Majke mi jadne trgovine izgledaju i kad udes zaudara na na jeftinu kinesku robu. Tek ponekad imaju po neki outlet komad od PUME ili neke druge sportske obuce. Za 5th Avenue neznam ali u moru nekvaliteta nemas zivaca traziti kvalitet.because_of_you wrote:Gospoda Ministarka wrote:Ja zaista neznam kome je Deichman dobar i kvalitetan, odi u Kineza i naci ces u vecini slucajeva istu robu i jos i u stediti.
Što neko reče imaju lijepe obuće, ne velike pare, a bolje su nego kineske ili naša pijaca koja prodaje za isti novac ili skuplje.
A imaju i 5th avenue liniju, koja opet nije skupa imajući u vidu da je obuća čista koža i još marka od... Ček da se sjetim![]()
Kako se zoveee... Jel ona Crawford?
I njena linija torbica, novčanika... koji imaju smiješne cijene..
ALTA Centar
-
Gospoda Ministarka
#1601 Re: ALTA Centar
- because_of_you
#1602 Re: ALTA Centar
Hmmm, ne znam gdje si posjećivala njihove radnje. U Hr, naprimjer, imaju skoro čitav sprat robne kuće, sve po odjelima raspoređeno, mnogo markiranog, kvalitetne kožne dječje obuće, a pored 5th avenue ima i Catwalk, te dvije marke su kao skuplje, al opet ne iznad 100-150 km.
Meni na kineze miriše jedino ona trgovina Cipelići na Ilidži
- mavcs
#1603 Re: ALTA Centar
ALTA - ništa posebno.
Više mi se svidja sam prilaz od unutrašnjosti.
Unutra previše bijelo tako da odsjaj smeta. Stepenice su ....
Više mi se svidja sam prilaz od unutrašnjosti.
Unutra previše bijelo tako da odsjaj smeta. Stepenice su ....
- polfudbal
#1604 Re: ALTA Centar
Bijelo sterilno, još da povuku plavu ćizu po horizontali zidova i isto dom zdravlja!
-
Gospoda Ministarka
#1605 Re: ALTA Centar
because_of_you wrote:Hmmm, ne znam gdje si posjećivala njihove radnje. U Hr, naprimjer, imaju skoro čitav sprat robne kuće, sve po odjelima raspoređeno, mnogo markiranog, kvalitetne kožne dječje obuće, a pored 5th avenue ima i Catwalk, te dvije marke su kao skuplje, al opet ne iznad 100-150 km.
Na sjeveru Europe
Nego kad vec govorimo o trgovinama obuce onda sam za Pitarello. E oni sto imaju obuce i popusta
- terra_incognita
#1606 Re: ALTA Centar
To sam i ja čula da se napojnica uredno obračuna, htjeli ih vi častiti ili nelink wrote:moze li neko potvrditi, da li je ovo istina?mahalik wrote:kakva crna alta
U Vapianu je tako skupo + ako niste zapazili uredno vam na računu dodaju 2KM napojnice a samoposluživanje nema konobara
- mavcs
#1607 Re: ALTA Centar
Kaže ona djevojka što djeli kartice možete sami birati šta želite, nema konobara, bla bla....terra_incognita wrote:a samoposluživanje nema konobara
Rekoh. Molim ??
- Qler
#1608 Re: ALTA Centar
Otisao moj jaran u London. I kaze sjednem ja u kafic, i gledam, svi sjede za sankom, prazni stolovi. Haj, kontam neka im furka. Sjednem ja, zovnem konobaricu, dodje ona, uzmem kafu i kolu, dodje racun, kafa toliko, kola toliko, usluga toliko!
E kaze, sutra ja u kafic, i za sank
zajebi.
Hocete zapad, polako, stici ce. Na svim frontovima.
E kaze, sutra ja u kafic, i za sank
-
Gospoda Ministarka
#1609 Re: ALTA Centar
Naravno. Cekas u redu ispred sanka, uzmes svoju narudbu nosis sam sebi za stol.Qler wrote:Otisao moj jaran u London. I kaze sjednem ja u kafic, i gledam, svi sjede za sankom, prazni stolovi. Haj, kontam neka im furka. Sjednem ja, zovnem konobaricu, dodje ona, uzmem kafu i kolu, dodje racun, kafa toliko, kola toliko, usluga toliko!
E kaze, sutra ja u kafic, i za sankzajebi.
Kako se to "gazdi" fino isplati.
- Qler
#1610 Re: ALTA Centar
Tako ti je, na zapadu svaki luksuz se placa, pa i to da te neko posluzi. Zato i konobari u restoranima imaju hajmo reci, fixne baksise. Platis uslugu. Al zato svaki put dobijes i vodu, i secera koliko hoces, i tacno ono sto si narucio.
Ministarko, moras u korak sa vremenom.
Ministarko, moras u korak sa vremenom.
- ultima_palabra
#1611 Re: ALTA Centar
Jel se to sa @Better Manom družišQler wrote:Otisao moj jaran u London. I kaze sjednem ja u kafic, i gledam, svi sjede za sankom, prazni stolovi. Haj, kontam neka im furka. Sjednem ja, zovnem konobaricu, dodje ona, uzmem kafu i kolu, dodje racun, kafa toliko, kola toliko, usluga toliko!
E kaze, sutra ja u kafic, i za sankzajebi.
- Qler
#1612 Re: ALTA Centar
Nije ovaj na forumu 
- Lakat Jebić
#1613 Re: ALTA Centar
ma nista do lokalne kafane gdje svak svakog zna, gdje ti konobar zna rec da odes sam sebi napravit kafu 
-
kojeime
- Qler
#1615 Re: ALTA Centar
To je najboljeLakat Jebić wrote:ma nista do lokalne kafane gdje svak svakog zna, gdje ti konobar zna rec da odes sam sebi napravit kafu
-
kojeime
-
debela
#1617 Re: ALTA Centar
ima li u tim jeftinim radnjama, koje spominjete, obicnih pamucnih majica dugih rukava? bez slika, natpisa, icega, najobicnija majica u raznim bojama mi treba.
-
BIONA
#1618 Re: ALTA Centar
Jel do mene sto nisam vidjela ili nema Rituals prodavnice u Alti?
-
kojeime
-
addy_sa
#1620 Re: ALTA Centar
nekvalitetna i relativno jeftina garderoba.. zato su gužve..
hrana preskupa, a prostor za konzumaciju iste je meni lično neadekvatan..
nema se gdje pošteno kafa popiti i to mi je najveća zamjerka !! onaj kafić na prizemlju i onaj na -1 su premali i uvijek puni a i ne izgledaju tako privlačno da bih volio sjesti tu i popiti kapucino
nema se gdje pošteno kafa popiti i to mi je najveća zamjerka !! onaj kafić na prizemlju i onaj na -1 su premali i uvijek puni a i ne izgledaju tako privlačno da bih volio sjesti tu i popiti kapucino
-
debela
#1621 Re: ALTA Centar
nekako sam i predosjecala ovakav odgovorkojeime wrote:Ja ne vidjeh.debela wrote:ima li u tim jeftinim radnjama, koje spominjete, obicnih pamucnih majica dugih rukava? bez slika, natpisa, icega, najobicnija majica u raznim bojama mi treba.
Vec godinama kada zelim obicnu pamucnu majicu bez ikakvih natpisa se spremim na neuspjeh. Pa prvo potrazim na pijaci i to prije kod onih sto prodaju na cesti do pijace nego na samoj pijaci. Ima godinama da u radnjama nisam vidio majicu bez bilo kakve aplikacije. Ne kazem da se ne moze naci, ali tesko. U Alti nisam vidio, ali, opet, nisam se bas ni zavlacio po svim rafovima.
Da, isao sam sa djevojkom pa smo gledali i zenske stvari, tako da govorim o ponudi i za muskarce i zene.
- Vragolan
#1622 Re: ALTA Centar
sjooooo koji si ti PPK, vidi se da nisi FGR ocamaddy_sa wrote:nekvalitetna i relativno jeftina garderoba.. zato su gužve..
kuci pa posteno kafu pij
tamo se ide da bidNes vidjen kako kuliras u Alti, heeeeeeej covjece, kuliras u ALTIIIII, ono, budes faca srkajuci jednu kafu 6 sati i vodis visoko intelektualnu diskusiju sa kolegom o rezultatima koje su dobili nakon cijepanja atoma u pomocu LHC-a u CERNU, ili o temema tipa kako ce se zatvaranje londonskog aJrodroma odraztit na cijenu przenih leblebija u slatkom butiku badem
-
addy_sa
#1623 Re: ALTA Centar
Vragolan wrote:sjooooo koji si ti PPK, vidi se da nisi FGR ocamaddy_sa wrote:nekvalitetna i relativno jeftina garderoba.. zato su gužve..
kuci pa posteno kafu pij
tamo se ide da bidNes vidjen kako kuliras u Alti, heeeeeeej covjece, kuliras u ALTIIIII, ono, budes faca srkajuci jednu kafu 6 sati i vodis visoko intelektualnu diskusiju sa kolegom o rezultatima koje su dobili nakon cijepanja atoma u pomocu LHC-a u CERNU, ili o temema tipa kako ce se zatvaranje londonskog aJrodroma odraztit na cijenu przenih leblebija u slatkom butiku badem
a gdje ti Vragolan najviše voliš da piješ kafu? (kad već ne piješ u Alti..) Da nije Bbi?
a gdje inače idu FGR
- Vragolan
#1624 Re: ALTA Centar
pa zna se, u Vatri i ono prkno preko puta vatreaddy_sa wrote:Vragolan wrote:sjooooo koji si ti PPK, vidi se da nisi FGR ocamaddy_sa wrote:nekvalitetna i relativno jeftina garderoba.. zato su gužve..
kuci pa posteno kafu pij
tamo se ide da bidNes vidjen kako kuliras u Alti, heeeeeeej covjece, kuliras u ALTIIIII, ono, budes faca srkajuci jednu kafu 6 sati i vodis visoko intelektualnu diskusiju sa kolegom o rezultatima koje su dobili nakon cijepanja atoma u pomocu LHC-a u CERNU, ili o temema tipa kako ce se zatvaranje londonskog aJrodroma odraztit na cijenu przenih leblebija u slatkom butiku badem![]()
![]()
![]()
a gdje ti Vragolan najviše voliš da piješ kafu? (kad već ne piješ u Alti..) Da nije Bbi?![]()
a gdje inače idu FGR
i tu ti ide FGR
uh zaboravih mishchelle, jel se ovako pise, kod ekonomije
pravo da ti kazem kafenisem kod kuce, mrsko mi gledati svakakve face (citaj papke)
a na lozu odem u jagodu na m.dvoru i ponekad u zmaj na stanici
- bez_ideje
#1625 Re: ALTA Centar
Ne znam od cega se vise najede,al znam od cega se vise napuse