Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1601 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Davno sam na temi prijavio da se PDV za osiguranje plaća dvostruko. Građani, EV plaćaju dva puta PDV za osiguranje. Znaju za taj problem u Ministarstvu, ali su nekom internom odlukom plaćanje PDV za osiguranje prebacili na EV.
Ministarstvo je tu samo da osigura da je sve po Zakonu i da se krade (otima) po Zakonu.

UKINUTI UPRAVITELJSTVO!
Innovation

#1602 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Ne moze naplacivati osiguranje, ako vi niste pristali. Ko vas osigurava? Koliko ste dogovorili da upravitelj uzima sebi? Koliko dobije PEV? Kakav ste ugovor potpisali? Ko je potpisao naloge za izvrsene usluge?
Innovation

#1603 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Zaboravih upitati, ko vam je upravitelj?
novi.dan.nova.nafaka

#1604 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Innovation wrote:Ne moze naplacivati osiguranje, ako vi niste pristali. Ko vas osigurava? Koliko ste dogovorili da upravitelj uzima sebi? Koliko dobije PEV? Kakav ste ugovor potpisali? Ko je potpisao naloge za izvrsene usluge?
Pa nažalost, još nismo ni potpisali ugovor sa upraviteljem, jer ga MSP nije potvrdilo (mada su ga stanari u sva 3 ulaza izabrali). To je procedura koja još uvijek (bez razloga) traje nekoliko mjeseci. Upravitelj je tražio proviziju 10%, a PEV-ovima 15%. Cijene za održavanje su veće jer se radi o ulazima sa 50+ stambenih jedinica (preko 3000m2).
Šta savjetujete za osiguranje, obzirom da imamo garanciju na zgradu od 2 godine?
edit: dakle, mi PEV-ovi, zajedno sa našim kućnim savjetima, smo odlučili da izaberemo upravitelja, i da nam on održava ulaze dok ga MSP ne potvrdi, jer je to samo formalnost, koja kao što sam rekao nepotrebno traje već par mjeseci (saglasnost većine stanara je tu)
Innovation

#1605 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Jel govoris o jednoj gradj. cjelini. Jedan upravitelj, jedan PEV. Odakle sad to da Pev dobije vise od upravitelja? Ocigledno da nemate sve sto treba da bi mogli birati upravitelja.
Innovation

#1606 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Cijena odrzavanja je propisana zakonom i ne moze biti ni manja ni veca, a isto i procenti upravitelja i PEV-ova su propisani ovim istim zakonom.
novi.dan.nova.nafaka

#1607 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:Cijena odrzavanja je propisana zakonom i ne moze biti ni manja ni veca, a isto i procenti upravitelja i PEV-ova su propisani ovim istim zakonom.
Mislio sam na to da je ukupan iznos od 230 KM za čišćenje veći od onih koji se sreću po ostalim ulazima radi veličine prostora, a cijena čišćenja/m2 koju smo dobili od upravitelja je tu negdje kao i cijene ponuda od drugih upravitelja koje smo dobili, čak za nijansu jeftinije. :)
Koliko znam, procenti za upravitelja i PEV-a su u skladu sa Zakonom...
Innovation wrote:Jel govoris o jednoj gradj. cjelini. Jedan upravitelj, jedan PEV. Odakle sad to da Pev dobije vise od upravitelja? Ocigledno da nemate sve sto treba da bi mogli birati upravitelja.
Kako misliš da nemamo sve da biramo upravitelja ? Sudiš po tome što MSP razvlači već mjesecima, ili... :)
Innovation

#1608 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Molim te, ko je postavio rampu? Ciji je ovo izvjestaj i na koje se ulaze odnosi?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1609 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

novi.dan.nova.nafaka wrote:Da se razumijemo, nisam protiv upraviteljstva. Po meni je sama ideja toga OK, na kraju krajeva, propisano je Zakonom, bla bla. Ovdje postavljam analitičku karticu koju smo dobili za naš ulaz (3000 m2 ukupna površina). Dakle, imao bih nekoliko pitanja (Bellica, Innovation, PDD - ljubazno molim vaš cijenjeni komentar):
1. na osnovu čega, i zašto se naplaćuje osiguranje zajedničkih dijelova. Da li je to slučaj kod vas ? Kod nas je zgrada nova-novcata, i imamo garanciju od 2 godine na sve zajedničke dijelove...
2. zašto upravitelj naplaćuje 17% na svoju proviziju (koja iznosi 10%). Dakle, u našem ulazu je prikupljeno recimo 100 KM, a upravitelj uzima 10*1.17 KM, što mu ga dođe 11.7%. Nisu to neke velike cifre, ali na stotinama ulaza se nakupi.
Ja želim da svi stanari u mom ulazu imaju uvida u šta se i koliko plaća, i da budemo transparentni. Analitička kartica usluga je u prilogu. :)

Image

Hvala.
Innovation wrote:Ne moze naplacivati osiguranje, ako vi niste pristali. Ko vas osigurava? Koliko ste dogovorili da upravitelj uzima sebi? Koliko dobije PEV? Kakav ste ugovor potpisali? Ko je potpisao naloge za izvrsene usluge?
Čovjek sasvim jasno pita otkuda naplaćuju osiguranje zaj. dijelova uvećano za 17%?

Vjerovatno se radi o osiguranju od odgovornosti prema trećem licu.

Znači, još uvijek nije Uprava za indirektno oporezivanje riješila to stanje da se dva puta naplaćuje pdv.

PDV je uračunat u cijenu održavanja zgrade po m2, a mi posebno plaćamo pdv za osiguranje što je plaćanje pdv-a dva puta.

Driblanje OTPOČELO.

Evo šta su mene obavijestili o osiguranju kada sam pitao zašto naplaćuju zatezne kamate kada smo mi redovno plaćali osiguranje zaj. dijelova zgrade:
Image

Odlično primjećeno da se radi o minornim ciframa, ali kada se sabere broj ulaza cifre su onda VELIKE!
novi.dan.nova.nafaka

#1610 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

PipiDugaDevetka wrote:Čovjek sasvim jasno pita otkuda naplaćuju osiguranje zaj. dijelova uvećano za 17%?
Znači, još uvijek nije Uprava za indirektno oporezivanje riješila to stanje da se dva puta naplaćuje pdv.
PDV je uračunat u cijenu održavanja zgrade po m2, a mi posebno plaćamo pdv za osiguranje što je plaćanje pdv-a dva puta. Driblanje OTPOČELO.

Evo šta su mene obavijestili o osiguranju kada sam pitao zašto naplaćuju zatezne kamate kada smo mi redovno plaćali osiguranje zaj. dijelova zgrade:
Image
Odlično primjećeno da se radi o minornim ciframa, ali kada se sabere broj ulaza cifre su onda VELIKE!
@Innovation - ti na pitanja odgovaraš pitanjima. Nije bitno ko nam je trenutni upravitelj (ako baš već hoćeš, na osnovu šifara usluga lahko možeš saznati), niti ko je postavio rampu. Ako želiš, možemo i o tome, no, želio sam svojim postom postići sasvim drugi cilj: a to je da dobijem koji savjet.
@PDD - upravo tako, radi se o malim iznosima PDV-a, s tim da se 17% plaća ne na osiguranje, već na proviziju upravitelju (pogledati drugu kolonu sa PDV-om), mada mene lično interesuje zašto plaćamo osiguranje i kako se ono računa. I ima li potrebe plaćati osiguranje za zgradu koja u naredne 2 godine ima garanciju ?
Također, cijena postavljanja korpe za reklamni materijal mi je na prvu previsoka (a šta nas sve čeka u narednom periodu - od mijenjanja sijalica, do nekih većih zahvata), mada je tu vjerovatno uračunat i rad majstora i dolazak na teren. Bit će da je najbolje da se PEV dodatno dokvalifikuje, bušilicu, brusilicu i ostalog alata u ruke, i krpi rupe po zgradi - to će nas mnogo jeftinije izlaziti... :-D
novi.dan.nova.nafaka

#1611 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

PipiDugaDevetka wrote:
poznanik wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Baš me interesuje koliko ima sudskih predmeta u Kantonalnom sudu Sarajevo gdje vlasnici etaža utužuju upraviteljske firme?
Sumnjam da ima mnogo, građani su uglavnom neinformirani o pravima i obavezama koje proističu iz komunalnih zakona i principa lokalne samouprave.
dana 13 okt 2010, 23:33 http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p4549212 Čim nema informacija na oglasnoj ploči ili zgodnom mjestu u haustoru o radu upravitelja, naplati naknade za održavanje i upravljanje zgradom, Godišnjim izvještajima, Planovima rada za narednu godinu, te ostalim informacijama, to je znak da su se predstavnik vlasnika etaža pred upraviteljem i upravitelj slizali i nešto mute.
Što je veća zgrada, to je veća lova u pitanju.

Evo, gledam post koji je PDD davno postavio, i ne mogu da se načudim tome da je neko u našem ulazu skinuo analitičku karticu koju sam postavio za svoj ulaz, a koju sam dobio od Upravitelja. :( :roll:
Neko se našao uvrijeđen što se našao na spisku neplatiša - a ja sam ga stavio iz najbolje namjere, želeći da komšije informišem o fin. stanju, računima koje plaćamo i sl., jer su moje namjere krajnje časne. Ne želim da se "spišam" sa upraviteljem i da mi neko račune pumpa radi mojih sitnih interesa - moj interes je red u ulazu, transparentne finansije i zadovoljstvo svih komšija. Ako je ikome u interesu da skriva račune, to bi moglo biti meni i upravitelju, jer bi na taj načim mogli da mućkamo.
Sazvao sam kućni savjet nakon dobijanja prvog izvještaja od upravitelja, i raspravljat ćemo o oba izvještaja (plaćanje stanara i računi za usluge). No, ponavljam, nije mi jasno kako ljudi ne cijene transparentnost, već umjesto toga se uvrijede jer su se našli na spisku koji usput rečeno, nit' osuđuje nit' proziva...
PipiDugaDevetka

#1612 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Analitičku karticu stavi na ovaj Forum, a na pogodno mjesto u haustoru ili oglasnu ploču stavi ovu internet adresu i obavijest da se tu mogu pogledati imena neplatiša, te ostale info.

Po mom mišljenju, trebate se osigurati od odgovornosti jer može se desiti neka nesreća, pa padne komad neki sa krova na nekoga i, nedobog, ubije ga nešto....Nikad se ne može predvidjeti šta se može desiti, kakva nesreća,...
Po meni, glupo je osiguravati samo zajedničke dijelove zgrade, a privatni dio zgrade ostane neosiguran od požara, poplave, eksplozije, pada letjelice,...(Blizu je aerodrom, pa neka letjelica pokvarena može kružiti, pa pasti baš na vašu zgradu)...

Na oglasnu ploču ili pogodno mjesto u haustoru stavi i oglas koji bi otprilike ovako glasio:

Kada ne plaćaš održavanje, ne zakidaš samo upraviteljsku firmu, nego i komšije svoje.
Manje novca => lošije održavanje => manja tržišna vrijednost svakog pojedinog stana!

Znači, komšija neplatiša zakida i svakog EV. Zavlači ruku u džep svakog svoga komšije!
Red bi bio da se zna ko je to, a najbolje je na datom Forumu. To se ne može skinuti!
AlanSmith

#1613 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by AlanSmith »

PipiDugaDevetka wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Da se razumijemo, nisam protiv upraviteljstva. Po meni je sama ideja toga OK, na kraju krajeva, propisano je Zakonom, bla bla. Ovdje postavljam analitičku karticu koju smo dobili za naš ulaz (3000 m2 ukupna površina). Dakle, imao bih nekoliko pitanja (Bellica, Innovation, PDD - ljubazno molim vaš cijenjeni komentar):
1. na osnovu čega, i zašto se naplaćuje osiguranje zajedničkih dijelova. Da li je to slučaj kod vas ? Kod nas je zgrada nova-novcata, i imamo garanciju od 2 godine na sve zajedničke dijelove...
2. zašto upravitelj naplaćuje 17% na svoju proviziju (koja iznosi 10%). Dakle, u našem ulazu je prikupljeno recimo 100 KM, a upravitelj uzima 10*1.17 KM, što mu ga dođe 11.7%. Nisu to neke velike cifre, ali na stotinama ulaza se nakupi.
Ja želim da svi stanari u mom ulazu imaju uvida u šta se i koliko plaća, i da budemo transparentni. Analitička kartica usluga je u prilogu. :)

Image

Hvala.
Čovjek sasvim jasno pita otkuda naplaćuju osiguranje zaj. dijelova uvećano za 17%?

PDV je uračunat u cijenu održavanja zgrade po m2, a mi posebno plaćamo pdv za osiguranje što je plaćanje pdv-a dva puta.

Driblanje OTPOČELO.

Image

Cijena održavanja zajedničkih dijelova zgrade ide po m2 ..znači, ulazi sa liftom 0,38 kf / m2,a ulazi bez lifta 0,25 kf / m2, i u ovih 0,38 i 0,25 kf je uračunat PDV!
Druga stvar, mjesate osiguranje zgrade i odrzavanje zgrade ..
Svaka zgrada mora imati upravitelja, a osiguranje ne morate, to je stvar odabira stanara, naravno da je bolje ukoliko ste u mogucnosti da platite osiguranje i sl ..tako da su to 2 razlicita pojma ..

Sto se tice novih zgrada koje su pod garancijom..npr obicno 2 god..neka pitaju izvodjace radova, ili ko im vec daje garanciju, da li imaju garanciju na ulazna vrata?, automat za vrata?, lift?..sve se to koristi, ako se pokvari ko ce platiti da se napravi? garancija nece sigurno ..
PipiDugaDevetka

#1614 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

AlanSmith wrote:
Cijena održavanja zajedničkih dijelova zgrade ide po m2 ..znači, ulazi sa liftom 0,38 kf / m2,a ulazi bez lifta 0,25 kf / m2, i u ovih 0,38 i 0,25 kf je uračunat PDV!
Svaka zgrada mora imati upravitelja, a osiguranje ne morate, to je stvar odabira stanara, naravno da je bolje ukoliko ste u mogucnosti da platite osiguranje i sl ..tako da su to 2 razlicita pojma ..

Sto se tice novih zgrada koje su pod garancijom..npr obicno 2 god..neka pitaju izvodjace radova, ili ko im vec daje garanciju, da li imaju garanciju na ulazna vrata?, automat za vrata?, lift?..sve se to koristi, ako se pokvari ko ce platiti da se napravi? garancija nece sigurno ..
Znaš li ti @Alane da na Dobrinji postoji pet velikih zgrada sa liftovima koje su se oslobodile ''parazitskih'' upraviteljskih firmi i da postižu cijenu održavanja zgrade otprilike 0,13 KM/m2 korisne površine?
AlanSmith

#1615 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by AlanSmith »

PipiDugaDevetka wrote:
AlanSmith wrote:

Znaš li ti @Alane da na Dobrinji postoji pet velikih zgrada sa liftovima koje su se oslobodile ''parazitskih'' upraviteljskih firmi i da postižu cijenu održavanja zgrade otprilike 0,13 KM/m2 korisne površine?
Nisam upoznat sa tim..cijenu formira ministarstvo stambene politike, onda to izlazi iz okvira Zakona o Odrzavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanja zgradama. I ko je Upravitelj u tim zgradama? :)
Innovation

#1616 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Pipi, ti bas svakome vjerujes. Zar nisi pomislio da je taj to napisao da bi ti nastavio o tome pisati. Hajde, reci ti da li je realno za te pare odrzavati zgradu? :-)
PipiDugaDevetka

#1617 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:Pipi, ti bas svakome vjerujes. Zar nisi pomislio da je taj to napisao da bi ti nastavio o tome pisati. Hajde, reci ti da li je realno za te pare odrzavati zgradu? :-)
Što ne bi svome @vryzasu vjerovao. Kontao sam i ovdje kod mene kada bi smo davali po desetak KM svaki stan mjesečno, dalo bi se održavati,...Nemamo lifta, nemamo c. grijanje. Super bi bilo, samo kada neki od nas ne bi tumačili da oni koji su kupili stanove ne trebaju plaćati održavanje, a oni koji su DOBILI stanove, trebaju.

Bože dragi na šta ste izokrenuli jednostavnu i skoro genijalnu ideju upraviteljstva...Sram te bilo ministre solidni!
eluna

#1618 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

A DA MALO PRESTANETE LUPETAT!!!

PDV - porez na dodanu vrijednost obračunavaju svi koji su prema zakonu o PDV-u obavezni.

Upravitelj obračunava 17% PDV -a na SVOJU proviziju, znači SAMO NA ONO ŠTO ON ZARADI.

17% PDV-a obračunava se za OBAVEZNO OSIGURANJE koje je također propisano zakonom. Tih 17% upravitelj ne zadržava sebi nego ga prebacuje osiguranju koje je onda obavezno da ga plati državi. U ovoj situaciji, upravitelj je samo "PRENOSNIK" novaca

dakle - nema duplog oporezivanja, nego dva pravna subjekta obračunavaju PDV na svoju proviziju, pri čemu jedan od njih naplaćuje sve i onda dalje raspoređuje svakom njegovo

što se osiguranja tiče - koliko znam OBAVEZNO je zakonom. Kategorija osiguranja ama BAŠ NIKAKVE veze nema sa garancijom na ugrađeni materijal i izvedene radove. To je brkanje krušaka i jabuka.

Garancija podrazumijeva da će izvođač radova otkloniti nedostatke u garantnom periodu, osiguranje podrazumijeva da stanari ne idu u zatvor ako neko ne daj bože pogine jer je materijal loše ugrađen.

ovo zadnje je karikirano, ali najbolje oslikava razliku između dva pojma
Innovation

#1619 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Osiguranje - volja etaznih vlasnika
PipiDugaDevetka

#1620 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

@eluna,
Meni došao godišnji izvještaj i među troškovima pisalo da trebamo platiti Zatezne kamate po naredbi UIO. Ja se raspitivao kod Ministarstva o kakvim zateznim kamatama se radi kada smo bili redovni u plaćanju osiguranja i oni poslali dopis upravitelju, pa evo kako je upravitelj objasnio:

Image

Iz ovoga proizilazi da je Udruženje upravitelja po odobrenju Ministarstva dozvolilo upraviteljima da plaćanje PDV za osiguranje prebaci na EV, a PDV je već sadržan u cijeni održavanja 0,38KM/m2, odnosno 0,25KM/m2.
Šta je to nego plaćanje dva puta PDV-a. Cifre jesu malecke, ali se nabere na 100 000 EV u Kantonu. Pa, eto neka osiguranje plaća 60 000 EV...Opet je to povelika cifra što se po Zakonu otima od EV.

Meni je gluposto plaćati osiguranje za zajedničke dijelove zgrade, a ne plaćati i za privatne dijelove zgrade. Kada gori gorjeće i privatno i zajedničko. Ne zna vatra šta je privatno, a šta zajedničko-osigurano.

Na stranu što u polisi osiguranja za moju zgradu postoji limit do kojeg se osiguranje može isplatiti ako EV pristanu da prikupe određeni postotak i sami plate štetu. Znači, desi se požar i izgori krov. Mi EV trebamo prikupljati novac (određeni postotak), pa kada to prikupimo, onda će osiguranje platiti štetu. PEV koji je bez Skupa EV potpisao takvu polisu osiguranja ima 80 godina i lopov je bio još za vrijeme Tite. Kud ga moj babo, DB-ov saradnik, nije prijavio da krade struju. Sad je kasno, prekasno,...

Apsolutno nenaplativa bilo kakva šteta od požara!

Btw, 4 požara se desila na mojoj zgradi, od toga dva puta gorio dimnjak. Ugroženi bili ljudski životi jer FAMOS-GRADNJA Upravitelj d.o.o. nije organizovao čišćenja dimnjakaa. Posljednji požar se desio u maju 2010.g. Komšinica slaba na srcu bila. Frka i frtutma prilikom intervencije PVB (oko 2 000KM iz budžeta Kantona). Srce joj je još za zeru ofalilo i kada je pristigla jesen sa virusima, žena umrla. Nema sumnje nego da je ministar solidni kriv za ovu smrt. Neće da postupi po Zakonu i kazni FAMOS-GRADNJU.
maxell_sarajevo

#1621 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by maxell_sarajevo »

Ovako treba da uselim u novu zgradu i mene investitor obavjestava da je OKI vec dobio posao odrzavanja te zgrade, pa se pitam jel moguce tako da oni izaberu ili mi stanari ipak odlucujemo ko ce nam biti buduci upravitelj?
Garden of illusion

#1622 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Garden of illusion »

@maxell_sarajevo
Naravno da je kod nas takvo nešto moguće :D OKI je za investitora uradio neke poslove na zgradi po "povoljnijoj" cijeni, za uzvrat dobio upravljanje i dok se ne izvrši otkup većine stanova investitor je većinski vlasnik i on bira upravitelja.Ruka ruku mije :D Ima nekoliko forumaša sa tim problemom i tim upraviteljem, nadam se da će ti se neko javiti, ali mislim da sad za sad ne možete birati upravitelja po odluci stanara, već čekati većinski otkup.
PipiDugaDevetka

#1623 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Garden of illusion wrote:@maxell_sarajevo
Naravno da je kod nas takvo nešto moguće :D OKI je za investitora uradio neke poslove na zgradi po "povoljnijoj" cijeni, za uzvrat dobio upravljanje i dok se ne izvrši otkup većine stanova investitor je većinski vlasnik i on bira upravitelja.Ruka ruku mije :D Ima nekoliko forumaša sa tim problemom i tim upraviteljem, nadam se da će ti se neko javiti, ali mislim da sad za sad ne možete birati upravitelja po odluci stanara, već čekati većinski otkup.
Zar nije lakše promijeniti Zakon i u nekom članu regulisati ovu stvar? Upravo Ministarstvo SP treba da podnese Prijedlog Zakona Kantonalnoj Skupštini.
Innovation

#1624 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Kako bi ti Pipi regulisao tu stvar. Imas li neki prijedlog? Jos samo da te pitam, ko je vlasnik novoizgradjenog objekta? Kako se bira upravitelj?
PipiDugaDevetka

#1625 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:Kako bi ti Pipi regulisao tu stvar. Imas li neki prijedlog? Jos samo da te pitam, ko je vlasnik novoizgradjenog objekta? Kako se bira upravitelj?
Imaju plaćeni pravnici i pravnice u Ministarstvu SP da pišu prijedloge zakona. Samo šef kaže ''Regulišite mi to nekako, a oni fakultetsko pravničko znanje ''ON'' i ''odrade''.
Ne znam ko je vlasnik novoizgradjenog objekta,...vidi sa @maxellom, a ima u Zakonu kako se bira Upravitelj.

Nije fer prema budućim vlasnicima da im se nameće firma koja sa radnicima Ministarstva ima ''dobre'' (čitaj IMT) odnose.
Post Reply