Vjeruj, to i ja svako jutro pomislim kad ustanem.šime.sparina wrote:brate ako ona nije sanja, ja ne znam ko bi mogao biti
Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moderator: anex
-
Anonimka
#1601 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
- madner
#1602 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Naravno da se to moze oboriti. Opasno je etikirati ljude, pogotovo ako znamo da je u ovom probnom popisu bilo vise Bosanaca nego Bosnjaka. Sanja svoj zakljucak donosi na osnovu imena, nema dakle osnove.Anonimka wrote:Sanja je rekla da su ljudi, koji su multi i gradjanski na n-tu, predlozili istu grupu kao svoje kandidate - zene Bosnjakinje. I to se ne moze oboriti. Zene, jer je moderno, Bosnjakinje, jer je sigurno. Ako je cinjenica da nije bilo i drugih, jednako vrijednih kandidata, drugih skupina i drugog spola, onda je to zasigurno najbolji izbor. Ali, prije nego je Sanja dosla u priliku "brojati im krvna zrnca", neko ih je drugi vec prebrojao i to ukalkulirao. Kome to nije jasno, ja mu ne mogu vise pribliziti.
Osvrnula sam se i na emisiju, ne samo na taj jedan post, mislila sam da je to jasno iz recenog.
Isto vazi za razlog, deducira po svojoj matrici razmisljanja, koja je degutantna. Mada to vise kaze o njoj. Sanja pojma nema kako se doslo do tih kandidata, ona zakljucuje opet na osnovu imena. Kome nije jasno da nema drugog argumenta, ili je maliciozan ili ogranicen.
-
Anonimka
#1603 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Naravno da se to moze oboriti. Opasno je etikirati ljude, pogotovo ako znamo da je u ovom probnom popisu bilo vise Bosanaca nego Bosnjaka. Sanja svoj zakljucak donosi na osnovu imena, nema dakle osnove.
Isto vazi za razlog, deducira po svojoj matrici razmisljanja, koja je degutantna. Mada to vise kaze o njoj. Sanja pojma nema kako se doslo do tih kandidata, ona zakljucuje opet na osnovu imena. Kome nije jasno da nema drugog argumenta, ili je maliciozan ili ogranicen.[/quote]
Kako nisam maliciozna, bit ce da sam ogranicena. Rijec je o tome da ce vecina "obicnih" gradjana takodjer zakljucivati na osnovu imena, i da su imena dobro odabrana za namijenjene sredine. Rijec je o tome da je to veoma dobro ukalkulirano u kampanju koja je pod istim nazivom i Obami donijela uspjeh. Zene smo, morebit' smo Bosnjakinje (ako je to ono sto vam se svidja), morebit' smo i Bosanke (ako je, pak, to ipak bolja verzija), ali nema to veze. Ne vjerujem u dobre namjere, vjerujem iskljucivo u kalkulaciju, ne zato sto tako tvrdi Sanja Vlaisavljevic, nego naprosto jer jeste tako. Kandidatkinje pri tome mogu biti izuzetno kvalitetne, to nije tema, ali svako onaj koji tvrdi da ovdje nije bilo manipulacije tim istim krvnim zrncima koja spomijete kontinuirano, mora da se sali.
Isto vazi za razlog, deducira po svojoj matrici razmisljanja, koja je degutantna. Mada to vise kaze o njoj. Sanja pojma nema kako se doslo do tih kandidata, ona zakljucuje opet na osnovu imena. Kome nije jasno da nema drugog argumenta, ili je maliciozan ili ogranicen.[/quote]
Kako nisam maliciozna, bit ce da sam ogranicena. Rijec je o tome da ce vecina "obicnih" gradjana takodjer zakljucivati na osnovu imena, i da su imena dobro odabrana za namijenjene sredine. Rijec je o tome da je to veoma dobro ukalkulirano u kampanju koja je pod istim nazivom i Obami donijela uspjeh. Zene smo, morebit' smo Bosnjakinje (ako je to ono sto vam se svidja), morebit' smo i Bosanke (ako je, pak, to ipak bolja verzija), ali nema to veze. Ne vjerujem u dobre namjere, vjerujem iskljucivo u kalkulaciju, ne zato sto tako tvrdi Sanja Vlaisavljevic, nego naprosto jer jeste tako. Kandidatkinje pri tome mogu biti izuzetno kvalitetne, to nije tema, ali svako onaj koji tvrdi da ovdje nije bilo manipulacije tim istim krvnim zrncima koja spomijete kontinuirano, mora da se sali.
- madner
#1604 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Govorimo o stranci koja dokazano ne zna kalkulisat. Da zna, ne bi ponudila ove kandidate ili one prosle.
Niti ista stranka ima siroko glasacku bazu. Niti neke sanse da pobjede u jednoj od opcina.
No opet, jedini argument za ovu tezu su: imena. Tako da ovo postaje kao onaj vic sa logikom, gdje od pocetne premise sve sljedi.
Niti ista stranka ima siroko glasacku bazu. Niti neke sanse da pobjede u jednoj od opcina.
No opet, jedini argument za ovu tezu su: imena. Tako da ovo postaje kao onaj vic sa logikom, gdje od pocetne premise sve sljedi.
-
Anonimka
#1605 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ponovit cu, moje licno misljenje je da kritikovati Sanju radi imena smije samo onaj ko je kritikovao nepotrebno i dugorocno utvrdjivanje njenog porijekla na ovom istom mjestu na kome raspravljamo. U suprotnom, ponasa se na isti nacin koji kod nje osudjuje. Pa ti izvedi konkluziju.madner wrote:Govorimo o stranci koja dokazano ne zna kalkulisat. Da zna, ne bi ponudila ove kandidate ili one prosle.
-
Anonimka
#1606 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ovdje je rijec o kolumni koju je prenio jedan portal, a ne dnevna novina o kojoj govoris. Za drugu konstataciju se ne mogu sloziti jer sam pazljivo pratila kolumne, u obje novine u kojima je pisala objavljene su kolumne "na racun" retorike iz tih novina, potrebno je samo pazljivo citati.kakavdanakneiskustvu wrote:njena kolumna u avazu jeste fuj jer je u takvom avazu ona našla nekome prigovarati o nekulturi dijaloga,ne nalazeći za shodno ni jednu jedinu riječ napisati o avazovoj "kulturi dijaloga" poznatoj po pljuvanju po svakome ko nije po volji avazovom gazdi
- JThomas
#1607 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
sanja je ta koja u ovom slučaju jedino iz imena ocjenjuje da je riječ o četiri bošnjakinje.
a ima sabina mučenica, svetica u katoličkoj crkvi...
a ima sabina mučenica, svetica u katoličkoj crkvi...
-
Anonimka
#1608 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moze, naravno, izdala zena dvije knjige kolumni, pa se zadaj....kakavdanakneiskustvu wrote:može li jedan primjer gdje je kritikovala avazovo pljuvanje,uriniranje po ljudima??
-
Anonimka
#1609 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moze biti... Ja bih jos jednom prelistala.kakavdanakneiskustvu wrote:
a u tim knjigama bez i jedne kritike na račun avazove pljuvačke "kulture dijaloga"
-
Anonimka
#1610 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postujem, ali onda nemoj komentarisati ono sto ti se ne da citati.kakavdanakneiskustvu wrote:Anonimka wrote:Moze biti... Ja bih jos jednom prelistala.kakavdanakneiskustvu wrote:
a u tim knjigama bez i jedne kritike na račun avazove pljuvačke "kulture dijaloga"
samo ti izvoli,ne da mi se to čitati
- uglavnomja
#1611 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Anonimka wrote:Moze, naravno, izdala zena dvije knjige kolumni, pa se zadaj....kakavdanakneiskustvu wrote:može li jedan primjer gdje je kritikovala avazovo pljuvanje,uriniranje po ljudima??
dvije knjige cega
onog redjanja rijeci, sa temom po narudzbi, od fahra ili inog drugog, ili skolske teme i nvo teme, prepisane fraze iz udzbenika, umotane u njen zastrasujuce dosadan i nepismen stil pisanja
a tematika za povratiti, klasika, onaj ko je placa moze imati amazonsku prasumu u oku, to ona nece vidjeti, ali truncicu u "protivnickom" vidi kao mount everest.
-
Anonimka
#1612 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Aha...toga.uglavnomja wrote:
dvije knjige cega![]()
![]()
![]()
onog redjanja rijeci, sa temom po narudzbi, od fahra ili inog drugog, ili skolske teme i nvo teme, prepisane fraze iz udzbenika, umotane u njen zastrasujuce dosadan i nepismen stil pisanja![]()
a tematika za povratiti, klasika, onaj ko je placa moze imati amazonsku prasumu u oku, to ona nece vidjeti, ali truncicu u "protivnickom" vidi kao mount everest.
-
Anonimka
#1613 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Tu i tamo, dakakavdanakneiskustvu wrote:
ne da mi se čitati jer sam čitao kolumne i nisam naišao na takav tekst,ti jesi?
-
VjecitiStudent
#1614 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Zao mi drveta ...Anonimka wrote:Moze, naravno, izdala zena dvije knjige kolumni, pa se zadaj....kakavdanakneiskustvu wrote:može li jedan primjer gdje je kritikovala avazovo pljuvanje,uriniranje po ljudima??
-
Anonimka
#1615 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
I ja bih... ali napustio me entuzijazam da argumentiram, kao sto rekoh.
- madner
#1616 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ama ko kritikuje Sanju radi imena?Anonimka wrote:Ponovit cu, moje licno misljenje je da kritikovati Sanju radi imena smije samo onaj ko je kritikovao nepotrebno i dugorocno utvrdjivanje njenog porijekla na ovom istom mjestu na kome raspravljamo. U suprotnom, ponasa se na isti nacin koji kod nje osudjuje. Pa ti izvedi konkluziju.madner wrote:Govorimo o stranci koja dokazano ne zna kalkulisat. Da zna, ne bi ponudila ove kandidate ili one prosle.
Kritikujem joj logiku, matricu razmisljanja i zakljucivanja te njene stavove koje civilizacijski nisu prihvatljivi.
-
Sapienti
#1617 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Odakle li je Hayat sad počeo vaditi iz naftalina. Prošle sedmice najmanje 3 puta gledam njeno "stručno mišljenje" na različite teme.
S kim je Hayat u talu? Jer evidentno da se i Sanjica draga malo prepolarisala
S kim je Hayat u talu? Jer evidentno da se i Sanjica draga malo prepolarisala
-
ne biti nedorecen
#1618 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
postovani SAPIENTI,
nema potrebe da se uznemiravate i nepotrebno pitate. sanja nije nikakve preraspodjele napravila, a "talovi" jedne tv su odluka bas te TV... nazalost ona kroz svoje javno istupanje ne mijenja kurs, a taj se kurs nekome svidja a nekome ne....i da, veoma vazna napomena: ona nikada ne vrijedja za razliku od mnogih hrabrih komentatora na ovome forumu.
srdacan pozdrav,
sanja
nema potrebe da se uznemiravate i nepotrebno pitate. sanja nije nikakve preraspodjele napravila, a "talovi" jedne tv su odluka bas te TV... nazalost ona kroz svoje javno istupanje ne mijenja kurs, a taj se kurs nekome svidja a nekome ne....i da, veoma vazna napomena: ona nikada ne vrijedja za razliku od mnogih hrabrih komentatora na ovome forumu.
srdacan pozdrav,
sanja
- Banksy
#1619 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Oho vam se sad ... 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1620 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Držati protagonizam... stalno...
Mada, mislim na TV1 sam skoro gledala i slušala jednu refleksiju, najsmislenije do sada. Nije pojam intelekta kako vole reći poštovaoci lika i djela SV, ali nije ni katastrofa kao do sad...
Mada, mislim na TV1 sam skoro gledala i slušala jednu refleksiju, najsmislenije do sada. Nije pojam intelekta kako vole reći poštovaoci lika i djela SV, ali nije ni katastrofa kao do sad...
-
ne biti nedorecen
#1621 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postovani BANKSI, nema nikakve potrebe da ljude "prepadate", sada samo nece imati potrebe da govore o objektu, nego sa subjektom....
Postovana KATARINA KOSACA, drago mi je sto ste gledali neki prilog na TV1 i uvjerena sam da imate i vase komentare o temi i izrecenim stavovima, jer konstatacije kao sto su: smisleno, smislenije ili slicne ne govore o vasem razmisljanju o izjavama nego su opet sudovi o necijem intelektu, sto nam ne bi trebala biti tema razgovora....
srdacan pozdrav,
sanja
Postovana KATARINA KOSACA, drago mi je sto ste gledali neki prilog na TV1 i uvjerena sam da imate i vase komentare o temi i izrecenim stavovima, jer konstatacije kao sto su: smisleno, smislenije ili slicne ne govore o vasem razmisljanju o izjavama nego su opet sudovi o necijem intelektu, sto nam ne bi trebala biti tema razgovora....
srdacan pozdrav,
sanja
-
hladan.preminger
#1622 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
ne biti nedorecen wrote:Postovani BANKSI, nema nikakve potrebe da ljude "prepadate", sada samo nece imati potrebe da govore o objektu, nego sa subjektom....
srdacan pozdrav,
sanja
Najbolje je da se vratiš vođenju debata između srednjoškolaca uz sponzorstvo inih organizacija jer, iskreno rečeno, to ti je najveći domet u "karijeri". Osim možda pisanja za Glas srpske.
-
ne biti nedorecen
#1623 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
postovani HLADAN:PREMINGER,
hvala za vas interes da komunicirate ikao i za vasu potrebu da dajete savjete, ali cini mi se da ovdje nije rijec o rubrici: "nudimo najbolja rjesenja za vas posao". vodjenje debata je veliki izazov jer podrazumijeva strpljivost prema sagovornicima i uzdrzavanje od savjeta sa visine, pa ih treba svima preporuciti. uvjerena sam da su vase visine sa kojih procijenjujete domete u karijeri drugih ljudi velike i raduje me vas uspjeh.
Pisanje za bilo koju novinu, pa tako i ovu koju vi navodite jer takodjer jedno dragocjeno iskustvo za svakoga jer stavove koje iznosite potpisujete imenom i prezimenom. ako niste probali takav vid komuniciranja sa ljudima, nažalost siromasniji ste za jedno veliko i dragocjeno iskustvo.
srdacan pozdrav,
sanja
hvala za vas interes da komunicirate ikao i za vasu potrebu da dajete savjete, ali cini mi se da ovdje nije rijec o rubrici: "nudimo najbolja rjesenja za vas posao". vodjenje debata je veliki izazov jer podrazumijeva strpljivost prema sagovornicima i uzdrzavanje od savjeta sa visine, pa ih treba svima preporuciti. uvjerena sam da su vase visine sa kojih procijenjujete domete u karijeri drugih ljudi velike i raduje me vas uspjeh.
Pisanje za bilo koju novinu, pa tako i ovu koju vi navodite jer takodjer jedno dragocjeno iskustvo za svakoga jer stavove koje iznosite potpisujete imenom i prezimenom. ako niste probali takav vid komuniciranja sa ljudima, nažalost siromasniji ste za jedno veliko i dragocjeno iskustvo.
srdacan pozdrav,
sanja
- KatarinaKosaca
#1624 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Naravno da imam stavove. Pišem ih na ovom forumu godinama, to je jedini "medijski" prostor koji mi daju. Ipak, ne histerišem u paranoidnim nastupima preko emisara ili direktnim da je to sve radi imena šta mi radi demonizirano i jednonacionalno "Sarajevo"... sa tim šta se pod "Sarajevo" misli , nikad ne razjasni.ne biti nedorecen wrote:Postovana KATARINA KOSACA, drago mi je sto ste gledali neki prilog na TV1 i uvjerena sam da imate i vase komentare o temi i izrecenim stavovima, jer konstatacije kao sto su: smisleno, smislenije ili slicne ne govore o vasem razmisljanju o izjavama nego su opet sudovi o necijem intelektu, sto nam ne bi trebala biti tema razgovora....
A što se tiče suda o intelektu.. pa ako netko pjeva na tv stavlja se u poziciju da se diskutira njegovo pjevanje. Po meni je Sanja V. potpuno nezasluženo u medijima po intelektu, ali kad je već tako, onda se treba biti spreman i na sudove, jednako kao što ih se dijeli o Sarajevu, sarajlijama, Divjaku i mnogim drugim pitanjima
ne biti nedorecen wrote:srdacan pozdrav,
Također
- KatarinaKosaca
#1625 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Vi nikako niste primjer kako se to radi. Često falsificirate činjenice, dijelite lekcije i sa visine komentirate i analizirate. Jako dobro pamtim i sa puno ljutnjene biti nedorecen wrote:postovani HLADAN:PREMINGER,
Hajd, bar je dobro da ste se potpisali, jer je sa klonovima bilo beskrajno glupo komunicirati..