BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
MaxPayne

#1601 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by MaxPayne »

Slo Burner wrote:Ova mi se Vegafruit poprilicno zgadila zbog svega sto rade s radnicima, moram vam priznati
problem je sto drže većinu domaće proizvodnje,a i većinom su snizili kvalitetu
uncharacteristically

#1602 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by uncharacteristically »

radi Vege je i srednja škola otvorena, poljoprivredno-prehrambena. I bio dogovor da oni koji završe imaju zagaratnovan posao tamo. Al nije ni godina prošla vega se proda i sve propadea a đaci 4 razreda moradoše završit.
suncica35

#1603 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by suncica35 »

Ja od domacih kupujem određene proizvode: Milkos mlijeko, ima super kefir isto... Otkrice su i cokolade Club, koje zaista su prihvatlji cijenom, a nisu lose... Posebno su extra one za kuhanje, kada pravite kolače. :-D
Država

#1604 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Država »

Image

Jope ja sa ovim Ajrokremom. Tita mi, noćas ust'o u pola 3, jede mi se nešto slatko, kad skontam šta ću. Uzmem kašiku i smlatim pola kantice. Jes' dobar, svaka Him čast...

:thumbup:
zubi

#1605 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zubi »

Država wrote:Image

Jope ja sa ovim Ajrokremom. Tita mi, noćas ust'o u pola 3, jede mi se nešto slatko, kad skontam šta ću. Uzmem kašiku i smlatim pola kantice. Jes' dobar, svaka Him čast...

Ja sam stvarno htjela da mi se svidi, al na zalost 0 bodova :(
Warashii

#1606 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Warashii »

Probao sam ovaj namaz. Crni dio ( cokolada ) mi je sasvim ok, dok je bijeli ( mlijecni ) nula bodova, skoro pa da nije jestiv. Tako da bas imam podjeljeno misljenje :-D .
lajkujMe

#1607 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by lajkujMe »

Znate prava je steta sto Nektar pivo slabo zastupljeno u Sarajevu, piva ima je ekstra probao sam Obicno a najvise su mi se svidjele varijante s Limunom i Grejpom mnogo su dobre. Stvarno bi trebalo biti cesce vidjeno inace u FBIH.

Image
frngla

#1608 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by frngla »

kad prestanu da guraju nacionalizam cak i u reklame za pivu, vjerovatno ce biti vise zastupljeno...

Image

ima nas i mimo "pravog slavlja"
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1609 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Slo Burner »

frngla wrote:kad prestanu da guraju nacionalizam cak i u reklame za pivu, vjerovatno ce biti vise zastupljeno...

Image

Kakav marketinski autogol jebote :?
holowey

#1610 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by holowey »

zubi wrote:

i mene je navukao da kupim i probam, moja ocjena je tanka dvojka, previse ukusa vanilije koji osvaja sve ostalo...dobar za palacinke, ostalo nista...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1611 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Domaci izdajnik »

Slo Burner wrote:
frngla wrote:kad prestanu da guraju nacionalizam cak i u reklame za pivu, vjerovatno ce biti vise zastupljeno...

Image

Slogan "za pravo slavlje" nema veze sa pravoslavlje to je zabluda :-) gazda pivare je Britanac je8e se njemu za naša prepucavanja, i zbog širenja na tržištu natpis Nektar na ambalaži je latinicom, njemu je bitan profit nije blesav.
U Zenici u Konzumu mislim da je bio Nektar u limenci 0,5l
Država

#1612 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Država »

holowey wrote:
zubi wrote:

i mene je navukao da kupim i probam, moja ocjena je tanka dvojka, previse ukusa vanilije koji osvaja sve ostalo...dobar za palacinke, ostalo nista...
Nisam imao namjeru nikoga "navlačiti". Nemoj šta zahatariti. Jbg, meni se pravo sviđa. Stvar ukusa...
mekaba

#1613 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by mekaba »

Lajavikrelac wrote:
Slo Burner wrote:

Image

Slogan "za pravo slavlje" nema veze sa pravoslavlje to je zabluda :-) gazda pivare je Britanac je8e se njemu za naša prepucavanja, i zbog širenja na tržištu natpis Nektar na ambalaži je latinicom, njemu je bitan profit nije blesav.
A sta reci za ovaj stilizovani i "lijepo" uklopljeni krst???? 100% maslo britansko :D
karanana

#1614 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

Sasvim slucajno se poklapa sa pravoslavljem. Real party.
Domaci izdajnik

#1615 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

mekaba wrote: A sta reci za ovaj stilizovani i "lijepo" uklopljeni krst???? 100% maslo britansko :D
Paaa, najveće tržište mu je u RS gdje je i najviše troši godinama, i za pravoslavne praznike (Božić i Vaskrs) izlaze posebne serije sa stilizovanim etiketama. Ovo je logo Banjalučke pivare:
Image
Krstova nigdje :-) a i što se tiče krsta kao simbola pivaru su osnovali i utemeljili katolički redovnici u samostanu Trapisti, a ne Srbi...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1616 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Matijevic_Vlado »

Image kupih, probah i opet cu :thumbup: ! Nektar je takodje dobar i cuvajte se nahlade :D cc
Heller

#1617 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Heller »

Lajavikrelac wrote:
mekaba wrote: A sta reci za ovaj stilizovani i "lijepo" uklopljeni krst???? 100% maslo britansko :D
Paaa, najveće tržište mu je u RS gdje je i najviše troši godinama, i za pravoslavne praznike (Božić i Vaskrs) izlaze posebne serije sa stilizovanim etiketama. Ovo je logo Banjalučke pivare:
Image
Krstova nigdje :-) a i što se tiče krsta kao simbola pivaru su osnovali i utemeljili katolički redovnici u samostanu Trapisti, a ne Srbi...
Ko je kriv Tz i Sa pivari što ne izbacuju Bajramske serije :mrgreen:
Domaci izdajnik

#1618 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Pa ta piva se i ne piju toliko koliko sam skontao..kad god sam dole u Zenici i okolini samo se Karlovačko draufa :-? a na njemu šahara.... :roll: A to za Bajramske serije bi im bio pun pogodak i jednima i drugima e sad interesi :-)
holowey

#1619 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by holowey »

mekaba wrote:
Lajavikrelac wrote: Slogan "za pravo slavlje" nema veze sa pravoslavlje to je zabluda :-) gazda pivare je Britanac je8e se njemu za naša prepucavanja, i zbog širenja na tržištu natpis Nektar na ambalaži je latinicom, njemu je bitan profit nije blesav.
A sta reci za ovaj stilizovani i "lijepo" uklopljeni krst???? 100% maslo britansko :D
aha, tako isto i ono tamno sto ima cetiri c na etiketi nema veze s tim, ipak je gazda britanac :-)
L.e.g

#1620 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by L.e.g »

Matijevic_Vlado wrote:Image kupih, probah i opet cu :thumbup: ! Nektar je takodje dobar i cuvajte se nahlade :D cc
Šunka je usoljen i dimljeni svinjski but...ovo je pureca salama
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1621 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Matijevic_Vlado »

L.e.g wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Image kupih, probah i opet cu :thumbup: ! Nektar je takodje dobar i cuvajte se nahlade :D cc
ok :mrgreen:
L.e.g

#1622 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by L.e.g »

Matijevic_Vlado wrote:
L.e.g wrote:
ok :mrgreen:
Jajane ;-)
Domaci izdajnik

#1623 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

holowey wrote:aha, tako isto i ono tamno sto ima cetiri c na etiketi nema veze s tim, ipak je gazda britanac :-)
Tamno se zove Crni Đorđe i da ima 4 C i Takovski krst koji je simbol Prvog ustanka, i išao je prije prodaje pivare...al čuj kome smeta neka ga ne konzumira :oops: svijetli Nektar nema a o njemu se govori. Kao što sam rekao Karlovačko ima šahovnicu oduvijek pa ga popijem, Zvijezdin biljni mrs džamiju, konjak Skernderbeg albanskog orla, i ruske votke isto orla pa šta fali? Kom smeta nek obiđe....
KiSSgirl

#1624 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by KiSSgirl »

Lajavikrelac wrote:
holowey wrote:aha, tako isto i ono tamno sto ima cetiri c na etiketi nema veze s tim, ipak je gazda britanac :-)
Tamno se zove Crni Đorđe i da ima 4 C i Takovski krst koji je simbol Prvog ustanka, i išao je prije prodaje pivare...al čuj kome smeta neka ga ne konzumira :oops: svijetli Nektar nema a o njemu se govori. Kao što sam rekao Karlovačko ima šahovnicu oduvijek pa ga popijem, Zvijezdin biljni mrs džamiju, konjak Skernderbeg albanskog orla, i ruske votke isto orla pa šta fali? Kom smeta nek obiđe....
Svaka čast za ovaj post :thumbup:
holowey

#1625 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by holowey »

Lajavikrelac wrote:
nemam ja problem sa cetiri c kao cetiri c (prasence mi je draze od jagnjeta) nego sa izgovorom "gazda britanac, ne rade to oni vise"
Post Reply