What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Aorta

#1601 Re: What to wear???

Post by Aorta »

@ nadinka,

Budi moja BFF!! Sa uzitkom pratim vase styling savjete!
LONGMAN

#1602 Re: What to wear???

Post by LONGMAN »

Gdje naci ovakvo nesto, materijal onaj lagahni ( ne znam kako se zove) :| , smedja da je, sa onim tankim remenom oko struka :D Nisam mogla naci sliku po opisu, al slicno ovome, sa promjenama?
Image
Nadinka

#1603 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Aorta wrote:@ nadinka,

Budi moja BFF!! Sa uzitkom pratim vase styling savjete!
Hvalaaa!! :*
Slovka

#1605 Re: What to wear???

Post by Slovka »

Hej, može li neko pomoći potpunoj sljepici za boje i kombinacije :-D

Dobila sam gerry weber bež hlače, ne bež boja pijeska već više toplija, tamnija, intenzivnija bež, a budući da se godinama držim sigurnih crna/siva/tamnoplava boja za hlače sad pojma nemam uz šta da iskombinujem ove hlače.

Crni gornji dio mi djeluje pretežak, bijela i svijetle, pastelne boje mi daju skroz mrtvu kombinaciju...
Kako dati "život" tim hlačama dobrom kombinacijom?
alica.k

#1606 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Slovka wrote:Hej, može li neko pomoći potpunoj sljepici za boje i kombinacije :-D

Dobila sam gerry weber bež hlače, ne bež boja pijeska već više toplija, tamnija, intenzivnija bež, a budući da se godinama držim sigurnih crna/siva/tamnoplava boja za hlače sad pojma nemam uz šta da iskombinujem ove hlače.

Crni gornji dio mi djeluje pretežak, bijela i svijetle, pastelne boje mi daju skroz mrtvu kombinaciju...
ja bi to uz fuksiju :) i teget plavu
Slovka

#1607 Re: What to wear???

Post by Slovka »

alica.k wrote: ja bi to uz fuksiju :) i teget plavu
Moradoh guglat da vidim koja je nijansa fuksija :oops:
I daa, jedna majica te boje mi je još i najbolje išla uz njih.
Budem probala i s teget plavom, hvala :)
Slovka

#1608 Re: What to wear???

Post by Slovka »

babyline wrote:moze li malo inspiracije kako da kombinujem roza sako zarin, neki krući lan, klasika kroj , crna dugmad :)
Uopšte nisam prava osoba za savjete s bojama :-D ali na jednom drugom forumu sam vidjela neke divne kombinacije roza sakoa po principu "color blocking".

Tipa ovog

Image

Image

Image
alica.k

#1609 Re: What to wear???

Post by alica.k »

babyline wrote:moze li malo inspiracije kako da kombinujem roza sako zarin, neki krući lan, klasika kroj , crna dugmad :)
meni ti rozo na sve ide :)
Slovka wrote:
alica.k wrote: ja bi to uz fuksiju :) i teget plavu
Moradoh guglat da vidim koja je nijansa fuksija :oops:
I daa, jedna majica te boje mi je još i najbolje išla uz njih.
Budem probala i s teget plavom, hvala :)
je imam pantole slicne boje, najbolje mi idu uz teget i tu drecavu rozu, al ja sam je nosila i uz bijelo, i plavo, ma sve boje :) bez je boja koja se uz sve slaze (a ja bi tu stavila i oker da je ista).
zamzija

#1610 Re: What to wear???

Post by zamzija »

alica.k wrote:
Slovka wrote:Hej, može li neko pomoći potpunoj sljepici za boje i kombinacije :-D

ja bi to uz fuksiju :) i teget plavu
može to
a ja bih probala uz takve pantalone - smeđu, bordo, boju cigle ( nešto između smeđe i crvene ) ne bude drečavo crvena, žutu / oker...
nađi sve majice u boji kratkih ili bez rukava u kući, raširi pantalone pored prozora ( najbolje se kombinacija vidi uz danje svjetlo a ne umjetno ) i jednu po jednu majicu prislanjaj i vodi se po osjećaju :wink:
Zelena Carapa

#1611 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

osim fuksije ja bih to sa tirkiznom kombinovala. Ili narandjastom. Ma zavisi i od toga koje boje tebi stoje, bez se moze lako iskombinovati.
Irm@

#1612 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

Zelena Carapa wrote:

osim fuksije ja bih to sa tirkiznom kombinovala. Ili narandjastom. Ma zavisi i od toga koje boje tebi stoje, bez se moze lako iskombinovati.
ja uz bez hlace svasta oblacim :-D bijelu majicu i bez sandale i bijelu torbu...ili crvenu majicu crvene platforme i divni bros u tim bojama s bez torbom..bez je boja kao crna i bijela svasta moze ;-)
saga

#1613 Re: What to wear???

Post by saga »

Drage zene, djevojke i ostali uspjesni uparivaci tasana, molim vas pomozite mi :D
Moje tasne se sastoje od: platnena crna, platnena crna sa nekim sarama, platnena zelena, platnena malo drugacija zelena... sve vrlo lako uklopiti sa odjecom i starkama svih boja...
I dobijem neki dan ovu:
Image

ovo smedje je koza... a ovo drap (il koja vec boja) je kao neko platno jopet

ja nis ni smedje ni drap nemam... od obuce ljetne samo starke (plavo-sive, crvene, narandjaste)... al ajd, mogu kupit i nove starke, samo da na njih moze ovo :-D
VenomousV

#1614 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

saga, da se ne lazemo, svakako ces kupit' nove starke :D
mi ljubitelji starki svako malo nove uzimamo :D :D :D
saga

#1615 Re: What to wear???

Post by saga »

Istina... ima haman dvije godine kako sam zadnje uzela :o
al morel uz ovu torbu koja druga boja a da nije jedna od ove dvije na njoj... i da starke postoje u toj boji :D
VenomousV

#1616 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

crno uvijek :D
kazu da je sad in da cipele ne idu sa torbom :D
Irm@

#1617 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

ne razumijem se u starke :D ali torba je jako lijepa.. mogla bi uz crne starke i ostalo crno i bez..ili uz bijele i ostalo bijelo i smedje i bez (ljetna varijanta) :)
saga

#1618 Re: What to wear???

Post by saga »

Hjo blago meni... u garderobi nista bijelo, smedje i bez :-D
Valja mi u kupovinu da se prilagodim torbi, dotad ostaje samo crno :)
A vama dvjema, hvala :-D
VenomousV

#1619 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

saga wrote:Hjo blago meni... u garderobi nista bijelo, smedje i bez :-D
Valja mi u kupovinu da se prilagodim torbi, dotad ostaje samo crno :)
A vama dvjema, hvala :-D
hahahaha k'o da citam sta sam ja pisala :D
samo sto ja ne bih prilagodjavala odjecu torbi, meni bi bilo mrsko :D

a s crnim nikad ne mozes pogrijesiti :D
saga

#1620 Re: What to wear???

Post by saga »

Ma plaho mi se svidja torba... a ako je ne budem nosila mama ce je prisvojit i gotovoo (a njoj bez i smedja omiljene boje :shock: )
A opet ne mogu ni u crno od glave do pete, a sve boje sta imam u ormaru bas nikako ne idu uz ovo... uh sta mi uradi jedna torba...
anelie

#1621 Re: What to wear???

Post by anelie »

i kod mene su rijetko cipele i torba iste boje,u biti nisu skoro nikad..upari torbu s odjecom.nosis li nakit?okaci puno drvenog nakita i upari s torbom :)

evo ovdje paris misli jesam sve dobro slozila,a meni tako bezvezeeee.prevazidjeno mi to nekako da se slazu i torba i kais i cipele:)
Image
saga

#1622 Re: What to wear???

Post by saga »

Hahaha, hvala i tebi... ali nema meni pomoci... ni nakit ne nosim :D
Uglavnom sad znam sta trebam... a to je novih boja u ormaru :-D
kween

#1623 Re: What to wear???

Post by kween »

ne znam mislim da nije in vise da sparis torbu i cipele naravno ne uvijek ..al jake boje su u modi ..
takodje uz ovu torbu mozes plavu mornarsku tj teget i super ce ici ..mozes bijele starke ako vec volis da te malo otvori crno ce te bas poklopit ..ja sam kupila torbu u accesorize tolko mi se svidjela a svijetlo plava a rucke su pola metal pola platno ..a veze nisam imala sta ce mi plavo pobogu torba se uzima crna ili nikakva :D i malo pomalo kako god uzmes crna torba crni kaput samo se stopi jedno s drugim plus crne cipele :shock:
tako da sam torbu plauvu kombinovala uz crveni mantil koji by the way nikad ne bi kupila :-) nego sam ga dobila ..i to je super islo crne cipele naravno..
bez ide i uz maslinastu super..bijelu , crvenu , zelenu ma neces pogrijesiti kako god
zamzija

#1624 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Ja se slažem da se više ne sparuje torba i cipele, čak sam na nekom portalu čitala da to postara žene, izgleda tetasto...tako da možeš ići monokromatski pantole i majica cipele, a razbiti to sve s torbom i nekim modnim dodacima kažeš da nakit ne nosiš....šal je odlična zamjena :))
imaš li neki šal s tom torbom ono ljetni proljetni lagani...
kween

#1625 Re: What to wear???

Post by kween »

@ zamzija

bravo ...salovi su super ..imam ih , ihihi al opet fali kad krenes vani treba ti neki :D onda odes u accesor. i vids ono sve super i ne mislis koji ti treba uzmes dodjes kuci krenes vani ..skontam ne znam uz sta ide :-) al nadje se uvijek ponesto ..stvarno ima prelijepi salova
Post Reply