KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
Mariah 2308
#1601 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li iko koji su uslovi da vas izaberu da učestvujete u ovom programu kao poslodavac, s obzirom da zapošljavaju 500 pripravnika?
-
maher_
#1602 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
supica tach. navodno ja sam imao 74 boda, a et kao trebalo 81.5 
- MASTER_NO1
#1603 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
svaka cast svima onima koji su primljeni za pripravnika sa drustvenog smjera koji su osvojili trazeni broj bodova ( naravno ako su bez stele). Garantujem da ce biti sposobniji od onih radnika koji tamo rade 100 puta...maher_ wrote:supica tach. navodno ja sam imao 74 boda, a et kao trebalo 81.5
- kokuz_sa
#1604 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hajd ima jos konkursa..samo zacidi me da rade u ova doba..i salju mejlove 
- kokuz_sa
-
vivaxa
#1606 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ha ha ha ha
Svim kolegama koji su primljeni sve najbolje, bicete zaposleni 12 mjeseci a mozda i vise, placeni odlicno ... ali cete i raditi, kao sto vidite Federalni zavod za zaposljavanje radi 0-24h izgleda
... ili je ovo samo IT sluzba ostala da ljudima sibne odbijenice LOL
-
idaa
#1607 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da da, odbijenica i meni stigla, a dajte molim vas razmislite u onom vremenu koje smo imali i koliko je bilo pitanja i oni tekstovi, da su ljudi uspjeli osvojiti sve preko 90 bodova, hahha, pa nisi mogao razmisliti minut po pitanju da bi stigao sve i mi kao odbijeni, ok super-ali mislim da je stela i da je neko to kulturno uz kaficu popuniovivaxa wrote:Ha ha ha haUpravo tako! Stigla odbijenica ko kuca, prije 20 min.
Idemo dalje!
Svim kolegama koji su primljeni sve najbolje, bicete zaposleni 12 mjeseci a mozda i vise, placeni odlicno ... ali cete i raditi, kao sto vidite Federalni zavod za zaposljavanje radi 0-24h izgleda![]()
... ili je ovo samo IT sluzba ostala da ljudima sibne odbijenice LOL
-
Puella_Ela
#1608 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li netko upućen.. mogu li visokoškolske ustanove primati pripravnike preko ovog programa što je jučer objavljen?
vidim da u programu "ne mogu učestvovati institucije koje prijem zaposlenika vrše posredstvom agencija za državnu službu, ni poslodavci koji su koristili kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda ili službi a nisu ispoštovali obaveze u skladu sa zaključenim ugovorima, odnosno nisu zaposlili predviđen broj radnika i ne vraćaju redovno dobivena sredstva", a fakultet ne spada u te kategorije...

vidim da u programu "ne mogu učestvovati institucije koje prijem zaposlenika vrše posredstvom agencija za državnu službu, ni poslodavci koji su koristili kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda ili službi a nisu ispoštovali obaveze u skladu sa zaključenim ugovorima, odnosno nisu zaposlili predviđen broj radnika i ne vraćaju redovno dobivena sredstva", a fakultet ne spada u te kategorije...
- Lady Saray
#1609 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mene zanima kojih 500 pripravnika ce biti primljeno.. prvih 500 koji nadju firmu? 
- MASTER_NO1
#1610 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kakve su uslove postavili, jos samo da stave da se kandidat mora zvati tako i tako
-
Shonfon
#1611 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jel ko dobio poziv za pismeni interviju iz tuzilastva BiH za mjesto pripravnika?!
Znal ko sta bih taj interviju mogao sadrzavati?
-
anita_vis
#1612 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mene su jutros zvali sa suda da dodjem na testiranje u cetvrtak...ali jos uvijek nisam nista iz tuzilastva dobila...
zna li iko sta ude na testiranju na sudu?
zna li iko sta ude na testiranju na sudu?
-
anita_vis
#1613 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Shonfon wrote:Jel ko dobio poziv za pismeni interviju iz tuzilastva BiH za mjesto pripravnika?!
a kada su tebe zvali i kad ti je pisani intervnju...je li poziv bio telefonom, postom ili mailom?
-
Shonfon
#1614 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zvali na mobitel!
Znali iko sta bih mogla biti tema intervijua?
Znali iko sta bih mogla biti tema intervijua?
-
anita_vis
#1615 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
to ne znam...mene nisu zvali
nadam se da ce me zvati...
i ja se pitam sta bi moglo na sudu biti
i ja se pitam sta bi moglo na sudu biti
- fut_krakovsky
#1616 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
aaa ovi iz tuzilstva kazu da testiranje moze trajati cijeli dan
pa sta ce da nas ispituju covjece??
-
malena14
#1617 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I ja sam upravo dobila poziv iz tuzilastva da mi je testiranje u rijedu u 9h,i kao postoji mogucnost da cemo se zadrzati citav dan u tuzilastvu.I zamolila me da ne nosim mobilni tel,kao nemamo ih gdje ostaviti.
Nego sta vi spremate,koje zakone.
Nego sta vi spremate,koje zakone.
-
yika333
#1618 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
i ja sam dobio i od suda jutros i od tuzilastva za testiranje.
ovaj sa suda mi je rekao da ce ko nesho biti krivicno, uprava i parnicni. sad neznam sta mu to znaci.
iz tuzilastva su mi rekli da nezna sta ce biti na testiranju.
sta se inace uci i odaklre ???
ovaj sa suda mi je rekao da ce ko nesho biti krivicno, uprava i parnicni. sad neznam sta mu to znaci.
-
nela_13
#1619 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li neko hoce li u Tuzilastvu biti testiranje ili intrvju?
-
Smijalica_Sa
#1620 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
yika333 wrote:i ja sam dobio i od suda jutros i od tuzilastva za testiranje.
Mislim da ce iz zakona o krivicnom postupku, upravnom postupku i parnicnom postupku biti pitanja
A ako neko sazna nesto za tuzilastvo neka javi
- fut_krakovsky
#1621 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
paa kako je bilo na ranijim konkursima u Tuzilastvu...zna li neko iz iskustva??
- Dr.Brennan
#1622 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene su zvali i iz tuzilastava i suda isto....sta nas imaju zadrzavati toliko u srijedu nije mi jasno???? zna li iko zbog cega bi mogli?
-
Marcusac
#1623 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mene su takodjer zvali iz tuzilastva,i rekli da se mobitel ne nosi a da se pripremim da bi mogao ostati cijeli dan,sto mi bas i nije jasno
Inace,smatram da ce biti neka opca pitanja,zakoni o kp-u,tuzilastvu,kz,i ne znam sta bi jos mogli pitati.S njima se nikad ne zna 
-
žutija
#1624 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
...rossonera..
...Ma ne znam ni sama jel to to...otvarala sam članke na netu vezano za ovo i link .../ne sjećam se ko je postavio ..
hvala / ali jedno sam sigurna, svaki put drugačije bude objavljeno...pa više čovjek ne zna ni šta ni kako...njima je izgleda cilj da nas zbune...ma ne moraju već smo zbunjeni..heheh...stvarno se pitam znaju li oni šta je FORMA ...i kako treba da izgleda JAVNI POZIV ...uffff...(doduše, nismo ga još ugledali jer moramo čekati srijedu - 05.12.2012.)
ovo što sam vidjela od FZZ ...piši propalo,jer imam preko 30 godina....
Ovaj drugi program za kratko zapošljavanje (dva mjeseca) tu mogu da se potrudim, jer pominju za najugroženije kategorije stanovništva...ako ovako nastavi ova besparica ,još će nas stići DEPRA gluho bilo
Ako ništa možemo uživati u zimskim radostima- heheh SVI NA SNIJEG
SRETNO !

ovo što sam vidjela od FZZ ...piši propalo,jer imam preko 30 godina....
Ovaj drugi program za kratko zapošljavanje (dva mjeseca) tu mogu da se potrudim, jer pominju za najugroženije kategorije stanovništva...ako ovako nastavi ova besparica ,još će nas stići DEPRA gluho bilo
Ako ništa možemo uživati u zimskim radostima- heheh SVI NA SNIJEG
SRETNO !
-
nela_13
#1625 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Maloprije sam kontaktirala Tuzilastvo i gospodja mi je rekla da ce provjera znanja najvjerovatnije biti pismeno, ali mi nije rekla i sta ce biti
pa ako neko ima te informacije neka javi