Metropolis u SCC-u je na nivou osrednje studentske kantine: bezobrazni i nemarni konobari, guzva - covjek na covjeku, zadimljeno od poda do plafona, ne kontam kakav je prestiz sjesti tamo. Stari Metropolis i nekako, ali ona cerga u SCCNastasia wrote:Revolucionar ★ wrote:Fakat je Metropolis, pogotovo onaj u SCC, kritican sa osobljem. Mada u neku ruku razumijem, vlasnik je nakrhao stolica i stolova koliko god je mogao, vazda je bucno i prepuno, tako da rad vise od 2-3 sata u onoj atmosferi garant utice na zivce. Ali za cijene svega i opsti dojam moralo bi bolje
Ja ne znam ko može sjedit u onom Metropolisu u SCC-u. Em je naguran, em je vazda pun, em su nadžidžali cjene, a srednja žalost iskreno i što se tiče interijera, i što se tiče ponude, a o usluzi da ne pričam. Očito je to stvar "prestiža", sjedit u Metropolisu -.-
PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-
KIseljak12
#1601 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- cendlerbing
#1602 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa, isto tako im ostave bakšiš kad je hrana super, a oni to opet nisu pravili, nego donijeli.
- Nastasia
#1603 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Prijateljica mi je radila u Metropolisu kod Katedrale nekih mjesec dana i dala otkaz, iako je prije toga 4 godine konobarisala i nije joj bio problem gužva i pritisak nego što su inače konobari u Metropolisu govna.KIseljak12 wrote:Metropolis u SCC-u je na nivou osrednje studentske kantine: bezobrazni i nemarni konobari, guzva - covjek na covjeku, zadimljeno od poda do plafona, ne kontam kakav je prestiz sjesti tamo. Stari Metropolis i nekako, ali ona cerga u SCCNastasia wrote:Revolucionar ★ wrote:Fakat je Metropolis, pogotovo onaj u SCC, kritican sa osobljem. Mada u neku ruku razumijem, vlasnik je nakrhao stolica i stolova koliko god je mogao, vazda je bucno i prepuno, tako da rad vise od 2-3 sata u onoj atmosferi garant utice na zivce. Ali za cijene svega i opsti dojam moralo bi bolje
Ja ne znam ko može sjedit u onom Metropolisu u SCC-u. Em je naguran, em je vazda pun, em su nadžidžali cjene, a srednja žalost iskreno i što se tiče interijera, i što se tiče ponude, a o usluzi da ne pričam. Očito je to stvar "prestiža", sjedit u Metropolisu -.-
Ako odeš do wc-a dovoljno je da ti kolega naplati jedan sto i da ti ostaneš bez 10-20KM od dnevnice ili od bakšiša. Nisu kolegijalni, kradu jedni od drugih, naplaćuju stolove koji nisu njihovi i naravno taj novac ne stavljaju u kasu nego u vlastiti džep, onda ti moraš dodati novac koji nisi naplatio itd.
A plus što im plata nije ni 500KM i što ti na kraju mjeseca sjedne šef sa tobom i kaže, eh odbili smo ti ovoliko zbog
- cendlerbing
#1604 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Meni se čini da je tu problem i u šefu i u radnicima.
- duminjo
#1605 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Tu je problem u ovcamacendlerbing wrote:Meni se čini da je tu problem i u šefu i u radnicima.
- cendlerbing
#1606 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
misliš...novcAma?duminjo wrote:Tu je problem u ovcamacendlerbing wrote:Meni se čini da je tu problem i u šefu i u radnicima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1607 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
radije bih na skeli radio nego konobar bio
to ne može svako
al sam čuo da se trebe lože na njih
jedina pozitivna stvar
to ne može svako
jedina pozitivna stvar
- duminjo
#1608 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ovcama, ovcama.cendlerbing wrote:misliš...novcAma?duminjo wrote:Tu je problem u ovcamacendlerbing wrote:Meni se čini da je tu problem i u šefu i u radnicima.
Bona cekas kafu sat vremena. Ti si zatvora
Ako imas dobre Kolege i dobro zaradjujes, nema boljeg posla. Nikakav supak ti ne moze pokvariti Dan.Black swan wrote:radije bih na skeli radio nego konobar bio
to ne može svako
jedina pozitivna stvar
- DanteX
#1609 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Moram se priključiti temi šta se tiče konobarisanja. Kada sam bio maloljetan, dok sam išao u srednju, nisam obraćao pažnju na konobare i njihove poslove. A sad? Sad radim baš taj posao, u restoranu. gdje tačno, neću reći. Ali sam zadovoljan platom i bakšišem. Šta više, i prezadovoljan
Nego, mi konobari zaista teško zarađujemo svoju marku. Po 10 sati ili više na nogama, sa živcima (kako ko) slabi. Neću reći da sam iznimka, ali ja svoj dan na poslu počinjem sa osmijehom i tako ga završavam. Imam super kolege, nasmijavamo se, ponekad se zezamo s gostima, ponekad se zezamo o gostima ili čak ponekad se zazamo sa gostima o drugim gostima. Ali uvijek nađemo razloga za smijanje. To je ono najbitnije, motivacija mora biti na vrhu. Svako od nas pronalazi neki način ili razlog da bude motivisan, nekome je to obična kafa na poslu, nekome je šprdancija, nekome cigara... bilo šta. Volim svoj posao i volim to što mogu s gostima biti super. Kažem im "Dobar dan/dobro veče" oni uzvrate, kažem im koju šalu da se olakša odnos između gosta i usluge. Imam svoje stalne goste koji su više nego zadovoljni sa mnom, i to mi je drago. Šefovi su više nego zadovoljni.
Eh, šta se tiče negativnih stvari. Gosti primijete ako smo loše raspoloženi, naravno. To je ispisano po licu. Pokušavamo biti nasmijani, ali skoro pa nemoguće. Jbg, raspoloženje. Neko ti jebe mater, ti ćeš prići drugom stlu nasmijan ali se vidi i osjeća da je to lažno. Srećom, gosti često imaju razumjevanja, ali neki i nemaju.
Ne volim neljubazne ljude. I da, kažem ljude, ne gosti. Ako u haustoru sretnem nekoga i kažem "dobar dan" očekujem isto tako i ljubazan odgovor. To se zove klutura i odgoj. U svakom slučaju, ako je nekome mrsko čekati minutu-dvije da dobije kafu, onda jbg... naručite iz automata i dobit će te je za 10 sekundi. Ako neko hoće da naruči i da uživa, a mora čekati minutu-dvije-tri, onda super.
I za kraj, budite ljubazni prema konobarima. Sigurno ne želite dobiti kafu s posebnim sastojkom, zar ne?
Nego, mi konobari zaista teško zarađujemo svoju marku. Po 10 sati ili više na nogama, sa živcima (kako ko) slabi. Neću reći da sam iznimka, ali ja svoj dan na poslu počinjem sa osmijehom i tako ga završavam. Imam super kolege, nasmijavamo se, ponekad se zezamo s gostima, ponekad se zezamo o gostima ili čak ponekad se zazamo sa gostima o drugim gostima. Ali uvijek nađemo razloga za smijanje. To je ono najbitnije, motivacija mora biti na vrhu. Svako od nas pronalazi neki način ili razlog da bude motivisan, nekome je to obična kafa na poslu, nekome je šprdancija, nekome cigara... bilo šta. Volim svoj posao i volim to što mogu s gostima biti super. Kažem im "Dobar dan/dobro veče" oni uzvrate, kažem im koju šalu da se olakša odnos između gosta i usluge. Imam svoje stalne goste koji su više nego zadovoljni sa mnom, i to mi je drago. Šefovi su više nego zadovoljni.
Eh, šta se tiče negativnih stvari. Gosti primijete ako smo loše raspoloženi, naravno. To je ispisano po licu. Pokušavamo biti nasmijani, ali skoro pa nemoguće. Jbg, raspoloženje. Neko ti jebe mater, ti ćeš prići drugom stlu nasmijan ali se vidi i osjeća da je to lažno. Srećom, gosti često imaju razumjevanja, ali neki i nemaju.
Ne volim neljubazne ljude. I da, kažem ljude, ne gosti. Ako u haustoru sretnem nekoga i kažem "dobar dan" očekujem isto tako i ljubazan odgovor. To se zove klutura i odgoj. U svakom slučaju, ako je nekome mrsko čekati minutu-dvije da dobije kafu, onda jbg... naručite iz automata i dobit će te je za 10 sekundi. Ako neko hoće da naruči i da uživa, a mora čekati minutu-dvije-tri, onda super.
I za kraj, budite ljubazni prema konobarima. Sigurno ne želite dobiti kafu s posebnim sastojkom, zar ne?
- cendlerbing
#1610 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
zatvora??duminjo wrote: Ovcama, ovcama.
Bona cekas kafu sat vremena. Ti si zatvora
za zatvora? ne kontam.
omojbože, dal ćemo analizirati što je meni bilo mrsko otići negdje drugo kad sam već sjela a on govorio saće, saće, ili ćemo se koncentrisati na svrhu mog posta a i ove teme, a to je (ne)uslužnost dotičnog konobara.
i još nešto, niko ne kaže da je konobarski posao lahak, ali na temi o neuslužnosti, valjda je logično da se napišu negativna iskustva. ne znam zašto se sve mora braniti, kao da si lično drugog forumaša napao. ja bih imala mnogo više pozitivnih utisaka o konobarima napisati, ali ovo nije tema za to.
- supercali
#1611 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa meni ako se tamo ne svidja iz nekog razloga kazem drustvu samo vi ja odoh u xy kaficcendlerbing wrote:Jesam, Respo, al društvo kad navali negdje ići...popustiš li ti? Ja ću otići ponovo, kad neko ko je sa mnom to bude htio, jer me ne dovode konobari do ludila samo primijetim kakvi su i to je sve. Ko zna, možda budu neki novi a možda i stari poprave utisak. U pravu je i neko ko gore reče, da u onoj gunguli bi svako za dva sata izgubio pamet. Ondje je, kad je sve puno, stvarno neizdrživo sjediti a kamoli posluživati. Nisam nikad konobarisala, ali jesam radila posao sa ljudima, pod ogromnim pritiskom, posao na kojem moraš biti ljubazan i kad mušterija prema tebi nije.supercali wrote: Pa ti si rekla redovno imam negativna iskustva sa konobarima u Metropolisu
Pa rijetko koji konobar ce normalnog gosta ponizavati
Cak i ako je prije toga usluzivao krkana
Al i gosti moraju imati obzira nekad da se konobar ne moze smiriti i sekundi i da te usluzi ljubazno a ti mu trazis daj dvije kafe drsko ili sa stavom ja placam 2 marke i moras puzati za te pare
Ja sa svakim konobarom s kojim sam lijepo postupao za uzvrat sam dobio isto smijeh zezanje i sl
Ako on mene ponizava i sl ustanem odem i ne vracam se tu
- cendlerbing
#1612 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
nisam ni sumnjala 
- dječak sa šibicama
#1613 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
kad se sretnu nadrkana musterija i nadrkan konobar-prodavac, tu ljubavi nema
-
bluesjunior
#1614 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
šta znaš nakon nekoliko piva...treba malo strpljenjadječak sa šibicama wrote:kad se sretnu nadrkana musterija i nadrkan konobar-prodavac, tu ljubavi nema
- supercali
#1615 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa zasto bih gubio vrijeme tamo gdje imam neugodnosti?cendlerbing wrote:nisam ni sumnjala
- dječak sa šibicama
#1616 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
nova poslovica, ne moze on biti nadrkan koliko ja mogu biti pijan
a realno, bolje biti konobarica u nekom bircuzu gdje opsluzujes kronere, oni uvijek zadovoljni samo mu donesi cunic rakije, moze biti i slabo opran, stolnjak umazan, sto klimav, samo nek je brlja na stolu... nego konobar/ica u nekom eminentnom BBI kaficu/restoranu, dodjes tamo 130 stolova, 360 ljudi ceka na red, jos 243 cekaju da sjednu, 5 konobara i hajde ti svima ugodi
jebo eminentne lokale, bircuzi su zakon... kod mene ima birc, odem tamo kad mi je dosadno iako to nije moja raja definitivno, doceka me sok od zove i prica lokalnih kronera, nesto covjek i pametno cuje.. odmah pored eminentni koktel bar, sarajevski wannabe hipsteri sa selfijima i stalnim primjedbama konobaru kako casa nije dovoljno opraTa
a realno, bolje biti konobarica u nekom bircuzu gdje opsluzujes kronere, oni uvijek zadovoljni samo mu donesi cunic rakije, moze biti i slabo opran, stolnjak umazan, sto klimav, samo nek je brlja na stolu... nego konobar/ica u nekom eminentnom BBI kaficu/restoranu, dodjes tamo 130 stolova, 360 ljudi ceka na red, jos 243 cekaju da sjednu, 5 konobara i hajde ti svima ugodi
jebo eminentne lokale, bircuzi su zakon... kod mene ima birc, odem tamo kad mi je dosadno iako to nije moja raja definitivno, doceka me sok od zove i prica lokalnih kronera, nesto covjek i pametno cuje.. odmah pored eminentni koktel bar, sarajevski wannabe hipsteri sa selfijima i stalnim primjedbama konobaru kako casa nije dovoljno opraTa
-
moonca
#1617 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ako neko drustvo/sto bude stalno ignorisano od strane konobara-onda je tu neka poruka. 
- dječak sa šibicama
#1618 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
kad smo bili pobjeglice u ratu u jednoj zapadnoj zemlji, bila je jedna grupa sarajlija koja se druzila sve eminentna djeca sarajevskih direktora i sefica, ali niko nista ne pije, njih 5 a jedna kafa na stolu
konobar ih je prvo ignorisao, a na kraju ih izbacio iz kafica, poslije su ih izbacili iz jos nekoliko kafica
danas citam ponekad njihova imena na portalima i u novinama, u rubrikama poput jet set ili uspjesni mladi ljudi
konobar ih je prvo ignorisao, a na kraju ih izbacio iz kafica, poslije su ih izbacili iz jos nekoliko kafica
danas citam ponekad njihova imena na portalima i u novinama, u rubrikama poput jet set ili uspjesni mladi ljudi
- JThomas
#1619 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
lično preferiram isto. ali ovo da je lakše ti vrijedi dok nekoga ne opali loš trip od pića...a i najiskusnije nekad opali.dječak sa šibicama wrote:nova poslovica, ne moze on biti nadrkan koliko ja mogu biti pijan
- dječak sa šibicama
#1620 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ja se vodim nekom istina malo nategntom teorijom da su ti sto ih opali los trip od brlje, vec dozivjeli isto i imaju osiguran smjestaj u Zenici
ali odosmo daleko
ali odosmo daleko
- JThomas
#1621 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
sad ne mislim uopšte na najdrastičnije slučajeve, na nekoga ko će te teško fizički napasti ili nešto još gore. ali sve cugere nekad prenese. i koji nisu agresivni - onda nema zatvoriti kad ti hoćeš, ili raditi šta ti hoćeš, prati čaše. nego ti valja slušati, gledati, paziti, klimati glavom, tetošiti da ode...
- Raigor Stonehoof
#1622 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
vulkanizer na ulazu u pejton
pukla mi guma na autu, dosao da zakrpim, ubjedjuje me kako se ne moze zakrpit, i navalio da mi proda neku polovnu gumu, celava nema sare na sebi... reko neka hvala.
odem kod drugog, zakrpi gumu bez problema, eno je i sad na autu.
pukla mi guma na autu, dosao da zakrpim, ubjedjuje me kako se ne moze zakrpit, i navalio da mi proda neku polovnu gumu, celava nema sare na sebi... reko neka hvala.
odem kod drugog, zakrpi gumu bez problema, eno je i sad na autu.
-
Anne Boleyn
#1623 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Odem prije par mjeseci sa prijateljicom u "Talks & giggles" na one njihove palačinke i razočaram se, ne znam s čim više - prijateljica u palačinkama nađe dlaku, ali nije htjela da diže frku, samo ostavila to i nije ništa rekla. Kad smo krenule, kažem ja onoj konobarici, na što će ona - pa, eto, svakom se može desiti...
Ni izvinite, ni da vam dam druge..., ništa, tako hladno i drsko kao da se ništa nije desilo. Ja ponovim da je ipak našla dlaku i da paze ubuduće, ona samo slegnu ramenima i to je to. Nikad više nisam otišla, a kasnije mi je bilo žao što nismo burnije reagovale i što nisam tražila gazdu, šefa, ili koga već... Da, može se svakom desiti, ali njeno ponašanje je nedopustivo, barem da se samo izvinula...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1624 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
izvadiš dlaku s okolnim tijestom i nastaviš jesti
isto i s muhama i mrtvim žoharima
što pravite frku
isto i s muhama i mrtvim žoharima
što pravite frku
-
Hakiz