Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije puno bolji bio ni teniski centar, pa jos 'royal', u Marrakechu. Znam da imamo samo jednu tvrdu podlogu (Bandicevu),koja u cjelini vise odgovara Estoncima, posebno ako ne bude igrao Basic, jer Zopp je na betonu bolji od Setkica, da je postavljanje zemlje u dvoranu preskupo za ovako siromasan savez, i da cemo ici, na vanjske terene, vjerovatno, prije svega jer je najjeftiniaj opcija a i zemlja znaci prednost nasim igracima.
Nisam nikad bio u D.Hotonju, znam samo s nekih fotki, ali je ipak teniski centar koji organizira ITF (25-icu), ima iskustva, Daver je tamo direktor. To su argumenti, a ti se samo smiji, jer drugo u raspravama, obicno i ne nudis.
Stvarno si legenda... pominješ argumente, a nikad nisi bio tamo... Ja tamo igram lopte svake sedmice, ne mogu se dva čovjeka mimoići između žičane ograde pored terena i zgrade, a kamoli da ima tribine nekakve.
Ne vjerujem da bi ITF dao dozvolu za takvo nešto, a i kada bi moglo to definitivno nije slika kakvu želimo odaslati u svijet. Od prvog meča BiH Davis cup reprezentacije kod kuće u istoriji treba napraviti marketinški događaj, a ne lakrdiju.
Što se tiče podloge, ako zemlja više odgovara Šetkiću, beton je bolji za Delića... on ako uđe u pravu formu bolji je od Zoppa, u parovima smo jači, kao i Šetkić od njihovog drugog igrača.
Znao sam da ces se upecati s rijecima 'argument - a nisi bio tamo'. Argumenti su sve ostalo navedeno, sto je puno jace a rekoh da tamo (D.Hotonj) nisam bio ali mislim da na osnovu Davera...
Znas li ti na kakvim se sve terenima igra Davis cup u svijetu u euro-africkoj zoni!? Jesi li ikad zavirio na te terene, makar fotografijom? U velikom broju slucajeva centre court ima par redova tribina! Ko kaze da cemo mi uopce imati podrsku od par hiljada ljudi? Mozda u Tuzli 1000, daj Boze u Sarajevu, osim da dodje sva sira rodbina svih tenisera i teniskih radnika u TS BiH. Postaviti zemlju u dvoranu je 'skup sport', a ova 'Bandiceva podloga' je mozda dobra da igra Basic na njoj a ne Setkic. Momak je, jucer gledao, znacajno podigao igru i Setkic mu, kakav je bio jucer, ne bi uzeo seta na toj podlozi.
Lijepo pricati 'kako se moramo predastaviti u dobrom svjetlu. marketinski uraditi-kad se nema novca za osnovne stvari a ulaganje drzave -nikakvo! No, prvi je mec takve vrste u BiH, pa mozda i bude 'merhametlija' da to sve poplacaju.
Evo maloprije bio na turniru... A jest Dimitrov skinuo Federerove pokrete i udarce Isto dvojnik nekakav... ali loše je odigrao pravo, dok sam ja bio nije imao break lopte na Beckov servis. Na kraju je i izgubio.
Na drugom terenu igrali Mahut i Nielsen... Mahut slabo počeo, dva puta gubio servis ali nekako izvukao 7:5 u prvom setu. Teren brz pravo...
Gdje god da se bude igralo mediji moraju maximalno nafurati ... Pisati naslove tipa "Pomozite nasima da za 3 godine stignu dostignuce Srbije u Tenisu" ... i tako to slicno Treba se nalozit ovaj nas narod dat im neki motiv vise od samog gledanja tenisa sa obzirom da bas i nema puno onih koji bi otisli drage volje gledat tenis radi tenisa
Ako je tako, onda brate Mejdan u Tuzli! Grad ima pet teniskih klubova, dugu tenisku tradiciju i dovoljno navijaca koji ce zbog Amera Delica, rodjenog Tuzlaka, doci i navijati za reprezentaciju. Za sarajevo i nisam bas najsigurniji.
Velika pobjeda Mirze Basica, najveca u karijeri, 3:6, 7:6, 6:4. Prvi cetvrfinale na jednom challengeru ce ga prilicno pribliziti Top 400. Naredni je vjerovatno Tursunov. Bravo, djecace nas!
Gledao sam zadnji set Bašića, dečko me impresionirao svojom igrom, Zemlja je bio nemoćan... imao je meč loptu na 5-1 i nije iskoristio. Onda je došao mali pad, ali se presabrao kod 5-4 i dobio zadnji gem sa nulom
Amer bio solidan, mirno osvajao svoj servis i čekao Zoppove greške, dočekao ih u predzadnjem gemu kad je imao 2 sjajna prolaska Zoppa na mreži nakon što ga je ovaj pozvao dropshotom. Zopp mi ne djeluje ništa posebno, puca pod pritiskom kad god je guravo.
Jesi gledao na netu ili u dvorani? Ma bježi, Zopp spasio 5/6 brejk lopti servisom, mislim čak 4 asa da je odservirao, ali na kraju pokloni gem sa duplom.
Arma-Sarma wrote:Jesi gledao na netu ili u dvorani? Ma bježi, Zopp spasio 5/6 brejk lopti servisom, mislim čak 4 asa da je odservirao, ali na kraju pokloni gem sa duplom.
U dvorani. Jeste dobro servirao na break lopte, ali je pukao i u tie-breaku i na 4-4 u drugom setu... ona 2 dropshota zaredom su bili totalno nerezonski.
Arma-Sarma wrote:Jesi gledao na netu ili u dvorani? Ma bježi, Zopp spasio 5/6 brejk lopti servisom, mislim čak 4 asa da je odservirao, ali na kraju pokloni gem sa duplom.
U dvorani. Jeste dobro servirao na break lopte, ali je pukao i u tie-breaku i na 4-4 u drugom setu... ona 2 dropshota zaredom su bili totalno nerezonski.
dobar Zopp pravo,imao je delic 0-40 kod 2-2 cini mi se u 2. setu,a ovaj sa 5 strasnih servisa dobio gem.na 4-4 delic 0-40 ,dva servisa strasna30-40 i onda pravi duplu gresku i tu mu je bio kraj.ima jak servis pravo,al za razliku od Basica kojeg sam takodje danas gledao,precizan strasno.mislim da je Zopp na brzim podlogama jaci od nasih,osim Amera
Realno Estoniju smo prošli. Da Zopp nekim čudom dobiju oba meča (a teško će i jedan), opet imamo 3 sigurne bobe. E sa Latvijom/Danskom će biti gusto. Danski prvi reket je danas izgubio od Mahuta 75 75,a tamo ima Gulbis koji ne igra zadnje vrijeme za repku.
Arma-Sarma wrote:Realno Estoniju smo prošli. Da Zopp nekim čudom dobiju oba meča (a teško će i jedan), opet imamo 3 sigurne bobe. E sa Latvijom/Danskom će biti gusto. Danski prvi reket je danas izgubio od Mahuta 75 75,a tamo ima Gulbis koji ne igra zadnje vrijeme za repku.
A gostovanje je s kim god se bude igralo... bolje Danska, mislim da bi Gulbis zaigrao ako bi se odlučivao prolaz.