Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Maraschino

#1601 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Maraschino »

mustang wrote:
Maraschino wrote:
and wrote:čudi me da je ušao u politiku,to nije parali posao :-)
u ovakvim usr..m vremenima, bilo koji biznis ne ide bez politickog angazmana jos ako imas svoju stranku... :-) mores biti berluskoni :D

p.s. kako izgleda profil glasaca koji ce glasati za scepu (osim clanova uze i sire familije)

imaju exstra nag-lasak hihi :D
povelika mu familija... :wink: :D
1gorstak

#1602 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

nosara wrote:
1gorstak wrote:
sansun wrote:PA dobro, koje su to po tebi suštinske promjene Deytona i kako doći do kompromisa?
Kompromis ? Velikosrpstvo treba razvaliti lobiranjem u Vasingtonu i Briselu, preglasavanjem gdje je preglasavanje moguce i kroz zvrcke OHR-a. Kakav kompromis ? Ja ne vjerujem u dogovor sa velikosrpskim faktorom. Velikosrpstvo moze odustati od svojatanja dijelova BiH (monoetnickim nazivom i obiljezjem) ili se mozemo nastaviti nadmudrivati ovako do daljnjeg. A nacina da se nametne nama prihvatljivo rjesenje kojeg velikosrbi drugacije ne bi prihvatili, ima. Ako ce nas ove godine kriza pogoditi teze nego prosle godine (a hoce), ako se rupe u budzetu ne moze pokriti ustedama i prikupljanjem poreza (a ne moze), novi kredit je neizbjezan i pitanje je vremena kada ce se to aktuelizirati.

Ako se taj kredit moze usloviti nekim novim jacanjem drzave (jer su na primjer entiteti previse oslabili da bi mogli samostalno garantovati vracanje tog duga), Dodik nece imati izbor nego da pristane na taj prenos nadleznosti. On moze odbranom nadleznosti objasniti to sto policija, zdravstveni radnici i zaposleni u sistemu obrazovanja ne primaju platu jedan mjesec, nakon treceg bi mjeseca Dodiku vec poceli psovati, a nakon sedmog bi ga se ganjalo po Laktasima sa sve kukom, bakljom i motikom.

Znaci nacina ima. Ali za tako nesto treba odlucnosti. Kapitulacija pred Dodikovim ultimatuma nije rjesenje nego kapitulacija.
Kapitulirali smo davno... Sada se stvar pokusava izvadit... A to moze samo dogovorom svih zainteresovanih...
Ponovo, dogovora ne moze biti nego jedna strana mora biti porazena, strana suzivota ili strana etnickog aparthejda. Tu je dogovor nemoguc. A kapitulirali nismo niti cemo, Dejtonski sporazum je otvorio prostor da se mirnim sredstvima nastavi ogranicavati utjecaj velikosrpskog faktora i to se od 1995 do danas radi uspostavom raznih institucija na drzavnom nivou. A ako ti mislis da smo trebali nastaviti ratovati umjesto potpisati Dejtonski sporazum, objasni taj maksimalizam.
U rs-u nema 500.000 na socijali kao u federaciji... Kriza ih ne moze ni priblizno ostetit kao nas..
I ti si povjerovao u lazi o boljem entitetu ?
mustang

#1603 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mustang »

jbg
nosara

#1604 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

1gorstak wrote:
Ponovo, dogovora ne moze biti nego jedna strana mora biti porazena, strana suzivota ili strana etnickog aparthejda. Tu je dogovor nemoguc. A kapitulirali nismo niti cemo, Dejtonski sporazum je otvorio prostor da se mirnim sredstvima nastavi ogranicavati utjecaj velikosrpskog faktora i to se od 1995 do danas radi uspostavom raznih institucija na drzavnom nivou. A ako ti mislis da smo trebali nastaviti ratovati umjesto potpisati Dejtonski sporazum, objasni taj maksimalizam.
U rs-u nema 500.000 na socijali kao u federaciji... Kriza ih ne moze ni priblizno ostetit kao nas..
Vjeruj u sta hoces... Samo kompromis, ili ce se BiH raspast... Dok ti trunis o velikosrpskom faktoru vrijeme prolazi...

Ovo o boljem entitetu... Ja sam konkretno naveo pribliznu, najnizu cifru koja predstavlja ljude koji u federaciji cekaju sadaku, bez budzetskih korisnika (penzije i plate)... U rs-u je ta cifra skoro nula...

Dejton je dovoljna osnova za pocetak... Slazem se sa Seferom da nije potrebno uvest ustavne reforme da bi se iskorijenio kriminal i korupcija...

Ali dok se serviraju price o velikosrpskom faktoru, samo autorima tih sranja guzovi debljaju... Uz cinjenicu da na drugoj strani imas bezobraznu i drsku drtinu, koja nema ratnih repova, a ima podrsku u narodu...

Samo kompromis...
1gorstak

#1605 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

nosara wrote:
1gorstak wrote:
Vjeruj u sta hoces... Samo kompromis, ili ce se BiH raspast...
To je prijetnja, uslovljavanje opstanka BiH ustupkom pred velikosrbima. A prijetnje nisu prije urodile plodom, nece ni sada. Ti ako vise ne mozes, trazi useljenicku vizu za Novi Zeland.
nosara

#1606 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

1gorstak wrote: To je prijetnja, uslovljavanje opstanka BiH ustupkom pred velikosrbima. A prijetnje nisu prije urodile plodom, nece ni sada. Ti ako vise ne mozes, trazi useljenicku vizu za Novi Zeland.
Zbog takvog stava "ili ce biti kako mi kazemo ili selite" sve stoji 15 godina...

I sta si navalio s tim Novim Zelandom...? Ima i drugih mjesta...Ali niko vise ne prima ocajnike...
1gorstak

#1607 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

nosara wrote:
1gorstak wrote: To je prijetnja, uslovljavanje opstanka BiH ustupkom pred velikosrbima. A prijetnje nisu prije urodile plodom, nece ni sada. Ti ako vise ne mozes, trazi useljenicku vizu za Novi Zeland.
Zbog takvog stava "ili ce biti kako mi kazemo ili selite" sve stoji 15 godina...
Ne stoji, drzava polako jaca a prenosa nadleznosti je (zbog pritisaka) bilo i u vrijeme ove Dodikove vladavine manjim entitetom. Da sve "stoji" drzava ne bi ubirala porez niti bi imala svoju valutu.

No pravo pitanje bi bilo zasto ti ocekujes da se zbog ekonomije prihvati ultimatume velikosrpstva, zasto ne kazes velikosrbima da zbog ekonomije prihvate ultimatum Sarajeva ?
sansun

#1608 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Kompromis ? Velikosrpstvo treba razvaliti lobiranjem u Vasingtonu i Briselu, preglasavanjem gdje je preglasavanje moguce i kroz zvrcke OHR-a. Kakav kompromis ? Ja ne vjerujem u dogovor sa velikosrpskim faktorom. Velikosrpstvo moze odustati od svojatanja dijelova BiH (monoetnickim nazivom i obiljezjem) ili se mozemo nastaviti nadmudrivati ovako do daljnjeg.
hebote, ovako nećemo ništa naučiti jedan od drugoga, ti si naprosto opsjednut velikosrpstvom, eto, da si kojim slučajem sve u pravu i da daanas svi srbi priznaju da imaju fašističkih elemenata u svojim genima, šta će ti ta spoznaja pomoći? Istina j edavno n aBošnjačkoj strani, ali šta nam to pomaže? Kakvu ulogu danas u svijetu imaju istina i pravda? Otrijeznite se malo ljudi...
p.s. kako izgleda profil glasaca koji ce glasati za scepu (osim clanova uze i sire familije)
Pa sama činjenica da se Terzić u tu stranku učlanio izrazito govori o njenoj respektabilnosti. U svakom slučaju, uvjeren sam da će mnogi ljudi koji javno blate Radončića, tajno na izbornim listama sigurno za njega glasati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1609 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

sansun wrote:
Pa sama činjenica da se Terzić u tu stranku učlanio izrazito govori o njenoj respektabilnosti. U svakom slučaju, uvjeren sam da će mnogi ljudi koji javno blate Radončića, tajno na izbornim listama sigurno za njega glasati.
šta je to Terzić tako kvalitetno uradio je on u nečemu respektabilan?
1gorstak

#1610 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

sansun wrote:
Kompromis ? Velikosrpstvo treba razvaliti lobiranjem u Vasingtonu i Briselu, preglasavanjem gdje je preglasavanje moguce i kroz zvrcke OHR-a. Kakav kompromis ? Ja ne vjerujem u dogovor sa velikosrpskim faktorom. Velikosrpstvo moze odustati od svojatanja dijelova BiH (monoetnickim nazivom i obiljezjem) ili se mozemo nastaviti nadmudrivati ovako do daljnjeg.
hebote, ovako nećemo ništa naučiti jedan od drugoga, ti si naprosto opsjednut velikosrpstvom, eto, da si kojim slučajem sve u pravu i da daanas svi srbi priznaju da imaju fašističkih elemenata u svojim genima, šta će ti ta spoznaja pomoći? Istina j edavno n aBošnjačkoj strani, ali šta nam to pomaže? Kakvu ulogu danas u svijetu imaju istina i pravda? Otrijeznite se malo ljudi...
1. srpski narod je castan i posten, kakvi fasisticki elementi u genima, ko te tome ucio ? Nadji jedan primjer u 2000 mojih komentara na ovom forumu gdje na bilo koji nacin vrijedjam Srbe. Ja sam navikao na to da me se vrijedja i to mi ne smeta (to obicno shvatim kao nedostatak argumenata sagovornika), ali mi smeta kada me se optuzi za nesto sto nikada nisam ni rekao ni pomislio

2. velikosrpstvo je bolesna ideologija nametanja srpskog identiteta kao jedinog sluzbenog na sto je vecoj teritoriji to moguce. Toj su se ideologiji suprotstavili mnogi, od Susan Sontag, preko Slavise Sucura do franjevaca Bosne Srebrene. Mi se trebamo uvijek suprotstavljati svim oblicima sovinizma u nasoj drzavi, a ne samo kada se to isplati

3. velikosrpski faktor je u defanzivi. Sada Dodik mora objasnjavati svijetu zasto BiH ne moze imati jedinstven glas dok pregovara detalje evroatlantskih integracija. Odnosno, zasto se zloupotrebljava entitetsko glasanje kako bi BiH sto manje imala obrise drzave, a to mu postaje sve teze i teze. Evo sta EU kaze ....

"The misuse of provisions such the "entity voting" and complex rules on quorums prevents swift decision- making and, therefore, hinders reform and the country's capacity to make rapid progress towards the EU. Among other things, the problem of blockages due to the entity voting rules needs to be addressed, and a stricter definition of the vital national clause in the Constitution is necessary. .... The work of the various Parliamentary committees has been affected by inter-ethnic divergences. Entity voting has often prevented swift adoption of legislation. Overall, the work of the Parliamentary Assembly of Bosnia and Herzegovina continued to be adversely affected by the unstable political climate and insufficient administrative resources." (COMMUNICATION FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT AND THE COUNCIL Enlargement Strategy and Main Challenges 2009-2010)

Znaci ne izmisljaju Lagumdzija i Silajdzic probleme, nego Radoncic i Dodik hoce da mi zatvorimo oci i zbog mira u kuci probleme ne spominjemo.

A to nece proci.
Last edited by 1gorstak on 15/01/2010 18:20, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1611 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pici »

Chmoljo wrote:
sansun wrote:
Eberečke ebertute, eber koga ćete....eber svijetlog i presvijetlog....Aduuuuuu......hhhhoooooooooooooooppppp......SDA=SBiH=SBBBiH......nejma više smisla Hovo Heberečke izmedju SDA i SBiH.....haj malo kod šČepe svijetlog i presvijetlog Mogula vasceloga carstva u Bošnjaka :mrgreen: .....na kraju kad se sve ispuca......dolazi PRINC ;-) ...ako Hamerika budne dala :mrgreen:
DJ Babo

#1612 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DJ Babo »

Chmoljo wrote:
sansun wrote:
respektabilan je zato sto vec neko vrijeme jede iz radoncicevog kazana, pa je logikom stvari morao postati i ekonomski ekspert u "stranci".

terzic za radoncica i zijada blekica odradjuje poslove (predsjednik nadzornog odbora, clan nazdornog odbora...).
sifra eurohaus balanced (avaz i blekic vlasnici s jos nekom crnogorskom buranijom, a terzic je prije stupanja u SBB bio postavljen za predsjednika NO).
tu se velike pare vrte i to su interesi i veze, a ne nekakva politika i zelja da se pomogne BiH :run:
Agic Nurija

#1613 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Agic Nurija »

nosara wrote:
1gorstak wrote:
Vjeruj u sta hoces... Samo kompromis, ili ce se BiH raspast... Dok ti trunis o velikosrpskom faktoru vrijeme prolazi...

Ovo o boljem entitetu... Ja sam konkretno naveo pribliznu, najnizu cifru koja predstavlja ljude koji u federaciji cekaju sadaku, bez budzetskih korisnika (penzije i plate)... U rs-u je ta cifra skoro nula...

Dejton je dovoljna osnova za pocetak... Slazem se sa Seferom da nije potrebno uvest ustavne reforme da bi se iskorijenio kriminal i korupcija...

Ali dok se serviraju price o velikosrpskom faktoru, samo autorima tih sranja guzovi debljaju... Uz cinjenicu da na drugoj strani imas bezobraznu i drsku drtinu, koja nema ratnih repova, a ima podrsku u narodu...

Samo kompromis...
Srpskohrvatskomuslimanski kompromis je trajao 45 godina i završio u Srebrenici!!!???, E pa neće moći slijedećih 45 godina do nove Srebrenice, ili Bosna cijela iz jednog dijela ili ništa, a ti naberi, ima još Kuba i Sjeverna Koreja, pa kompromisaj u koju ćeš partiju, žutoputu ili crnoputu?! A vrli naši, bosanski Srbi i Hrvati imaju rezervne domovine, neka ih jednom počnu i koristiti - "rezerva" se koristi kad se mora!
Ili još uvijek neko sanja kako je Bosna na izdisaju, a Bosanci u depresiji, hej!?
1gorstak

#1614 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

Chmoljo wrote:
sansun wrote:Pa sama činjenica da se Terzić u tu stranku učlanio izrazito govori o njenoj respektabilnosti. U svakom slučaju, uvjeren sam da će mnogi ljudi koji javno blate Radončića, tajno na izbornim listama sigurno za njega glasati.
Vodio rovovsku bitku protiv vojske prstaca...

Image
zonbirile

#1615 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

samo je budala ubijeđeni vječni optimist,to je lakše,za drugo i drugačije treba smisleno promišljati.
hercegovac_pravi

#1616 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hercegovac_pravi »

šĆepo će imati glasove uže familije i minodnih članova njegove novokomponovane stranke... Vlasti vidjeti neće u sljedećem izbornom ciklusu.
odprilike će novu vlast činiti, SDP, SBiH, NS ....možda i SDA..uglavnom pro-Bosanski front. Koliki će biti procentulani udio u vlasti ovih stranaka i nove koalicje )koja je btw već na pomolu) još je prerano za reći. SDP se definitvno vraća na velika vrata..imaju jaku potporu iz inostranstva i nekoliko susjednih zemalja. E sada da li je to dobro ili ne...vrijeme će pokazati. Lično meni, Lagumđžija je politički diletanat i narcisoidan tip ali u svakom slučaju bih mu dao glas milion puta prije već šĆepi.
Prema tome šĆepo, ne bacaj pare uludo, čuvaj ih za advokate...trebat će ti.
Bosnolog

#1617 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

pici wrote:
Eberečke ebertute, eber koga ćete....eber svijetlog i presvijetlog....Aduuuuuu......hhhhoooooooooooooooppppp......SDA=SBiH=SBBBiH......nejma više smisla Hovo Heberečke izmedju SDA i SBiH.....haj malo kod šČepe svijetlog i presvijetlog Mogula vasceloga carstva u Bošnjaka :mrgreen: .....na kraju kad se sve ispuca......dolazi PRINC ;-) ...ako Hamerika budne dala :mrgreen:
Pici moglo bi se desiti da Princ mladi preuzme SDA to jest ono sto prezivi nakon sto klempo popije prejaku dozu vajagre i rahat zaspe na nekoj ocima neodoljenoj nanjescenoj zemskoj...Scepo i SDA odrepak pa cak harkanovci bi opet mogli biti smrtonosna kombinacija,ponizenih, razejbanih,raspmecenih i dodatno medusobno sejrovanih i reisom aminovanih bosnjokleptosa.... :mrgreen:

Ne znam sta ce i kao uraditi vjecni diktator SDP- najljepsi Lagundzovan,hebi ga on kao i svi drugi ne mogu sebi dozvoliti da ne skidjau kremu storte a poslednji Konnkres je bila kopija jednog biranog kao poslednji izbori Sadama objesenog....Kako ljudima nije dosta i sto se dostojanstveno ne povuku u pocasne clanove stranke prve mostre nakon sto napune dzepove i skontaju da su najveci teret iste pod kojim ista tone,...taj ego nikako da shvatim,......dupeprozdrvljivci,......prozdiru sopstveni narod,.....a sami ne zanju kako i kerzubi narod zna progutati i vece glave kad se oci rasire a pljuvacka navre :mrgreen: ,.......
veiz

#1618 SBB

Post by veiz »

Stranka za Bolju Budućnost
Lijep naziv za stranku ,nema šta.Postavlja se pitanje za čiju bolju budućnost.Lagan je odgovor na ovo pitanje .pogledajte samo ko se nalazi u prvim redovima na tribinama ove stranke(Terzić ;Čajić ,"majka uspješnog biznismena Imamovića"....).Ima ovdje još tajnih članova ali o tome ćemo pisati ima vremena.
Oni i onako imaju dobru budućnost .
Evo primjera br.1 Terzić i njegova djela;
-uveo PDV od kojeg je bolje samo državnim službenicima
-Uveo socijalni program pa sad ugrožene kategorije nemaju ni za marende a kamoli za potrebna tri obroka
-Zaposlio se poslije predaje dužnosti Špiriću u Agramu
-Zajedno sa blekićem koji je direktor Sarajevske berze i jedan od vlasnika Eurohausa pljačka sve što se opljačkati može
ITD.....
Nastaviće se...
zrikavac48

#1619 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zrikavac48 »

BiH-x wrote:
sansun wrote:Pa šta ti onda ( ili bilo kome) smeta jedan Tihić? I uostalom, opstanak BiH ( kao i svake države) prvenstveno ovosi o ekonomskoj sposobnosti najmnogobrojnijeg naroda u njoj, a ne o nekim utopizmima poput pacifizma, idealizma ili humanizma. Jugoslavija se nije raspala zbog nacionalizma već je razlog opet ekonomske prirode-krize, nacionalizam je samo pokriće, kao i religija ili bilo koja druga ideologija... I da napomenem, za razliku od Dodika, Lagumdžije , Silajdžića i Tihića,... Fahrin politički koncept se isključivo na ekonomiji bazira, ne nanacionalizmu kao kod dosadašnjih vladajućih partija. Čovjek ima hrabrosti ( jer je ekonomski neovisan) da kaže kako Hrvati u suštini drže ekonomiju u FBiH, a da su upravo Bošnjaci zbog te ekonomske izolovanosti najugroženiji narod što implicite i Bih ugrožava kao državu, to se do sada niko nije usudio napomenuti, a pitaj se sada zbog čega.

Zar ovdje uistinu iko vjeruje da bi se Srbi ili Hrvati željeli otcijepiti od BIH u slučaju da smo razvijeni poput neke Slovenije? Sudbina ove države je isključivo u rukama Bošnjaka, i to u rukama onih ekonomsko sposobnoih Bošnjaka, o od njih je trenutno Radončić jedan od najsposobnijih, (naravno ne jedini i ne najsposobniji) koliko god se to mahalskim nacionalistima i sandžkomrzcima ne sviđalo.
:thumbup:

Politicar ko politicar, nije da ga nesto cijenim, ali da je ekonomski sposobniji od Tihica i Lagumdzije je vec dokazao..
Laik sam da bi procijenila cija strucnost i znanje je vrijednije, ali mogu ipak da primjeti, a mogu to i dijeca koja su naucila zbrajati 2 i 2, da je kraljevstvo Fahrudina Radoncica nastalo na vrlo sumnjiv nacin. Jedna strucna i potpuno neovisna revizija bi sigurno mnogo toga mogla da nam kaze.
zrikavac48

#1620 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zrikavac48 »

BiH-x wrote:
sansun wrote:Pa šta ti onda ( ili bilo kome) smeta jedan Tihić? I uostalom, opstanak BiH ( kao i svake države) prvenstveno ovosi o ekonomskoj sposobnosti najmnogobrojnijeg naroda u njoj, a ne o nekim utopizmima poput pacifizma, idealizma ili humanizma. Jugoslavija se nije raspala zbog nacionalizma već je razlog opet ekonomske prirode-krize, nacionalizam je samo pokriće, kao i religija ili bilo koja druga ideologija... I da napomenem, za razliku od Dodika, Lagumdžije , Silajdžića i Tihića,... Fahrin politički koncept se isključivo na ekonomiji bazira, ne nanacionalizmu kao kod dosadašnjih vladajućih partija. Čovjek ima hrabrosti ( jer je ekonomski neovisan) da kaže kako Hrvati u suštini drže ekonomiju u FBiH, a da su upravo Bošnjaci zbog te ekonomske izolovanosti najugroženiji narod što implicite i Bih ugrožava kao državu, to se do sada niko nije usudio napomenuti, a pitaj se sada zbog čega.

Zar ovdje uistinu iko vjeruje da bi se Srbi ili Hrvati željeli otcijepiti od BIH u slučaju da smo razvijeni poput neke Slovenije? Sudbina ove države je isključivo u rukama Bošnjaka, i to u rukama onih ekonomsko sposobnoih Bošnjaka, o od njih je trenutno Radončić jedan od najsposobnijih, (naravno ne jedini i ne najsposobniji) koliko god se to mahalskim nacionalistima i sandžkomrzcima ne sviđalo.
:thumbup:

Politicar ko politicar, nije da ga nesto cijenim, ali da je ekonomski sposobniji od Tihica i Lagumdzije je vec dokazao..
Laik sam da bi procijenila cija strucnost i znanje je vrijednije, ali mogu ipak da primjetim, a mogu to i dijeca koja su naucila zbrajati 2 i 2, da je kraljevstvo Fahrudina Radoncica nastalo na vrlo sumnjiv nacin. Jedna strucna i potpuno neovisna revizija bi sigurno mnogo toga mogla da nam kaze.
Politicar ko politicar, nije da ga nesto cijenim, ali da je ekonomski sposobniji od Tihica i Lagumdzije je vec dokazao..[/quote]
zulfo

#1621 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zulfo »

Značilo bi mnogo kad kad ga ne bi samo hvalio njegov DNEVNI AVAZ i njegova ALFA TV.Međutim toga očito nema.
Članci u U njegovim novinama o sposobnosti članova stranke SBB ,predtavljaju silovanje čitalaca ,što bi moglo da se odrazi i na tiraž ovog lista.
Mislim da mu je puno bolje bilo da brine o čitaocima i o tiražu ,negoli da se gura u politiku i da stavlja novine u službu stranke koja nema perspektive.
Znate narodu je dosta onih koji viču :JA ;JA i samo JA a ništa na kraju ne urade.
samo malo

#1622 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by samo malo »

hercegovac_pravi wrote:šĆepo će imati glasove uže familije i minodnih članova njegove novokomponovane stranke... Vlasti vidjeti neće u sljedećem izbornom ciklusu.
odprilike će novu vlast činiti, SDP, SBiH, NS ....možda i SDA..uglavnom pro-Bosanski front. Koliki će biti procentulani udio u vlasti ovih stranaka i nove koalicje )koja je btw već na pomolu) još je prerano za reći. SDP se definitvno vraća na velika vrata..imaju jaku potporu iz inostranstva i nekoliko susjednih zemalja. E sada da li je to dobro ili ne...vrijeme će pokazati. Lično meni, Lagumđžija je politički diletanat i narcisoidan tip ali u svakom slučaju bih mu dao glas milion puta prije već šĆepi.
Prema tome šĆepo, ne bacaj pare uludo, čuvaj ih za advokate...trebat će ti.
Vlast gdje? na drzavnom nivou? bez srpskih i hrvatskih stranaka?

Ovo je moguce samo u kantonu Sarajevo i jos par kantona, jedino ne znam ko ce to dati glas SDP-u (zapravo glas protiv SDA i SzaBiH) da ovi opet udju u koaliciju sa ovima protiv kojih se glasa, mada mene odavno nista ne cudi u ovoj ludoj zemlji.

Najjace ce biti na kraju kad Fahro udje u koaliciju sa SDA i SzaBiH, a dobije takodje glasove onih koji ce glasati protiv SDA i SzaBiH. I onda neko pita da kako je moguce da nas toliko handre a da se ne plase za svoje pozicije.

Eto kako.

Cuj pro bosanski front :-) jel to pocela predizborna kampanja, cetnici, ustase, truhli zapad, svi se urotili protiv probosanskih snaga. Jedino fale komunjare, ali sa njima ce se u koaliciju ili sta :-) jest ono da ce se i sa cetnicima i ustasama u koaliciju, ali o tome nakon izbora.
ajdin.kahrovic

#1623 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ajdin.kahrovic »

Fahrudin Radončić

*Rođen 24.05. 1957. godine

* Sa 19 godina postao profesionalni novinar.

* Sa 23 godine bio najmlađi glavni i odgovorni urednik jednog republičkog lista u bivšoj SFRJ.

* Godine 1988. smijenjen s mjesta izvršnog sekretara, jer je tadašnju politiku Slobodana Miloševića javno okarakterizirao fašističkom i zločinačkom, zbog čega je dobio otkaz, a potom bio i sudski gonjen.

* Godine 1989. počeo raditi kao novinar - analitičar čuvenog zagrebačkog tjednika "Danas", koji se i sada smatra novinarskom Sorbonom. Tiraž sedmičnika bio je i do 300.000 primjeraka i ta se novina snažno zalagala za suverenost bivših jugoslavenskih republika, a protiv politike Slobodana Miloševića ili Franje Tuđmana.

* Godine 1990. Radončić je objavio knjigu o neminovnosti suverenosti Kosova (pod nazivom "10.000 dana robije"). Bio je prijatelj Ibrahima Rugove i mnogih kosovskih intelektualaca i političara. A, objavljivanje ove knjige izazvalo je strašan bijes zvaničnog Beograda i srbijanskih i crnogorskih medija.

* Godine 1990. objavio seriju tekstova u kojima se zalagao za pravo BiH na vlastitu državnost i povratak suverenosti Crne Gore.

* Godine 1991. osnovao svoju kompaniju i izdavačku kuću "Avaz".

* 1992./1993. bio pripadnik Armije BiH.

* U oktobru 1993. godine, kao vid kulturnog otpora unutar opkoljenog Sarajeva, pokrenuo sedmičnik "Bošnjački avaz". Već u prvom broju od 15. septembra 1993. godine, u autorskom tekstu snažno se suprotstavio podjeli BiH i pravljenju "bošnjačke republike".

* Godine 1995. pokrenuo "Dnevni avaz", koji već 15-tu godinu ima apsolutno najveću prodaju i relevanciju među novinama u BiH (primjerice "Dnevni avaz" se prodaje prosječno u 50.000 primjeraka, a njegov portal otvara u prosjeku 100.000 ljudi dnevno). Prvi konkurent, kao što je "Oslobođenje" ne prodaje više od tri do pet hiljada primjeraka. Osnovna karakteristika "Dnevnog avaza" je informativnost, stalna kritika neuspješne vlasti i permanentno antikorupcijsko pisanje.

* "Dnevni avaz" po mnogim međunarodnim i domaćim procjenama dominantno konstituira javno mnjenje u Bošnjaka, ali i u cijeloj BiH. Ova je novina najcitiraniji bh. medij u inozemstvu, a njeni urednici i novinari prošli su najbolju edukaciju na Zapadu.

* Od 1995. do danas, Radončić je pokrenuo slijedeće novine: Politički magazin "Global", reviju "Azra", sedmičnik "Express", "Sport", te još desetak drugih specijaliziranih izdanja, a vlasnik je i TV "Alfa".

* Godine 2000. Radončić je napravio jednu od prvih zgrada u poslijeratnom Sarajevu (sadašnje sjedište Hypo banke).

* Godine 2004. Radončić je izgradio prvi poslijeratni izuzetno vrijedan arhitetktonski objekat - sadašnji hotel s pet zvjezdica "Radon Plaza", u kojem je sagrađen i prvi rotirajući restoran u regionu.
* Godine 2007. Radončić je dobio javno priznanje Kantona Sarajevo za izgradnju.

* Godine 2009. Radončić je završio "Avaz Twist Tower" od 40 etaža, koji sa visinom od 175 metara predstavalja izuzetno građevinsko i arhitektonsko dostignuće i već je velika turistička atrakcija Sarajeva. Ovi objekti svrstavaju Radončića u najuspješnije investitore i graditelje u novijoj historiji BiH.

* POLITIČKI PROFIL:

* Radončić se uvijek snažno autorski i lično eksponirao protiv velikodržavnih politika Beograda i Zagreba, te se snažno zalagao za punu bh. suverenost i ravnopravnost sva tri naroda i drugih građana. Također, smatraju ga tvorcem najvećeg medijskog sistema u BiH nakon rata, te autentičnim zaštitnikom i promotorom bošnjačkih nacionalnih interesa, s tim da oni ne idu na štetu drugih naroda. Primjerice, sve njegove novine su multientičkog sastava.

* Radončić je poznat kao čovjek koji se stavio na čelu odbrane slobode medija u BiH, zbog čega su on i "Avaz", koji samostalno ekonomski egzistiraju od tržišta, imali velikih pritisaka, kojima su uspješno odolijevali.

* Radončića smatraju pragmatičnim i tolerantnim čovjekom, koji želi povratak ekonomije u žižu interesa svih političkih subjekata. Poznat je po prozapadnoj orijentaciji i opredjeljenju da BiH treba biti dio euroatlanskih integracija.

* Zbog velikog intelektualnog i novinarskog autoriteta prije rata lični je prijatelj s više ličnosti koje su obilježile političku scenu u regionu, a i danas su na najistaknutijim državnim funkcijama u svojoj zemlji.

* I prije njegovog oficijelnog ualska u politiku koji je obznanjen 24. septembra 2009. godine, kao medijski magnat i ličnost velikog utjecaja na bh. politiku, Radončić je s te pozicije snažno participirao kao politički konsultant domaćim i stranim političarima (primjerice, potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, kada je bio u grupi intelektualaca s kojima se predsjednik Alija Izetbegović konsultirao. Također, s pozicije medijskog magnata Radončić je često pomagao međunarodnim predstavnicima u promoviranju zakona koji integriraju zemlju, poput formiranja jedinstvenih oružanih snaga u BiH ili odluke o jedinstvenoj valuti i sl.).

*
Ulaskom u politiku Radončić želi da BiH počne sa borbom protiv siromaštva i to snažnim ekonomskim razvojem, jer smatra da ukoliko se sadašnje stanje korupcije, konfliktnosti i destrukcije nastavi, postoji opasnost da će siromaštvo, nedostatak vizije za bolju budućnost države i izostanak očekivanog prosperiteta uzrokovati međuanacionalne tenzije, unutarnacionalne sukobe, pa čak i vjerski radikalizam.

http://www.sbbbh.ba/index.php?option=co ... &Itemid=55

:lol: :lol: :lol: :lol: ako nista, unosi dosta humora i smijeha u ove sive dane za Bosnu i Hercegovinu. Takodjer, na siteu nije moguce naci nijednog drugog clana ili funkcionera stranke, kao ni stranicu na kojoj ne iskoci Fahrina slika. Kao sto je i Mesic znao reci za vrijeme predizborne kampanje za predsjednicke izbore u Hrvatskoj 2005 da se boji otvoriti pastetu da iz nje ne iskoci Jadranka Kosor, tako i ja, Boga mi, razmisljam da prestanem kupovati pastete. Oktobar se blizi polako.
veiz

#1624 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by veiz »

Nafali ga ti ,netrebam te ni pitat odakle si .Da se iz priloženog zaključiti.
Za tvoju iformaciju Prtedsjednik Alija Izetbegović nije bio za podjele niti za svaranje bošnjačke republike a Radončić je bio olovka kojom je Alija to napisao.
Čitajući ovaj tvoj članak na trenutak sam pomislio da je bog sišao na zemlju ,umalo se ne zavarah .Znam da je to daleko od stvarnosti.
Može te li zamisliti kakav je to čovjek koji se pojavi sa sloganom "kriza je šansa a ne propast".Ko još u krizi vidi šansu osim kriminalaca (prisjetite se 92) .Čovjek je "FENOMEN".Trebao bi čitav jedan konzilij da ispita izrečenu rečenicu i onoga koji je to napisao.

Ispravak navoda u mom prethodnom odgovoru Blekić nije direktor već u upravnom odboru Sarajevske berze.
ajdin.kahrovic

#1625 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ajdin.kahrovic »

veiz wrote:Nafali ga ti ,netrebam te ni pitat odakle si .Da se iz priloženog zaključiti.
Za tvoju iformaciju Prtedsjednik Alija Izetbegović nije bio za podjele niti za svaranje bošnjačke republike a Radončić je bio olovka kojom je Alija to napisao.
Čitajući ovaj tvoj članak na trenutak sam pomislio da je bog sišao na zemlju ,umalo se ne zavarah .Znam da je to daleko od stvarnosti.
Može te li zamisliti kakav je to čovjek koji se pojavi sa sloganom "kriza je šansa a ne propast".Ko još u krizi vidi šansu osim kriminalaca (prisjetite se 92) .Čovjek je "FENOMEN".Trebao bi čitav jedan konzilij da ispita izrečenu rečenicu i onoga koji je to napisao.

Ispravak navoda u mom prethodnom odgovoru Blekić nije direktor već u upravnom odboru Sarajevske berze.
Poenta kopiranog clanka sa sluzbene stranice Saveza za bolju buducnost je bila da ukazem na nepismenost, nedorecenost, komplekse, egoizam i bolesnu zelju za vlascu ovog covjeka, a sa druge strane na zatupljenost i povrsnost u razmisljanju ljudi (ovaca) koji ga podrzavaju i koji glasaju za njega. Zao mi je ako nisi uspio to prepoznati.
Post Reply