znas kako je u zivotu,sad si gore,sad si doleanaisa wrote:I shta je bilo kad si se probudio? jel padala kisha ili je puhao vjetar?ld wrote:u svemu ovome bilo bi najbolje da se dozvoli naoruzanje hamasu i da civili izvuku u egipat
pa brate nek se pogruhaju samo tako
ali da hamasu se dozvoli uvoz oruzija iz egipta i to najnovije sisteme za protu-oklopnu i protu-avionsku borbu
ja sam ubjedjen da kad bi se palestinci posteno i dobro naoruzali i to bez tenkova i aviona,da bi pojeli IDF za dorucak
svi smo vidjeli libanon i hizbullah,nisu ni oni imali avione i tankove i opet su se naje.... mame IDFu i to samo tako
a da su jos imali par ruskih sistema za protuavionsku borbu,tada bi bili u stanju i da izvrse invaziju na sjever izraela
lako je se ku... IDF poslali su tenkove u gazu i tuku sa pristojne udaljenosti
a i artiljerija,avijacija i mornarica tuce sa pristojne udaljenosti
poserem se ja na tu hrabrost
danas vi tucete taj nenaoruzan narod,mozda za koju godinu taj narod se ipak uspije naoruzati,pa vam vrati sve ono sto ste im radili
nesto ovo dole posmatram,a i u skoli sam bio jako dobar sa historijom,i nesto se sjeti varsavskog geta
ono sto vi danas raditi palestincima,to su isto tako radili nacisti i ss divizije jevrejima u varsavskom getu
bas,bas isti scenarij
blokada,napad sa svih strana,angazovali tenkove,artiljeriju,avijaciju,a jevreji u getu sa puskicama i pistoljima se branili do zadnjeg,sto se kaze
i ja razlikujem jevreje od cionista
i dobar dio jevreja je takodje pored cionistickih fasista,po tvom pisanju ti su u ovoj drugoj skupini haman