Sarajevska zicara?
-
lajkujMe
#1601 Re: Sarajevska zicara?
Svadjao se s jednim drugom koji veli kao ovo je pljacka rekoh ja kako? Kaze prije rata cijena zicare je bila kao cijena karte za tramvaj. I da su kuponi vazili. Ziv sam se iznervirao s likom objasnjavajuci mu prvo da je ta zicara bila gubitas sve godine sem prve upravo zbog toga i da je tad komunizam bio i da je cijena karte od 6km sasvim dobra nije zicara kostala 100.000 nego 20 miliona.
I neka strancima cvaja to je njima nista ko jedna kafa u Parizu. Ipak je zicara izgradjena od nasih poreskih para i narod zasluzuje cijenu u skladu s tim.
I neka strancima cvaja to je njima nista ko jedna kafa u Parizu. Ipak je zicara izgradjena od nasih poreskih para i narod zasluzuje cijenu u skladu s tim.
- zateznistub
#1602 Re: Sarajevska zicara?
Ništa bez toga...mali_milojica wrote: Ina uvce
- _Reds_
#1603 Re: Sarajevska zicara?
Definitivno treba osmisliti onu neku turističku kartu.
Recimo gdje bi u turist paketu bilo korištenje gradskog preveza 5 dana, jedna vožnja žičarom, ulaznice za muzeje i slično.
Ne znam kako se neko nije sjedio toga kad već gledaju ove evropske karte, jer to postoji u iole većem gradu.
Recimo gdje bi u turist paketu bilo korištenje gradskog preveza 5 dana, jedna vožnja žičarom, ulaznice za muzeje i slično.
Ne znam kako se neko nije sjedio toga kad već gledaju ove evropske karte, jer to postoji u iole većem gradu.
- Dr. Kuca
#1604 Re: Sarajevska zicara?
Predosadni ste sa cijenama zicare. Neka bude najskuplja i treba. Parkovi su svi besplatni pa ih unistavate, klupe besplatne pa ih lomite, izletista besplatna pa unistena, kante za smece besplatne pa ga bacate po ulici, solarne klupe sa usb punjacima besplatne pa sve pokidano, ljetnikovci na Baricama nisu izdrzali ni pola godine, drvoredi uz Miljacku, sprave za vjezbanje, sve je besplatno i sve unisteno, bob staza kao spomenik olimpijskom gradu isarana pod opravdanjem ulicne umjetnosti, i da vise ne nabrajam. Pokazali smo da nam ne treba nista dati pogotovo ne jeftino. Nego fino treba nabiti cijene pa nek se voze ljudi koji znaju uzivati u tome.
- Banksy
#1605 Re: Sarajevska zicara?
To je tačno.Dr. Kuca wrote:
Predosadni ste sa cijenama zicare. Neka bude najskuplja i treba. Parkovi su svi besplatni pa ih unistavate, klupe besplatne pa ih lomite, izletista besplatna pa unistena, kante za smece besplatne pa ga bacate po ulici, solarne klupe sa usb punjacima besplatne pa sve pokidano, ljetnikovci na Baricama nisu izdrzali ni pola godine, drvoredi uz Miljacku, sprave za vjezbanje, sve je besplatno i sve unisteno, bob staza kao spomenik olimpijskom gradu isarana pod opravdanjem ulicne umjetnosti, i da vise ne nabrajam. Pokazali smo da nam ne treba nista dati pogotovo ne jeftino.
-
Ci-Nick
#1606 Re: Sarajevska zicara?
Odem na pijacu na Bolu, Brač i nigdje ni kod jednog trgovca nema istaknutih cijena,..uzeh malo grožđa, skoro 80 kuna.dozadnjekapi wrote:stavis strancima vecu cijenu ... eto odmah i ćevabđija, buregđija, nargilhanđija ... svi će jedva dočekat da strancu povećaju cijene svojih proizvoda i usluga.
A cijene nisu istaknute jer su jedne za domaće, za turiste druge a za one koji govore samo engleski lako moguće i treće.
- Banksy
#1607 Re: Sarajevska zicara?
Treba odmah gore postaviti kante za smeće i angažirati ekipu koja će svakodnevno raditi na čišćenju okoline i skupljanju smeća. Vrlo je važno uraditi to na vrijeme, ne zapuštati problem koji će se sigurno pojaviti.
- MOSALJOZE
#1608 Re: Sarajevska zicara?
Gledam sa Bistrika žičaru
I onda pogledam čime se vi zamarate..
I onda pogledam čime se vi zamarate..
- _Reds_
#1609 Re: Sarajevska zicara?
Isto kao da do sada ljudi nisu išli na Trebević.Banksy wrote:Treba odmah gore postaviti kante za smeće i angažirati ekipu koja će svakodnevno raditi na čišćenju okoline i skupljanju smeća. Vrlo je važno uraditi to na vrijeme, ne zapuštati problem koji će se sigurno pojaviti.
Postoji nekaka firma koja gazduje Vrelom Bosne i Bijamabarama, i u čijoj je to nadležnosti.
- Banksy
#1610 Re: Sarajevska zicara?
Išli su i idu, a što više idu, Trebević je sve prljaviji. Dal' što se ne čisti, da li što nema dovoljno kanti za smeće, ne znam._Reds_ wrote:Isto kao da do sada ljudi nisu išli na Trebević.Banksy wrote:Treba odmah gore postaviti kante za smeće i angažirati ekipu koja će svakodnevno raditi na čišćenju okoline i skupljanju smeća. Vrlo je važno uraditi to na vrijeme, ne zapuštati problem koji će se sigurno pojaviti.
Postoji nekaka firma koja gazduje Vrelom Bosne i Bijamabarama, i u čijoj je to nadležnosti.
Kad su parkovi prirode u pitanju, i sve drugo slično, pokazalo se da je najveći problem pri održavanju upravo smeće. Valjalo bi i ovdje na vrijeme obratiti pažnju.
-
ja1977
- Thorgerson
#1612 Re: Sarajevska zicara?
Cijena od 6 KM je sasvim ok. Ja sam ocekivao da ce biti visa.lajkujMe wrote:Svadjao se s jednim drugom koji veli kao ovo je pljacka rekoh ja kako? Kaze prije rata cijena zicare je bila kao cijena karte za tramvaj. I da su kuponi vazili. Ziv sam se iznervirao s likom objasnjavajuci mu prvo da je ta zicara bila gubitas sve godine sem prve upravo zbog toga i da je tad komunizam bio i da je cijena karte od 6km sasvim dobra nije zicara kostala 100.000 nego 20 miliona.
Druga stvar, odvedi tog druga do Sunnylanda pa nek vidi gore red ljudi koji se jagmi za voznju onim coasterom koja traje posranu minutu i kosta 5 KM. Ovdje se ko vozis jel ukupno 16+ minuta, uzivas u nevjerovatnom pogledu.
Sto se tice stranaca, ja ne bih bio tako bezobrazan. Jer nema potrebe stvarno za tim.
Jedan takav stranac koje bi ti "klao" sa cijenom je i gospodin Edmond Offermann.
Dakle, ako cemo mak na konac, ovo nije izgradjeno u potpunosti od nasih poreza, jer je covjek dao 7 miliona jebenih maraka. I svi se mozemo i najvise zahvaliti pomenutom gospodinu koji je je na kraju nase idiote poceo vise ucjenjivati da ce povuci donaciju ako ne krenu sa izgradnjom. Zato je sve i pokrenuto. Dakle, da nije bilo njega, ne bi bilo ni zicare. Barem ne sada. To neka je jasno.
p.s. Onda bi i hrvati mogli rec, mi smo uredili ovu obalu nasim parama plati da lezis tu. Suncas se ispod drveta mi ga zasadili od naseg poreza...itd nastavi niz. Nigdje veze.
- shake69
#1613 Re: Sarajevska zicara?
Finish - pokrivanje polazne stanice. (izvor: skyscrapercity)

-
made_in_sarajevo
#1614 Re: Sarajevska zicara?
na gornjoj je isto postavljena konstrukcija za krov, postavljaju se plocice na platformi i unutar objekta, radi se uveliko na gornjoj. ono sto sam vidio i kroz pricu 6. aprila ce biti pusteno i zavrseno to udarno, ulaz-izlaz, platforme, a ostalo kafici,restorani to ce se naknadno zavrsavati,a valjda i to zavisi od vlasnika tih kafica/restorana.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1615 Re: Sarajevska zicara?
znači smije se otvoriti za ljude iako je još gradilištemade_in_sarajevo wrote:na gornjoj je isto postavljena konstrukcija za krov, postavljaju se plocice na platformi i unutar objekta, radi se uveliko na gornjoj. ono sto sam vidio i kroz pricu 6. aprila ce biti pusteno i zavrseno to udarno, ulaz-izlaz, platforme, a ostalo kafici,restorani to ce se naknadno zavrsavati,a valjda i to zavisi od vlasnika tih kafica/restorana.
-
made_in_sarajevo
#1616 Re: Sarajevska zicara?
Ko je sda nema problema i nema se cega bojatimk ultra wrote:znači smije se otvoriti za ljude iako je još gradilištemade_in_sarajevo wrote:na gornjoj je isto postavljena konstrukcija za krov, postavljaju se plocice na platformi i unutar objekta, radi se uveliko na gornjoj. ono sto sam vidio i kroz pricu 6. aprila ce biti pusteno i zavrseno to udarno, ulaz-izlaz, platforme, a ostalo kafici,restorani to ce se naknadno zavrsavati,a valjda i to zavisi od vlasnika tih kafica/restorana.
- Dope_Man
#1617 Re: Sarajevska zicara?
Jeste do onih koji su ih kupili da ih otvore kad budu spremni, ali do vlasti je i dalje da to bude zavrseno sto se gradjevinskih radova tice, ne mogu dati ljudima gole zidove jer onaj ko iznajmljuje prostor nije zaduzen da radi gradjevisnke radove.
Ma farsa je sve ovo sa bezveznim furanjem da bude 6. april. Nek bude kad bude, samo nek je jednom nesta zavrseno do kraja.
Ma farsa je sve ovo sa bezveznim furanjem da bude 6. april. Nek bude kad bude, samo nek je jednom nesta zavrseno do kraja.
-
made_in_sarajevo
#1618 Re: Sarajevska zicara?
Svako ima svoju krivicu, a jest Skaka usro sa 6 aprilom kad se uzme da ljudi cijelu zimu gradjevinu rade. Juce iz grada krecem u autu pokazuje 12 stepeni, gore 5-6 sa vjetrom koji bas puse. Nakon 2h gore 9 stepeni uz opet leden vjetar, a u grad kad smo sisli 18 stepeni. Eh sad uzeti snijeg i bas zimu kako je bilo gore. Zato je meni smijesno kad se napadaju ljudi jer eto nisu zavrsili gornju stanicu, a cijelu zimu su radili.Dope_Man wrote:Jeste do onih koji su ih kupili da ih otvore kad budu spremni, ali do vlasti je i dalje da to bude zavrseno sto se gradjevinskih radova tice, ne mogu dati ljudima gole zidove jer onaj ko iznajmljuje prostor nije zaduzen da radi gradjevisnke radove.
Mada opet to je standardno postalo da se objekat otvara,a pola stvari nije zavrseno.
U gondole-korpe-uspinjacu-zicaru ( da se ko ne naljuti jer nisam nazvao kako treba
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1619 Re: Sarajevska zicara?
Evo sa bicom!

-
made_in_sarajevo
#1620 Re: Sarajevska zicara?
Dva bajka i nema vise mjesta?Pitar sa Kariba wrote:Evo sa bicom!![]()
Mene supak nije htio juce provozati, poceo da sere nesto,a cim Skaku ugledaju sve moze.
Da se ispravim, moze se gondola zaljuljati na vjetru ali sistem to automatski popravlja tako sto uspori ili zaustavi je pa krene opet. To bas nalet vjetra mora biti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- insomnia78
#1623 Re: Sarajevska zicara?
Ja ga jebem ko izmisli onu kovanicu o bosanskom humoru
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1624 Re: Sarajevska zicara?
E jest i smijesno u pm.