60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
wolf07

#1601 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

StupskaBitanga wrote:
Corto Maltese wrote:Sudeći po jučerašnjim vijestima iz Istočnog Sarajeva, glavni gost u narednom izdanje 60 Minuta će biti umjereni političar i prihvatljiv koalicijski partner Mladen Bosić.
vlast se mora formirati a ovo je jedino prihvatljivo i realno riješenje

Ne kontam??? Kad SDA ili SzBiH koaliraju sa njima onda je to izdaja a kad to radi SDP onda je to "mudrost vodje" ili sta?
NightSkyWalker

#1602 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

wolf07 wrote: Ne kontam??? Kad SDA ili SzBiH koaliraju sa njima onda je to izdaja a kad to radi SDP onda je to "mudrost vodje" ili sta?
Pa Zlaja ima neke carobne moci da od ljudi pravi dobre insane. :-) :roll:
Ma svima je jasno o kakvom se smecu radi. FTV ne moze nize.
Been

#1603 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

NightSkyWalker wrote:
wolf07 wrote: Ne kontam??? Kad SDA ili SzBiH koaliraju sa njima onda je to izdaja a kad to radi SDP onda je to "mudrost vodje" ili sta?
Jaha... Zato je FTV najgledaniji TV kanal po procjenama inostranih mjerila tj. "piplmetra"... Dok neke jedne i ofucane nazovi news televizije uopće nisu dostigle rang da budu registrirane kao gledane ! ;)
wolf07

#1604 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

Been wrote:
NightSkyWalker wrote:
Jaha... Zato je FTV najgledaniji TV kanal po procjenama inostranih mjerila tj. "piplmetra"... Dok neke jedne i ofucane nazovi news televizije uopće nisu dostigle rang da budu registrirane kao gledane ! ;)
FTV je najgledanija (ako je to uopste tacno) iskljucivo zbog toga sto nane i dede nemaju prikljucenu kablovsku a prijem nekih drugih kanala im je los. FTV ima dobru pokrivenost teritorije na kojoj je najveci broj stanovnika BiH i ne pravite od toga neku veliku mudrost. Raja gleda 60min idolopoklonicki bez kritickog stava prema onome sta se tamo plasira, cista politicko-populisticka emisija. Isto tako se drugi dan presaltaju oko 20,00 na Hayat i bulje u Seherzadu i Onura k'o da su sveci. Znas nas - jebo ti nas! Ne kazem da je drugdje bolje ali nije ni FTV izmislila profesionalno novinarstvo!
NightSkyWalker

#1605 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Been wrote:
:-) :lol:

Pa FTV je javni servis kojeg finansiramo svi mi, i treba da bude najgledaniji. A to sto je najgledaniji ne znaci da se gledatelji slazu sa oni sto vide i ne znaci da ako je najgledaniji da je i najbolji. Da moj nepismeni djed ima emisiju u udarnom terminu na javnom servosu i on bi bio gledan.

Problem je sto je FTV od sebe napravila privatnu prciju jedne stranke i odredjenog broja ljudi, i sve to iz naseg dzepa. I ako mislis da FTV radi za tebe i mene, enormno si naivan. :wink:
Been

#1606 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

NightSkyWalker wrote:
Been wrote:
:-) :lol:

Pa FTV je javni servis kojeg finansiramo svi mi, i treba da bude najgledaniji. A to sto je najgledaniji ne znaci da se gledatelji slazu sa oni sto vide i ne znaci da ako je najgledaniji da je i najbolji. Da moj nepismeni djed ima emisiju u udarnom terminu na javnom servosu i on bi bio gledan.

Problem je sto je FTV od sebe napravila privatnu prciju jedne stranke i odredjenog broja ljudi, i sve to iz naseg dzepa. I ako mislis da FTV radi za tebe i mene, enormno si naivan. :wink:
Potcijenjuješ inteligenciju građana BiH i praktički ih svodiš na nivo sitnozube stoke koja ni sama ne zna šta je i šta hoće.

FTV ne mora raditi za mene. Dovoljno mi je da sam procijenjim kvalitet informacije i produkcije koji nude... Što se tiče "privatne prćije jedne stranke" to je dokazano i argumentovano taman koliko i tvrdnja da nismo sami u svemiru...

:roll: :roll:
NightSkyWalker

#1607 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Been wrote:
Potcijenjuješ inteligenciju građana BiH i praktički ih svodiš na nivo sitnozube stoke koja ni sama ne zna šta je i šta hoće.
Ovo sto si rekao savrseno opisuje sta Bakir u stvari misli i radi vec 10 godina. Kada on kaze da je objektivan i nepristrasan, sta je to drugo no podcjenjivanje i vrijedjenje nase inteligencije?? To je isto kao da nam kaze da je mjesec kockast a ne okrugao i mi onda treba da kimnemo glavom. :roll:

Been, za tvoju inteligenciju, je li Bakir profesionalan novinar koji radi za gradjane a ne za politicke olose??
Last edited by NightSkyWalker on 23/10/2010 20:01, edited 2 times in total.
NightSkyWalker

#1608 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Been wrote:Što se tiče "privatne prćije jedne stranke" to je dokazano i argumentovano taman koliko i tvrdnja da nismo sami u svemiru...
Analogija ti je :-) :run:
NightSkyWalker

#1609 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Been wrote:
FTV ne mora raditi za mene.
FTV mora da radi za gradjan, jer je ti gradjani finansiraju i od nje ocekuju valjanu vijest, a ne politicke pamflete i ulizivanje krkanu i zlocincu Ivanicu i svima ostalima koji su u Zlajinom stadu.
zonbirile

#1610 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

ovi sa repa događaja,dobro jutro,postignut je dil sa SDA,sada je to i vaših 60 min.Ma ja vi to kakate po navici.
NightSkyWalker

#1611 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

zonbirile wrote:ovi sa repa događaja,dobro jutro,postignut je dil sa SDA,sada je to i vaših 60 min.Ma ja vi to kakate po navici.
Ja ne zelim da 60 minuta bite SDP-ova ali ni SDA-ova. Ja zelim postenu i tacnu vijest/informaciju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1612 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

NightSkyWalker wrote:
FTV mora da radi za gradjan, jer je ti gradjani finansiraju i od nje ocekuju valjanu vijest, a ne politicke pamflete i ulizivanje krkanu i zlocincu Ivanicu i svima ostalima koji su u Zlajinom stadu.
Image
Been

#1613 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

NightSkyWalker wrote:
Been wrote:
Ovo sto si rekao savrseno opisuje sta Bakir u stvari misli i radi vec 10 godina. Kada on kaze da je objektivan i nepristrasan, sta je to drugo no podcjenjivanje i vrijedjenje nase inteligencije?? To je isto kao da nam kaze da je mjesec kockast a ne okrugao i mi onda treba da kimnemo glavom. :roll:

Been, za tvoju inteligenciju, je li Bakir profesionalan novinar koji radi za gradjane a ne za politicke olose??
Naravno da jest..
NightSkyWalker

#1614 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Been wrote:
Naravno da jest..
Znaci mjesec je ipak kockast :lol: :-) :lol: :-)
Been

#1615 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

NightSkyWalker wrote:
Been wrote:
Naravno da jest..
Znaci mjesec je ipak kockast :lol: :-) :lol: :-)
Tvoja intepretacija određenih stavova, apsolutno je morbidna... Ja ti lijepo kažem da je reći "građani će gledati bilo šta što im se stavi na ekran u udarnom terminu" je podcijenjivanje inteligencije upravo tih građana... Ti onda upadaš s nekim čudnim poređenjima.. uglavnom... :run:
NightSkyWalker

#1616 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Zar ima veceg podcjenjivanja gradjana kada novinar za jednu osobu kaze sve najgore a onda mu se kasnije uvlaci u paksu? Ako tebi to ne smrdi na krimilan i lopovluk, onda neka nam je drzava ovakva kakva jeste. Jer izgleda da su bitniji talovi pojedinaca a ne sveopsti boljitak. :-?

Bakir vec 10 godina siluje inteligenciju gradjana, i to za nase pare. Al jbg takva nam je drzava...
Chmoljo

#1617 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

NightSkyWalker wrote:Zar ima veceg podcjenjivanja gradjana kada novinar za jednu osobu kaze sve najgore a onda mu se kasnije uvlaci u paksu? Ako tebi to ne smrdi na krimilan i lopovluk, onda neka nam je drzava ovakva kakva jeste. Jer izgleda da su bitniji talovi pojedinaca a ne sveopsti boljitak. :-?

Bakir vec 10 godina siluje inteligenciju gradjana, i to za nase pare. Al jbg takva nam je drzava...
biće da je SDP kriv za takvu državu :mrgreen:
NightSkyWalker

#1618 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Chmoljo wrote: biće da je SDP kriv za takvu državu :mrgreen:
Pa i bice ako "najgledaniji" novinar ne udari i po njima.
Last edited by NightSkyWalker on 23/10/2010 22:51, edited 2 times in total.
Chmoljo

#1619 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

NightSkyWalker wrote:
znači ti priznaješ da ti je omiljena partija kriva za s*anje u kojem se zemlja nalazi, ali ih opet braniš i to ne samo kao stranku nego i personalno...

čiju ti inteligenciju vrijeđaš?
NightSkyWalker

#1620 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Chmoljo wrote:
NightSkyWalker wrote:
znači ti priznaješ da ti je omiljena partija kriva za s*anje u kojem se zemlja nalazi
Da naravno. SDA je zasluzila da izgubi izbore. Ali na zalost, opet ce biti u vlasti i jos ce imati podrsku 60 minuta.

Podrzavati pristrasne medije i novinare je isto kao podrzavati kriminalne politicare. Sve je to povezano i jedno bez drugog ne moze, jer politicari trebaju poslusne medije i obrnuto. I opet ce gradjani na kraju biti pusona. Oni koji podrzavaju Bakira i njegovo mahalsko novinarsto ne zele dobro ovoj zemlji, jer pristrasno novinarsto nikada ne moze biti produktivno i napredno za drustvo i gradjane. Od tog novinarstva profitiraju samo pojedinci u vlasti.

Sada se pravi novi tal: SDA-SDP-60 minuta. Sta mislis ko ce profitirati iz tog tala, politicari ili mi gradjani??
wolf07

#1621 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

60 min je elektronska verzija nekadasnjeg lista "Komunist"! Ko to ne vidi il' je corav il' se pravi da je corav 8) . Svi smo ljudi od krvi i mesa. Stoga me ne cudi da Bakir H. ima svoju politicku simpatiju, ja sam dao glas na proslim izborima najvecem gubitniku i ponovo kazem da je Senad Hadzifejzovic manje-vise skretao vodu na njegov mlin ali stvarno je uvreda za bilo ciji intelekt tvrditi da je Bakir H. operisan od navijanja za SDP! Taj ne da navija za SDP nego je najvatreniji huligan SDP-a! E sad, neko kaze da je to shit jer to radi za nase pare (sto je tacno), neko prigovara da se i Senad H. i TV1 ocesao o nase pare (i to je vjerovatno tacno mada mi u pocetku nije izgledalo tako) ali hajde bar malo pokusajte biti objektivni u toj raspravi! Drugim rijecima, malo spustite loptu i okanite se iskljucivosti i gledanja na stvari u crno-bijeloj tehnici.
Chmoljo

#1622 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

NightSkyWalker wrote:
Da naravno. SDA je zasluzila da izgubi izbore. Ali na zalost, opet ce biti u vlasti i jos ce imati podrsku 60 minuta.

Podrzavati pristrasne medije i novinare je isto kao podrzavati kriminalne politicare. Sve je to povezano i jedno bez drugog ne moze, jer politicari trebaju poslusne medije i obrnuto. I opet ce gradjani na kraju biti pusona. Oni koji podrzavaju Bakira i njegovo mahalsko novinarsto ne zele dobro ovoj zemlji, jer pristrasno novinarsto nikada ne moze biti produktivno i napredno za drustvo i gradjane. Od tog novinarstva profitiraju samo pojedinci u vlasti.

Sada se pravi novi tal: SDA-SDP-60 minuta. Sta mislis ko ce profitirati iz tog tala, politicari ili mi gradjani??
nisam ja baš siguran da je SDA izgubila izbore. imaju člana predsjedništva i ostaju u vlasti.

samo ima jedna stvar od koje se ježim užasno: ti koji imaš hrabrosti izvaliti da će biti "najmanje Bošnjaka u vlasti" i tako ideš ruku pod ruku sa Čovićevom logikom i njegovom patentiranju nacionalnosti, pričaš o "građanima"...

degutantno...
NightSkyWalker

#1623 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Od buduceg tala SDP-SDA-60 minuta gradjani nece imati nista, a politicari ce imati sve. :|
wolf07

#1624 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

NightSkyWalker wrote:Od buduceg tala SDP-SDA-60 minuta gradjani nece imati nista, a politicari ce imati sve. :|
I to je nazalost vjerovatno jedina potpuna istina!
joeaziz

#1625 Re: 60 MINUTA - All about

Post by joeaziz »

NightSkyWalker wrote:Od buduceg tala SDP-SDA-60 minuta gradjani nece imati nista, a politicari ce imati sve. :|
kad procotam ovakvu naserotinu suza mi krene od tuge sto haris i fahro nisu dobili izbore.

odakle ti znas ko ce sta imati od buduceg tala, tite ti mrtvog izatrke?

znas li koja su programska i ideoloska nacela sdp-a, znas li ista o pet politika sdp-a, znas ista ili se samo naserevas po forumu?
Locked