja braca crnci? ahahaha. Ista ona braca koju maltretiraju u Kairu na svakom koraku?

Kakav si ti samo lik. Ne znam jel shvatas koliko ti se ljudi smiju. Odrasti! Svijet je malo komplikovaniji nego sto mislis.
prosao sam dosta u mnogo toga uzduz i poprijeko , ne treba mi niko pametovati ( na hiljade ljudi u preko 20 drzava )
osvijestice se polako , korak po korak , pa i ti
pogledaj linkove i video koji ja i ostali postavljaju ?
to je to
opusti se i uzivaj ;-) prilagodi se promjenama
simpozijum delirijum

#1621 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

mozda On moze bolje odgovoriti , kontraverzni Andrej Nikolaidis ;
http://www.e-novine.com/stav/44042-Istina-hvala.html
drenmajster

#1622 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by drenmajster »

Amerika fol podrzava promjene-a u stvari Mubarak diriguje citavom stvari iz Americke baze u Egiptu.Stari je to politicki pas i diktator da bi tek tako otisao sa vlasti na "izvolte" gospodo revlucionari ja vise ne mogu-glava je u pitanju(u svakoj situaciji osim ove roknula bi ga ili CIA ili muslimanska braca).Ostalo mu je jedino da odrzi postojeci sistem dok se situacija ne smiri i dok se ne pojave politicke snage koje imaju drugaciji diskurs i od muslimanske brace.Izbori-najesen a do tada sta se sve moze dogoditi????U medjuvremenu mozemo uzivati u epizodama binbir geçe i dozivljajima lijepe Seherzade,zdravije je.
ultima_palabra

#1623 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by ultima_palabra »

Pretpostavljam da je sve ovo dio igre... Amerika će sad poduprijeti demonstrante i "demokratsku volju Egipta", Mubarak će se lafo još malo odupirati, a onda će "egipatski narod izvojevati istorijsku pobjedu"... ustvari će američki ljudi u novoj vlasti obezbjediti da nikakve stvarne promjene ne bude.

Ako ih ne možeš pobjediti, uvjeri ih da su oni pobjedili, a da si im ti prijatelj ;-)
zonbirile

#1624 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

jebi ga kada se handrilo pola tada poznatog svijeta,bilo je sve OK,ali tada nije bilo Amerike.Dolaskom Amerike na javnu scenu,zamjenile se uloge.Šuti i trpi,ili mjenjaj pozu.
theTruePath

#1625 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by theTruePath »

Tahrir trg pun tokom dzumme,,sad se moze nesto dogoditi

dzumma:

Image
Post Reply