Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
VenomousV

#1601 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

NeyDan wrote:

A od onih ljetnih serijica gledam Game of Thrones, The Borgias & True Blood!

+1
-1 za Borgias :D
alibaba_i_30_godina

#1602 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

VenomousV wrote:
NeyDan wrote:

A od onih ljetnih serijica gledam Game of Thrones, The Borgias & True Blood!

+1
-1 za Borgias :D
U nedostatku serijica, dobro dodje gledati i papu kako se svalerise i one srednjovjekovne svalerke. :mrgreen: :mrgreen:

Zaboravih dodati Spartacusa ... :lol: :lol:
alibaba_i_30_godina

#1603 Re: Gledate seriju - preporucite je

jastuk1 wrote:Trenutno aktuelne koje nastavljam, prema kvaliteti:

Terra Nova, Revenge, Person of Interest, A Gifted Man, Gossip Girl, HIMYM, a i Grimm obećava, kao i Pan Am (gledo dvije i čekam da se nakupi). Mora da sam nešto i zaboravio. :lol:

Odustao od Downton Abbey (Michelle Dockery mi je upropastila seriju, jer je miscast i ne zna glumit :x ) i Homeland (već viđeno).

Jel iko gledo ovo Boss? Da nije previše šuplje politike i jeftinih prevrata?
Ja cu jos pogledati koju epizodu Terra Nove ... ali opet nisam siguran u kom pravcu ide ta serija i dal' cu je nastaviti gledati nakon midseason pauze. Nekako mi je previse look alike Lost-u.
Imaju simbole na onim nekakvim stijenama, imaju 'druge' u formi sestasa, imaju onog policajca koji bi trebao biti njihov Jack, imaju onog glavnog u onom selu koji bi trebao biti John, ona njegova zena - Kate, onaj botanicar/doktor - Sawyer, putovanje kroz vrijeme, kontakt sa ljudima u sadasnjosti (odnosno buducnosti za njih) ...
Ne znam po cemu se razlikuju ... imaju dinosauruse, ali i u Lostu je bio polarni medvjed i ono smog cudoviste!
jastuk1

#1604 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

NeyDan wrote: 4. Gossip Girl - iskljucivo radi Leighton Meester, inace, jako dosadna serija!
Upravo tako, ona je ta koja ovoj gluposti daje taj specijalni sjaj i životnost. Na samom početku mi je bila :roll: , kasnije sam skonto da najbolje prenosi multidimenzionalnost lika kojeg glumi. Spin off serija sa njom kao glavnim likom bi mogla biti uspješna.

Terra Nova. Da, ima puno sličnosti sa Lost. Međutim, meni se sviđa jer me scenografijom i glumom podsjeća na Stargate Atlantis, i ponekad na Farscape (moja naj serija) inače naravno sve Stargate serijale preporučujem i jako je teško odrediti koji je bolji.
alibaba_i_30_godina

#1605 Re: Gledate seriju - preporucite je

jastuk1 wrote: Upravo tako, ona je ta koja ovoj gluposti daje taj specijalni sjaj i životnost. Na samom početku mi je bila :roll: , kasnije sam skonto da najbolje prenosi multidimenzionalnost lika kojeg glumi. Spin off serija sa njom kao glavnim likom bi mogla biti uspješna.
Exactly! Ostali lose glume, a onaj Dan udavi. Ja ne bih ni gledao ovu tipicno zensku seriju da nisam skidao jednoj djevojci jer je imala tada limit i onda da vidim o cemu se radi i zaglavim. :mrgreen:

Inace, vrijeme je da vise zavrse s njom, postaje sve dosadnija i dosadnija, cak ih ni Elizabeth ne moze spasiti. A spin off sa Blair mozda i ne bi bio los, mada sumnjam da ce se ikad desiti.

Alica spomenu da je gledala Glee, ne znam jel' ima trenutno gore serije?! Pogledao jednu epizodu i bilo mi vise nego dovoljno! :roll:
VenomousV

#1606 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

NeyDan wrote:
Exactly! Ostali lose glume, a onaj Dan udavi. Ja ne bih ni gledao ovu tipicno zensku seriju da nisam skidao jednoj djevojci jer je imala tada limit i onda da vidim o cemu se radi i zaglavim. :mrgreen:

Inace, vrijeme je da vise zavrse s njom, postaje sve dosadnija i dosadnija, cak ih ni Elizabeth ne moze spasiti. A spin off sa Blair mozda i ne bi bio los, mada sumnjam da ce se ikad desiti.

Alica spomenu da je gledala Glee, ne znam jel' ima trenutno gore serije?! Pogledao jednu epizodu i bilo mi vise nego dovoljno! :roll:
jesi ti radio u videoteci? :D
reko da nisi meni skidao gg :D :D
alica.k

#1607 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

NeyDan wrote:Alica spomenu da je gledala Glee, ne znam jel' ima trenutno gore serije?! Pogledao jednu epizodu i bilo mi vise nego dovoljno! :roll:
isplati se radi muzike :D neke obrade su im super :)
VenomousV

#1608 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

ja sma glee pogledala nekih 15tak min jedne epizode - neka hvala :roll:
alibaba_i_30_godina

#1609 Re: Gledate seriju - preporucite je

VenomousV wrote: jesi ti radio u videoteci? :D
reko da nisi meni skidao gg :D :D
:lol: :lol:
Nisam, od kuce sam jednoj kolegici skidao seriju jer sam i tada imao net bez limita, doduse sa znatno manjom brzinom ... ali ipak bez limita. :mrgreen:
Kasnije se pokajah sto zucnu da nemam limita, jer su onda dolazili i spiskovi filmova.
alica.k wrote:
NeyDan wrote:Alica spomenu da je gledala Glee, ne znam jel' ima trenutno gore serije?! Pogledao jednu epizodu i bilo mi vise nego dovoljno! :roll:
isplati se radi muzike :D neke obrade su im super :)
Ma djaba im muzika i sve obrade kada oni pocnu da se krevelje onim djetinjastim glasovima. :mrgreen:
Neka fala. :run:
beco

#1610 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by beco »

Gledam sad pilot Homelanda i kontam ko je zena ovog glavnog lika veterana kad ono qeen iz V :)
alica.k

#1611 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

beco wrote:Gledam sad pilot Homelanda i kontam ko je zena ovog glavnog lika veterana kad ono qeen iz V :)
glumila je i u firefly :D inaru.

firefly, steta serije
beco

#1612 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by beco »

alica.k wrote:
beco wrote:Gledam sad pilot Homelanda i kontam ko je zena ovog glavnog lika veterana kad ono qeen iz V :)
glumila je i u firefly :D inaru.

firefly, steta serije
Ma steta V to mi je bila tako dobra serija :sad:
Cyrax

#1613 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Cyrax »

Gleda li ko Sons of Anarchy :D ?
Al Swearengen

#1614 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Al Swearengen »

Firefly zakon! Filmska verzija je pomalo razočarala, previše mračna.

Sons of Anarchy ova sezona je pravo solidna, prošla epizoda je baš onako opasno zakuhala stvari.
Al Swearengen

#1615 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Al Swearengen »

.
Last edited by Al Swearengen on 31/10/2011 10:19, edited 2 times in total.
Al Swearengen

#1616 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Al Swearengen »

E joj pa zar trodupli post, treba uvest opciju brisanja ovdje...
alica.k

#1617 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

Al Swearengen wrote:Firefly zakon! Filmska verzija je pomalo razočarala, previše mračna.
ja sam to negdje procitala, i tak sam odlucila da serenity necu ni pogledat, i nisam.
al me zivo interesuje zasto je mracna?

ta mi je serija jedna od boljih bila, zasto su je ukinuli nikad mi nece biti jasno, i to nakon samo 14 epizoda....

jos jednom da preporucim luther, ko voli te policijske serije. kratke su sezone, a imaju samo dvije dosad :)
Al Swearengen

#1618 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Al Swearengen »

alica.k wrote:ja sam to negdje procitala, i tak sam odlucila da serenity necu ni pogledat, i nisam.
al me zivo interesuje zasto je mracna?

ta mi je serija jedna od boljih bila, zasto su je ukinuli nikad mi nece biti jasno, i to nakon samo 14 epizoda....

jos jednom da preporucim luther, ko voli te policijske serije. kratke su sezone, a imaju samo dvije dosad :)
Meni je to jedna od omiljenih SF/Adventure serija. Možda bi mi se Serenity više svidio kad bih ga opet gledo bez serije u svježem sjećanju. Mislim, film nije loš, čak bih ga i preporučio, ali jednostavno tematika i priča su dosta ozbiljniji od zabavne i duhovite serije. Da ne kvarim jer možda nekad pogledaš, ali između ostalog veoma loše stvari se dogode pojedinim likovima...

Je li taj Luther svaka epizoda za sebe ili čitava sezona prati jednu priču? Policijske serije u kojima se u svakoj epizodi riješi po jedan slučaj su mi pomalo dosadile...
vox-populi

#1619 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vox-populi »

Firefly je jedna od najboljih SF serija ikada snimljenih. Steta sto su je prekinuli.

Btw, meni Serenity i nije tako los. Ono, nije bas uzivancija kao Firefly, ali kao neki zakljucak, tacka na i, moze proci.

Eto, sad ste me natjerali da ponovo pogledam Firefly, nisam odavno :)
alica.k

#1620 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

Al Swearengen wrote:Je li taj Luther svaka epizoda za sebe ili čitava sezona prati jednu priču? Policijske serije u kojima se u svakoj epizodi riješi po jedan slučaj su mi pomalo dosadile...
luther ima i jedno i drugo, u svakom slucaju drugacija je serija i meni jedna od omiljenih tih policijskih :S i plus sto luther nije tipicni lik iz takve serije, u smislu da je on stalno heroj i tako, al eto, necu da kvarim :) uglavnom nekim ljudima se u toj seriji ne svidja koliko je napeta i likovi su mracniji (druga sezona je meni puno laganija od prve)...

vox-populi, ev i ja trazila dvd da ponovo pregledam :D firefly <3. steta stvarno dobre serije.
vox-populi

#1621 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vox-populi »

alica.k wrote: vox-populi, ev i ja trazila dvd da ponovo pregledam :D firefly <3. steta stvarno dobre serije.
Ma ja cu krenuti sa serijom opet :), samo da nadjem HDD.
talovic

#1622 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by talovic »

Cyrax wrote:Gleda li ko Sons of Anarchy :D ?

pregledao do 4. sezone i 8 epizode, 9. nemogu naci na torrentu :D
vox-populi

#1623 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vox-populi »

talovic wrote:
Cyrax wrote:Gleda li ko Sons of Anarchy :D ?

pregledao do 4. sezone i 8 epizode, 9. nemogu naci na torrentu :D
Ima i bolje od torrenta:

http://rapid-search-engine.com/index-s= ... 04e09.html

EDIT: nemoj download, izgleda da su fake linkovi.

Btw, deveta epizoda treba da se emituje tek sutra, zbog toga je ne mozes naci.
Jeff Bingham

#1624 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jeff Bingham »

nisam siguran za ovaj link, ali da ne bi rizikovao ban bolje ti je izbrisi, pa mu posalji na pp :)
zamzija

#1625 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Evo počinje u četvrtak u 22h na fox life-u Revenge serija, pa valja li išta, čini mi se da su same pohvale na račun ove serije ?

a u petak na fox crime nova sezona Criminal Minds ( ne znam do koje su ranije stigli...)
Post Reply