Hvala.
Moj zuco
Moderator: anex

StLouis wrote:Moj zuti macak je umro jucer, bilo mu je tek 5 godinanajtuzniji dan u mom zivotu
![]()
otkazali mu bubrezi..sve smo pokusali da ga spasimo, ali uzalud..i operacija, cat scan, prociscavanje bubrega i ko zna sto sve nisu veterinari pokusali uraditi ali uzalud..nikad prije nije bio bolestan..tako, tako sam tuzan..
Zuco moj Barney, pocivao u miru u svom macijem svijetu!
bila sam u toj situaciji prije godinu dana... stari mačak je tukao novu malu macu... bilo je strašno gledati i slušati to... jedno vrijeme sam ih i odvajala... i sad se ganjaju po stanu ali to više nije ona početna agresiva, nego igra... ganjaju se, skrivaju jedno od drugog, gambaju se... nekad izgleda strašno, on je kao grize, ona frkće na njega,... ali rastavim ih i ona (koja je tu izgledala kao žrtva) skoči na njega, fol napada... a on duplo veći od nje... provocira ga... ma sve je to igra... koja nama nekad izgleda strašno... ja ih i volim kad tako poblesave... umirem im od smijeha šta sve rade...DON_eARL wrote:Problemi i kod mene. Otkad smo uzeli još jednu macu(polurasna,čupava,par mjeseci stara) sa ulice u kući je haos par puta na dan. "Stari" mačak (i on je uličar star par mjeseci) svoju hiperaktivnost ispoljava na ovoj čupavoj maci, koja iskreno nije nevinašce neko, provocira pa bježi... Imaju i pozitivne trenutke kada skupa spavaju i jedu, ili ganjaju nešto, ali ova "igra" sa ganjanjem po stanu i vriskom postaje nepodnošljiva. Uz to na mačku primjetih i ranu, vjerovatno nastalu u jednom od napada.
Kako ih smiriti?Rezati im nokte ili ne?
maximilijana wrote:da li neko zna koliko otprlikike kosta dolazak na kucnu adresu radi pregleda?
kontam zvati Harisa, macor mi ima neko zadebljanje na stomaku..da pogleda sta je..rekose da je moguce da je bruh..pa da ipak dodje Haris da pogleda..
i koliko kod njega kosta kastracija?
naravno moze i na pp
hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jeste, dobar je lik... morat ću i ja uskoro odvesti svoju ženkicu kod njega...maximilijana wrote:thnx na informaciji...
bio mi je Haris dogovorili smo u subotu termin..divan je lik.. totalno me pozitivno iznenadio (da ga ne ureknem)
a kod macora mi se taj "bruh" povukao ali rekao je da pratim ako opet iskoci..
erni3 wrote:Moze pomoc ovdje![]()
Rijec je o mojoj maci. Sve do sada bila je cista i uredna, nuzdu je obavljala u pjesku koji smo mjenjali svako jutro (ili u najnajnajgorem slucaju, svako drugo jutro). Medjutim, evo ima nekoliko dana kako obavi nuzdu u pijesak a zatim nakon nekog vremena ode ponovo u pijesak i iz pijeska iskopa sve ono sto je zakopala. Kasnije tu kakicu razvlaci po kuci i igra se sa tim. Do sada mi je nesto razvukla po knjigama koje su bile otvorene i skroz ih zamazala. Veceras je prevrsila svaku mjeru jer sam to nasao u svom krevetu (gdje inace i ona spava).
Da ne bude zabune, igracaka joj ne manjka. Ima ih dosta, a i ukucani uvijek kupe nesto zanimljivo usput.
Sta bi bio mogao biti problem? Strah me je i pomisliti, ali ako ne budem mogao rijesiti ovaj problem - morat cu je se rijesiti (sto nikako ne bih volio, jer sam se navikao da neko spava ispod mojih nogu, da me "masira", saceka na vratima kad dolazim, radoznalo gleda sta sam joj kupio) Do sada sam svasta tolerisao, ali ovo stvarno ne mogu
Sta da radim?
žulijan asanž wrote:zna li mi neko reći što je ovom mom mačoru odjednom počelo strašno da bazdi iz usta?![]()
![]()
ozbiljno, to je strašno. sve je bilo ok, nikada to nije bilo tako i odjednom se to desi. hranu istu cijelo vrijeme jede, ništa mu se u životu nije promijenilo....
hmmm