Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
osa

#1601 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by osa »

i unatoč svoj argumentaciji i pravnoj i moralnoj, ono što je najbitnije bez srba zakon o državnim praznicima nećemoći biti donesen, to su jedini relevantan fakt.
vee-jay

#1602 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by vee-jay »

Bull's hit. RS ovaj datum nece da slavi iz jednog jedinog razloga: u ZAVNOBiH-u se ne spominje Republika Srpska. A tamo gdje na papiru nema Republike Srpske to znaci da ima zajednistva i eventualno i neke normalne BiH u buducnosti bez RS. Takav dan se, dakle, ne moze slaviti ako se ide ka samostalnosti. Nezamislivo. I to je JEDINI razlog (koji je, ruku na srce, razumljiv) zasto se ovaj dan ne zeli slaviti u RSu. Slaviti zajednistvo u BiH znaci slaviti BiH a to je nemoguce. Zato ce RS sa Dodikom na celu uvijek slaviti samo one datume u kojima RS igra neku (citaj: glavnu) ulogu. Drugi, popratni, razlog je vise lobby prirode: Ne moze se slaviti dan kada se borilo protiv cetnistva a cetnici napravise Republiku Srpsku. Kada Dodikov nasljednik prihvati 25.11 kao dan drzavnosti (a prihvatit ce) taj frajer ce svaki dan kada ide na posao svojoj zeni davati posljednji poljubac (Mislim, budimo svjesni, sve sto se dogadja po Srbiji i Federaciji tek treba doci u Republiku Srpsku, a kad dodje bit ce kokanja na sve strane).

Meni je stvarno neshvatljivo kako neko toliko pun mrznje kao VelikoSrbi moze da bude toliko perfidan i patetican i da jos hoda uzdignute glave. Ustvari shvatljivo mi je, i te kako: uvijek treba imati JEDAN GLAVNI CILJ pred ocima: NEZAVISNOST RSa. *ebo moral kad imas tako jednostavan visi cilj za koji se boris. Shvatit ce to Bog kad budes stao pred njim, ipak je i on Srbin.

Lajcak i Rehn su napravili jos jedan veliki propust kad Dodika nakon izbora nisu skinuli sa vlasti. Eto sad su oni dosli na red, pa uzivaj narode u cirkusu.
:bih: :bih: :run:
Abacija

#1603 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Abacija »

vee-jay wrote:Bull's hit. RS ovaj datum nece da slavi iz jednog jedinog razloga: u ZAVNOBiH-u se ne spominje Republika Srpska. A tamo gdje na papiru nema Republike Srpske to znaci da ima zajednistva i eventualno i neke normalne BiH u buducnosti bez RS. Takav dan se, dakle, ne moze slaviti ako se ide ka samostalnosti. Nezamislivo. I to je JEDINI razlog (koji je, ruku na srce, razumljiv) zasto se ovaj dan ne zeli slaviti u RSu. Slaviti zajednistvo u BiH znaci slaviti BiH a to je nemoguce. Zato ce RS sa Dodikom na celu uvijek slaviti samo one datume u kojima RS igra neku (citaj: glavnu) ulogu. Drugi, popratni, razlog je vise lobby prirode: Ne moze se slaviti dan kada se borilo protiv cetnistva a cetnici napravise Republiku Srpsku. Kada Dodikov nasljednik prihvati 25.11 kao dan drzavnosti (a prihvatit ce) taj frajer ce svaki dan kada ide na posao svojoj zeni davati posljednji poljubac (Mislim, budimo svjesni, sve sto se dogadja po Srbiji i Federaciji tek treba doci u Republiku Srpsku, a kad dodje bit ce kokanja na sve strane).

Meni je stvarno neshvatljivo kako neko toliko pun mrznje kao VelikoSrbi moze da bude toliko perfidan i patetican i da jos hoda uzdignute glave. Ustvari shvatljivo mi je, i te kako: uvijek treba imati JEDAN GLAVNI CILJ pred ocima: NEZAVISNOST RSa. *ebo moral kad imas tako jednostavan visi cilj za koji se boris. Shvatit ce to Bog kad budes stao pred njim, ipak je i on Srbin.

Lajcak i Rehn su napravili jos jedan veliki propust kad Dodika nakon izbora nisu skinuli sa vlasti. Eto sad su oni dosli na red, pa uzivaj narode u cirkusu.
:bih: :bih: :run:
:thumbup:

P.S. Usput predlazem da se rijec 'VELIKOSRBI' pise ovako sa velikim slovima, a ne ko sto @zavrzlama pise sve malim. :-)
tuzlak-x

#1604 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by tuzlak-x »

osa wrote:i unatoč svoj argumentaciji i pravnoj i moralnoj, ono što je najbitnije bez srba zakon o državnim praznicima nećemoći biti donesen, to su jedini relevantan fakt.
hoce i bice.
ni u hrvatskoj unatoc svim ubjedjivanjima srbi nisu pristajali na postovanje ustava, zakona i reda i mira, a sad pristaju. tako ce i u BiH biti.
nokia6170

#1605 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nokia6170 »

osa wrote:i unatoč svoj argumentaciji i pravnoj i moralnoj, ono što je najbitnije bez srba zakon o državnim praznicima nećemoći biti donesen, to su jedini relevantan fakt.
pa bosna i hercegovina vec ima svoj zakon o drzavnim praznicima, on je jos uvijek na snazi sve dok se ne donese novi zakon...ne samo o praznicima, vec je u svemu tako...sjetimo se da su licne karte hrvatske republike herceg bosne bile i legalne i i pravno obevezujuce do unazad par godina sve dok nisu uvedene cipsove nove...a znamo kad je hrhb ukinuta.

to se zove pravni kontinuitet koji obuhvata u sebi pravna nacela kao sto su pravna sigurnost, vladavina prava i pravna drzava.

iz tog vrlo jednostavnog razloga cijeli svijet i cestita bosni i hercegovini danas dan drzavnosti i svi njihovi medjunarodni predstavnici u bosni i hercegovini, iako srbi kazu da nije usvojen drzavni zakon o praznicima...samo propustaju da istaknu jednu vrlo bitnu stvar kada to naglasavaju: da kazu NOVI zakon o drzavnim praznicima, jer je na snazi i vec jedan postoji.
osa

#1606 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by osa »

lijepo je biti optimista, ali stanje na terenu je nešto drukčije.
cogni

#1607 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by cogni »

nokia6170 wrote:
pa bosna i hercegovina vec ima svoj zakon o drzavnim praznicima, on je jos uvijek na snazi sve dok se ne donese novi zakon...ne samo o praznicima, vec je u svemu tako...
Sasvim si u pravu, osim sto previdjas da je RS donijela svoj NOVI zakon o praznicima i da stoga stari zakon vazi samo u FBIH. Naravno ovo vazi ne samo za praznike, vec je u svemu tako (osim ako je ustavom drukcije definirano).

Tako se i slave praznici, prema vazecim zakonima, a po meni je sasvim ok da se u dva entiteta slave drugi praznici, osim sto bi se morao dogovoriti barem jedan zajednicki datum koji bi se slavio u cijeloj BiH. Recimo, ja ne vidim niti jedan razlog zasto bi se u FBIH slavio dan Republike Srpske, 9. Januar.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1608 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by pici »

nokia6170 wrote:sustina srpske politike se svodi na jednu izjavu jednog cetnickog vojvode koju sam procitao prije par godina u hrvatskom globusu ili nekim slicnim novinama, i ta recenica mi se ucrtala u glavu i oslikava sustinu svog sranja spocetka devedestih godina:

vojvoda rece: "nas najveci uspjeh je sto u zadnjem ratu nismo dozvolili da se srbi podijele na cetnike i partizane kao 1941. godine".
:thumbup: vako to rade u Grand produkciji :mrgreen:

Grand duel - partizani vs. cetnici 1/2

Grand duel - partizani vs. cetnici 2/2

Image
behavac

#1609 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

nokia6170 wrote: sad si upao u jednu vrlo opasnu zamku u svom izlaganju relativizirajuci anex kao nesto sto je obavezujuce ili ne...jer izrekavsi d aje to samo annex, a ne ustav...onda ja tebi isto tako mogu reci...da je sam taj ustav ustvari jedan annex i to broj 4 i nista vise i da nije pravno obavezujuci vec da se samo pika osnovni dejt. mir. sporazum.

ne igraj se sa pravnom snagom necega odakle i sam crpis svoju pravnu snagu.

a sto se tice kontinuiteta pravnih propisa, naravno da cu to uvijek naglasavati, jer ja cu da postujem annexe od pocetka do kraja, a ne samo parcijalno postivanje kako rs zagovara, pa postuje ono sto joj se svidja, a one dijelove dejtona koji joj ne idu u prilog relaxirano ignorise i pravi se kao da ne postoje i kao da nisu obavezujuci u istoj onoj mjeri kao i oni dijelovi dejtona koje sama rs zagovara.

hoces mi jos reci da je jedan anex bitniji, a drugi manje bitniji, odnosno obavezujuci od nekog drugog?

kontinuitet pravnih propisa itekako postoji i to je pravno obavezujuca stavka i ustava bih i cjelokupnog mir. sporazuma...to sto se ona ne postuje, ne znaci da ona i dalje nije pravno obavezujuca i samo zato sto je neko odlucio da je ne postuje, mi sad moramo iz pragmaticnih razloga da usvajamo nesto novo.

rs u mnogo cemu krsi dejt. mir. sporazum..od annexa 4, annexa 7, annexa 10, annexa 9 itd...nekad svremena na vrijeme, a nekad konstatno...izmedju ostalog krsi konstantno upravo taj dio annex 2 ustava bih i clan 2 ustava bih koji govore o kontinuitetu drzave i njenih propisa.

ja odavno vec isticem, nemojte se iznenaditi kada neko nesto sutra nametne upravo sa obrazlozenjem da je rs sama krsila nesto u sta se svo vrijeme zaklinje, a to je dejt. mir. sporazum...licemjerna je rs, a to svi znaju, samo polako, da ne skocite sami sebi svojim ponasanjem u stomak.

p.s. a sto se tice rodjenja i datuma rodjenja..pa gledaj prijatelju, bosna i hercegovina je jednom stekla nezavisnost i jednom primljena u UN, nije primljena na tri datuma...dakle bosna i hercegovina moze slaviti samo jedan rodjendan i on se zna kad je vec od 1992. godine.

to su fakti i to to vrlo dobro znas, samo se pravis mutav jer znamo i ja i ti zasto se pravis mutav...a jedini razlog sto se pravis mutav kao i vecina stanovnika rs-a, je sto bi svako slavljenje datuma od prije 1995. godine bilo u suprotnosti sa politicko-vojnom aktvnoscu bosanskih srba i znacilo bi negiranje samih tih aktivnosti i stavljalo bi znak upitnik na mnogim stvarima kada je rs u pitanju.
Nisam ja rekao da je jedan aneks bitniji od drugom niti da se treba krsiti, vec sam samo konstatovao da ne vidim nikog ko je zaduzen da obaveze sve ucesnike da provode taj aneks.
Konkretno zakon ne vrijedi nicemu ako nema niko zaduzen da osigura da se provodi.
Zato te opet pitam da mi objasnis.
Kako i zasto niko nije tuzio Republiku Srpsku sudu za ovo neprovodjenje kao sto je uradjeno za prefiks srpski kod gradova i tad je nakon presude taj prefiks izbacen.
Mogu jedino zakljuciti da ni ti sam ne znas.
Jer da je sve pravno cisto ovo bi odavno bilo uradjeno i RS bi vec sad postovala taj zakon i praznik.
Jer ako neko misli da je zakon na njegovoj strani a drugi se ne slaze onda sud je taj koji ce odluciti.
A ovdje je situacija da se onaj prvi zali na drugog da ne postuje zakon ali ne poduzima nista povodom toga pa ga cak ni ne tuzi.
Prema tome il je taj prvi glup il je svjestan da presuda ne bi bila u njegovu korist pa zato se samo zali a nista ne radi ???

A inace moj prijedlog za dan nezavisnosti je bio 21.5. a to ja dan kad je BIH primljena u UN, ako se ne varam.
5 0 5

#1610 Dodiku doživotni ban!

Post by 5 0 5 »

Poslije čitanja Dodikove izjave o Danu državnosti Bosne i Hercegovine predložio sam uredništvu Sarajevo-x portala da ignoriraju Dodikove izjave jer nemaju nikakvu svrhu osim provociranja (takvih je po tri svaki dan). Ako su članci o političkim odlukama, kriminalu i tome slično, mislim da je OK objaviti, ali provokacije svakako ignorirati. Ja bih bio zadovoljan ako bi bar napravili test od jedno, sedam dana.
Eto, svi koji su ZA molim Vas da podržite moj prijedlog. Ko nije, prijedlozi dobro došli.Zanima me šta će POLL pokazati i kako će uredništvo Sarajevo-x na to reagovati.

Hvala!
neki

#1611 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by neki »

Moze li ban i na diskusije o dodiku??? svaki dan niknu makar 3 nove teme o njemu..neki nemaju pametnijeg posla nego supljirati o dodiku i sta je rekao..
5 0 5

#1612 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by 5 0 5 »

neki wrote:Moze li ban i na diskusije o dodiku??? svaki dan niknu makar 3 nove teme o njemu..neki nemaju pametnijeg posla nego supljirati o dodiku i sta je rekao..
Svako nek' diskutira o čemu/kome hoće. Ono što ja želim je da prestanu članci s njegovim provociranjem. Njegovo mišljenje o Danu državnosti, npr. nema nikakvu svrhu osim dizanja tlaka. Ništa novo nisam naučio. Ja mislim kad bude manje njegovih provokacija (na Sarajevo-x portalu), biće manje i tenzija u komentarima (evo npr. sad odi na taj članak pa vidi kako se časte), a onda nadam se, neće biti ni razloga za novim diskusijama o Dodiku.
I usput, ja nisam otvorio temu u kojoj bi se "šupljiralo o Dodiku", nego o "cenzuri" (njegovih provokacija) na ovom portalu.
Joey Tribbiani

#1613 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Joey Tribbiani »

ja bi ga banovo da ikako mogu. Fakat je dosadan lik, svugdje ga ima zahvaljujuci onima koji nasjedaju na njegove provokacije.
po cijenu mog bana...doslo mi
JE.O MU JA *****, GONITE GE VISE
Krigla_Sa

#1614 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Krigla_Sa »

Mediji ga i drze na vlasti,kad se nasi mediji prestanu baviti njegovim provokacijama, mozda onima anamo on vise i ne bude zanimljiv...
Smece od covjeka, treba bar SA-X ignorisati smetljara :x
dallton

#1615 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by dallton »

Slazem se mani frajera vise, predlazem ban i na slike (daj sta ljepse, npr. pamelu, angelinu jolie...) a na izjave pogotovo, vec je postalo do zla boga dosadno...nek diskutuje ko hoce
PalaSa Marsa

#1616 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PalaSa Marsa »

feral.tribune wrote:Nije daleko dan kada ce u preaumbuli bosanskog Ustava stajati ; Drzava Bosna je Republika koja bira parlamentarnim putem jednog predsjednika . Bosana je drzava bosanskog naroda i svih ostalih koji postuju zakone , teritorijalni integritet i suverenitet R Bosne u njenim medjunarodno priznatim granicama .Sluzbeni jezik je bosanski .S- H izivljavanja , morbidne perverzije , prekrajanje istorije , etnicko ciscenje logori , genocid ce biti predmet istrazivanja bosanskih sudova istoricara , politologa , lingvista ....Njihovo( sh ) vrijeme prolazi ...dolazi bosansko vrijeme ....
feral.tribune (Izvinjavam se sto kopiram) Ali svaka ti je na mjestu...Bravo.. :thumbup:
homar

#1617 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by homar »

To smeće od čovjeka treba ignorisati na svaki način. Ali mislim da mu se bliži kraj, jer mu se približava murija, te se nadam da će odgovarati za sve što je opljačkao, unesrećio i nanijo štetu građanima BiH.
sarajevo63

#1618 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by sarajevo63 »

Treba mu dati prostora. Jer trebamo biti informisani. Zato što dotični ima sljedbenike.
Ali ne treba dopustiti da se stavljaju komentari na dotičnoga ga nebuloze.
Ako ne mogu ekipi portala sa-x čestitati, a ta ista ekipa je čestitala nama, zašto da se komentarišu Dodikove nebuloze (koje ipak treba pročitati).
zavrzlama

#1619 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by zavrzlama »

dzaba ban..promijenit ce on nick name :D

neka Dodika treba sto vise ga spominjati i pisati o istom...jer Bosancima treba neko da ih odrzava u stvarnosti i ukazuje ko i sta su im neprijatelji...

Dodik je krenuo na put bez povratka...sve zavisi koliko ce drugih povesti sa sobom...Dodik je najmanji problem..problem je sto je njegovo ponasanje licna karta srpske politike u Srbiji..jer kako se srbija odnosi prema BIH tako se i srpski politicari u BIH odnose prema sopstvenoj drzavi...znaci Srbija nastavlja istu politiku prema BIH kao i 90-tih,a cim su izabrali Dodika kao prvog u srba u BIH ovakvog kakav je,znaci da mozemo ocekivati daljne napetosti i mogucnost novih sukoba...vrag je odnio salu...
Last edited by zavrzlama on 25/11/2008 18:08, edited 1 time in total.
Bušman

#1620 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Bušman »

Nemate pojma sta "talk to my hand" moze postici. Bezveze mu se daje paznja. Kad bi ga mediji iz FBIH ignorirali, on bi propao. Ali, posto imamo Silajdzica i njegove medije, koji toboze drze do BIH, imamo to sto imamo...
Lincoln-Burrows

#1621 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Lincoln-Burrows »

Najbolje da se ne objavljuju nikakve izjave niti prikazuju ikakve osobe koje
imalo odstupaju od sarajevske idile i tako će se živjeti u uvjerenju da je sve
kako treba i da svi isto mislimo i radimo. :-)

Manite se ćorava posla, pa i sama ova tema znači da nije nikome svejedno
što radi i priča, kakav ban ljudi, hoćemo li stvarati kontorlirane medije???
Gandalf

#1622 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Gandalf »

Ma ignorisat tu budaletinu iz laktaša - sljedeća tema o njemu na ovom forumu , a koja se tiče tog međeda želim da glasi "uhapšen dodik" ili "zabranjeno svako političko djelovanje dodika i njegove stranke" - dok to ne bude istina , to jest dok on ne propadne , ne trebamo ni pričati o njemu , ni pokretati teme o njemu , jer samo raji vadi živce a i meni lično.
sarajevo63

#1623 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by sarajevo63 »

I meni budi nagon za pvraćanje. Ali ...
JThomas

#1624 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by JThomas »

veliki dio njegove moći potiče iz činjenice da se bošnjaci i dalje pale k'o hepo kocke na njegovu šuplju.

da ne pišem opet što sam već pisao...
recept je uvijek isti, dodik baci bombu da će otcijepiti RS (iako zna da je to savršeno nemoguće, i kao što bi trebao znati svako ko iole prati politiku), srbi se "prime", bošnjački političari ospu drvlje i kamenje po njemu, hare usput natukne da će on kao ukinuti RS (iako zna da je to savršeno nemoguće), bošnjaci se "prime", i onda dodik dobije još više materijala, kao, vidi kakvi su oni, turci, teheran, oni hoće nas da ukinu, i srbi se još više "prime"...i eto ti premoćne parlamentarne većine i apsolutne vlasti u jednom entitetu. tako jednostavno, tako efikasno, kao kad smo u većini ovce. kako više niste skontali?
exliberal

#1625 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by exliberal »

Zabijianjem glave u pijesak se nerijesavaju problemi.
Koliko god da vam se Dodik i njegova politika nesvidjala taj covjek je predsjednik vlade na 49% BiH...koju vi volite i okivate u zvijezde.Znaci ignoriranjem Dodika i njegove politike automatski se distancirate od 49% drzave.
Nevodi se politika samu u Sarajevu nego i u Banja Luci i Mostaru.
Locked