Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
inspire_me

#1601 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

Eh bila sam juce na Joico 4 koraka tretmanu. Onako prvi utisci, kosa jeste sjajnija i skroz je mekana kao svila, sto meni u biti i ne odgovara jer inace imam tanku svilenkastu kosu, pa se sva slozi i nigdje je :-? Tretman traje nekih pola sata. Vidjecemo kako ce se ponasati ovih narednih dana, jer sam cula i da se ne masti puno uz pomoc ovih preparata, a ja inace kosu perem svaki drugi dan. Naravno da se nista ne moze vidjeti nakon jednog tretmana, ali eto ne moze skoditi kosi malo dohrane, oporavak je nakon ovog dugog ljeta i vrucina sigurno prijeko potreban svakoj kosi, ali sad da je nesto spektakularno, nije.
nera18

#1602 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nera18 »

ima li iko ikakvih iskustava
smedja kana lush+ pramenovi... ?smijem li :_D
Michun

#1603 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

nera18 wrote:ima li iko ikakvih iskustava
ja znam osobe koje su koristile crnu i bile zadovoljne pravo.
sto ne bi mogla? pa ti si smedja svakako...
Ductus Holedocus

#1604 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ductus Holedocus »

kako mogu ucickati kosu,a da mi budu dugotrajnije loknice(2/3dana)?
nera18

#1605 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nera18 »

Michun wrote:
ma joj ja sam u brzini napisala nebulozu
stavljam ja smedju vec par mjeseci... al sam sad imala zelju koji pramen svijetlo smedji izvuc...tamno o plavi...
pa nisam bas sigurna smijel se to na kaniranu kosu, jel neko pokusavao?
alica.k

#1606 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

nera18 wrote:
Michun wrote:
ma joj ja sam u brzini napisala nebulozu
stavljam ja smedju vec par mjeseci... al sam sad imala zelju koji pramen svijetlo smedji izvuc...tamno o plavi...
pa nisam bas sigurna smijel se to na kaniranu kosu, jel neko pokusavao?
mislim da cak i nece uspjeti...a smijes svakako probat jer kanirana kosa nije hemijski tretirana kosa.
nera18

#1607 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nera18 »

mislim da cak i nece uspjeti...a smijes svakako probat jer kanirana kosa nije hemijski tretirana kosa.[/quote]
ma tebe sam i ocekivala :) nafatat cu kakvog frizera ovih dana, imam nalet promjene pa se eto cisto raspitujem koliko cu se unistiti ovim :D
alica.k

#1608 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

nera18 wrote:ma tebe sam i ocekivala :) nafatat cu kakvog frizera ovih dana, imam nalet promjene pa se eto cisto raspitujem koliko cu se unistiti ovim :D
ma bas sam pricala s frizerkom o tome u subotu...kaze da je jednoj curi pokusavala blansom izbijeliti kanu i nije uspjela
nera18

#1609 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nera18 »

alica.k wrote:
nera18 wrote:ma tebe sam i ocekivala :) nafatat cu kakvog frizera ovih dana, imam nalet promjene pa se eto cisto raspitujem koliko cu se unistiti ovim :D
ma bas sam pricala s frizerkom o tome u subotu...kaze da je jednoj curi pokusavala blansom izbijeliti kanu i nije uspjela
vjerovatno cu pokusati, mada to unisti kosu dovraga a taman sam je dovela u red, pa javim :D

ako sma dobro shvatila, kana se "omotava oko dlake" ne boji tj ne prodire u dlaku... vjerovatno to ima smisla, al budemo vidjeli
Michun

#1610 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

nero, a da probas sa plavom kanom? ima li u lushu?
i pitanje za sveopstu populaciju zena - syoss farbe, jel neko koristio, kakve su?
Cholina_Lokica

#1611 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

Michun wrote:nero, a da probas sa plavom kanom? ima li u lushu?
i pitanje za sveopstu populaciju zena - syoss farbe, jel neko koristio, kakve su?
Ja koristila, kupila da probam, i sad se drzim samo njih, skroz mi dobra. Mada neki kazu da im ne valja
spoky

#1612 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by spoky »

oknih ja kosu nedavno, i boja je ispala nekako bezveze, prošarana smekasto narandasta, ali što se tice kose mislim da ju je kana malo sredila :). planiram se oknit ponovo i voljele bih da boja bude malo intenzivnija, recimo više crvenkastija. Koju kanu da kupim i gdje? Prvi put sam kupila u Badem butiku. kakve su te Lush sto spominjete, jeli one imaju više nijansi i gdje se kupuju?
Michun

#1613 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

spoky wrote:oknih ja kosu nedavno, i boja je ispala nekako bezveze, prošarana smekasto narandasta, ali što se tice kose mislim da ju je kana malo sredila :). planiram se oknit ponovo i voljele bih da boja bude malo intenzivnija, recimo više crvenkastija. Koju kanu da kupim i gdje? Prvi put sam kupila u Badem butiku. kakve su te Lush sto spominjete, jeli one imaju više nijansi i gdje se kupuju?
bbi, na prizemlju, ono sto mirise kad udjes.

http://www.lush.hr/?lang=hr&section=pro ... zvod&id=93
blue_sky

#1614 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by blue_sky »

koristila i namjeravam nastaviti, meni su super :thumbup:
Nadinka

#1615 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Nadinka »

Ja sam se farbala sa Jocio farbama, i kosa stvarno bude mekana i drugacija, jeidni razlog sto ne idme redovno je sto to traje nekako satima, dok ti operu jednom kosu, pa netso kao otvaraju dlaku, pa necim hrane, pa farbaju, pa peru kosu pa zatvaraju dlaku, mislim redoslijed nisma ni upratila :D . Uglavnom, kos ja etsvarno bila osjetno drukcija i to je primjetila i moja druga frizerka, koja sad u Sarajevu isto radi ove tretmane rekonstrukcije tjemena (na Grbavici, predstavljala sma ih na MZT). Lela (frizerka) je sebi radila nakon umetaka i kaze da je preporodila kosu.

Koristim i neke druge proizvode Joico, ali iskreno, skupi su a ne vidim neki efekt, kontam jos probati ovaj njihov K reconstruct kuci ono umejsto regenratora.

a sad off the topic, ako neko zeli avon set za kosu:
http://malezensketeme.com/post/4341
Allenass

#1616 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

blue_sky wrote:
Takođe :) . Boja mi ispadne baš onako kako želim a i sporije se ispiru od recimo Palettinih.
Ljuska_u_BaklaFi

#1617 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Allenass wrote:
blue_sky wrote:
Takođe :) . Boja mi ispadne baš onako kako želim a i sporije se ispiru od recimo Palettinih.
Hajd ako ste se u srecile dobro je, ja i zuta macka smo nayebale sa syoss-om. Meni em se ispire (tamno smedja) em neki crveni odsjaj bljesti, ma jad i cemer. Da mi nije mrsko mackat se sat vremena na ovu kosurinu do pola ledja, od kad se kanim na popravni.
alica.k

#1618 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ne postoji plava kana, kana je iskljucivo crvena pa joj se dodaju stvari i stvarcice da mijenja tonove...kod nas cassia obovata sto daje plavi ton nema uzeti (barem kolko se sjecam) i mislim da se i tako ne bi primilo, jer nece posvijetliti kosu vise od jedne - dvije nijanse.
cak je i farbom tesko ici u svjetliju boju vise od nijanse-dvije...i frizer ti za pramenove izbijeli kosu.
inspire_me

#1619 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:Ja sam se farbala sa Jocio farbama, i kosa stvarno bude mekana i drugacija, jeidni razlog sto ne idme redovno je sto to traje nekako satima, dok ti operu jednom kosu, pa netso kao otvaraju dlaku, pa necim hrane, pa farbaju, pa peru kosu pa zatvaraju dlaku, mislim redoslijed nisma ni upratila :D . Uglavnom, kos ja etsvarno bila osjetno drukcija i to je primjetila i moja druga frizerka, koja sad u Sarajevu isto radi ove tretmane rekonstrukcije tjemena (na Grbavici, predstavljala sma ih na MZT). Lela (frizerka) je sebi radila nakon umetaka i kaze da je preporodila kosu.

Koristim i neke druge proizvode Joico, ali iskreno, skupi su a ne vidim neki efekt, kontam jos probati ovaj njihov K reconstruct kuci ono umejsto regenratora.

a sad off the topic, ako neko zeli avon set za kosu:
http://malezensketeme.com/post/4341
Ja sam vec pisala ovdje da sam isla na onaj Joico tretman u 4 koraka. Tom prilikom mi je frizerka preporucila da dodjem da se ofarbam njihovim farbama, jer mi je kosa poprilicno suha i ostecena, a njihove farbe kao ne stete kosi. Obzirom na to da si ti takodje plavusa, a ja nemam vise taj luksuz ni jedne sekunde da eksperimentisem sa kosom, zanima me kako si bila zadovoljna sa izborom boja, kakve su u odnosu na nijanser i ostavljaju li zuto/narandzasti odsjaj na izrastku???
Zvrkicaa

#1620 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zvrkicaa »

Moja valovita, pa me nervira ! Il se uvij kako treba (frckavo) il se ispravi :D Al ne slusa me nikako :)
nera18

#1621 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nera18 »

prodajem onu tablu lush kane...ipak cu se prefarbat za pramenove...
20KM kupila prije 3 dana... pa et
conca

#1622 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by conca »

Evo upravo se ubacih u temu...procitah par odgovora...Hocu da pitam i izvinjavam se unaprijed ako se ponavljam da li je neko imao problema s tjemenom nakon koristenja Garnier sampona.Ja sam taj koristila od avokada i glava me svrbila toliko da sam mislila da imam buhe u kosi,pa sam morala da perem kosu samopnom protiv buha za svaki slucaj...elem napatila se.Kad sam drugi uzela sampon nije me svrbila glava.
zamzija

#1623 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

e to se meni dogadjalo sa afroditinim šamponom od kamilice - neki dan sam pisala i pitala na forumu o tome, svrbilo me tjeme...i operem kosu drugim šamponom, više me ne svrbi... :D
nešto ti ne odgovara - ne znam tačno šta, promijeni šampon...

mada je mene začudilo to, jer koristim afroditinu kremu za lice, i znam da su ti proizvodi lagani i prirodni, ali fakat nešto ne odgovara kako treba...
A prije toga sam koristila Garnierov šampon od kamilice i bila mi je kosa okej, kažem, vjerovatno ne odgovara i tačka. Dešavalo mi se kad sam isprobavala nekad davno Pantene da mi je kosa bila očajna nakon pranja, tako teška, neukrotiva i nikad ga nisam isprobala više.
conca

#1624 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by conca »

zamzija wrote:e to se meni dogadjalo sa afroditinim šamponom od kamilice - neki dan sam pisala i pitala na forumu o tome, svrbilo me tjeme...i operem kosu drugim šamponom, više me ne svrbi... :D
nešto ti ne odgovara - ne znam tačno šta, promijeni šampon...

mada je mene začudilo to, jer koristim afroditinu kremu za lice, i znam da su ti proizvodi lagani i prirodni, ali fakat nešto ne odgovara kako treba...
A prije toga sam koristila Garnierov šampon od kamilice i bila mi je kosa okej, kažem, vjerovatno ne odgovara i tačka. Dešavalo mi se kad sam isprobavala nekad davno Pantene da mi je kosa bila očajna nakon pranja, tako teška, neukrotiva i nikad ga nisam isprobala više.
Prije sam koristila Head&Shoulders(valjda se tako pise) i nisam imala ni peruti ni nista.Onda je mami se smanjio novcanik upola tako da smo presli na Afroditin od koprive.Kosa mi opada a izgledam ko da je neko mrve mi na glavu istreso.Uzas.Onda sam presla bila na taj Garnier i cesala se ko cuko.Ukinem i to i predem na Becutan.sad mi bar mirise i mekana je,iako nikakvog drugog ucinka nema.I STO JE NAJBITNIJE NE CESEM SE
inspire_me

#1625 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

alica.k wrote:
Bloo wrote:jesi ti mislila na H2O2 - hidrogen peroksid tj. onaj sto kupujemo u bocici ili na najobicniji H - hidrogen jer postoji posutpak hidrogenizacije maslinovog ulja ali to nema veze sa H2O2?
ma ne, mislila sam da ima efekat hidrogen peroxida (ja to zovem samo hidrogen btw).
zagrijano maslinovo ulje u sebi sadrzi neke kiseline koje imaju efekat posvjetljavanja kose. to mi je rekla frizerka kad sam se ofarbala u pretamnu smedju boju, pa sam stavljala zagrijano maslinovo da posvijetli i imalo je efekta. ali sa limunovim sokom.
ali pranje kose deterdzentom za sudje ima isti efekat .

zamzija, ovaj proces moze toliko dugo trajati da ne mozes pogrijesiti.
nije to sad, stavis hrpu cimeta na kosu i sutra si plav. nego sve malo po malo, i tako imas kontrolu nijanse.
Juce sam na svoju svijetlo plavu kosu izvukla tamne pramenove kako bi dobila neku bež - prirodno plavu boju kose. Medjutim, frizerka mi je stavila neku pretamnu smedju nijansu, pa sam nekako sada a la Eurokrem. Znam da ce se to vremenom isprati, i fino stopiti, ali ne mogu da cekam obzirom na to da za 5 dana imam neku svadbu, pa bih malo da ovo ispiranje ubrzam. Hajde mi please reci kako fercera ovo sa maslinovim uljem, kad se stavlja koliko se drzi i sl. Ili da ipak probam sa deterdzentom za sudje?? Sta je bolje??
Post Reply