Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
F.G.R.

#1601 Re: FK Sarajevo

Post by F.G.R. »

Halleluhwah wrote:Čudne su te poruke.
Ja bih bar na tribinu stavio transparent zahvalnosti Alaimu. Nešto tako.
Evo prilike da se na Facebooku zahvalimo Alaimu..dobro je i ovo za prvu pomoc..

http://www.facebook.com/home.php#/group ... 536&ref=ts
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1602 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

F.G.R. wrote:

Jedina grupa koje sam član.
F.G.R.

#1603 Re: FK Sarajevo

Post by F.G.R. »

Halleluhwah wrote:
F.G.R. wrote:

Jedina grupa koje sam član.

Zasluzio je..
Neelix

#1604 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

imao sam, prije 4-5 god priliku da ga upoznam. koliko sam tad primjetio, normalan je normalan, raja, moglo se s njim. kulturan i fino odgojen. nezasluzeno je godinama pod kritikama, uglavnom dijela hordi koji mu zamjeri politicki angazman u sda. jedan je od boljih golmana u nasoj ligi (sto i nije neka pohvala), sa povremenim bljeskom forme (sjetite se genka).
mislim da nas je sve zaduzio sa svojim ponasanjem dole.
PriNc_ba

#1605 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

@etanol
ponasat cu se onako kako ja mislim da je ispravno i kako prilici u tom trenutku UKOLIKO ODEM ;)

@alkos
de ne budi smijesan sviju ti cuj igor odlucio ovako. nije igor odlucio nego je udruzenje skontalo da je ovo fol najpametnije i onda se igor samo slozio NAVODNO s tim. bas ce sada u ovim trenucima patnje i bola igor razmisljati o tome kako treba da se sastane sa ljudima iz udruzenja da dogovori obavijest za navijace xD presmijesno.
bas cu sutra prvo provjeriti s rajom s KB-a jel igorova ideja a ubjedjen sam da nije i samo me to moze zaustaviti da ne odem na tekmu.
ponavljam opet nema simbolike nikakve i zato necu da ispostujem ove cirkusantske ideje i pretjerivanja. kome se ne svidja sta govorim sta cu mu ja. nista pogresno nisam rekao niti vrijedjam ikoga. sjecam se npr odavanja pocasti rahmetli aneru... e ono je pravo odavanje pocasti po meni , al hajd razliciti smo svi i to je to...

uzivajte i ostanite kod kuce da odate pocast vedranu ;) tako bi i on siguran sam volio da mu se ne posveti neka pjesma i otpjeva i neki transparent i koreografija posveceni njemu da se naprave ;) :thumbup:

uzivajte
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1606 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Decko,mnogo se pravis pametan,al' bas mnogo....
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1607 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

-LIBERO- wrote:Decko,mnogo se pravis pametan,al' bas mnogo....
Provociraš.
lolo_lolo

#1608 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

jesi li prince clan udruzenja?
nako ja pitam,nije ni bitno

kakvo god ti misljenje imao,naravno da ga smijes iznijeti,ali nemoj pretjerivati
mislim da iz moralnih razloga ne bi trebao ici na tekmu,pa ti sam vidi
ako 3 hiljade ljudi nece ici,ti se ko napravis pametan i sam sjednes na tribinu,a pored tebe vedranova slika
PriNc_ba

#1609 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

lolo_lolo wrote:jesi li prince clan udruzenja?
nako ja pitam,nije ni bitno

kakvo god ti misljenje imao,naravno da ga smijes iznijeti,ali nemoj pretjerivati
mislim da iz moralnih razloga ne bi trebao ici na tekmu,pa ti sam vidi
ako 3 hiljade ljudi nece ici,ti se ko napravis pametan i sam sjednes na tribinu,a pored tebe vedranova slika
pa da sam clan vjerovatno ne bih pisao ovo sto pisem nego bih klimao glavom sta oni kazu tako je.
ne svidja mi se ideja i to je to. mislim da puno boljih nacina ima da se iskaze pocast pa cak i na identican ovakav nacin ali na KOSEVU.
bas razmisljam jel mogu ovo svrstati u moral pa da iz tih razloga ne odem. poznavao sam vedrana jos od malih nogu jer smo isli u osnovnu istu tako da nije da ne zelim da odam pocast ili da se sad ja nesh pravim pametan kako vecina nekih govori nego jednostavno sam ubjedjen da i sam vedran da moze birati ne bi izabrao ovakvu opciju ne podrzavam ovo ukoliko je ideja dosla samo od strane udruzenja. ukoliko je igor ovo predlozio a i 1% sansi da jeste je previse ja bih podrzao 100% iz moralnih razloga kako kazes iako se ne bih slagao s time i dalje. ovako mi te "moralne razloge" grupa ljudi koja odlucuje za vecinu ne moze nametnuti.

eto vjerovat cu da je jedini razlog sto se protiv olimpika i na grbavici pokusava ovo uraditi taj sto ne zele da prodje puno vremena od pogibije vedranove pa da se kao sto prije hoce da odaju pocast na ovaj ili onaj nacin. iako 4-5 dana gore dole ne predstavlja neku razliku.

@libero :thumbup: :bih: uzivaj :bih: nemoj da ti ja smetam s "pametovanjem"
Alkos

#1610 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

PriNc_ba wrote:@etanol
ponasat cu se onako kako ja mislim da je ispravno i kako prilici u tom trenutku UKOLIKO ODEM ;)

@alkos
de ne budi smijesan sviju ti cuj igor odlucio ovako. nije igor odlucio nego je udruzenje skontalo da je ovo fol najpametnije i onda se igor samo slozio NAVODNO s tim. bas ce sada u ovim trenucima patnje i bola igor razmisljati o tome kako treba da se sastane sa ljudima iz udruzenja da dogovori obavijest za navijace xD presmijesno.
bas cu sutra prvo provjeriti s rajom s KB-a jel igorova ideja a ubjedjen sam da nije i samo me to moze zaustaviti da ne odem na tekmu.
ponavljam opet nema simbolike nikakve i zato necu da ispostujem ove cirkusantske ideje i pretjerivanja. kome se ne svidja sta govorim sta cu mu ja. nista pogresno nisam rekao niti vrijedjam ikoga. sjecam se npr odavanja pocasti rahmetli aneru... e ono je pravo odavanje pocasti po meni , al hajd razliciti smo svi i to je to...

uzivajte i ostanite kod kuce da odate pocast vedranu ;) tako bi i on siguran sam volio da mu se ne posveti neka pjesma i otpjeva i neki transparent i koreografija posveceni njemu da se naprave ;) :thumbup:

uzivajte
Ti si jedini pametan izgleda! Ne mogu da vjerujem sta citam... Provjeri sa kim god hoces!

Vedran se nece zaboraviti, mali Ismir se niej zaboravio, pa nece ni Vedran, o cemu pricas! Vedranu ce se posvetiti svaka utakmica na Kosevu, postojat ce majice sa njegovim likom, zastave, pjesme... Koji ti je kurac covjece!??!?!
Planirano je da ova utakmica bude samo Vedranova, da velika setalica (nadam se da znas sta je to) sa njegovim likom bude na jednoj od tribina. Ta utakmica ce biti samo Vedranova, tako je i planirano, tako ce i biti! A idioti poput tebe i pametnjakovici ce po svemu sudeci samo to usrati!!
Jesi bio u Sirokom, jesi bio na protestima?

I vozdra, ne namjeravam se raspravljati sa tobom, radi sta ti je kurcu cejf i budi pametan na svoju ruku...
lolo_lolo

#1611 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

prince,evo ja te molim da odes sutra na utakmicu
nije nikakva ironija ni zajebancija
volio bih da odes na tekmu,i da nam prepricas u detalje kako je bilo,(od tvog dolaska na stadion,sta si zatekao,pa nadalje)

ps,kako je krenulo sa snijegom,tekma bi se mogla otkazati za 24 sata
Bordolini

#1612 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Ja bih vas sve zamolio da se bilo kakva rasprava po ovom pitanju prekine. Ovdje je prenesena obavijest/molba UNFKS-a i cilj joj je bio da svi oni koji nisu clanovi navijackih foruma na vrijeme budu obavijesteni. Nije ovdje postavljena da bi se o njoj raspravljalo vec cisto je informativnog karaktera. Ko zeli da raspravlja ili kaze nesto protiv ima(o) se gdje obratiti.
Bilo bi lijepo da smo svi ko jedan i da ovo provedemo onako kako dolikuje velikoj grupi, nadam se da cemo u tome i uspjeti.
cico x

#1613 Re: FK Sarajevo

Post by cico x »

PriNc_ba wrote: ukoliko je igor ovo predlozio a i 1% sansi da jeste je previse ....
vidis li ti sta pises?
zar mislis da bi neko to iz unfks tek tako rekao?
napravi s epametan i idi na tekmu,budi izrod
cico x

#1614 Re: FK Sarajevo

Post by cico x »

.
mostarac

#1615 Re: FK Sarajevo

Post by mostarac »

Ne navijam za FKS i nema nista sa tim i ne zelim nikome soliti pamet o njegovom klubu i navijacima, ali ovako logicno kad pogledam sa strane ova odluka je po meni upravo suprotna zdravom razumu. Covjek je poginuo kao navijac, a najbolja pocast koju jedan navijac koji je poginuo moze dobiti nije prazan nego dupke pun stadion sa gromoglasnim navijanjem. To je meni logicno, al mozda ja nisam upravu. Navijaci su ljudi koji uzivaju u punim, a ne praznim tribinama i pocast jednom navijacu je puna i glasna tribina, a ne nijema i prazna. Nije on bio pisac, umjetnik ili slicno pa da se cutke stane i nijemo posmatra njegov rad, zivot i njegova ostavstina. On je bio navijac, a navijaci su najbolji ako su glasni i po mom misljenju najbolja pocast mu se moze odati sa proizvodnjom sto vise decibela iz vasih grla i punim tribinama.

Eto to je moje misljenje, a ne bi da nekog uvrijedim sa njim jer mi nije namjera.
strong69

#1616 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Ja se ne slazem sa ovom odlukom. Nije logicno iskazati postovanje jednom navijacu praznom tribinom. Po mom misljenju stadion bi trebao biti pun a cijelo vrijeme bi se sutilo bez ikakvih dobacivanja, navijanja i aplaudiranja i u odredenim razmacima ukazivala pocast Vedranu (setalice, transparenti itd...) Odluku cu ispostovati na nacin da cu otici (ako odem) na zapadnu tribinu.
slucajan

#1617 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Niko nikoga ne tjera da ne ide ili da ide, lijepo piše molba. Ni meni se odluka ne sviđa, ali kao što sam i rekao poštovat ću svaku odluku većine. Sama polemika oko svega ovoga izlazi iz okvira poštovanja pokojnog Vedrana. Prema tome, bilo bi dobro da ne polemišemo mnogo. Ko misli ići, neka ide negdje sa strane, ko ne misli, neka to ispoštuje, ali da ni jedni i drugi ne lapradamo mnogo oko toga. Naravno da svako ima svoje mišljenje i svako će naći valjane činjenice kako je on u pravu. I ja sam bio u Širokom, bio sam na protestima, otišao na sahranu i mislio sam da ću počast pokojnom Vedranu odati i na ovoj utakmici koja slijedi. I dalje sam mišljenja da je to najbolji način. Ali kao što rekoh, da ne bih tjerao po svome, jer mišljenje pojedinaca u ovakvim trenucima je najmanje bitno, poštovat ću odluku UNFKS čiji je pokojni Vedran bio član.

Počivaj u miru Vedrane!
Cafe Camargue

#1618 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

Ni meni se ova odluka ne sviđa, ali za razliku od nekih - imam poštovanja prema Udruženju i svemu što su do sada uradili.
I iz tog poštovanja, ispoštovaću njihovu MOLBU i preskočiću ovu utakmicu.

Ko ne poštuje, nek ide i uživa. Tu se ništa ne može.
Alkos

#1619 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Cafe Camargue wrote:Ni meni se ova odluka ne sviđa, ali za razliku od nekih - imam poštovanja prema Udruženju i svemu što su do sada uradili.
I iz tog poštovanja, ispoštovaću njihovu MOLBU i preskočiću ovu utakmicu.

Ko ne poštuje, nek ide i uživa. Tu se ništa ne može.
Svaka cast!

Ova odluka pokazace se kao prava i jedina ispravna, a to ce se vidjeti u nadolazecim utakmicama!
Vedranu ce se na svakoj utakmici odavati pocast, kao sto sam rekao zaboraviti se nece, s tim sto je planirano da ova jedna utakmica, bude samo njegova i nicija vise. Zar bi i jedna poruka bila jaca od praznog stadiona koji pokrivaju Vedranove setalice i poruke upucene njemu? Mislite da bi jaci efekat bio pun stadion, da se navija i skace?? U krivu ste...

Dajte da budemo slozni, nemojte da se sada svadjamo i inatimo jedini drugima, dajte da ispostujemo Vedrana i molbu UNFKS! Momci do sada nikada nisu donijeli pogresnu odluku, pa mislim da to ni sada nece biti slucaj!!

I savez je taj koji je kriv, momak je izgubio zivot, a oni forsiraju da se utakmice odigraju, iako su trebali prekinuti prvenstvo na nekoliko mjesec-dva, dok se strasti ne smire i dok se istraga ne okonca!

Pozz svoj braci Hordashima
karanana

#1620 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

rekao sam da vise necu komentarisati dogadjanja u fks i okolo njega a koja su vezana za ovu tekmu danas, i necu, ali moram komentarisati izjavu i prijedlog da se liga trebala prekinuti mjesec-dva, jer se to tice i mog kluba. sa tim sa apsolutno ne slazem. kako je pocela zima pitanje je hoce li se i moci zavrsiti jesenji dio prvenstva do kraja novembra kako je i planirano, a ti bi odgodio ligu mjesec-dva pa igrao u januaru. ni govora. onda sam radje za suspenziju lige skroz za ovu godinu, mada mi je i to suludo.
mirza tm87

#1621 Re: FK Sarajevo

Post by mirza tm87 »

pravi hordasi nece otici na tekmu i to je to.. sta se raspravljate sa sabanima po forumu... moro sam ovo reci i necu vise nikad nsita napisati na ovom forumu

R.I.P VEDRANE druze :cry: :cry:
karanana

#1622 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

mirza tm87 wrote:pravi hordasi nece otici na tekmu i to je to.. sta se raspravljate sa sabanima po forumu... moro sam ovo reci i necu vise nikad nsita napisati na ovom forumu

na koji nacin su tm odali pocast aneru kasapovicu utakmicu nakon njegove nesretne smrti u zenici?
Charuga
Globalni moderator

#1623 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Zna li iko hoce li se utakmica uopste igrati danas? Kakav je teren na Grbavici? Jesu li ista uradili da ga ociste i pripreme nakon sinocnjeg snijega i danasnje kise? Bice blata do koljena!
Charuga
Globalni moderator

#1624 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

karanana wrote:
mirza tm87 wrote:pravi hordasi nece otici na tekmu i to je to.. sta se raspravljate sa sabanima po forumu... moro sam ovo reci i necu vise nikad nsita napisati na ovom forumu

na koji nacin su tm odali pocast aneru kasapovicu utakmicu nakon njegove nesretne smrti u zenici?
Uh uh .. Ovo je bilo nisko!
karanana

#1625 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

Plavih_11 wrote:
karanana wrote:

Uh uh .. Ovo je bilo nisko!
kako mislis nisko? jednostavno pitanje jer se ne sjecam sta se desilo utakmicu nakon gostovanja u zenici. ne znam na koji nacin mislis da sam ga nekome spustio i kome sam ga spustio? nisam imao namjeru, nego probavam da nadjem usporedbu sa ovim slucajem pa da vidim kako su se prije pocasti odavale. jeli znas odgovor plavih_11 za tu tekmu u sezoni 2005. godine?
Locked