Jel mi treba da procijenimo njegove kvalitete ili čovjek koji je plaćen za to??? Al eto, obzirom na današnju izjavu da više može vidjeti iz jednog treninga nego iz 5 utakmica, skontao sam da je naš selektor ustvari vizionar čije ideje nekima nisu najbolje legle...cyprus wrote:A da je zovnut za neku prijateljsku mi bi kao mogli procjenit njegovu kvalitetu iz togashaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shalla
#1601 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Last edited by shalla on 25/08/2010 23:35, edited 1 time in total.
- Dammme
#1602 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne kontam one koji su apsolutno za Papeta, pa ne daju ni riječi na njega.
A vala isto tako ne kontam ove koji su apsolutno protiv Papeta, pa svaki njegov potez ocrne.
Po meni je njegov rezultat trenutno neriješen.
Dobre stvari koje je uradio su:
1. Uklanjanje cirkusa, a pogotovo odhebavanje kvazi-novinara i kvazi-menadžera
2. Odlazak na klupske utakmice nekoliko glavnih igrača reprezentacije.
3. Trenutni spisak pozvanih igrača za ove 2 utakmice
Loše stvari su skoro pa apsolutna fula u prijateljskim utakmicama.
Salihović na beku?
Mravac na beku?
Pandža na beku?
4-3-3?
Nedovoljno forsiranje Jahića na lijevom beku.
Jedino je od tih utakmica dobro što smo probali tog Mujdžu (a ne vidim da se moglo ikako drugačije riješiti pitanje desnog beka).
A vala isto tako ne kontam ove koji su apsolutno protiv Papeta, pa svaki njegov potez ocrne.
Po meni je njegov rezultat trenutno neriješen.
Dobre stvari koje je uradio su:
1. Uklanjanje cirkusa, a pogotovo odhebavanje kvazi-novinara i kvazi-menadžera
2. Odlazak na klupske utakmice nekoliko glavnih igrača reprezentacije.
3. Trenutni spisak pozvanih igrača za ove 2 utakmice
Loše stvari su skoro pa apsolutna fula u prijateljskim utakmicama.
Salihović na beku?
Mravac na beku?
Pandža na beku?
4-3-3?
Nedovoljno forsiranje Jahića na lijevom beku.
Jedino je od tih utakmica dobro što smo probali tog Mujdžu (a ne vidim da se moglo ikako drugačije riješiti pitanje desnog beka).
- cyprus
#1603 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa dobro: mi, Sušić, Chuck Norris... svejednoshaqqa wrote:Jel mi treba da procijenimo njegove kvalitete ili čovjek koji je plaćen za to??? Al eto, obzirom na današnju izjavu da više može vidjeti iz jednog treninga nego iz 5 utakmica, skontao sam da je naš selektor ustvari vizionar čije ideje nekima nisu najbolje legle...cyprus wrote:A da je zovnut za neku prijateljsku mi bi kao mogli procjenit njegovu kvalitetu iz togashaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
-
Dead Man Walking
#1604 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nakon jedne prijateljske tesko koji strucnjak moze procjent kvalitet igraca, a nakon nijedne samo nas selektor. A nije vala mogao ni iskoristiti te prijateljske da proba covjeka upoznati sa ostatkom ekipe, ako ne i uigrati. 
- luckylaka
#1605 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bog me ne ubio ako ti ona sto gleda u kasike nije tetka.Ohani malo sa Susicem,drzis ga se ko pjan plota.Pusti covjeka da radi svoj posao.Svi mi znamo sta ga ceka u slucaju neuspjeha(nista novo).Ni prvi ni zadnji koji ce doci i otici.I za tvoju info.Susic nije igrao protiv Sveda,Svaba i Katara.To sto su se igraci qrcili po terenu njima na obraz.Slijede kvalifikacije i uz prve dvije pobjede klanjaces se ovdje Susicu.Zivi bili pa vidjeli.shaqqa wrote:Jah. Pa će nam se desiti da nam luksemburg iz nekog prekida zabije gol, pa ne dobijemo 6:0 kako vi očekujete već 6:1 i onda na kraju kvalifikacija naša gol razlika bude +11 a npr rumunska +12 pa ćemo svi kolektivno plakati i govoriti "oj majko koji smo mi pehovi, pa samo jedan gol nam fali"... Nema to veze sa pehom, bez profesionalizma nema nikakvog uspjeha...jutarnji wrote:Pa dobro, evo probace ga sa Luxemburgom, svakako je to laksi trening.shaqqa wrote: možda je ovaj Lulić karina ali je trebao biti pozvan (zajedno sa još 4-5 igrača) da ga se isproba u PRIJATELJSKIM utakmicama pa da vidimo (tj da selektor vidi) koliko momak može pružiti...
- al_neri
#1606 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Molim vas da ste vi selektor , kolika bi razlika bila u spisku ? sta bi promjenili ? Jel problem strpit se jos 15ak dana ,vidjeti kako ce proci pa onda komentarisati ? Jedino sto bi ja promjenio na spisku je Cocalic umjesto Stilica , gledao sam obojicu dosta dugo vremena i mislim da nam je Cocalic TRENUTNO potrebniji od Stile , jer na njegovom mjestu tesko da ce sansu dobiti .
-
michio
#1607 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kontam nesto ako Ibricic predje u Galatasaray znaci li to da neki procenat ide Podgremecu?
5% ili koliko vec?
- cyprus
#1608 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
E, al za 15 dana će bit kasnoal_neri wrote:Molim vas da ste vi selektor , kolika bi razlika bila u spisku ? sta bi promjenili ? Jel problem strpit se jos 15ak dana ,vidjeti kako ce proci pa onda komentarisati ? Jedino sto bi ja promjenio na spisku je Cocalic umjesto Stilica , gledao sam obojicu dosta dugo vremena i mislim da nam je Cocalic TRENUTNO potrebniji od Stile , jer na njegovom mjestu tesko da ce sansu dobiti .
- Obuca9
#1609 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
5% ne ide sigurno, jer Željezničaru će za Džekin transfer ići 3.5% a uklubu je bio do 21. godine. Ima negdje tačno formula po kojoj se računa, na osnovu dobi u kojoj je bio u klubu, ali bi trebali dobiti nekih 1 do 1.5%, ne više. Ali čak i tih 1% od onih 8.000.000 eura koje se spominju, to jeste 80.000 eurića je za Podgrmeč sigurno fina ciframichio wrote:Kontam nesto ako Ibricic predje u Galatasaray znaci li to da neki procenat ide Podgremecu?5% ili koliko vec?
- shalla
#1610 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Luckylaka, nađi moje postove u zadnjih par godina pa vidi da li sam ja od onih što prvi likuju kada pobjedimo a pljuju kada gubimo pa onda izvlači takve zaključke... U ovih 30 godina života što sam ih sprcao u sebe naučio sam ako ništa biti realan tako da sam i u pobjedama znao kuditi a Bogami i u porazima hvaliti.
Nebitno, nemam namjeru da vam objašnjavam šta pokušavam da kažem jer većina uopšte ne konta poentu mog prozivanja Papeta. Evo ti primjer post od al_neri, on se pita kao da smo mi selektori šta bismo promijenili? Dakle lik fula esenciju moje priče a to nije uopšte trenutni spisak (95% ovih igrača bih i ja zovnuo) već fakt da je igrače morao probati na prijateljskim tekmama i sad bi fino imao zaokružen spisak, bez dilema šta ko može pružiti, Kao što sam pisao i poslije švedske i njemačke, probati nove igrače znači zovnuti 5-6 novih imena i dati im da igraju na svojim prirodnim pozicijama pa da vidimo šta znaju a ne već postojeće igrače probavati na različitim pozicijama (Pandža, Mravac, Jahić)...
Neko je gore pobrojao pluseve i minuse u papetovom mandatu, recimo da se slažem sa onim kako je napisano al evo vi mi recite zar minusi ne strše dosta jače od onih pluseva (uklanjanje cirkusa i sl)?
Nebitno, nemam namjeru da vam objašnjavam šta pokušavam da kažem jer većina uopšte ne konta poentu mog prozivanja Papeta. Evo ti primjer post od al_neri, on se pita kao da smo mi selektori šta bismo promijenili? Dakle lik fula esenciju moje priče a to nije uopšte trenutni spisak (95% ovih igrača bih i ja zovnuo) već fakt da je igrače morao probati na prijateljskim tekmama i sad bi fino imao zaokružen spisak, bez dilema šta ko može pružiti, Kao što sam pisao i poslije švedske i njemačke, probati nove igrače znači zovnuti 5-6 novih imena i dati im da igraju na svojim prirodnim pozicijama pa da vidimo šta znaju a ne već postojeće igrače probavati na različitim pozicijama (Pandža, Mravac, Jahić)...
Neko je gore pobrojao pluseve i minuse u papetovom mandatu, recimo da se slažem sa onim kako je napisano al evo vi mi recite zar minusi ne strše dosta jače od onih pluseva (uklanjanje cirkusa i sl)?
- Dammme
#1611 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa dobro, svako ima svoju vagu. Meni je recimo izbacivanje cirkusa iz reprezentacije jedan veći plus, jer mislim da nas je baš to "cirkuzanje" ostavilo kod kuće umjesto da smo u Južnoj Africi. S tim da se odnos između pluseva i minusa može promijeniti već nakon prvih utakmica, jer će tek tada doći do izražaja šta je prevagnulo.shaqqa wrote:Neko je gore pobrojao pluseve i minuse u papetovom mandatu, recimo da se slažem sa onim kako je napisano al evo vi mi recite zar minusi ne strše dosta jače od onih pluseva (uklanjanje cirkusa i sl)?
- cyprus
#1612 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Papagajski da joj jednom ponovim
: ja na prijateljske utakmice ne mogu djelit pluseve i minuse, jednostavno ne mogu 
- luckylaka
#1613 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma covjece uvazavam ja tvoje misljenje( i ne mogu ja promijeniti tvoje misljenje)ali hocu reci,sacekajmo bar prvu utakmicu sa Lux.pa cemo vidjeti na cemu smo.Jbg ja mislim da je pozvao trenutno najbolje sto imamo(i naravno da svaki navijac ima svog ljubimca kojeg bi vidio u repr.al ne mogu svi.Nego da mi njima proucimo ko sta zna.pozelimo srecu pa pravac u Poljsku ABDshaqqa wrote:Luckylaka, nađi moje postove u zadnjih par godina pa vidi da li sam ja od onih što prvi likuju kada pobjedimo a pljuju kada gubimo pa onda izvlači takve zaključke... U ovih 30 godina života što sam ih sprcao u sebe naučio sam ako ništa biti realan tako da sam i u pobjedama znao kuditi a Bogami i u porazima hvaliti.
-
klixober
#1614 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ibricic,Stilic i Buric u Ligi Uefa,Medunjanin strijelac.
- KPNCTNJAH
#1615 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Muslimovic usao u 82. minuti, najvjerovatnije ce se igrati produzeci
-
djes_ba
#1616 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dali je iko cuo za ovog malog 19 godina
igrao veceras za Grashopers drugo poluvrijeme protiv Steua Bukurest
ljevak
http://www.transfermarkt.de/de/izet-haj ... 74996.html
naravno da ga nece niko zvati
ljevak
- lerdi
#1617 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovo je ako se ne varam brat od onog Hajrića što igra u Arsenalu?djes_ba wrote:Dali je iko cuo za ovog malog 19 godina
ljevak
-
klixober
#1618 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Brat mu je onaj Hajrovic sto igra u Arsenalu.A ovaj momak je jednom pozvan u mladu reprezentaciju i vratio ga selektor kuci.djes_ba wrote:Dali je iko cuo za ovog malog 19 godina
ljevak
- Baltazar_khan
- Twinklminkelson
- dinty2
#1621 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ja bih od prve minute stavio muslimovica sa dzekom,,a kasnije sredinom drugog ubacioo ibisevica,,,ne znam sto
- cyprus
#1622 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A da probamo kao elemenat iznenađenja Džeku ostavit na klupidinty2 wrote:ja bih od prve minute stavio muslimovica sa dzekom,,a kasnije sredinom drugog ubacioo ibisevica,,,ne znam sto
-
callmethebreeeze
#1623 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ili da ga stavimo na lijevog beka.cyprus wrote:A da probamo kao elemenat iznenađenja Džeku ostavit na klupidinty2 wrote:ja bih od prve minute stavio muslimovica sa dzekom,,a kasnije sredinom drugog ubacioo ibisevica,,,ne znam sto
- dinty2
#1624 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ja bi volio vidjet hasagica u spicu....da zavoza malo domacu odbranu s onim laznjacimacallmethebreeeze wrote:ili da ga stavimo na lijevog beka.cyprus wrote:A da probamo kao elemenat iznenađenja Džeku ostavit na klupidinty2 wrote:ja bih od prve minute stavio muslimovica sa dzekom,,a kasnije sredinom drugog ubacioo ibisevica,,,ne znam sto
a dzeku ne bi ni zvao....susic mi nije uopste jasan.....
senad brkic lezi u krevetu u stabilnom stanju
-
udrch
#1625 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
E jes ga zavalio, ko haubicom..Twinklminkelson wrote:http://www.youtube.com/watch?v=H89miQFT ... r_embedded