Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma zakon okrenut prema najacem odasiljacu u BiH prema Vlasicu.kod mene stanje sa Vlasica super stabilno ova prva slika je Vlasic dr Ciganiste
ili Duga Njiva
genius 723 wrote: ↑20/12/2022 22:40
Ma zakon okrenut prema najacem odasiljacu u BiH prema Vlasicu.kod mene stanje sa Vlasica super stabilno ova prva slika je Vlasic dr Ciganiste
ili Duga Njiva
Znaš li možda koja je jačina predajnika na Vlašiću mux-A D, i koji je njihov predajnik od onih koji su tamo?
A od mux D mislim da nije onaj glavni najveci predjnik sto je vlasnistvo bhrt-a vec jedan od onih nizi stubova.dok ce mux A kada krene ici sa ovog velikog i signal ce zasigurno jos vise dobacit.
Ako je tako kako piše, 5 kw, onda nije čudo što mi je slika dobra, iako kao što rekoh prije, antena nije usmjerena prema Vlašiću.
Kada jednoga dana proradi mux-A onda će signal biti možda čak i bolji nego ovaj.
BHRT već ima instaliranu opremu za digitalno emitovanje, samo se čeka dozvola RAK-a.
Ako je tako kako piše, 5 kw, onda nije čudo što mi je slika dobra, iako kao što rekoh prije, antena nije usmjerena prema Vlašiću.
Kada jednoga dana proradi mux-A onda će signal biti možda čak i bolji nego ovaj.
BHRT već ima instaliranu opremu za digitalno emitovanje, samo se čeka dozvola RAK-a.
Brcak1971 wrote: ↑20/12/2022 23:19
To su oni tako govorili jednom pred nama je.zanimljivo je da ce i hajat tv ici u mux A kada krene sa Vlasica.tako su mi odg .sad cekamo muxA
Brcak1971 wrote: ↑20/12/2022 23:19
To su oni tako govorili jednom pred nama je.zanimljivo je da ce i hajat tv ici u mux A kada krene sa Vlasica.tako su mi odg .sad cekamo muxA
U jednom videu na youtubu su govorili da su od RAK-a tražili da puste digitalni signal sa Vlašića da bi nadoknadili gubitak jer su morali ugasiti neke analogne predajnike zbog uvođenja 5g mreže u Hrvatskoj, ali RAK nije imao sluha da im izađe u susret.
Vlašić opet "ispada", sve je dobro radilo, ali kratko, opet kvaliteta samo nestane i pojavi se, razlika je što sada kvaliteta za razliku od ranije skoči do 99% i onda nestane skroz i opet tako. Slike nema, tu i tamo "uleti neki frame, ali potpuno neupotrebljivo opet. Mora da se neki gimnazijalci igraju sa postavkama predajnika
Grga50 wrote: ↑21/12/2022 21:11
Vlašić opet "ispada", sve je dobro radilo, ali kratko, opet kvaliteta samo nestane i pojavi se, razlika je što sada kvaliteta za razliku od ranije skoči do 99% i onda nestane skroz i opet tako. Slike nema, tu i tamo "uleti neki frame, ali potpuno neupotrebljivo opet. Mora da se neki gimnazijalci igraju sa postavkama predajnika
U Brčkom nema za sada tih problema, bilo je juče prekida kao što si spomenuo maloprije, ali upravo gledam jačina signala je 50% a kvaliteta 100%.
Ako imaš Google Earth, možeš odrediti tačnu lokaciju Udrigova i Vlašića. Ukucaš u tražilici naziv i onda ideš na opciju "mjerenje" i onda polahko ideš prema svojoj lokaciji, tačnije do tvoje kuće ili stana.
Pokazaće ti pravac do tih objekata, čak i udaljenost.
Sretno.
Grga50 wrote: ↑21/12/2022 21:11
U Brčkom nema za sada tih problema, bilo je juče prekida kao što si spomenuo maloprije, ali upravo gledam jačina signala je 50% a kvaliteta 100%.
Da, i kod mene je danas uredno, sinoć nije bilo upotrebljivo. Očito još ima neka sitna postavka oko sinhronizacije predajnika jer kvaliteta mi je povremeno 99% a katkada malo krene plesati između 80 i 99%, inače imam i popriličan signal s Dugih Njiva pa se oni povremeno očito "fazno razilaze". Vjerovatno ima perioda kada se skroz fazno raziđu i onda kvaliteta nestaje.
Da kucnem u drvo, evo drugi dan signal na 33ch radi bez problema.
Ima sitnih trzaja slike, ali to je zanemarivo.
E, sad mi je želja da jednog dana počnemo diskusiju oko MUX-A kada počne sa emitovanjem (druga faza).
Radi mi majevica 27 kanal malo sam smanjio na domacoj antenu pojacivac i eto kanala.Dosao sam do njih tako sto sam iskljucio domacu antenu i skeirao samo sa onom na majevicu okrenuta.Sada ujednacio jacinu signala i eto 6 kanala vise
nisam dugo provjeravao signal s Vlašića i danas vidim signal osjetno jači stabilniji nego prije
čak ide s najobičnijom antenom bez ikakvih pojačala (okolica Osijeka)
Mango19 wrote: ↑23/12/2022 16:35
nisam dugo provjeravao signal s Vlašića i danas vidim signal osjetno jači stabilniji nego prije
čak ide s najobičnijom antenom bez ikakvih pojačala (okolica Osijeka)
U pravu si, puno je jači nego kada je tek pušten. Mislim da su sada odradili pravo!
Treba razumjeti da će možda biti kraćih prekida, ipak je to testna faza. Ja se iskreno nisam nadao da će biti ovako jak signal obzirom da je Vlašić od Brčkog udaljen nekih 110 KM.