Control panel wrote:iceman2010 wrote:
Ako sam ja dobro shvatio moze vjeronauka ili alternativni predmet. Nemoze "nista" jer su vjecnici uvazili Suljagicevu aprilsku pamet da nema sjedenja po hodnicima i diskriminacije zbog ocjene manje. Stoga su poslanici shvatili da je aprilska pamet Suljagica bila bolja od sadasnje po kojoj je udure da se sjedi po hodnicima i ima ocjena manje.
prvo nije ''nista'', nego u zakonu fino stoji da ce skola na raspolaganje ucenicima staviti svoje resurse,( sala za fizicko, biblioteka, informatika...) znaci nije nista to samo zlobnici kazu nije nista.
zna li se ko je glasao za ovaj sramni zakon. odnosno ukidanje-preglasavanje demokratske volje roditelja da im djeca ne pohadjaju vjeronauku.
Prvo: to je mogao da uradi i bez ovolike buke i prije. Ko ide na vjeronauku ide. Ko ne ide neka mu skola obezbjedi bla,bla,bla.... Ali pricala se neka druga prica u aprilu ili neko ima blagu amneziju?
Drugo: I dalje ti ucenici imaju ocjenu manje. Zar do juce to nije bila najveca diskriminacija u drzavi i top tema? Zar nisu izracunavani procenti ocjena i nekim filmskim trikovima objasnjavano koliku korist imaju oni koji pohadjaju vjeronauku zbog jedne petice vise?
Trece: Koristenje tih objekata je upitno jer su vecim djelom dana zauzeti (casovi fizickog i informatike npr.)
Dakle, misljenja sam da se doticni ministar malo pogubio. Danas bi "krv proljevao" za stvar protiv koje bi isto to radio u aprilu. Smijesno, presmesno. Naravno to nije licemjerno. To je samo malo licemjerno (da malo preformulisem nadrealiste). Ocigledno je da ministar ima licne frustracije vjerom i vjeronaukom, a da su sve ostale odluke samo nacin borbe u kojoj je sve dozvoljeno. Tako je najjaci argument iz aprila postao nebitan kada je ministru pocelo odgovarati da ima onih koji imaju ocjenu manje. Zbog toga je i pravio dvije ankete jer je prvom bio licno nezadovoljan, pa je ovim nastojao smanjiti broj onih koji idu na vjeronauku zaboravljajuci zbog cega je cijela prica i pokrenuta, a to je upravo da su diskriminari oni koji imaju predmet manje. Tako ispade da se ministar zalaze za ono sto je u aprilu bila diskriminacija koje se ministar, a bogami i vecina forumasa, gnusao. Sada odjednom pricamo drugu pricu i krijemo prave razloge. A mene su ucili da se ovakav nacin rezonovanja zove licemjerje.