Zemljotres maloprije..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Muhamed Đakmić

#1601 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Muhamed Đakmić »

Evo prema ovoj livescore stranici najavljuje novi od 4.2 Rithera u roku 5 do 15 minuta :-)
Bullet Tooth Tony

#1602 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Bullet Tooth Tony »

:lol: :lol: :lol: jos kad bi ko znao kad ce zemljotres gdje bi japanu kraj bio :lol:
Modest Musorgski

#1603 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Modest Musorgski »

Nadice, zemljotres se ne moze predvidjeti ali u vecini slucajeva poslije prvog dodje i drugi slabijeg inteziteta u kracem vremenskom periodu 5-10-15 min. a ovi s linkovima se malo zajebavaju s tobom :mrgreen:
horty225

#1604 Re: Zemljotres maloprije..

Post by horty225 »

Hmm, sad ne mogu naci ali jutros sam oko 4-5h cito, poslala mi prijateljica jedan link od jedne stranice na kojoj je jedan lik ne znam sad tacno sta je probat cu potraziti link uglavnom nesto je kao zaposlen vezano za to nebitno sad. Rekao ovog mjeseca, taj clanak je objavio 08.07. da ce u bih biti jaki zemoljtresi, ne zna se dal je to za mjesec,dva,10 mjeseci ili rijec o godinama ali da ce morati biti i da ce se zgrade rusiti kao kule od karata.
splend

#1605 Re: Zemljotres maloprije..

Post by splend »

Sarajevo1946 wrote:Evo prema ovoj livescore stranici najavljuje novi od 4.2 Rithera u roku 5 do 15 minuta :-)
ja sam stavio 1 $ na ovaj od 5 rihtera u iducih 10 sati. kvota 14 :mrgreen:
anonimnaosoba

#1606 Re: Zemljotres maloprije..

Post by anonimnaosoba »

KečoNadica wrote:
ELMauro wrote:
KečoNadica wrote:Jutros sam čula da su neki poslije prvog zemljotresa na laptopu pratili situaciju , kaže govorili su za pet minuta će drugi , i tako i bude. Zna li neko na kojoj stranici ,kako se to prati ? :cry:
http://www.livescore.com/earthquake/league/bosnia
nije pronađena stranica
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#1607 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ultima_palabra »

Probaj na forumu vidovite Bebe... samo tamo haraju Torabijevi trollovi, pa se pripazi lažnih informacija.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1608 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Bobi »

Haj ne za**avajte zensku :D .Nauka kaze da se tacno vrijeme ne moze predvidjeti.To sto su oni gledali je ono sto se desilo vec :)!!
ketronsd1

#1609 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ketronsd1 »

:kiss: :kiss: :D u
KečoNadica wrote:
ELMauro wrote:
KečoNadica wrote:Jutros sam čula da su neki poslije prvog zemljotresa na laptopu pratili situaciju , kaže govorili su za pet minuta će drugi , i tako i bude. Zna li neko na kojoj stranici ,kako se to prati ? :cry:
:D

nije pronađena stranica
:thumbup: :D :D
snaga_znanja

#1610 Re: Zemljotres maloprije..

Post by snaga_znanja »

Bobi wrote:Haj ne za**avajte zensku :D .Nauka kaze da se tacno vrijeme ne moze predvidjeti.To sto su oni gledali je ono sto se desilo vec :)!!
Sta ti znas jel bilo ili nije... mozda ti sat nije nastiman pa ti se cini da je to bilo... :D
KečoNadica

#1611 Re: Zemljotres maloprije..

Post by KečoNadica »

Modest Musorgski wrote:Nadice, zemljotres se ne moze predvidjeti ali u vecini slucajeva poslije prvog dodje i drugi slabijeg inteziteta u kracem vremenskom periodu 5-10-15 min. a ovi s linkovima se malo zajebavaju s tobom :mrgreen:
pa to je onda bila dezinformacija , a svi pričaju o tome ovdje .
neka se zajebavaju oni , ova situaaciija uopšte nije za šalu !
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1612 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Velkoski »

KečoNadica wrote: neka se zajebavaju oni , ova situaaciija uopšte nije za šalu !
Štoooooo ?
ELMauro

#1613 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ELMauro »

Bila je prije par godina na RAdio Zenitu neka baba koja je predviđala zemljotres u Zenici :D Trebalo bi se sa njom konsultovati :D
- U suštini ovih sitnih zemljotreščića će biti u narednih 48 sati. To je takozvano slijeganje zemljišta, ništa strašno.
KečoNadica

#1614 Re: Zemljotres maloprije..

Post by KečoNadica »

leet wrote:
KečoNadica wrote: neka se zajebavaju oni , ova situaaciija uopšte nije za šalu !
Štoooooo ?
Možda zato što je postalo preozbiljno ? Zato što je mnogo građana koji žive u starim ,već ruševnim kućama i strahuju za svoj i život svoje djece , možda zato ? A to što je tebi do zajebancije , jebe nam se , znaš ?
Muhamed Đakmić

#1615 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Muhamed Đakmić »

splend wrote:
Sarajevo1946 wrote:Evo prema ovoj livescore stranici najavljuje novi od 4.2 Rithera u roku 5 do 15 minuta :-)
ja sam stavio 1 $ na ovaj od 5 rihtera u iducih 10 sati. kvota 14 :mrgreen:
Trpaj na taj sve što imaš, ja imam dojavu od jednog zaposlenika zavoda za mjerenje zemljotresa, to ti je zicer. I to ga stavi iz keca u kec.

Halalite na zezanciji, neću više, ali ne znam šta drugo trebamo raditi, pa nećemo praviti paniku ovdje bezveze :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1616 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Velkoski »

KečoNadica wrote: Možda zato što je postalo preozbiljno ? Zato što je mnogo građana koji žive u starim ,već ruševnim kućama i strahuju za svoj i život svoje djece , možda zato ? A to što je tebi do zajebancije , jebe nam se , znaš ?
A štooooo je postalo preozbiljno ?! Gledaš malo puno filmova, ha ? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1617 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ladyblue18 »

KečoNadica wrote:
leet wrote:
Štoooooo ?
Možda zato što je postalo preozbiljno ? Zato što je mnogo građana koji žive u starim ,već ruševnim kućama i strahuju za svoj i život svoje djece , možda zato ? A to što je tebi do zajebancije , jebe nam se , znaš ?
Nadice, hajde smiri malo dozivljaj. :)
coggnac

#1618 Re: Zemljotres maloprije..

Post by coggnac »

ELMauro wrote:Bila je prije par godina na RAdio Zenitu neka baba koja je predviđala zemljotres u Zenici :D Trebalo bi se sa njom konsultovati :D
- U suštini ovih sitnih zemljotrešćića će biti u narednih 48 sati. To je takozvano slijeganje zemljišta, ništa strašno.
napokon glas zdravog razuma ... citam par ovih predhodnih postova pa ne mogu da vjerujem kako smo glup narod pa to nema nigdje ...
awaken

#1619 Re: Zemljotres maloprije..

Post by awaken »

KečoNadica wrote:
ELMauro wrote:
nije pronađena stranica
:-D

:kiss: :kiss:

nemoj ti njima nešto ovako napisati, jer to su strašni internet junaci, rasplakat će se odmah :mrgreen:
snaga_znanja

#1620 Re: Zemljotres maloprije..

Post by snaga_znanja »

Salu na stranu. Tacno predvidjeti zemljotres nije moguce i nema jos te metode koja bi to uspjela...

Iako je u Italiji prije par godina neki njihov naucnik tvrdio da moze se predvidjeti na osnovu kolicine odredjenih plinova u zraku koje zemljina kora ispusta niko to jos zvanicno nije potvrdio. On tvrdi da je predvidio zemljotres u L'Aquila 2009. godine i da je upozoravao ali mu niko nije vjerovao...od tada ni glasa ni traga od njega....

Ovo ostalo predvidjanje se zasniva na matematickim modelima uz unos odredjenih podataka i daje mogucnost potresa na odredjenom podrucju ali za velike vremenske periode npr.. 100 ili 1000 godina....

Dakle narode molim vas ne nasjedajte na suplju pricu o tome kako komsinkina komsinka ima jajnik osjetljiv na potrese...
Modest Musorgski

#1621 Re: Zemljotres maloprije..

ELMauro wrote:Bila je prije par godina na RAdio Zenitu neka baba koja je predviđala zemljotres u Zenici :D Trebalo bi se sa njom konsultovati :D
- U suštini ovih sitnih zemljotreščića će biti u narednih 48 sati. To je takozvano slijeganje zemljišta, ništa strašno.
Narode ne brinite se ako zemlja zadrhti to se samo sliježe :lol:
Last edited by Modest Musorgski on 28/07/2012 16:24, edited 1 time in total.
horty225

#1622 Re: Zemljotres maloprije..

Post by horty225 »

Ovdje kazu da su bila i danas dva, ja samo jedan osjetio

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/
stochar

#1623 Re: Zemljotres maloprije..

Post by stochar »

Image
Modest Musorgski

#1624 Re: Zemljotres maloprije..

horty225 wrote:Ovdje kazu da su bila i danas dva, ja samo jedan osjetio

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/
Jedan je bio 100 % , treba sacekati nekih sat vremena , pise i na stranici da su najnovija ocitavanja nezvanicna
Muhamed Đakmić

#1625 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Muhamed Đakmić »

Onaj je dugo upozoravao, ali niko mu nije vjerovao. Čovjeka budalom ludom proglasili, na kraju se potpuno obistinila njegova tvrdnja, a zvanična nauka ga opet smatra šarlatanom. Čudna je i sujetna i nauka, nikad neće prihvatiti da su u krivu.

Koliko se ja sjećam, on je tvrdio da se oslobađaju nenormalno visoke količine gasova iz unutrašnjosti zemlje u periodu neposredno pred zemljotres, a mjerenjima je to i dokazao, samo stav nauke je bio da je ta metoda totalno nepouzdana. Fin stav, ali hajd ga prenesi porodici jednog poginulog studenta pred kojim je bio cijeli život i koji bi se možda spasio da mu nije profesor uz smijeh od uha do uha rekao da je taj što mjeri plinove kvazinaučnik i idiot.
Post Reply