Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
ld

#1601 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

anaisa wrote:
ld wrote:u svemu ovome bilo bi najbolje da se dozvoli naoruzanje hamasu i da civili izvuku u egipat
pa brate nek se pogruhaju samo tako
ali da hamasu se dozvoli uvoz oruzija iz egipta i to najnovije sisteme za protu-oklopnu i protu-avionsku borbu

ja sam ubjedjen da kad bi se palestinci posteno i dobro naoruzali i to bez tenkova i aviona,da bi pojeli IDF za dorucak
svi smo vidjeli libanon i hizbullah,nisu ni oni imali avione i tankove i opet su se naje.... mame IDFu i to samo tako
a da su jos imali par ruskih sistema za protuavionsku borbu,tada bi bili u stanju i da izvrse invaziju na sjever izraela

lako je se ku... IDF poslali su tenkove u gazu i tuku sa pristojne udaljenosti
a i artiljerija,avijacija i mornarica tuce sa pristojne udaljenosti

poserem se ja na tu hrabrost
I shta je bilo kad si se probudio? jel padala kisha ili je puhao vjetar?
znas kako je u zivotu,sad si gore,sad si dole
danas vi tucete taj nenaoruzan narod,mozda za koju godinu taj narod se ipak uspije naoruzati,pa vam vrati sve ono sto ste im radili

nesto ovo dole posmatram,a i u skoli sam bio jako dobar sa historijom,i nesto se sjeti varsavskog geta
ono sto vi danas raditi palestincima,to su isto tako radili nacisti i ss divizije jevrejima u varsavskom getu
bas,bas isti scenarij
blokada,napad sa svih strana,angazovali tenkove,artiljeriju,avijaciju,a jevreji u getu sa puskicama i pistoljima se branili do zadnjeg,sto se kaze

i ja razlikujem jevreje od cionista
i dobar dio jevreja je takodje pored cionistickih fasista,po tvom pisanju ti su u ovoj drugoj skupini haman
_veleposlanik

#1602 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

Lincoln-Burrows wrote:
BaileyS wrote:
Ozbiljno pitam. Evo uzmimo da u Gazi i na Zapadnoj obali zive Hrvati ili recimo Arapi katolici (posto je ovo vrlo bitan faktor kakav ko stav ima o desavanjima u Gazi), sta bi ti ocekivao od tamosnjeg pokreta otpora, od stanovnistva, kakvu politiku da vode spram Izraela?
Uostalom potpuno je svejedno tko živi tamo,
prvo bi ta politika trebala odbaciti idiotski terorizam tipa bacanja nasumice raketa preko zida.
Druga stvar to bi morao biti pokret otpora koji nema doktrinu:
"holokaust se nikada nije desio i da su cionisti podržavali i financirali naciste"

Kada bi se promjenile ove dvije stvari imali bi olakšan put pregovora sa Izraelom.
pitanje @Lincoln-Burrows: sta bi bilo da, kojim slucajem, ta doktrina u stvari predstavlja istinu? koliko si siguran da to nije bilo tako i zasto?

hvala...

(da pojasnim, jer je previse simplifikatora poput jeza kojem moram po 20 postova objasnjavati jednu ideju: Holokaust stoji, tragedija koja je zatekla jevrejsko stanovnistvo. kolika je istina tog dogadjaja, koliko se ispolitiziralo, slagalo i pokralo - zasto nikog ne interesuje, zasto svi ovo preskacete? zasto hemichara koji je dokazao analizom na licu mjesta da je "smrtonosni" gas koristen - Zyclon B - u stvari smijesan kao sredstvo za visemilionski masakar? zasto covjek koji je dokazao da su komore u Aushvicu izgradili rusi par godina nakon navodne tragedije lezi u zatvoru sa dokaznim materijalom? ili chitajte ili ostanite takvi)
aseemic

#1603 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Madame de Pompadour wrote: Strah i te kako strah, osjetila i vidjela vas strah, dok sjedis u kafeu, ulazis u shopping, ides u bogomolju, hotel, svugdje su ceke rasporedjene sa masinkama i svako odmjera svakog, prati, kontrolise...zemlja pakla!

Strah je Izraela da izgubi samo jedan rat, a izgubit ce sigurno makar i za 100 godina, mozda mi ne dozivimo to i nece vas biti...a jesi li primjetila da 3-4 generacije zidova nikad ne ostanu na istom ognjistu??? Pitaj se malo sto?

Vase prokletstvo!

OT - Gle, gle mrznje... zivili je li muslimani i Sarajevo Islamsko carstvo?

Jadno i bijedno.
tornjak-bosanski

#1604 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote: Takodje je problem i sto Izrael predstavljaju fasisti koji ih zele istrijebiti. Slazem se da su Palestinci morali pametnije da se postave nakog ovoliko vremena i da se organizuju na drugi nacin, ali je isto tako cinjenica da su jebenom logoru i ne mogu nigdje i da je ovo jedino ostalo...nazalost.
ne bih rekao da ih žele istrijebiti,
oni bi im vjerojatno dali Gazu i Zapadnu Obalu,
njihov cilj je da nakon toga Izrael bude priznat.
Hamas ne želi dati Izraelcima ništa,
zato mislim da Palestinci zaslužuju mudriju vlast,
jer ovako im je jadno da jadnije ne može.

Linc, ovako - istrebljenje ili svodjenje na neki minimalni brojcani nivo bez ikakvih prava je isto. Hamas pristaje na granice iz '67. Mislim da se 100% slazemo oko palestinske politike i razumijem sta hoces da kazes, ali to u ovom trenutnku je malo naivno.
Cinjenica je i da je ova rasprava pocela oko ubijanja palestinaca i humanitarne katastrofe a vidi do cega je dosla. Sve zbog 2 ili 3 provokatora. Sve rade da skrenu paznju sa ubijanja civila, djece i zena i totalnog unistenja Gaze. Na to se treba vratiti, i to je sva sustina, da oruzano nadmocni Izrael ubija sve redom. Sad je pitanje za svakog od nas koga podrzava.
Madame de Pompadour

#1605 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

aseemic wrote:
Madame de Pompadour wrote: Strah i te kako strah, osjetila i vidjela vas strah, dok sjedis u kafeu, ulazis u shopping, ides u bogomolju, hotel, svugdje su ceke rasporedjene sa masinkama i svako odmjera svakog, prati, kontrolise...zemlja pakla!

Strah je Izraela da izgubi samo jedan rat, a izgubit ce sigurno makar i za 100 godina, mozda mi ne dozivimo to i nece vas biti...a jesi li primjetila da 3-4 generacije zidova nikad ne ostanu na istom ognjistu??? Pitaj se malo sto?

Vase prokletstvo!

Jadno i bijedno.
Mali nidje veze tvoj komentar, mozda nisam muslimanka :lol: :lol:
tornjak-bosanski

#1606 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Jos jednom link za sve koji hoce da shvate sta se tamo desava. Uri je bio i clan Knesseta i dugogodisnji borac za mir.

http://zope.gush-shalom.org/home/en/cha ... 230937462/
KemooSA

#1607 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Madame de Pompadour wrote:
aseemic wrote:

Vase prokletstvo!

Jadno i bijedno.
Nije on mali...ima oko 190 cm ali je klempav pa ga pucaju kompleksi,al nema veze poradit cemo mi na tome! :wink:
krivorijek

#1608 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

Ja ne kontam kako iko moze opravdati ovo sranje od 'vojne akcije', i zvati nesto takvo nekakvom borbom protiv necega, ili sukobom nekakvih strana? To je isto kao kad bih gledao kako desetorica nabildanih sirovina tuku dijete na ulici i nazvao to 'sukobom'. Skoro 600 mrtvih na palestinskoj strani, a na strani Izraela oko 5??? :shock: :shock: :shock:

Klaonica je to jedna obicna!!!
_veleposlanik

#1609 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

i da, posto CNN i jewtube ne prikazuju ovakve snimke vrijedi isticati i vise puta. ovim se cioniste diche i ponose:

ISRAEL CARNAGE CIVILIANS & CHILDREN
aseemic

#1610 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

krivorijek wrote:Ja ne kontam kako iko moze opravdati ovo sranje od 'vojne akcije', i zvati nesto takvo nekakvom borbom protiv necega, ili sukobom nekakvih strana? To je isto kao kad bih gledao kako desetorica nabildanih sirovina tuku dijete na ulici i nazvao to 'sukobom'. Skoro 600 mrtvih na palestinskoj strani, a na strani Izraela oko 5??? :shock: :shock: :shock:

Od 600 mrvih je 550 Hamasovih terorista...
ld

#1611 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

_veleposlanik wrote:
UnscarD wrote: Novac je zaista moc a Jevrejski novac dolazi uglavnom od kamata.
ovo je kljuc historije, cionizma i sadasnjeg usranog svijeta. korijen od kojeg polazi sve. drago mi je kolega UnscarD da uvijek ovako maestralno sintetiziras historiju ili tematiku o kojoj govorimo. mozda pragmatizam i nije najpametnija opcija u historijskom kontekstu, ali toliko smo odlutali od realnosti da nam je potrebno hitno obrazovanje, makar u kratkim crtama...

svaka cast tebi i @zonbirile-u, svakako dobri doprinosi ovoj temi :thumbup:
bas nesto razmisljam odakle onoliki novac izraelu da finasira vojsku,ravoj vosjke,ratovi,svako malo ucine koji genocid,mislim treba to sve izfinansirati
ssssr je cucnuo uglavnom radi toga,ogromni izdatci na vojsku i zatim 10 godina rata u afganistanu i to je bilo to,sssr se raspade ko da ga nikad nije bilo,a rusija dobrih 10 godina nije sebi moga da dodje,a i sad su zivnuli jer su pohapsili i rastjerali one njihove oligarhe,koji su sasvim ,,slucajno,, svi zidovi,a i cjena plinu i nafti skocila i popravili su se poprilicno

s druge strane amerika se uvalila samo tako u trosenje na naoruzanje,uglavnom lobiji kompanija za proizvodnju oruzija odradjuju super dobar posao u kongresu i senatu,te bijela kuca baca bruku para na vojsku i zatim ovi ratovi i intervencije i svjedoci smo sta se dogodilo 2008,a i sta ce biti u narednih par godina,mene licno ne bi znenadilo da amerika samo tako krahira

e sad izrael,ratuje vec 60 godina i uvijk su puni ko oko,naravno ta njihova ekonomija nije bazirana na izvozu narandji i cvijeca iz njihovih kolhoza,a niti onih par milijardi dolara od amerike,to je kap u moru sto se kaze
nazalost zidovi sirom svijeta,a oni posjeduju dobar dio kompanija,tvornica,banaka,redovno jedan dio godisnje zarade salje izraelu i to je ta njihova snaga
kada bi sada ljudi,evo bar muslimani i arapske i muslimanske drzave poceli sa bojkotom svih firmi i banaka koje finansiraju izrael,to bi bio ogroman samar njima

u svedskoj subotnji pazar madonaldsa ide za pomoc izraelu
imaju 230 mecdonaldsa u svedskoj,svaki mecdonalds u prosjeku pravi subotom do 5 000 eura pazara
ja se nadam da ce u ovu subotu biti bojkot meca,a i nakon toga da ce uslijediti njihov bojkot da bankrota
danas mi rece prijatelj u danskoj je bankrotirala firma koja je tako davala jedan godisnji dio zarade izraelu,saznalo se i pocela je bojkot njihovih proizvoda odnedavno,prije ovih desavanja u gazi i hvala Bogu,nema je vise,pa,pa
jedan manje,nadam se da ce to zadesiti sve firme i kompanije koje pomazu cionisticki fasisticki rezim u izraelu akoBogda
krivorijek

#1612 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

aseemic wrote:
krivorijek wrote:Ja ne kontam kako iko moze opravdati ovo sranje od 'vojne akcije', i zvati nesto takvo nekakvom borbom protiv necega, ili sukobom nekakvih strana? To je isto kao kad bih gledao kako desetorica nabildanih sirovina tuku dijete na ulici i nazvao to 'sukobom'. Skoro 600 mrtvih na palestinskoj strani, a na strani Izraela oko 5??? :shock: :shock: :shock:

eeee...cccc...ne-ulazi-mi-se-u-raspravu...cccc
Madame de Pompadour

#1613 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

tornjak-bosanski wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote: Takodje je problem i sto Izrael predstavljaju fasisti koji ih zele istrijebiti. Slazem se da su Palestinci morali pametnije da se postave nakog ovoliko vremena i da se organizuju na drugi nacin, ali je isto tako cinjenica da su jebenom logoru i ne mogu nigdje i da je ovo jedino ostalo...nazalost.
ne bih rekao da ih žele istrijebiti,
oni bi im vjerojatno dali Gazu i Zapadnu Obalu,
njihov cilj je da nakon toga Izrael bude priznat.
Hamas ne želi dati Izraelcima ništa,
zato mislim da Palestinci zaslužuju mudriju vlast,
jer ovako im je jadno da jadnije ne može.

Linc, ovako - istrebljenje ili svodjenje na neki minimalni brojcani nivo bez ikakvih prava je isto. Hamas pristaje na granice iz '67. Mislim da se 100% slazemo oko palestinske politike i razumijem sta hoces da kazes, ali to u ovom trenutnku je malo naivno.
Cinjenica je i da je ova rasprava pocela oko ubijanja palestinaca i humanitarne katastrofe a vidi do cega je dosla. Sve zbog 2 ili 3 provokatora. Sve rade da skrenu paznju sa ubijanja civila, djece i zena i totalnog unistenja Gaze. Na to se treba vratiti, i to je sva sustina, da oruzano nadmocni Izrael ubija sve redom. Sad je pitanje za svakog od nas koga podrzava.
Izrael nikad nece pristati dati granice '67 niti posebnu palestinsku drzavu, zato je ne ponudi na papiru i onda cemo svi osudjivati palestinsku politiku i Hamas?

A Hamas nemoze pristati na nesto ako to palestinksi narod ne zeli. Kako? Fino palestinski narod je do sad 100x bio izigran na svim pregovorima, a trazio je minimum, pola jerusalema i granice '67.

Kad je najblizi dosao trenutak da se sklopi mir za vrijeme Clintonove vlasti mislim sporazum Oslo, izraelci su sve obecali ali zadnju noc su upali ameri u sobu Arafatu i rekli da ne pristaju na pola Jerusalema, sto je Arafat odbio na kraju i tu su razgovori i zavrseni. :roll:

Ubise mislim Rabina za to! 8-)

Lazu Izraelci smao lazu, oni ce gurati ovako koliko budu mogli, jer njima ovako najbolje i odgovara, a mozda i palestincima, dok izraelci racunaju na broj nuklearnih glava ovi drugi racunaju na broj ljudi i tu se prica zavrsava. :cry:
ld

#1614 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

Jadno i bijedno.
Nije on mali...ima oko 190 cm ali je klempav pa ga pucaju kompleksi,al nema veze poradit cemo mi na tome! :wink:[/quote][/quote]
[/quote]
drug javi na pp,pa ako taj klempo dodje u sa,da mu posaljem par svojih havera,da ga nacepe
i ja cu za sarajevo ubrzo,pa ako znas ko je ovaj majmun,pa da mi samo kazes kako da ga nadjem,bas mi vadi zivac
omar little

#1615 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

aseemic wrote:

a, kako ti to znas? propaganda a? evo sta doktor iz Gaze kaze za lazove kao ti. :D

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7814054.stm
krivorijek

#1616 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

ld wrote:

Jadno i bijedno.
Nije on mali...ima oko 190 cm ali je klempav pa ga pucaju kompleksi,al nema veze poradit cemo mi na tome! :wink:
[/quote]
[/quote]
drug javi na pp,pa ako taj klempo dodje u sa,da mu posaljem par svojih havera,da ga nacepe
i ja cu za sarajevo ubrzo,pa ako znas ko je ovaj majmun,pa da mi samo kazes kako da ga nadjem,bas mi vadi zivac[/quote]
Nemoj ga ba, vidis da se krasno glupira :lol:
aseemic

#1617 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

omar little wrote:
aseemic wrote:

a, kako ti to znas? propaganda a? evo sta doktor iz Gaze kaze za lazove kao ti. :D

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7814054.stm
A sta kaze doktor iz Izraela? :run:
homo_sapiens

#1618 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

Izrael udario na školu, 40 mrtvih, većinom djeca

Najmanje 40 osoba je poginulo u izraelskom zračnom napadu na školu Ujedinjenih naroda u Gazi, priopćili su palestinski medicinski izvori, piše BBC.

Prema tvrdnjama liječnika, većina poginulih u školi al-Falluj, koja se nalazi u izbjegličkom kampu u Jabaliyi su djeca. U izvješću UN-a pak stoji kako je u izraelskom napadu na školu život izgubilo 30 osoba.
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=221316

Hamas:
Hamas: Ubijat ćemo židovsku djecu diljem svijeta

Ubijanjem palestinske djece osigurali su smrt svoje djece. Ubijanjem naših ljudi, osigurali su smrt svojim ljudima, kaže vođa Hamasa.
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=221303
aseemic

#1619 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Hamas kriv, sto je poceo da gadja Izraelska sela... :run:
Soul_Sista

#1620 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Soul_Sista »

...pa hoce li im iko pomoci???? :( :( :( :( :(
Soul_Sista

#1621 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Soul_Sista »

aseemic wrote:Hamas kriv, sto je poceo da gadja Izraelska sela... :run:
Goni se u vrazju mater i ti i Hamas i Izrael... :x
Madame de Pompadour

#1622 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Posto Izrael totalno kontrolise granicu West Banka i Gaze, bolje receno drze je kao koncentracioni logor, nemoguce je pomoci palestincima a da ne prodje strogu cenzuru Izraela.
|Dozvoljavaju samo minimum protoka robe i malo lijekova, samo za odrzavanje osnovnog zivota. Cak ni vjerske ustanove od istorijskog znacaja Izrael ne da obnavljanje. AL Aqsa dzamija i trece svetiste muslimana dozivjela pozar prije nekoliko godina i nije dozvoljena generalna popravka od izraelske vlasti a d ane govirm o stalnim potkopavanjima tj unistavanjima svega sto nije izraelsko!

Arapske bogatije drzave bi dale novac za izgradnju palestinksih gradova, ali nema sanse dok izrael sve to drzi u zici! Doduse mozda i daju ali sa placenom kamatom nekom ili izraelu ili usa.
anaisa

#1623 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Soul_Sista wrote:...pa hoce li im iko pomoci???? :( :( :( :( :(
Ne zele sami sebi pomoc, paocekuju podrsku s vana? ... svashta
skoro 70 stranica i opet trla baba lan da joj prodje dan dzabe kad je neko ubijedjen da je ne znam ti sta ...
sheilak

#1624 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sheilak »

homo_sapiens wrote:Hamas:

Ubijanjem palestinske djece osigurali su smrt svoje djece. Ubijanjem naših ljudi, osigurali su smrt svojim ljudima, kaže vođa Hamasa.
Idioti, pa Izraelu potpuno odgovara daljnje zaostravanje situacije - prosireno na cijeli svijet. Imaju li ti ljudi iz Hamasa ikoga u svojim redovima da zapravo razmislja?!
anaisa

#1625 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

sheilak wrote:
homo_sapiens wrote:Hamas:

Idioti, pa Izraelu potpuno odgovara daljnje zaostravanje situacije - prosireno na cijeli svijet. Imaju li ti ljudi iz Hamasa ikoga u svojim redovima da zapravo razmislja?!
Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam ... imaju Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam ... unistenje Izraela :run:
Locked