sad me nista trenutno ne zanima citam vas,a biti ce i pitanja.
Bášča
Moderator: anex
-
kerima1
#1601 Re: Bášča
selam alejkum i dobro vece ko je za sto proberite
- vrtlar
#1602 Re: Bášča
kerima1 wrote:selam alejkum i dobro vece ko je za sto proberite![]()
Dobro dosla i nadam se da si i ti bastovanka ona bar na balkonu.
- vrtlar
#1603 Re: Bášča
Mu'min wrote:Danas bio u bašči da bi vidio šta je uradio jučerašnji led.![]()
Potužno je bilo gledati šta je Allahova sila uradila. Krastavice ko da je neko kalašnikovim udaro iz bliza.![]()
SubhanaAllah, nije više ni smiješno al eto baci brigu na veselje.
Paprike dobro prošle kako sam se bojao kao i paradajz, mada izgleda ko da su ga koze brstile.
Danas sam prsko sodabikarbonom i aminokiselinama, pa valjda se oporavi i da ne bude plemenjače.
Al štaš. Sve je to dio života.
P.S. Safran, haman ćemo mi pipune krasti po Mercatoru.
Sve od boga i ako rodi i ako ne rodi ali oporavit ce se i bice dobro ima jos vremena do novembra.Kazu dace ove godine biti lijepo vrijeme do novembra.
- vrtlar
#1604 Re: Bášča
Za Oticon koja slika

Prirodno nista ga nisam kratio a ni prskao hemijom samo bio.Bijeli i crni luk,soda bikarbona,zova itd.

Prirodno nista ga nisam kratio a ni prskao hemijom samo bio.Bijeli i crni luk,soda bikarbona,zova itd.
-
kerima1
#1605 Re: Bášča
da nisam od tih bilo bi mi ponizenje ovdje zalaziti.vrtlar wrote:kerima1 wrote:selam alejkum i dobro vece ko je za sto proberite![]()
-
safran
#1606 Re: Bášča
Šta'š, božije davanje. Biće nešto, nije valjda sav uništen, uvijek se nešto oporavi.Mu'min wrote:
-
safran
#1607 Re: Bášča
ništa poniženje - ovdje ih je barem 2-3 zalazilo, čitalo, vraćalo se i na kraju zasijalo svoju parcelu - dobrodošli su i aktivni i budući aktivni članovikerima1 wrote:da nisam od tih bilo bi mi ponizenje ovdje zalaziti.vrtlar wrote:kerima1 wrote:selam alejkum i dobro vece ko je za sto proberite![]()
-
laki@
#1608 Re: Bášča
Selam samo da pitam,na krompiru imam one bube zlatice,suprug kupio onaj prah 1 kesa na 10 litara ,poprskali juce sa prskalicom i veceras isli da vidimo kad ima ih jos e sad dali mogu ponoviti prskanje ili imate neki savijet unaprijed hvala.
-
kerima1
#1609 Re: Bášča
[/quote]
ništa poniženje - ovdje ih je barem 2-3 zalazilo, čitalo, vraćalo se i na kraju zasijalo svoju parcelu - dobrodošli su i aktivni i budući aktivni članovi[/quote]
nisam se dobro izrazila htjedoh reci da oni kojih je stid motike i opanaka u basti njima je ponizenje da moraju sijati.meni je basta rekreacija za tijelo i nerve plus ispomoc u budzetu i jedes organsko.
sije li ko od vas one slatke domace pecenjke?
ništa poniženje - ovdje ih je barem 2-3 zalazilo, čitalo, vraćalo se i na kraju zasijalo svoju parcelu - dobrodošli su i aktivni i budući aktivni članovi[/quote]
nisam se dobro izrazila htjedoh reci da oni kojih je stid motike i opanaka u basti njima je ponizenje da moraju sijati.meni je basta rekreacija za tijelo i nerve plus ispomoc u budzetu i jedes organsko.
sije li ko od vas one slatke domace pecenjke?
-
Oticon
#1610 Re: Bášča
Vrtlar...hvala. Ovo je praznik za moje očivrtlar wrote:Za Oticon koja slika
![]()
-
Oticon
#1611 Re: Bášča
Mumine, Safran je u pravu ...nešto će se oporaviti.safran wrote:Šta'š, božije davanje. Biće nešto, nije valjda sav uništen, uvijek se nešto oporavi.Mu'min wrote:
-
Oticon
#1612 Re: Bášča
Dobro nam došle..Nova korisnica i Kerima 
-
kerima1
#1613 Re: Bášča
Oticon bolje vas naslaOticon wrote:Dobro nam došle..Nova korisnica i Kerima
- Mu'min
#1614 Re: Bášča
Kerima
dobrodošla među FSR.
Ne stidi se ti motike, koja god žena ima motiku u ruci ona je glavna na njivi.
Eto ja moju hanumu nikad ne provociram dok joj je motika u ruci.
dobrodošla među FSR.
- Mu'min
#1615 Re: Bášča
Alejkumu selam laki@ i dobro došlalaki@ wrote:Selam samo da pitam,na krompiru imam one bube zlatice,suprug kupio onaj prah 1 kesa na 10 litara ,poprskali juce sa prskalicom i veceras isli da vidimo kad ima ih jos e sad dali mogu ponoviti prskanje ili imate neki savijet unaprijed hvala.
Moje mišljenje: Sačekaj dan-dva da vidiš kako će reagovati (jer moraju vjerovatno da se najedu toga pa da riknu) a do tada ručno neka djeca beru. 100 komada zlatica = 1 žvaka.
- Mu'min
#1616 Re: Bášča
Mada je za Oticon da ti i ja kažem jednu:vrtlar wrote:Za Oticon koja slika
Svaka čast ljudino. Što jes jes, ide ti od ruku i opravdavaš svoj nickname na forumu.
- Mu'min
#1617 Re: Bášča
Ma da, bil hajr.safran wrote:Šta'š, božije davanje. Biće nešto, nije valjda sav uništen, uvijek se nešto oporavi.
Zezno sam se što nisam postavio crni najlon ispod njih dok su još bile male.
Al nemere se brate na sve strane stignut.
-
kerima1
#1618 Re: Bášča
ma glavne smo mi svugdje bilo sa motikom bilo bez njeMu'min wrote:Kerima
dobrodošla među FSR.
-
flag
#1619 Re: Bášča
Ja svake godine sadim na najlonu paradajz Mumine. Prošle godine je plamenjača uništila kod komšija paradjz - kod mene hvala Bogu ništa. Bez bilo kakvog prskanja, baš ništa nisam koristio za zaštitu od plamenjače, mislim da je to zahvaljujući foliji na kojoj je rastao paradajz. Jednostavno, listovi nisu imali dodira sa tlom. Inače, žao mi je što ti je tako izrafalan paradajz. Ma k'o što kažeš... bil hajr.Mu'min wrote: Zezno sam se što nisam postavio crni najlon ispod njih dok su još bile male.
Al nemere se brate na sve strane stignut.
E sada moj problem, kako mi je voće svakako onaj snijeg sredio, i to ko da nije bilo dovoljno, sada je breskvu (koja je jadnica najviše nastradala) napala kovrdžavost lista (Taphrina deformans). Da samo vidite kako žalosno izgleda stablo...Gotovo da nema niti jednog lista! A rodila ko luda, sada slijedi odbacivanje plodova, novi listići itd. Oboljelo lišće sam već spalio. Drugo stablo se nakako drži, mada su neke liske već zarašene.
Nije mi jasno kako se zarazila - obzirom da sam dva puta koristio crveno ulje. Ali šta je - tu je. Sada mi valja spašavati što se da spasiti.
Zna li iko za kakav preparat da sada mogu nešto uraditi??? Google mi nije baš nešto od pomoći. Pitam po apotekama, i svi (ko da su se dogovorili) ponavljaju, eeee prika... treb'o si zimus prskati...
-
etoja
#1620 Re: Bášča
evo da i ja javim da smo se luka mladog najeli
. jedemo rukolu, i rotkvice. a prekjucer sam vidjela prve mahune graska, i mojoj sreci nije bilo kraja. sad ko malo dijete jedva cekam da podjem brati svoj grasak
. paradajz mi je dosao sebi nakon onog loseg vremena i procvjetao je, pa i kod njega svaki dan izvirujem i cekam plod. moja basta pocinje da lici na pravu bastu, malu ali slatku. a vi svi ste podjednako zasluzni, jer sam najvise citala vas, vasa iskustva i savjete. uslikam ovih dana pa vam pokazem 
- Mu'min
#1621 Re: Bášča
Dobrodošla etoja u klub FSR.
Drago nam je da smo i mi bili uzrok, da si krenula u agrofitnes.
Slike naravno očekujemo...
Drago nam je da smo i mi bili uzrok, da si krenula u agrofitnes.
Slike naravno očekujemo...
-
Oticon
#1622 Re: Bášča
Dobro nam se vratila Etoja. Mumine ne pratiš članove " Agrofitnesa"
Etoja se pridružila FSR grupi ranije.
Vrtlaru...odahni malo u branju boba
i javi se sa novim slikama.
Vrtlaru...odahni malo u branju boba
- Mu'min
#1623 Re: Bášča
Oticon
Ljubaznost je moje drugo ime.
Koga god nema više od mjesec dana ja mu zaželim bujrum.
Ljubaznost je moje drugo ime.
Koga god nema više od mjesec dana ja mu zaželim bujrum.
Last edited by Mu'min on 15/06/2012 11:14, edited 1 time in total.
-
etoja
#1624 Re: Bášča
ma hvala na dobrodoslici, kad god! Super ste! 
-
nova_korisnica
#1625 Re: Bášča
hvala OticonOticon wrote:Dobro nam došle..Nova korisnica i Kerima
samo moja "saksija-basca" nije ni blizu vasih umijeca
kod nas kisa pada danima....paradajz mi stoji pod strehom, tj ne kisne...eh sad, nesto kontam kad nema sunca i kad je vlazno vani, vjerovatno mu manje voda treba...ne bih sad da ga previse zaljevam...je li dovoljno da mu sipam vode dole u onaj tanjir??
p.s. moram tati reci da se prijavi na ovu temu...on i mama par godina ganjaju svoju bascicu i svake godine im uspijeva bolje i bolje...prosle godine je svega bilo, a kaze bice i ove aBd..