Ma nisi - veze neam ko to uopste gleda al etophenom1921 wrote:jesam ja jedini kojem nije drago sto su zene u ufc-u? :d
MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- muhafuca
#1601 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
- bingov buraz
#1602 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Zato je i propao Strikeforce izmedju ostalog
Pocele facebook borbeu Macau.
Pocele facebook borbeu Macau.
- Cracked
#1603 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ja volim gledati kako se valjaju trebe
ali samo ako nece uzeti mjesto nekom od 5 pravih borbi tokom main ili preliminary carda
- bingov buraz
#1604 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Krs od eventa sto je i bilo ocekivati,otvoreno prvenstvo Azije 
- 4m3l
#1605 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
izgubio nam dzevad
Stvarno je postao dosadan sa fb statusima, kako je spreman kao nikad a ispuse nakon 1 minute..
- bingov buraz
#1606 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Dobro,kad se uporedi sa ostalim sportovima nije Dzevad imao losu karijeru,bio je tu uvijek negdje pri vrhu samo sto je K1 krahirao pa je ispod radara,sta reci za Stojnica koji se okusao u UFC (kosarkaski ekvivalent bi bila NBA) i imao tu nesrecu da u prvoj borbi naleti na Caina Velasqueza koj je kasnije postao prvak a u drugoj borbi dominirao Struvea dok borba nije otisla u parter.
Vezano za ovaj UFC Macau steta za Richa,puno je kompletniji borac ali to je MMA naletis i gotovo,nadam se da cu vidjeti jos koju njegovu borbu do povlacenja.
Vezano za ovaj UFC Macau steta za Richa,puno je kompletniji borac ali to je MMA naletis i gotovo,nadam se da cu vidjeti jos koju njegovu borbu do povlacenja.
- muhafuca
#1607 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ma i Crocap je bio zgazen u UFC-u to je tobingov buraz wrote:Dobro,kad se uporedi sa ostalim sportovima nije Dzevad imao losu karijeru,bio je tu uvijek negdje pri vrhu samo sto je K1 krahirao pa je ispod radara,sta reci za Stojnica koji se okusao u UFC (kosarkaski ekvivalent bi bila NBA) i imao tu nesrecu da u prvoj borbi naleti na Caina Velasqueza koj je kasnije postao prvak a u drugoj borbi dominirao Struvea dok borba nije otisla u parter.
Treba za UFC ipak puno vise para i treninga da bi se uspjelo
Praksa je npr da kao sto je rich franklin npr za ovu borbu otisao mjesec prije
u Singapore platio lika koji je slican Cung-u po stilu da sparinguje
sa njim i opet izgubio ...
Sto se tice event-a - nako - nisam puno ni ocekivao
Cung i Richards su ipak na zalasku karijere i nije se puno moglo ni
ocekivati mada je dobar KO bio i vrijedilo je pogledati
Dobra mi je borba bila i Thiago Silva v Stanislav Nedkov
navijao sam za Bugara iako je cini mi se prerano ispuhao
a Silva se pokazao kao kompletniji borac Bugar je imao sansu samo da ga potkaci
ako mu se posreci (a nije)
- bingov buraz
#1608 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nedkovi pokusaji rusenja su bili tragimkomicni,on nema sta da trazi u LHW,ustvari on bio bio prirodni LHW samo sto drugi skidaju po 12 kg pa na dan borbe izgledaju ko Guliveri
Dolazi nam UFC 154,valjda popravi utisak od ove PRC avanture
natrpalo je Kanadjana u card ali valjda tako mora biti.
Dolazi nam UFC 154,valjda popravi utisak od ove PRC avanture
natrpalo je Kanadjana u card ali valjda tako mora biti.
- Cracked
#1609 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Card em slab po imenima em kritican po borbama. Meni dosad najslabiji ove godine. Ubitacno dosadan. Silva po meni nema sta traziti u LHW previse ima dobrih i srednjih boraca da ima mjesta za truta kao sto je on. Nedkov je ispuhao ko balon. Sam sebe nakautirao a ovaj trut samo dovrsio.
Jedino je main event izvukao malo. Da se ne kaze sve borbe kriza. To sto je Kung 40 ne znaci da sad ne moze ostvariti vrh svoje karijere. Ipak vec imamo par boraca koji su se i sa 40+ pokazali.
Franklin jos jedna borba ako ne bude pobjedio lako moze zavrsiti karijeru.
Nadajmo se da ce u subotu biti ludilo
Jedino je main event izvukao malo. Da se ne kaze sve borbe kriza. To sto je Kung 40 ne znaci da sad ne moze ostvariti vrh svoje karijere. Ipak vec imamo par boraca koji su se i sa 40+ pokazali.
Franklin jos jedna borba ako ne bude pobjedio lako moze zavrsiti karijeru.
Nadajmo se da ce u subotu biti ludilo
-
phenom1921
#1610 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
i kakve su prognoze za 154, jos samo cetiri dana
dobra ce biti borba gsp vs condit (gsp un.desicion), ali imam osjecaj da ce kampann vs hendricks biti ludilo od borbe. bi ce krvi do koljena mmm
sakara vs cote rat u stand up-u, predvidjam kraj u drugoj rundi, ne znam ko ce dobiti, ali nece do kraja otici sigurno
hominick, griggs i philippou uzimaju
borbe na fx haman jednako kvalitetne kao i main card. silva dolazi na event, ne smije se ovo propustiti 
EDIT
ide li ko gledati monson vs stojnic?
EDIT
ide li ko gledati monson vs stojnic?
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1611 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Meni kada nema niti jedne LHW ili HW borbe na eventu koliko god dobar bio, fali nesto (ne racunam Sirila i Grigsa na preliminarnom cardu).
Vise se radujem 09 Decembru ....
Ove nase kladionce su beze .. inace se ne3 kladim ali haj reko imam osjecaj da ce Cung da iznenadi a bila dobra kvota na njega ...kaze moras kombinovati sa 5 parova.
Vise se radujem 09 Decembru ....
Ove nase kladionce su beze .. inace se ne3 kladim ali haj reko imam osjecaj da ce Cung da iznenadi a bila dobra kvota na njega ...kaze moras kombinovati sa 5 parova.
- chengaba
#1612 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ovo je odlična borba za Stojnića, Jeff Monson je fakat veliko ime, al' je star k'o grčka, i to ne star kao Henderson i Couture, nego se vidi na njemu da više ne može da ruši protivnika tako lako, i generalno se vide godine u njegovim borbama.phenom1921 wrote: ide li ko gledati monson vs stojnic?
Zna se koji je Denisov stil, Monson bi mu mogao praviti probleme jer nema sa njim zajebancije na podu (svojevremeno je rasturao na ADCC-u), ali opet nije to taj Monson koji se borio sa Sylviom... Odlična promocija ako dobije Denis!
- drugodtvogdruga
#1613 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
kad je GSP na card-u nemaju potrebe da beef-aju card i stavljaju vise od dvije velike borbe na isti, sam GSP ce prodat minimum 750 do milion PPV-a
- medjutim
#1614 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Prodat ce sigurno PPV-a dosta,ali citao sam da im je prodaja karata onako,solidna.drugodtvogdruga wrote:kad je GSP na card-u nemaju potrebe da beef-aju card i stavljaju vise od dvije velike borbe na isti, sam GSP ce prodat minimum 750 do milion PPV-a
Sto se tice vecerasnjeg card-a ,bit ce odlicnih borbi i jedva cekam iskreno. Bar dvije borbe u vecerasnjem card-u su borbe za posao u UFC-u. Veceras navijam za GSP-a i Kampmanna (koji ce imati tezak posao).
-
enisss
#1615 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
i ja navijam za GSP-a i Kampmannamedjutim wrote:Prodat ce sigurno PPV-a dosta,ali citao sam da im je prodaja karata onako,solidna.drugodtvogdruga wrote:kad je GSP na card-u nemaju potrebe da beef-aju card i stavljaju vise od dvije velike borbe na isti, sam GSP ce prodat minimum 750 do milion PPV-a
Sto se tice vecerasnjeg card-a ,bit ce odlicnih borbi i jedva cekam iskreno. Bar dvije borbe u vecerasnjem card-u su borbe za posao u UFC-u. Veceras navijam za GSP-a i Kampmanna (koji ce imati tezak posao).
- medjutim
#1616 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
U koliko pocinje veceras?
P.s. enisss imas pm.
P.s. enisss imas pm.
- bingov buraz
#1617 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ja sutra radim
nista od gledanja uzivo,sto se tice strimova ne idem dalje od wiziwiga http://www.wiziwig.tv/index.php?part=sports,iz drugog treceg pokusaja nadje se dobar kanal.
Mislim da su karte vec rasprodate,Kanada nikad nije iznevjerila.
Mislim da su karte vec rasprodate,Kanada nikad nije iznevjerila.
- medjutim
#1618 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Gledaste li bando MMA-ovska?
Necu da spoileram pa cekam hocel ko sta napisat
Necu da spoileram pa cekam hocel ko sta napisat
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1619 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Izdominrao ga je GSP totalno...vidjelo se zasto je sampion. Odlicna borba, full akcija. Anderson Silva trazi GSP-a za borbu sto ce biti vrlo interesantno jer mislim da druga opcija, borba protiv Jon Jonesa ne bi dobro zavrsila za Silvu.
Johny Hendricks rocks...mislim decko ima udarac ...meni je ono dijelovalo kao da ga je jedva dotakao ...zasluzuje title fight.
Sakara je ostecen po meni jer iako jeste zadao udarce u potiljak nisu ti udarci ono sto je oborilo Cote-a nego laktovi ...trebao je da ih razdvoji i da Cote-u da par minuta da se oporavi a ne da diskvalifikuje Sakara-u...
Johny Hendricks rocks...mislim decko ima udarac ...meni je ono dijelovalo kao da ga je jedva dotakao ...zasluzuje title fight.
Sakara je ostecen po meni jer iako jeste zadao udarce u potiljak nisu ti udarci ono sto je oborilo Cote-a nego laktovi ...trebao je da ih razdvoji i da Cote-u da par minuta da se oporavi a ne da diskvalifikuje Sakara-u...
-
ime123
#1620 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Silva vs GSP ce biti spektakl, al ipak mislim da je Silva tu nedostizan. A vec Jones vs Silva bi bio mega spektakl, iako nije neka razlika u kilama tu, pogotovo kad se nadju na catchweight, ali ipak Jones mozda zbog svoje visine i velicine. Ali nikad se ne zna sta ona budala od Silve moze donijet.
-
enisss
#1621 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
iskreno..iznenadio me je GSP...mislio sam da ce doci znatno slabiji poslije ove povrede koja je veoma opasna..vecina sportista se nikad ne vrate u formu u kojoj su prije bili...
Na press konferenciji je stalno spominjao taj famozni "ring rust" u koji neki i ne vjeruju a evo i ovaj put se potvrdio kao faktor..
Primjetilo se odmah na pocetku borbe..a to su isto tako spomenuli i Mike i Joe..je da je GSP veci nego sto je prije bio..jos jedna stvar..mislim da mu je ovaj put najteze palo skidanje kila..naravno logicno da je to zbog vece misicne mase koju je dobio narocito na nogama...morao je jos ojacati quadriceps femoris...zbog toga sto taj misic cuva koljeno...zaista se moglo primjetiti kako su mu noge masivnije...
Mislim da je ovo sad bas onako kako je i sam GSP rekao..nova i bolja verzija GSP-a...siguran sam da je sad snazniji nekih 10 do 15% u odnosu na prije...
Da sam na GSP-ovom mjestu...nikad ne bi prihvatio borbu sa Silvom..jednostavno zbog toga sto ni Silva nikad nece prihvatiti borbu sa Jonesom...a znamo zasto :)GSP se treba okrenuti preostalim kontenderima u svojoj diviziji u kojoj vec sad ima jednog velikog borca a to je Hendricks...mnogi ce reci da je on los match up za GSP-a..no tako su govorili i za Koschecka..pa smo vidjeli sta se desilo
Na press konferenciji je stalno spominjao taj famozni "ring rust" u koji neki i ne vjeruju a evo i ovaj put se potvrdio kao faktor..
Primjetilo se odmah na pocetku borbe..a to su isto tako spomenuli i Mike i Joe..je da je GSP veci nego sto je prije bio..jos jedna stvar..mislim da mu je ovaj put najteze palo skidanje kila..naravno logicno da je to zbog vece misicne mase koju je dobio narocito na nogama...morao je jos ojacati quadriceps femoris...zbog toga sto taj misic cuva koljeno...zaista se moglo primjetiti kako su mu noge masivnije...
Mislim da je ovo sad bas onako kako je i sam GSP rekao..nova i bolja verzija GSP-a...siguran sam da je sad snazniji nekih 10 do 15% u odnosu na prije...
Da sam na GSP-ovom mjestu...nikad ne bi prihvatio borbu sa Silvom..jednostavno zbog toga sto ni Silva nikad nece prihvatiti borbu sa Jonesom...a znamo zasto :)GSP se treba okrenuti preostalim kontenderima u svojoj diviziji u kojoj vec sad ima jednog velikog borca a to je Hendricks...mnogi ce reci da je on los match up za GSP-a..no tako su govorili i za Koschecka..pa smo vidjeli sta se desilo
- medjutim
#1622 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
GSP kralj teski! Meni licno jedan od omiljenijih boraca,normalan,miran i izvan ringa. Jednostavno pravi sportista koji dokazuje da nisu MMA borci zivotinje i monstrumi. Sto se tice Sakare i Cote-a mislim da ce doci do revansa,negdje sam to cini mi se procitao.
Ne bih volio gledati GSP vs Silva,jer po meni Silva dosta kalkulise,borio bi se sa prirodno manjim borcem od sebe,a ocigledno je da izbjegava Jonesa,prema tome nije fer i definitivno je on sa prirodnom kilazom blizi Jonesu (a i po konstituciji),nego GSP-u. Iskreno se nadam da se nece boriti,jer GSP tu ima male sanse.
Sto se tice borbe sa Conditom,izdominirao ga je zaista,neki kazu dosadan fight,po meni nije,jer to je GSP,akcija svih 5 rundi i non stop napada. Sve u svemu odlican event,sad cekamo onaj najbolji za kraj godine i to je to za ovu godinu.
Nadam se mecu Overeema i Big Foot Silve,mislim da ce biti interesantno.
p.s. Jel vam se cini da je Overeem pravo splasnuo na ovim novijim slikama? Izgleda da konjsko meso nije sto je nekad bilo
Ne bih volio gledati GSP vs Silva,jer po meni Silva dosta kalkulise,borio bi se sa prirodno manjim borcem od sebe,a ocigledno je da izbjegava Jonesa,prema tome nije fer i definitivno je on sa prirodnom kilazom blizi Jonesu (a i po konstituciji),nego GSP-u. Iskreno se nadam da se nece boriti,jer GSP tu ima male sanse.
Sto se tice borbe sa Conditom,izdominirao ga je zaista,neki kazu dosadan fight,po meni nije,jer to je GSP,akcija svih 5 rundi i non stop napada. Sve u svemu odlican event,sad cekamo onaj najbolji za kraj godine i to je to za ovu godinu.
p.s. Jel vam se cini da je Overeem pravo splasnuo na ovim novijim slikama? Izgleda da konjsko meso nije sto je nekad bilo
- Cracked
#1623 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mene je carlos odusevio. Borio se do kraja. Hebi ga tesko je zaustaviti kanadskog bika. Zato bi po meni trebalo prvo Hendriks vs GSP pa onda ganjat Silva vs GSP.
-
enisss
#1624 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
gdje se mogu vidjeti te slike Overeema?medjutim wrote:GSP kralj teski! Meni licno jedan od omiljenijih boraca,normalan,miran i izvan ringa. Jednostavno pravi sportista koji dokazuje da nisu MMA borci zivotinje i monstrumi. Sto se tice Sakare i Cote-a mislim da ce doci do revansa,negdje sam to cini mi se procitao.
- bingov buraz
#1625 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
enisss wrote: Da sam na GSP-ovom mjestu...nikad ne bi prihvatio borbu sa Silvom..jednostavno zbog toga sto ni Silva nikad nece prihvatiti borbu sa Jonesom...a znamo zasto
Pade Kampman ko svijeca,Hendricks udara strasno,mislim da je ovom pobjedom zasluzio borbu za pojas.Moli covjek
GSP izdominirao,svaka cast i Conditu,zanimljiva borba.