jaša ću im kupiti kartuafa87 wrote:Sta sve treba za onu besplatnu za srednjoskolce?
7 godina se šveram
sveraću se i 3+2
jaša ću im kupiti kartuafa87 wrote:Sta sve treba za onu besplatnu za srednjoskolce?
fkt pretjererujuBaudelaire wrote:Ne znam koliko će vam se biti ugodno svađati sa revizorima. U posljednje vrijeme kontrolišu skoro svaku vožnju, bezobrazni su i nekulturni standardno, a jako često i nasilni. Neki dan sam bio svjedok džeparenja u tramvaju. Ništa neobično ne bi bilo tu da revizori prethodno nisu prošli pored tog džeparoša, koji naravno nije imao kartu kod sebe.
ma ko ide u septembru na fakultet, sjedi kuci i odmaraj do oktobraSarajevski_Marlboro wrote:ma mogu ja u septembru jos uzet onaj djacki kupon.
Baudelaire wrote:Vala, ako u ovim godinama ne treba ići na kafe sa rajom i izlaziti, onda ne treba nikadPogotovo sad u septembru, milina
Zato ti i govorim, kupi, ne isplati se sa njima raspravljati. Doduše, napravi sebi kalkulaciju, gdje živiš i šta studiraš, jel ti jeftinije tabanati svaki dan ili u tramvaj?Sarajevski_Marlboro wrote:pa ja sam postena ba,kupujem kupon za svaki mjesec,treba mi karta i za druzenje i izlazenje
![]()
a revizora k'o lesinara na svakoj stanici
Kad smo kod tih falsifikata, pazite se, meni je neki dan ušao revizor i fino tražio da mu dam kartu u ruku, pa da on lijepo uporedi sliku sa mnom, da bude siguran da nije falsifikat. Isti tretman su imali svi putnici, tako da stara dobra metoda koju neka raja forsiraju noseći kupone koji datiraju iz doba Rimskog carstva možda ipak nije tako dobra.Sarajevski_Marlboro wrote:ma kakvo tabananje,treba mi karta,pa sad,falsifikat ili original
Ma ne isplati, u tome je problem.. Dnevno se moram najmanje 2x voziti tramvajem, a nemam bas vremena da izlazim na svakoj stanici ili da idem pjeske.. A bas mi pricaju da su neki dan vidjeli revizore kako su isli za nekom zenom, zvali policiju koja se za divno cudo i pojavila..ne znam sta je dalje bilo..Baudelaire wrote:Sudeći prema dosadašnjem načinu pregovaranja, oni će i ovoj karti produžiti rok trajanja. Godišnja karta je trajala duže od godinu dana, dvomjesečna duže od dva mjeseca, tom logikom i ova bi mogla duže trajati.Gooch wrote:Taman sam planirala ovih dana otici i izvaditi ovu polugodisnji kad vidim:
http://www.youtube.com/watch?v=UYSJh2GQ710
Sta sad? Izvaditi i nadati se da ce vaziti za godinu ili cekati da se (ako se) dogovore?
Vidi jel ti se isplati čekati dogovor, revizora na svakom koraku
Sarajevski_Marlboro wrote:Ne dam novcanik u ruke![]()
Ma raja masovno falsifikuje,samo je problem ono pozlaceno,ona mala slicica.
Gledala sam kako se falsifikuje,i plastificira,isto bude bukvalno.
Ali neki bas rizikuju,znala sam vidjeti zensko vozi se s kartom,a pozadi pise ime musko![]()
Jedino sliku ubaci i ponovo plastificira. I tako vozari.
Beze im je to,za 3 mjeseca
ema_ wrote:Za sve su 96 km.
Sortis wrote:Eh, sad sam maksuz zvala GRAS da ih priupitam o karti za brucose. Rekli su mi da za brucose vazi tromjesecna karta (i samim tim je 48 KM, jel). Treba donijeti potvrdu o tome da si redovan student, potvrdu sa stranice Ministarstva za saobracaj o povlastenoj voznji (blago nama jesmo povlasteni), jednu sliku i indeks na uvid