Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
because_of_you

#1601 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Jesam, već 5 g :-)

Znam gdje je, bila sam neki dan :)

Sutra idem da završim to oko upisa, nadam se da će sve biti gotovo do 14h, po zakonu :D
lala*

#1602 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

sumayya wrote:Jesam, već 5 g :-)

Sutra idem da završim to oko upisa, nadam se da će sve biti gotovo do 14h, po zakonu :D
Ma hoces, nije sad toliki belaj :D ...sretno ti. ;-)
because_of_you

#1603 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

lala* wrote:
sumayya wrote:Jesam, već 5 g :-)

Ma hoces, nije sad toliki belaj :D ...sretno ti. ;-)
Da ne listam postove, šta si ti upisala?

Da znam hoćemo li se upoznati :D :)
lala*

#1604 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

Knjizevnost naroda BH i ostalooo :D a ti? Nikad se ne zna, mozda i bude prilike :-D
because_of_you

#1605 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Psihologija :)

Ma na pauzama ćemo imati prilike, aBd ;-)
lala*

#1606 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

sumayya wrote:Psihologija :)

Ma na pauzama ćemo imati prilike, aBd ;-)
Naravno, nek' nam je sasrecom :-D
minjonja

#1607 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

jeca fleetwoodmac wrote:E još jedno ozbiljno pitanje...
AKo ću predati MOLBU hoću li poplaćati sve ovo (za biblioteku,materijal itd).Jer,ako mi ne odobre molbu-što sam džaba uplaćivala.Ne kužim sada stvarno ? HITNO :cry:
ti ces im predati molbu da upisninu platis na rate. upis je 1200KM. ono ostalo im moras platiti na pocetku uz prvu ratu ako ti odobre.

poplacaj ti sve ono ostalo, umjesto uplatnice za upis joj daj molbu i vidi sta ce biti. ako ne bude guzva na studentskoj, mozes prije nego sto bilo sta platis da odes na studentsku i pitaj hoce li ti prihvatiti molbu, ima li drugi rok, mogu li produziti rok itd... sretno ti. nadam se da ce upaliti.

nikad prije nije bio ovakav upis. ne znam sta im je odjednom. cim se desavaju ovakve stvari, nesto mute, sumnjivi su mi :-?
jeca fleetwoodmac

#1608 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

minjonja wrote:
jeca fleetwoodmac wrote:E još jedno ozbiljno pitanje...
AKo ću predati MOLBU hoću li poplaćati sve ovo (za biblioteku,materijal itd).Jer,ako mi ne odobre molbu-što sam džaba uplaćivala.Ne kužim sada stvarno ? HITNO :cry:
ti ces im predati molbu da upisninu platis na rate. upis je 1200KM. ono ostalo im moras platiti na pocetku uz prvu ratu ako ti odobre.

poplacaj ti sve ono ostalo, umjesto uplatnice za upis joj daj molbu i vidi sta ce biti. ako ne bude guzva na studentskoj, mozes prije nego sto bilo sta platis da odes na studentsku i pitaj hoce li ti prihvatiti molbu, ima li drugi rok, mogu li produziti rok itd... sretno ti. nadam se da ce upaliti.

nikad prije nije bio ovakav upis. ne znam sta im je odjednom. cim se desavaju ovakve stvari, nesto mute, sumnjivi su mi :-?
Je li odmah sutra trebam isplatiti tu prvu ratu kolika god ona bila ili na početku semestra ,jer,,upravo to i je problem-pare ću dobiti sljedeći tjedan.Mogu li tražit da mi produže rok do sljedeće srijede recimo ???
minjonja

#1609 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

pa dobro onda, plati sve ostalo, a za upisninu napisi molbu da ti dadnu recimo 14 dana rok iz tog i tog razloga i to im sve predaj.
innovision

#1610 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

caes wrote:ne bih se slozila s kolegom innovision; na anglistici su maltene svi profesori i asistenti (meni je u glavi samo jedan koji je izuzetak) susretljivi i niko ne obara bez dobrog razloga. sto se toga tice, stvarno se nemam na sta zaliti.
pa cak mogu da kazem da vecina zna da radi svoj posao. ima tu i crnih ovaca, al sreca mene su zaobisle.

na studentskoj, ne ureklo se, isto nisam imala vecih problema osim naravno 'fali ti 320829058092348590285 prijava za ispite' ali tu se nemas sta plaho bunit nazalost nego skupljaj kako znas i umijes.
u bife ne ulazim jer ne zelim da umrem s 24 od raka pluca.

ustvari, najvise sam problema imala u biblioteci kad malo bolje razmislim :mrgreen:
:lol: blago tebi sretna si.trebao sam napisati da je sve do odsjeka i ko je tu glavni...

haha bife ima klimu otvore vrata jedno 5 minuta da se malo dise stvarno je fuj :D
MOKE2010

#1611 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MOKE2010 »

odkad radi studentska sluzba da dignem papire one sto sam dao posto ih moram ovjeriti ??
zikshe

#1612 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by zikshe »

radi ti od 10 sigurno a i ranije ja mislim, do 14h
alica.k

#1613 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

ne radi prije 10 studentska, osim ak joj nije dobar dan. nekad zna cekat tacno u sekundu 10 i onda otvori.

edit: izasli su rokovi za august (il septembar, neam pojma kak se ovaj rok zove, socijala) , ali nigdje ne pise kada se trebaju prijaviti. zna li neko?????

inace, mogu se izgleda i iz zimskog semestra polagati ispiti, al do mene dosla nekakva informacija da se ti ispiti placaju 60KM po ispitu. ljetni se mogu izaci bez toga. jel istina to? il se i ljetni placaju?
Last edited by alica.k on 15/07/2010 12:28, edited 1 time in total.
lala*

#1614 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

MOKE2010 wrote:odkad radi studentska sluzba da dignem papire one sto sam dao posto ih moram ovjeriti ??

Od 10-14 radi studentska, bar ovih dan dok se predaju dokumenti. :)
caes

#1615 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

edit: izasli su rokovi za august (il septembar, neam pojma kak se ovaj rok zove, socijala) , ali nigdje ne pise kada se trebaju prijaviti. zna li neko?????
mislim da ti vec traju prijave, ako vec i nije zavrseno, vidjela sam na oglasnoj negdje, a mislim da ti pise i na studentskoj.
90% sam sigurna da su u toku prijave, ali provjeri
alica.k

#1616 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

caes wrote:
mislim da ti vec traju prijave, ako vec i nije zavrseno, vidjela sam na oglasnoj negdje, a mislim da ti pise i na studentskoj.
90% sam sigurna da su u toku prijave, ali provjeri
ima za predbolonjce, a za nas nista ne pise. rokovi su tek jucer izasli, nema teorije da je vec zavrseno to :S ja se bar nadam.
Klodovik

#1617 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

alica.k wrote:ne radi prije 10 studentska, osim ak joj nije dobar dan. nekad zna cekat tacno u sekundu 10 i onda otvori.

inace, mogu se izgleda i iz zimskog semestra polagati ispiti, al do mene dosla nekakva informacija da se ti ispiti placaju 60KM po ispitu. ljetni se mogu izaci bez toga. jel istina to? il se i ljetni placaju?
Prvi termin za predbolonjce je u iste dvije sedmice kada i ispiti iz zimskog semestra za bolonjce (23.08.2010. do 04.09.2010.). Drugi termin za predbolonjce je u iste dvije sedmice kada i ispiti iz ljetnog semestra za bolonjce (06.09.2010. do 17.09.2010.). Rokovi za bolonjce su komisijski - 60KM po ispitu.
alica.k

#1618 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

Klodovik wrote:
alica.k wrote:ne radi prije 10 studentska, osim ak joj nije dobar dan. nekad zna cekat tacno u sekundu 10 i onda otvori.

Prvi termin za predbolonjce je u iste dvije sedmice kada i ispiti iz zimskog semestra za bolonjce (23.08.2010. do 04.09.2010.). Drugi termin za predbolonjce je u iste dvije sedmice kada i ispiti iz ljetnog semestra za bolonjce (06.09.2010. do 17.09.2010.). Rokovi za bolonjce su komisijski - 60KM po ispitu.
znaci svi se placaju po 60KM, a ne samo zimski. e jbg. nis, sutra odo se gurat po studentskoj :(.
innovision

#1619 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

ma jel ono mene oci varaju ili su oni papci dobili nogu iz prostora za bife :o
lala*

#1620 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

innovision wrote:ma jel ono mene oci varaju ili su oni papci dobili nogu iz prostora za bife :o
I ja gledam jutros, prazno sve :D Ma moguce da ga samo renoviraju :lol:
meclipse

#1621 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by meclipse »

Ja sam, Bogme, dva dana sredjivala ovo sve. A sto se tice opcine, Stari grad je jako blizu (na Drveniji) i nema guzve, barem danas nije bilo... :))) Ma nema, ja sam ZAPela i PReznojila se i gotovo, hvala Bogu! Raspuuuuuuuuuust! xD Sretno ostalima, a vjerujem da ce biti i drugi rok za ovaj upis jer mislim da pola raje i ne zna da je ovo trebalo sve sada a ne mogu ih vala tek tako izbaciti sa fax-a! (valjda ne mogu?!) Eto, uzivajte! :)
Lee Loo

#1622 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

Pozdrav ljudi, vidim da ste svi u upisima.Pa da malo predahnemo od te teme, ja cu postaviti neka pitanja
koja me zanimaju vezano da 2.konkursni rok...
Naime, jako zelim Psihologiju, pa bi na drugom roku upisao bilo sta, pa me zanima kad se tokom godine
prebacujem, dali moram ispocetka sve.Naime, cijelu godinu riješiti (npr.upisao sam Komparativnu Književnost),
znači očistiti cijelu godinu da bi bio na godinu Psihologija i jel to podrazumijeva da sam ponovo 1.godina, ili
krećem 2.godinu Psihologije...
skroz mi je to nejasno, pa ako mi moze netko pojasniti.bio bi jako zahvalan.Hvala unaprijed =)
wendigo

#1623 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by wendigo »

Hej, može ko pomoć - studentska radi od 10, u kolko da dođem da stignem na red oko 10, pola 11? Čula sam (a i vidjela u prolazu) da je red ko za hljeb devedestreće :-) .
because_of_you

#1624 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Lee Loo wrote:Pozdrav ljudi, vidim da ste svi u upisima.Pa da malo predahnemo od te teme, ja cu postaviti neka pitanja
koja me zanimaju vezano da 2.konkursni rok...
Naime, jako zelim Psihologiju, pa bi na drugom roku upisao bilo sta, pa me zanima kad se tokom godine
prebacujem, dali moram ispocetka sve.Naime, cijelu godinu riješiti (npr.upisao sam Komparativnu Književnost),
znači očistiti cijelu godinu da bi bio na godinu Psihologija i jel to podrazumijeva da sam ponovo 1.godina, ili
krećem 2.godinu Psihologije...
skroz mi je to nejasno, pa ako mi moze netko pojasniti.bio bi jako zahvalan.Hvala unaprijed =)
Nisam iz studentske :D , ali mislim da se ide ispočetka ako se prebaci na psihologiju (ponovo prva godina), ili se polaže razlika. A razlika je u 95% predmeta u odnosu na druge smjerove... Na stranici FF imaš plan i program svih smjerova, pa pogledaj premete.

Sretno!
Lee Loo

#1625 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

Hvala puno na informaciji, dosta korisno =) Ej a dali imaš savjet što mi je najpametnije sa Sociologijom kombinirati?
Post Reply