Pa postoji auto, postoji put. Prema tome, ne vidim šta je problem? A lično znam čovjeka koji svaki dan iz Sarajeva ide u Zenicu na posao, i ne vidim ništa neobično u tome.zonbirile wrote:----------------------------------metar_drva wrote:Pisac je, očigledno, "sarajevska elita" kojoj bi bilo ispod časti živjeti u Visokom, ili bilo gdje dalje od Marijin Dvora.saale wrote:
sta je pisac hti reci
elita nisam,dugo sam Sarajlija,e sad ne kontam,kako živjeti u Visokom i raditi u Sarajevu.Mislim nije problem,ko je već tamo,ali iz Sarajeva u Visoko,ne kontam stvarno.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- metar_drva
#1601 Re: Cijene stanova All about
-
zonbirile
#1602 Re: Cijene stanova All about
ne vidim ni ja,osim cijene puta i utroška vremena.Uostalom,naglasio sam ja lično ne bih,a kupcu čestitao i poželio sve najbolje.
- Sofija89
#1603 Re: Cijene stanova All about
Sta bi sa Uniprometom ? 
-
zonbirile
#1604 Re: Cijene stanova All about
----------------------------------Sofija89 wrote:Sta bi sa Uniprometom ?
nema para,ali najgore je u BH servisu,familije Švrakić u Vogošći.Nadati se da nije isti scenarij,žao bi mi bilo raje.
- code_digit
#1605 Re: Cijene stanova All about
Postovani Forumashi, vidim da vladate sa mnogo informacija. Ja imam molbu:
S obzirom da ne zivim u Sarajevu, zelio bih da investiram u nekretnine, i razmisljam da kupim stan u Sarajevu kojeg bih rentao. Zamolio bih Vas da mi predlozite lokaciju, i otprilike koju cijenu mogu dobiti. Ja bih nov stan, ili gradnja 80-tih, manji, garsonjera dolazi u obzir od 25 do 50m2.
Takodjer, imam neke moguce sheme sa Murai gradjevinskom firmom, pa me zanima da li ti stanovi lice icemu? (ukoliko slucajno imate neku informaciju);
Hvala unaprijed,
Pozdrav
S obzirom da ne zivim u Sarajevu, zelio bih da investiram u nekretnine, i razmisljam da kupim stan u Sarajevu kojeg bih rentao. Zamolio bih Vas da mi predlozite lokaciju, i otprilike koju cijenu mogu dobiti. Ja bih nov stan, ili gradnja 80-tih, manji, garsonjera dolazi u obzir od 25 do 50m2.
Takodjer, imam neke moguce sheme sa Murai gradjevinskom firmom, pa me zanima da li ti stanovi lice icemu? (ukoliko slucajno imate neku informaciju);
Hvala unaprijed,
Pozdrav
-
zonbirile
#1606 Re: Cijene stanova All about
----------------------code_digit wrote:Postovani Forumashi, vidim da vladate sa mnogo informacija. Ja imam molbu:
Hvala unaprijed,
Pozdrav
imaš cijelu temu o toj firmi-strava.Bolje ti je uzeti stan u zgradi prije 91/96g.Centar je skuplji,ali i najamnina je veća.
-
palamuda
#1607 Re: Cijene stanova All about
Ima li neki site.senadd wrote:Učestvovao sam u dijelu aktivnosti oko el.instalacija.A sta da znam wrote:Hvala vam na odgovorima. Zna li iko kakvi su stanovi koji pripadaju Nina stanu? Jedna zgrada je na Stupu, iza Drvoprometa.
Građ.radovi su dobri,instalacije uopće gledajući su dobre,a kakve bi i mogle biti kad se ugrađuje novi materijal.
Međutim,upitan je kvalitet svih ugrađenih stvari i materijala,ne samo u Nini,nego u svakoj novogradnji u BiH.
ZAŠTO?
Fuša iz svih oblasti-materijala i stvari(turska,kina,rumunija...),jeftino i sigurno nije dobro.
Ko se može još sjetiti kablova iz Svetozareva (ja pronašao u skladištu, još od prije rata)? Neponovljivo....
Zato Nina i može prodavati najniže u Sarajevu,prva ruka,nisu gladni ,a i Pijačna ulica nije baš na dobrom mjestu.
Tibra,Nina,ovi na Breci,Unipromet,..sve je u pet deka.Cijena kvadrata je cca 1000KM,ostalo je "zinula bulja",tako da mogu prodavati još niže,samo se kalkuliše.
Evo na Ilidži-novogradnja,kod Obija traže unapred 1750KM,kao požurite može nestati,ali će je sigurno prodavati ispod 1500KM,ako završe do ljeta,kako namjeravaju.
Pratimo stanje.
-
pilotbabo
#1608 Re: Cijene stanova All about
Mozes malo pojasniti o cemu se radi?zonbirile wrote:----------------------------------Sofija89 wrote:Sta bi sa Uniprometom ?
nema para,ali najgore je u BH servisu,familije Švrakić u Vogošći.Nadati se da nije isti scenarij,žao bi mi bilo raje.
-
merik
#1609 Re: Cijene stanova All about
Baš me zanima šta se desilo tim ljudima, jesu li platili pa prevareni ili ...?pilotbabo wrote:Mozes malo pojasniti o cemu se radi?zonbirile wrote:----------------------------------Sofija89 wrote:Sta bi sa Uniprometom ?
Vidim da ih sada prodaju po 1366,00 KM bez PDV-a. Izgleda da im ne ide prodaja uopće, precijenili su situaciju.
-
sarajevomojgrad
#1610 Re: Cijene stanova All about
Svrakicima dati pare...
zgadi mi se ...
zgadi mi se ...
-
zonbirile
#1611 Re: Cijene stanova All about
priča se za sve neprodate objekte da su pod hipotekom banaka.Đaba što je tvoj stan plačen,ako se rate ne plačaju hipoteka ide na komplet objekat.Život skup,lova curi,kupca ni na vidiku i ti donji
-
Vincent_Chase
#1612 Re: Cijene stanova All about
Je li neko ulazio u unipromet, otkako je zavrsen?
Kako njima ide prodaja? Koje su cijene?
Kako njima ide prodaja? Koje su cijene?
-
mimsy
#1613 Re: Cijene stanova All about
Kazu nisu losi bar sto se tice kvaliteta izgradnje.Mescini da nemaju balkona.Ima parking podzemni,navodno svi stanari mogu koristiti bazen i saunu besplatno.Ali nisu ni jeftini.Stanovi na prvim spratovima su vec rasprodati.Ostalo su samo oni na visim spratovima.Cijena je cca 1700 plus PDV...
- Dr.medicine
#1614 Re: Cijene stanova All about
Mozes malo pojasniti o cemu se radi?[/quote]
Baš me zanima šta se desilo tim ljudima, jesu li platili pa prevareni ili ...?
Vidim da ih sada prodaju po 1366,00 KM bez PDV-a. Izgleda da im ne ide prodaja uopće, precijenili su situaciju.[/quote]
svaki dan dižu cijenu, bilo je i manje od 1366
Baš me zanima šta se desilo tim ljudima, jesu li platili pa prevareni ili ...?
Vidim da ih sada prodaju po 1366,00 KM bez PDV-a. Izgleda da im ne ide prodaja uopće, precijenili su situaciju.[/quote]
svaki dan dižu cijenu, bilo je i manje od 1366
-
neki
#1615 Re: Cijene stanova All about
Kvalitet gradnje bhservis zgrada u Vogosci je puno bolji od ostale trenutne ponude novogradnje u Sarajevu. Ne znam za te probleme oko uknjizavanja stanova, ako stvarno postoji hipoteka na cijeloj parceli treba bjezat od toga glavom bez obzira..
- Dr.medicine
#1616 Re: Cijene stanova All about
neki wrote:Kvalitet gradnje bhservis zgrada u Vogosci je puno bolji od ostale trenutne ponude novogradnje u Sarajevu. Ne znam za te probleme oko uknjizavanja stanova, ako stvarno postoji hipoteka na cijeloj parceli treba bjezat od toga glavom bez obzira..
cekaj ne kontam, ako kupiš stan, daš lovu i uknjiže ti stan???? a zemljište pod hipotekom:S:S:S kako sad to. malo mi je konfuzna ta cinjenica.
daj ljudi help help jer mi se svidjaju bash umrao ovi stanovi
-
Vincent_Chase
#1617 Re: Cijene stanova All about
to lijepo moras provjeriti s njima...
obzirom da su oni stanovi gotovi, trebali bi biti i etazirani tj imati ZK
ukoliko stan ima ZK, i ukoliko ti dobijes ZK, to je tvoj stan, i nema te hipoteke preko tog ZK...
zato bi trebao prije nego "platis" dobiti ZK od stana na svoje ime...i to je to..odna nema problema....
obzirom da su oni stanovi gotovi, trebali bi biti i etazirani tj imati ZK
ukoliko stan ima ZK, i ukoliko ti dobijes ZK, to je tvoj stan, i nema te hipoteke preko tog ZK...
zato bi trebao prije nego "platis" dobiti ZK od stana na svoje ime...i to je to..odna nema problema....
- Dr.medicine
-
Richard Peti
-
neki
#1620 Re: Cijene stanova All about
Bio ja..kvalitet gradnje je puno veci od prosjeka novogradnje u Sarajevu (obisao sam vecinu novoizgradjenih objekata), dispozicije stanova su kvalitetne, vecina stanova ima orjentaciju na dvije strane a neki i na tri. Lijepo odradjeno vanjsko uredjenje ali nedostaje parking prostora. Uglavnom fino je sve prikazano i na web prezentaciji Cijena je koliko se sjecam od 2100 do 2500 + PDV.dzemmo wrote:Nisam upratio iskustva sa vrtovima sunca, neko kupio? kakvi su ovi sa dvije i tri spavace?
da li je neko isao da vidi zgrade uzivo?
Eh sad..zgrade su napravljene na starom groblju gdje su nekad do 2sr sahranjivane samoubice, stanari koji zive okolo kazu da su gledali kako vade bagerima ostatke u toku uredjivanja zemljista za gradnju. Sad zavisi kako kome to smeta, nekima kad sam govorio kazu pa sta ima veze, neki kazu hvala sto si rekao, ni za zivu glavu tamo...
-
Vincent_Chase
#1621 Re: Cijene stanova All about
za Vrtove Sunca, tj. House Milos projekat, sam cuo da je to napravljeno na klizistu.....
eh sada, ne bih zaista da plasiram neprovjerene informacije, ali mi je receno da se vlasnik te kompanije pokusao ubiti zbog tog projekta.....
eh sada, ne bih zaista da plasiram neprovjerene informacije, ali mi je receno da se vlasnik te kompanije pokusao ubiti zbog tog projekta.....
-
abdulazizsarajevo
#1622 Re: Cijene stanova All about
koliko znam vrtovi sunca su poceti prije rata?? tad je zamljiste uredjeno...zar ne?
A sjecam se kad su napravljeni da u podnozju dole preko puta policije gdje je sada napravljena nova zdrada, kad su uredjivali to zemljiste da je bilo krstova i svojim ocima sam vidio kako su rusili i krcili to....
sta je tu bilo?? da li je groblje ili spomenici u obliku krstova...zaista ne znam...
cijena zvanicno za vrtove sunca je 2000KM sa PDV om an web stranici...vjerovatno moze i nize...
A sjecam se kad su napravljeni da u podnozju dole preko puta policije gdje je sada napravljena nova zdrada, kad su uredjivali to zemljiste da je bilo krstova i svojim ocima sam vidio kako su rusili i krcili to....
sta je tu bilo?? da li je groblje ili spomenici u obliku krstova...zaista ne znam...
cijena zvanicno za vrtove sunca je 2000KM sa PDV om an web stranici...vjerovatno moze i nize...
-
addy_sa
#1623 Re: Cijene stanova All about
ako je neko kupio stan u Ist.Sarajevu volio bih čuti iskustva i mišljenja.. može i na pp jer me to trenutno najviše zanima.. 
-
zonbirile
#1624 Re: Cijene stanova All about
--------------------------------abdulazizsarajevo wrote:koliko znam vrtovi sunca su poceti prije rata?? tad je zamljiste uredjeno...zar ne?
bio je prvo vojni objekat,pa vojni otpad,a dio kompleksa je bilo groblje.
-
maksi
#1625 Re: Cijene stanova All about
Ja sam 2008. potpisao bio predugovor za stan u vrtovima sunca, pa sam cuo tu pricu za kliziste i groblje i odustao sam. Nedavno sam isao gore i vidio sam da je zavrseno sve ali je pusto. Vrlo malo stanova je useljeno. Sad da li je to dijaspora pokupovala pa je zbog toga pusto ili nisu uopste prodati to ne znam. Uglavnom meni je sve nekako '''jezivo''dzemmo wrote:Nisam upratio iskustva sa vrtovima sunca, neko kupio? kakvi su ovi sa dvije i tri spavace?
da li je neko isao da vidi zgrade uzivo?