ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gospoda Ministarka

#1601 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

because_of_you wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Ja zaista neznam kome je Deichman dobar i kvalitetan, odi u Kineza i naci ces u vecini slucajeva istu robu i jos i u stediti.

Što neko reče imaju lijepe obuće, ne velike pare, a bolje su nego kineske ili naša pijaca koja prodaje za isti novac ili skuplje.

A imaju i 5th avenue liniju, koja opet nije skupa imajući u vidu da je obuća čista koža i još marka od... Ček da se sjetim :D :-) Kako se zoveee... Jel ona Crawford? :D I njena linija torbica, novčanika... koji imaju smiješne cijene..
Majke mi jadne trgovine izgledaju i kad udes zaudara na na jeftinu kinesku robu. Tek ponekad imaju po neki outlet komad od PUME ili neke druge sportske obuce. Za 5th Avenue neznam ali u moru nekvaliteta nemas zivaca traziti kvalitet.
because_of_you

#1602 Re: ALTA Centar

Post by because_of_you »

Hmmm, ne znam gdje si posjećivala njihove radnje. U Hr, naprimjer, imaju skoro čitav sprat robne kuće, sve po odjelima raspoređeno, mnogo markiranog, kvalitetne kožne dječje obuće, a pored 5th avenue ima i Catwalk, te dvije marke su kao skuplje, al opet ne iznad 100-150 km.

Meni na kineze miriše jedino ona trgovina Cipelići na Ilidži :D
mavcs

#1603 Re: ALTA Centar

Post by mavcs »

ALTA - ništa posebno.

Više mi se svidja sam prilaz od unutrašnjosti. :-)

Unutra previše bijelo tako da odsjaj smeta. Stepenice su .... :shock:
polfudbal

#1604 Re: ALTA Centar

Post by polfudbal »

Bijelo sterilno, još da povuku plavu ćizu po horizontali zidova i isto dom zdravlja!
Gospoda Ministarka

#1605 Re: ALTA Centar

because_of_you wrote:Hmmm, ne znam gdje si posjećivala njihove radnje. U Hr, naprimjer, imaju skoro čitav sprat robne kuće, sve po odjelima raspoređeno, mnogo markiranog, kvalitetne kožne dječje obuće, a pored 5th avenue ima i Catwalk, te dvije marke su kao skuplje, al opet ne iznad 100-150 km.

Meni na kineze miriše jedino ona trgovina Cipelići na Ilidži :D

Na sjeveru Europe :D

Nego kad vec govorimo o trgovinama obuce onda sam za Pitarello. E oni sto imaju obuce i popusta :-) da ti se zanebesa. :D
terra_incognita

#1606 Re: ALTA Centar

Post by terra_incognita »

link wrote:
mahalik wrote:kakva crna alta
U Vapianu je tako skupo + ako niste zapazili uredno vam na računu dodaju 2KM napojnice a samoposluživanje nema konobara
moze li neko potvrditi, da li je ovo istina?
To sam i ja čula da se napojnica uredno obračuna, htjeli ih vi častiti ili ne :-)
mavcs

#1607 Re: ALTA Centar

Post by mavcs »

terra_incognita wrote:a samoposluživanje nema konobara
Kaže ona djevojka što djeli kartice možete sami birati šta želite, nema konobara, bla bla....

Rekoh. Molim ?? :? Daleko mi bile stepenice da se odmah okrenem i vratim. :D
Qler

#1608 Re: ALTA Centar

Post by Qler »

Otisao moj jaran u London. I kaze sjednem ja u kafic, i gledam, svi sjede za sankom, prazni stolovi. Haj, kontam neka im furka. Sjednem ja, zovnem konobaricu, dodje ona, uzmem kafu i kolu, dodje racun, kafa toliko, kola toliko, usluga toliko!

E kaze, sutra ja u kafic, i za sank :D zajebi.

Hocete zapad, polako, stici ce. Na svim frontovima.
Gospoda Ministarka

#1609 Re: ALTA Centar

Qler wrote:Otisao moj jaran u London. I kaze sjednem ja u kafic, i gledam, svi sjede za sankom, prazni stolovi. Haj, kontam neka im furka. Sjednem ja, zovnem konobaricu, dodje ona, uzmem kafu i kolu, dodje racun, kafa toliko, kola toliko, usluga toliko!

Naravno. Cekas u redu ispred sanka, uzmes svoju narudbu nosis sam sebi za stol.
Kako se to "gazdi" fino isplati.
Qler

#1610 Re: ALTA Centar

Post by Qler »

Tako ti je, na zapadu svaki luksuz se placa, pa i to da te neko posluzi. Zato i konobari u restoranima imaju hajmo reci, fixne baksise. Platis uslugu. Al zato svaki put dobijes i vodu, i secera koliko hoces, i tacno ono sto si narucio.

Ministarko, moras u korak sa vremenom.
ultima_palabra

#1611 Re: ALTA Centar

Post by ultima_palabra »

Qler wrote:Otisao moj jaran u London. I kaze sjednem ja u kafic, i gledam, svi sjede za sankom, prazni stolovi. Haj, kontam neka im furka. Sjednem ja, zovnem konobaricu, dodje ona, uzmem kafu i kolu, dodje racun, kafa toliko, kola toliko, usluga toliko!

Jel se to sa @Better Manom družiš :D Ma u redu je to, svako postavlja uslove u svom lokalu, ali nemoj mi onda uračunavati nekakve bakšiše, usluge i slično...
Qler

#1612 Re: ALTA Centar

Post by Qler »

Nije ovaj na forumu :D
Lakat Jebić

#1613 Re: ALTA Centar

Post by Lakat Jebić »

ma nista do lokalne kafane gdje svak svakog zna, gdje ti konobar zna rec da odes sam sebi napravit kafu :mrgreen:
kojeime

#1614 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:17, edited 1 time in total.
Qler

#1615 Re: ALTA Centar

Post by Qler »

Lakat Jebić wrote:ma nista do lokalne kafane gdje svak svakog zna, gdje ti konobar zna rec da odes sam sebi napravit kafu :mrgreen:
To je najbolje :)
kojeime

#1616 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:18, edited 2 times in total.
debela

#1617 Re: ALTA Centar

Post by debela »

ima li u tim jeftinim radnjama, koje spominjete, obicnih pamucnih majica dugih rukava? bez slika, natpisa, icega, najobicnija majica u raznim bojama mi treba.
BIONA

#1618 Re: ALTA Centar

Post by BIONA »

Jel do mene sto nisam vidjela ili nema Rituals prodavnice u Alti?
kojeime

#1619 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:18, edited 1 time in total.
addy_sa

#1620 Re: ALTA Centar

Post by addy_sa »

nekvalitetna i relativno jeftina garderoba.. zato su gužve..
hrana preskupa, a prostor za konzumaciju iste je meni lično neadekvatan..
nema se gdje pošteno kafa popiti i to mi je najveća zamjerka !! onaj kafić na prizemlju i onaj na -1 su premali i uvijek puni a i ne izgledaju tako privlačno da bih volio sjesti tu i popiti kapucino :D
debela

#1621 Re: ALTA Centar

Post by debela »

kojeime wrote:
debela wrote:ima li u tim jeftinim radnjama, koje spominjete, obicnih pamucnih majica dugih rukava? bez slika, natpisa, icega, najobicnija majica u raznim bojama mi treba.
Ja ne vidjeh.

Vec godinama kada zelim obicnu pamucnu majicu bez ikakvih natpisa se spremim na neuspjeh. Pa prvo potrazim na pijaci i to prije kod onih sto prodaju na cesti do pijace nego na samoj pijaci. Ima godinama da u radnjama nisam vidio majicu bez bilo kakve aplikacije. Ne kazem da se ne moze naci, ali tesko. U Alti nisam vidio, ali, opet, nisam se bas ni zavlacio po svim rafovima.

Da, isao sam sa djevojkom pa smo gledali i zenske stvari, tako da govorim o ponudi i za muskarce i zene.
nekako sam i predosjecala ovakav odgovor :( jebes sve trzne centre i kerefeke kad ne mozes u gradu naci najobicnije stvari. zaboravila sam reci da i samtane, najobicnije samtane pantole, trazim vec sto godina. uzaludno. i jos metar takvih najobicnijih stvari. uffff.....haj bar da ne idem dzaba u tu gungulu.
Vragolan

#1622 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

addy_sa wrote:nekvalitetna i relativno jeftina garderoba.. zato su gužve..
nema se gdje pošteno kafa popiti i to mi je najveća zamjerka !! onaj kafić na prizemlju i onaj na -1 su premali i uvijek puni a i ne izgledaju tako privlačno da bih volio sjesti tu i popiti kapucino :D
sjooooo koji si ti PPK, vidi se da nisi FGR ocam
kuci pa posteno kafu pij
tamo se ide da bidNes vidjen kako kuliras u Alti, heeeeeeej covjece, kuliras u ALTIIIII, ono, budes faca srkajuci jednu kafu 6 sati i vodis visoko intelektualnu diskusiju sa kolegom o rezultatima koje su dobili nakon cijepanja atoma u pomocu LHC-a u CERNU, ili o temema tipa kako ce se zatvaranje londonskog aJrodroma odraztit na cijenu przenih leblebija u slatkom butiku badem
addy_sa

#1623 Re: ALTA Centar

Post by addy_sa »

Vragolan wrote:
kuci pa posteno kafu pij
tamo se ide da bidNes vidjen kako kuliras u Alti, heeeeeeej covjece, kuliras u ALTIIIII, ono, budes faca srkajuci jednu kafu 6 sati i vodis visoko intelektualnu diskusiju sa kolegom o rezultatima koje su dobili nakon cijepanja atoma u pomocu LHC-a u CERNU, ili o temema tipa kako ce se zatvaranje londonskog aJrodroma odraztit na cijenu przenih leblebija u slatkom butiku badem
:D :D :D
a gdje ti Vragolan najviše voliš da piješ kafu? (kad već ne piješ u Alti..) Da nije Bbi? :D
a gdje inače idu FGR
Vragolan

#1624 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

addy_sa wrote:
Vragolan wrote:
kuci pa posteno kafu pij
:D :D :D
a gdje ti Vragolan najviše voliš da piješ kafu? (kad već ne piješ u Alti..) Da nije Bbi? :D
a gdje inače idu FGR
pa zna se, u Vatri i ono prkno preko puta vatre :D
i tu ti ide FGR
uh zaboravih mishchelle, jel se ovako pise, kod ekonomije

pravo da ti kazem kafenisem kod kuce, mrsko mi gledati svakakve face (citaj papke)
a na lozu odem u jagodu na m.dvoru i ponekad u zmaj na stanici
bez_ideje

#1625 Re: ALTA Centar

Post by bez_ideje »

Ne znam od cega se vise najede,al znam od cega se vise napuse :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply