FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nogatrans

#1601 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Rijetko koja ekipa ima kontinuitet, to je mozda jedino Barselona do sada imala,i do sada Real Madrid u ovoj sezoni. Al budimo iskreni Real osim Barse i nije imao neki jaci ispit u LP. Pogledaj im grupe pa onda CSKA,i sada Apoel.

Bayern jest bio u rezultatskoj krizi al na svu srecu jos ni u jednom takmicenju nije ispao ,znaci ako se vec morala birati ta kriza onda je ova mozda i dobro dosla. Ubjedena sam da ce i Real a i Dortmund uci u krizu,a ko zna mozda to bas bude u zavrsnici prvenstva.

Ako pratite Bayern znat ce mnogi da bukvalno u zadnji sekundama 34 kola Bundeslige su se znale preokrenuti stvari u korist Bayerna. Mnoge ekipe ne mogu da izdrze pritisak a mislim da i Dortmund nece moci izdrzati. Jeb ga na vrhu si a u glavi ti ako kiksamo evo ovih za vratom.
Kaćunak

#1602 Re: FC Bayern Munchen

Post by Kaćunak »

Kakva bi tek prica bila da Dortmund zaostaje 5 bodova... :-)
fatality

#1603 Re: FC Bayern Munchen

Post by fatality »

Kaćunak wrote:Kakva bi tek prica bila da Dortmund zaostaje 5 bodova... :-)
evo i ja se ibretim. Ispade dortmundu je DFB poklonio ove bodove sto imaju, a jadni bayern se mora patiti da nadoknadi zaostatak iako su svu protiv njih :-)
I dvije stvari sto procitah, sto neko gore rece "dortmund iz nikakve igre pokupi 3 boda", vala jos samo reci da bayern ( ove i prosle sezone) igra ljepse od dortmunda i da prestanemo pricat o ovome ...
a da i druga stvar, dortmund je na pocetku sezone vec prebrodio svoju "krizu" ;)

p.s. e bas ovo je razlog sto oni koji ne simpatisu bayern imaju averziju prema istom ( a ne to sto je klub kao klub uspjesan). svi prirpadnici ovog kluba (kako uprave, igraca,navijaca ... ) misle da je prvo mjesto rezervisano za njih, i ako oni nisu na vrhu tabele nego neko drugi, taj drugi ne zasluzuje tu da bude.
Pustite to ,opustite se i uzivajte u utakmicama dormunda :D , ima jos pokoja utakmica do kraja
Madrid

#1604 Re: FC Bayern Munchen

Post by Madrid »

BASS wrote:
Madrid wrote: Ako je Bayern sa 3 utakmice zasluzio titulu...
...i nakon ovog sam prestao da čitam dalje :roll:
Slijepi navijac...
Kakve Bayern igrace ima, trebao bi raskovati Bundesligu kao i Real Spansku, ali eto, po vama Bayern zasluzi titulu vise od Borusije...
I 100% si pocitao "dalje" ;-)
BHF_Manijak

#1605 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

A niko da spomene jucerasnje "biranje" izmedju Kroosa i Roberya ko ce izvesti slobodni, RIbery dobio, on makaze Kroos papir! :lol: :lol: :thumbup:
Kreativni_zidar

#1606 Re: FC Bayern Munchen

Post by Kreativni_zidar »

-
Last edited by Kreativni_zidar on 16/03/2014 17:43, edited 1 time in total.
salihamidžić 20

#1607 Re: FC Bayern Munchen

Post by salihamidžić 20 »

Cautinho wrote:
BHF_Manijak wrote:A niko da spomene jucerasnje "biranje" izmedju Kroosa i Roberya ko ce izvesti slobodni, RIbery dobio, on makaze Kroos papir! :lol: :lol: :thumbup:
Gledam i smijem se :lol:
:thumbup: :lol: :thumbup: :lol: :thumbup:
seshb85

#1608 Re: FC Bayern Munchen

Post by seshb85 »

fatality wrote:
Kaćunak wrote:Kakva bi tek prica bila da Dortmund zaostaje 5 bodova... :-)
evo i ja se ibretim. Ispade dortmundu je DFB poklonio ove bodove sto imaju, a jadni bayern se mora patiti da nadoknadi zaostatak iako su svu protiv njih :-)
I dvije stvari sto procitah, sto neko gore rece "dortmund iz nikakve igre pokupi 3 boda", vala jos samo reci da bayern ( ove i prosle sezone) igra ljepse od dortmunda i da prestanemo pricat o ovome ...
a da i druga stvar, dortmund je na pocetku sezone vec prebrodio svoju "krizu" ;)

p.s. e bas ovo je razlog sto oni koji ne simpatisu bayern imaju averziju prema istom ( a ne to sto je klub kao klub uspjesan). svi prirpadnici ovog kluba (kako uprave, igraca,navijaca ... ) misle da je prvo mjesto rezervisano za njih, i ako oni nisu na vrhu tabele nego neko drugi, taj drugi ne zasluzuje tu da bude.
Pustite to ,opustite se i uzivajte u utakmicama dormunda :D , ima jos pokoja utakmica do kraja
Ma lahko je Dortmundu koji igra samo BL ,dok se Bayern bori na tri FRONTA.A sto se tice igre Bayerna o tome se :m moze diskutovati. :mrgreen:
seshb85

#1609 Re: FC Bayern Munchen

Post by seshb85 »

brrzzy_tesanj wrote:
Cautinho wrote:
BHF_Manijak wrote:A niko da spomene jucerasnje "biranje" izmedju Kroosa i Roberya ko ce izvesti slobodni, RIbery dobio, on makaze Kroos papir! :lol: :lol: :thumbup:
:thumbup: :lol: :thumbup: :lol: :thumbup:
:thumbup: :bih: :thumbup: :thumbup:
skafiskafsnjak

#1610 Re: FC Bayern Munchen

Post by skafiskafsnjak »

ovo je vrlo bitno u timu, ova atmosfera... tada igraci daju 200% od sebe .

:thumbup:
missko

#1611 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Cautinho wrote:
Spominjali su jucer na dsf-u Mario Basler i ostali da ovo nije bilo fino i da su ovim provocirali protivnika i da rezultat nije bio 3-0 za njih ne bi se nikad ni sjetili ovo da urade. Sve u svemu svi su slozni da Bayernove glavne tekme tek slijede, prekosutra polufinale kupa protiv Gladbaha pa onda tekme sa Olimpikom pa uskoro i drbi sa BvB-om
missko

#1612 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

L00d wrote:ovo je vrlo bitno u timu, ova atmosfera... tada igraci daju 200% od sebe .

:thumbup:
Nemoj zaboraviti da su se prije 2 sedmice na terenu htjeli pobit Müller i Boateng.
skafiskafsnjak

#1613 Re: FC Bayern Munchen

Post by skafiskafsnjak »

Pa zato i govorim. Tada su i gubili i lose su igrali. Atmosfera u klubu je vrlo bitna. Dzaba ti sve zvijezde ako je
atmosfera losa .
ultima_palabra

#1614 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

Levat Babbel i Hoffenheim ih je uveo u formu, i sad će ih biti teško zaustaviti. Ipak Dortmund ima solidnu prednost, međusobni duel kod kuće i ne igra u Evropi.
skafiskafsnjak

#1615 Re: FC Bayern Munchen

Post by skafiskafsnjak »

Meni je licno ljepse gledati ovakav dobar Bayern nego onaj prije 2-3 sedmice...
Ne gotivim ih nesto, ali eto cisto da bude zanimljivije u LP i bundesligi .
Ako se ne varam, idu na Real Madrid ? :D
ultima_palabra

#1616 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

Da, ali i jedni i drugi trebaju prvo skočiti pa reći hop :D
Kreativni_zidar

#1617 Re: FC Bayern Munchen

.
Last edited by Kreativni_zidar on 16/03/2014 17:45, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#1618 Re: FC Bayern Munchen

Post by skafiskafsnjak »

Cautinho wrote:
L00d wrote:Meni je licno ljepse gledati ovakav dobar Bayern nego onaj prije 2-3 sedmice...
Ne gotivim ih nesto, ali eto cisto da bude zanimljivije u LP i bundesligi .
Ako se ne varam, idu na Real Madrid ? :D
Olimpique iz Marsiellea :D Real ide na ciparski APOEL
Ma vec sam skontao da ce i jedni i drugi proci ovo kolo :P
Kreativni_zidar

#1619 Re: FC Bayern Munchen

.
Last edited by Kreativni_zidar on 16/03/2014 17:46, edited 1 time in total.
missko

#1620 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Ne znam po meni su se previse usqrcilii, ako se ima u vidu da su u Lp protiv Basela jednu dobili i jednu izgubili i u BL dobili mrtve autsajdere i to prva tekme u drugom dijelu sezone da su vani uzeli.
Kad dodju nekom na noz ko stvarno zeli da ih uzme, startuje 2 put klizeci na Robbena i opali po nonama Riberija i oni su mrtvi, zato im je bolje da su malo skromniji i da rade posao jer jos uvijek mogu da nista ne uzmu.
vox-populi

#1621 Re: FC Bayern Munchen

Post by vox-populi »

missko wrote:Ne znam po meni su se previse usqrcilii, ako se ima u vidu da su u Lp protiv Basela jednu dobili i jednu izgubili i u BL dobili mrtve autsajdere i to prva tekme u drugom dijelu sezone da su vani uzeli.
Kad dodju nekom na noz ko stvarno zeli da ih uzme, startuje 2 put klizeci na Robbena i opali po nonama Riberija i oni su mrtvi, zato im je bolje da su malo skromniji i da rade posao jer jos uvijek mogu da nista ne uzmu.
Bumo vidjeli prekosutra. Idu Gladbachu, polufinale kupa. Uzimajuci u obzir da su obje prvenstvene utakmice izgubili, ako prekosutra odigraju nerijeseno ili dobiju, to znaci da su u dobroj formi.
ledeni_caj

#1622 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

missko wrote:Ne znam po meni su se previse usqrcilii, ako se ima u vidu da su u Lp protiv Basela jednu dobili i jednu izgubili i u BL dobili mrtve autsajdere i to prva tekme u drugom dijelu sezone da su vani uzeli.
Gdje ces bolji primjer od Herte sta dobijas udaranjem. Pogotov njih dvojice koji vole past i nakon ozbiljnijeg pogleda. :wink:
Vidjecemo sad protiv Gladbacha u srijedu, prva jaca provjera u ovoj seriji, jer tim koji izbaci Man U. kao nije dovoljno jak. Nakon ovih ce se pricati nista do Dortmunda, sve je to talasika. Na kraju ce ostati samo barca i Real kao stvarni testovi za nafurani Bayern. :D
Nogatrans

#1623 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Kad Bayern GAZI onda su protivnici "loši",a kad Dortmun "pobjeduje" onda je Dortmund fantastican...

Sad i jedan Basel ne valja a do jucer kad su nas klepili 1:0 bili su odlicni i kad su Mancestera u bukvalne dvije utakmice zgazili i tu su bili dobri..

Slijedeci Gladbach meni dosta 0:2. :D
simonese

#1624 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Nogatrans wrote:Kad Bayern GAZI onda su protivnici "loši",a kad Dortmun "pobjeduje" onda je Dortmund fantastican...

Sad i jedan Basel ne valja a do jucer kad su nas klepili 1:0 bili su odlicni i kad su Mancestera u bukvalne dvije utakmice zgazili i tu su bili dobri..

Slijedeci Gladbach meni dosta 0:2. :D
prvo poluvrijeme 0:2 :D
vox-populi

#1625 Re: FC Bayern Munchen

Post by vox-populi »

Ljudi, hajde da ostanemo realni...

Bayern je trenutno u odlicnoj formi, odnosi u ekipi su na zavidnom nivou, od bitnijih igraca povreda nema (Schweini ce biti u kombinaciji za Gladbach). Plus, u posljednje tri utakmice, postignuto je 20 golova, primljen samo jedan. Kljucni igraci tima, Robben, Ribery i Müller su se potpuno vratili u igru.
To je sve pozitivno i daje dosta razloga za optimizam.

Medjutim, Real nije Basel. Radi se o jednom od trenutno najjacih timova u Evropi sa jednim velikim strucnjakom na klupi (ja ga licno ne gotovim, ali moram mu odati priznanje da je jedan od najvecih). Igraju se dvije utakmice, lopta je okrugla i sve je definitivno moguce. Samo, zgodno je izbjeci euforiju tipa pregazice to Bayern bez problema. Puno toga ovisi i kako bude islo u prvenstvu, te u kupu.

Kao sto sam ranije rekao, ako Bayern izbaci Gladbach, te u prvenstvu Borussia kiksa i Bayern se priblizi na tri boda, moral ce skociti nevjerovatno i onda je sve moguce. Ipak, koliko god zelio da vidim Bayern 19. maja u finalu, treba biti realan pa reci da su sanse nekih 30-40% najvise. Favorit, i to veliki, je Real.
Post Reply