Mozda trenutno nije, ali Grafite-u je ovo vrhunac karijere, ima 30 godina, a Dzeko ima jos toliko mjesta za napredak. Ja bih volio da ostane bar jos sezonu u Wokfsburgu, da se tandem Miske- Edin jos bolje uigra, i na kraju da obojica imaju kontinuitet. Ne bih volio da Dzeko ode u neki Milan pa da sjedi na klupi samo zato jer neki drugi imaju duzi staz u klubu od njega, a Magath je ipak vuk od kojeg Dzeko jos moze da uci.jeza u ledja wrote:Pa dobro sad, najbolji napadac....ne znam ni je li najbolji napadac u svom klubu pored ovog Grafiteta.
BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Banja Luka
#1601 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
-
Ripicipi
#1602 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dzeko je gigant za svoje 23 godine, tako jednostavno daje golove 
Ono primanje lopte od Misketa za 2 gol je majstorstvo, BRAVO EDINE
Ono primanje lopte od Misketa za 2 gol je majstorstvo, BRAVO EDINE
-
Borej
#1603 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
a kako stvari stoje, vjerovatno ce i u ligu prvaka i iskustvo koje bi stekao tamo i uz magatha u jos jednoj sezoni bi ga dovelo u sami vrh i bio bi spreman za najvece ekipe pa tako i za milan koji mu je omiljeni klub....Banja Luka wrote:Mozda trenutno nije, ali Grafite-u je ovo vrhunac karijere, ima 30 godina, a Dzeko ima jos toliko mjesta za napredak. Ja bih volio da ostane bar jos sezonu u Wokfsburgu, da se tandem Miske- Edin jos bolje uigra, i na kraju da obojica imaju kontinuitet. Ne bih volio da Dzeko ode u neki Milan pa da sjedi na klupi samo zato jer neki drugi imaju duzi staz u klubu od njega, a Magath je ipak vuk od kojeg Dzeko jos moze da uci.jeza u ledja wrote:Pa dobro sad, najbolji napadac....ne znam ni je li najbolji napadac u svom klubu pored ovog Grafiteta.
- abondanzieri
#1604 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Vladavic postigao pobjedonosni gol za Zilinu u 90-oj minuti 
-
klixober
#1605 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pjanic asistirao Benzemi za gol u pobjedi Lyon-a protiv Le Mans-a 
Last edited by klixober on 04/04/2009 23:33, edited 1 time in total.
- shalla
#1606 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
http://www.index.hr/sport/clanak/bosans ... 28377.aspxjeza u ledja wrote:Pa dobro sad, najbolji napadac....ne znam ni je li najbolji napadac u svom klubu pored ovog Grafiteta.
Pročitaj ovaj intervju a izdvojiću ti dvije rečenice:
"DŽEKOOOO, bosanski dijamantu", klicao je prije nekoliko dana jedan sportski komentator trenutačno jednom od najboljih napadača svijeta kada je 23-trogodišnji nogometaš iz Doboja potopio Belgiju".
"Ide vas i u Bundesligi, ali i u reprezentativnom dresu. Bez pretjerivanja ste trenutačno jedan od najboljih napadača Europe."
- and
#1607 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
pa grafitnom je sreća pa nije bosanac,ne bi imao mjesta.za brazil možda i zaigrajeza u ledja wrote:Pa dobro sad, najbolji napadac....ne znam ni je li najbolji napadac u svom klubu pored ovog Grafiteta.
- jeza u ledja
#1608 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Hvala na linku, ali ne kontam sta on treba da predstavlja?shaqqa wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/bosans ... 28377.aspxjeza u ledja wrote:Pa dobro sad, najbolji napadac....ne znam ni je li najbolji napadac u svom klubu pored ovog Grafiteta.
Pročitaj ovaj intervju a izdvojiću ti dvije rečenice:
"DŽEKOOOO, bosanski dijamantu", klicao je prije nekoliko dana jedan sportski komentator trenutačno jednom od najboljih napadača svijeta kada je 23-trogodišnji nogometaš iz Doboja potopio Belgiju".
"Ide vas i u Bundesligi, ali i u reprezentativnom dresu. Bez pretjerivanja ste trenutačno jedan od najboljih napadača Europe."
- zalizani
#1609 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jedan je Bosanski dijamant.Ovo iz indexa,mi je blago receno nafuravanje,odakle kompetentnost jednom novinaru web portala,da izjavi ovako nešto.Sam Magath zbori kako nema ekipu za naslov prvaka.Kada čujem Felixa da je ovo izjavio i Dzeku stavio u sam vrh evropskih napadača,onda ce to imati smisla.Nepljujem po našem dijamantu samo,treba još malo vremena proci,da se ovakva izjava bude smatrala elokventnom i to iz malo strucnijih usta. 
Last edited by zalizani on 05/04/2009 00:01, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#1610 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
PS: I da ne ulazimo sad bezze u besmislenu raspravu 'je li Grafite bolji od Dzeke?' , mislim da se njih dvojica i ne trebaju porediti, ako nista onda zbog svojih godina. Ali eto danas sam se odusevio Dzekom, ali ono na kraju Grafiteovo, to se stvarno rijetko vidja je zasjenilo i Dzeku. Plus cinjenica da je bas danas Grafite prestigao Ibisevica na vrhu liste strijelaca i da je dao 5 golova vise od Dzeke (naravno tokom cijele sezone).
- Fratris
#1611 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mogu mislit, danas je veci merak bio Zvjezdanu nego Dzeki. Ipak ga je Bayern otpisao kao prekobrojnog prije 6-7 godina.
- and
#1612 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
naravno da je bez veze rasprava ko je bolji.grafite je više plaćen i doveden je i forsiran da bude 1 strijelac.džeko se ove sezone sam nametnuo i izborio za svoju poziciju.tek sada ga počinju ozbiljnije shvatati.džeko je danas prelomio i riješio utakmicu,pa i omogućio grafiteu da se onako zajebava i poigrava sa bavarcima.sumnjam da bi to na 1:1 radio.jeza u ledja wrote:PS: I da ne ulazimo sad bezze u besmislenu raspravu 'je li Grafite bolji od Dzeke?' , mislim da se njih dvojica i ne trebaju porediti, ako nista onda zbog svojih godina. Ali eto danas sam se odusevio Dzekom, ali ono na kraju Grafiteovo, to se stvarno rijetko vidja je zasjenilo i Dzeku. Plus cinjenica da je bas danas Grafite prestigao Ibisevica na vrhu liste strijelaca i da je dao 5 golova vise od Dzeke (naravno tokom cijele sezone).
kao i do sada ne bih se čudio da grafitni sutra bude u timu kola,a džeko ne kao i mnogo puta do sad.
grafite je nešto golova dao i iz penala.ni švabe ih ne upoređuju,već ih uvijek spominju kao najubojitiji duo.
-
Frankyee
#1613 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bez obzira na odlican napad i sredinu u repki ipak mnogo fali bolja odbrana. Evo sad nakon par dana od utakmice u Zenici, kad sam se malo smirio, ipak treba reci da mi moramo imati jacu odbranu, jer ako ga prime od 10 igraca onda tesko mozemo dalje. Nadam se da ce Ciro ( ili neko oko njega ) da pronade par novih igraca koji bi mogli da odigraju jacu odbranu.
A za napad pored Dzeke, Ibisevica, Muslimovica, Salihovica i Misimovica ne treba se bojati. Ako jos prorade Bajramovic i Pjanic bice problem odluciti kome dati da zaigra.
Al nam je odbrana iskreno losa bez obzira na relativno dobre poteze u ove dvije utakmice. Ipak treba pomisliti kako ce ta odbrana da izdrzi naki jaci pritisak od recimo Spanije ili Turske. Mi imamo napad koji moze svakoj ekipi da utrpa par golova i na tim pozicijama smo jaki kao Spanija, ali imamo odbranu koja ne moze da se odbrani od 10 Belgijanaca.
A za napad pored Dzeke, Ibisevica, Muslimovica, Salihovica i Misimovica ne treba se bojati. Ako jos prorade Bajramovic i Pjanic bice problem odluciti kome dati da zaigra.
Al nam je odbrana iskreno losa bez obzira na relativno dobre poteze u ove dvije utakmice. Ipak treba pomisliti kako ce ta odbrana da izdrzi naki jaci pritisak od recimo Spanije ili Turske. Mi imamo napad koji moze svakoj ekipi da utrpa par golova i na tim pozicijama smo jaki kao Spanija, ali imamo odbranu koja ne moze da se odbrani od 10 Belgijanaca.
- shalla
#1614 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Hajmo ovako:
1. Nabrojite mi (po subjektivnim kriterijima) 10 napadača u Evropi koji su kompletniji kao napadači od Edina (uzmite recimo ove parametre: fizičke predispozicije (snaga, duel igra), raznovrsnost postignutih golova, osjećaj za asistenciju, osjećaj za prostor, tehnika, šut desnom, šut lijevom, prodornost, skok igra tj. igra glavom) pa skontajte pripada li on samom vrhu te liste?
2. Nabrojite mi 5 napadača u Evropi koji u zadnjih par mjeseci pružaju bolje igre od Džeke?
Za stavku 1. po meni su to: Eto'o, Ibrahimović, Villa, Torres, Van Nistelrooy, Henry, Rooney, Benzema, Aguero i recimo Arshavin. Jel smatrate da je Džeko puno slabiji od pobrojanih?
Stavka broj 2. ne nudi mnogo imena, Eto'o, Torres, Aguero, Henry...
Nervira me to što smo uvijek u stanju spustiti nešto što je naše a dizati nečije drugo, bilo da je riječ o sportu ili bilo čemu drugom. Da je Džeko holanđanin ili francuz, Real, Milan, Arsenal bi bile njegove sljedeće destinacije. Manchester dade grdne pare za Berbatova, koliko vas misli da je Dmitar mnogo bolji igrač od Edina? (Nekidan napisah da je Misimović malo brži da bi bio među najboljim veznjacima na svijetu i svi navališe na mene da sam smiješan. Ali eto, nek su Diego ili Modrić svjetske klase a Miske danas hladno dođe do 16. asistencije u bundesligi).
Nejse, samo da mu dragi Bog dadne zdravlja, da ga zaobiđu povrede pa će se pokazati jesam li bio u pravu...
1. Nabrojite mi (po subjektivnim kriterijima) 10 napadača u Evropi koji su kompletniji kao napadači od Edina (uzmite recimo ove parametre: fizičke predispozicije (snaga, duel igra), raznovrsnost postignutih golova, osjećaj za asistenciju, osjećaj za prostor, tehnika, šut desnom, šut lijevom, prodornost, skok igra tj. igra glavom) pa skontajte pripada li on samom vrhu te liste?
2. Nabrojite mi 5 napadača u Evropi koji u zadnjih par mjeseci pružaju bolje igre od Džeke?
Za stavku 1. po meni su to: Eto'o, Ibrahimović, Villa, Torres, Van Nistelrooy, Henry, Rooney, Benzema, Aguero i recimo Arshavin. Jel smatrate da je Džeko puno slabiji od pobrojanih?
Nervira me to što smo uvijek u stanju spustiti nešto što je naše a dizati nečije drugo, bilo da je riječ o sportu ili bilo čemu drugom. Da je Džeko holanđanin ili francuz, Real, Milan, Arsenal bi bile njegove sljedeće destinacije. Manchester dade grdne pare za Berbatova, koliko vas misli da je Dmitar mnogo bolji igrač od Edina? (Nekidan napisah da je Misimović malo brži da bi bio među najboljim veznjacima na svijetu i svi navališe na mene da sam smiješan. Ali eto, nek su Diego ili Modrić svjetske klase a Miske danas hladno dođe do 16. asistencije u bundesligi).
Nejse, samo da mu dragi Bog dadne zdravlja, da ga zaobiđu povrede pa će se pokazati jesam li bio u pravu...
-
Frankyee
#1615 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Stavka pod 1. Dodaj ipak Ibisevica, jer sto je on dao u pola sezone mnoge zvijezde ne bi mozda dali za cijelu sezonu, jer je on bio stvarno trpao kao lud. a za Dzeku se slazem, on jeste u 10-tak prvih a cak i ako nije medju 10 bice vrlo brzo.shaqqa wrote:Hajmo ovako:
A Misimovic svoju velicinu dokaza opet danas, pa prema tome i tu se slazem. ( a za repku je jos isto tako bitno sto igra sa Dzekom )
-
Frankyee
#1616 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Da li neko zna nesto o nasim sljedecim protivnicima? ima li neke novosti?
- Bosanski_kralj
#1617 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
shaqqa wrote:Hajmo ovako:
-
LSD
#1618 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
shaqqa wrote:Hajmo ovako:
Ima istine,samo da su muda babi bila bi liberali
Misimovic da je brži nebi igrao u Wolfsburgu vec u nekom jacem timu i bio bi sigurno medju boljim vezistima Evrope,ali NIJE jbg brži zato i igra tamo gdje jest...mada mi je Miske jedan od najdražih igraca u reprezentaciji,svakako je lider na terenu.
Dzeko je,po meni, trenutno bolji od nekoliko tih nabrojanih ...npr.od Rooneya i Nistelrooya,opet kažem trenutno...što ne znaci da nece ubrzo biti bolji i od ostatka nabrojanih kako je krenuo sa golovima.
Treba imati u vidu s kim sve npr. Eto'o igra (Messi,Xavi,Iniseta,Henry) sve sami majstori fudbala koji su odlicni asistenti,zato Eto'o i trpa po 30 golova po sezoni...a s kim Dzeko igra u Wolfsburgu ??(Misimovic,Josue i Gentner koji znaju dati asistenciju)...nema ni blizu suigrace po kvaliteti...isto je to važilo za Vedada u Hoff-u (Salihovic,Eduardo i Gustavo što nešto vrijede u vezi).
Dzeko ce uskoro otici u veci klub sigurno...znamo svi da je Milan trznuo na njega opasno,ali po meni Arsenal bi bio najbolja varijanta za njega.
-
Cafe Camargue
#1619 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mi da imamo odbranu na nivou napada, bili bi jedna od vodećih reprezentacija Evrope. Ovako jebiga ne preostaje nam ništa drugo nego da igramo s tri štopera, dva beka i dva zadnja vezna, a majstori u napadu šta naprave-naprave (a to obično budu 3-4 komadaFrankyee wrote:Bez obzira na odlican napad i sredinu u repki ipak mnogo fali bolja odbrana. Evo sad nakon par dana od utakmice u Zenici, kad sam se malo smirio, ipak treba reci da mi moramo imati jacu odbranu, jer ako ga prime od 10 igraca onda tesko mozemo dalje. Nadam se da ce Ciro ( ili neko oko njega ) da pronade par novih igraca koji bi mogli da odigraju jacu odbranu.
-
klixober
#1620 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Sada se i Manchester United interesuje za Dzeku
Britanski mediji pisu da je Dzeko jedan od najtrazenijih igraca u Evropi,da mu se vrijednost procjenjuje na 12 mil funti(15 mil eura) i da bi mogao doci u Manchester kao zamjena za Teveza koji jos nije produzio ugovor,ali cak i ako produzi Manchester bi ga mogao kupiti.
MANCHESTER UNITED have made Bosnian striker Edin Dzeko a potential £12million target to replace Carlos Tevez.
And even if Argentina’s Tevez finally completes a £32m move to Old Trafford, Sir Alex Ferguson could still pursue his interest in Dzeko, 23.
The Tevez situation still appears to be deadlocked, with his loan period ending next month.
But Fergie insisted: “I’m not discussing his future.”
But in the meantime, United are eyeing Dzeko who has become one of the most wanted players in Europe.
He has been a big success in Germany’s Bundesliga with Wolfsburg and is currently the top European scorer in the World Cup qualifying campaign, with seven goals for Bosnia-Herzegovina.
Dzeko scored three times in Bosnia’s recent two matches against Belgium and in all has scored 12 goals in 17 matches for his country.
His exciting form has also attracted interest from Arsenal, Portsmouth, Blackburn and Sunderland in the Premier League, plus Alex McLeish’s promotion-chasing Birmingham.
Dzeko’s valuation has doubled in the last few months and United would be favourites to sign him if they step up their interest.
http://www.dailystar.co.uk/football/vie ... s-new-Tev/
MANCHESTER UNITED have made Bosnian striker Edin Dzeko a potential £12million target to replace Carlos Tevez.
And even if Argentina’s Tevez finally completes a £32m move to Old Trafford, Sir Alex Ferguson could still pursue his interest in Dzeko, 23.
The Tevez situation still appears to be deadlocked, with his loan period ending next month.
But Fergie insisted: “I’m not discussing his future.”
But in the meantime, United are eyeing Dzeko who has become one of the most wanted players in Europe.
He has been a big success in Germany’s Bundesliga with Wolfsburg and is currently the top European scorer in the World Cup qualifying campaign, with seven goals for Bosnia-Herzegovina.
Dzeko scored three times in Bosnia’s recent two matches against Belgium and in all has scored 12 goals in 17 matches for his country.
His exciting form has also attracted interest from Arsenal, Portsmouth, Blackburn and Sunderland in the Premier League, plus Alex McLeish’s promotion-chasing Birmingham.
Dzeko’s valuation has doubled in the last few months and United would be favourites to sign him if they step up their interest.
http://www.dailystar.co.uk/football/vie ... s-new-Tev/
-
klixober
#1621 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Recept za uspjeh u danasnjem fudbalu je ocito-kupiti napadaca i veznjaka Bosanca/Hercegovca
Tako dok su igrali Ibisevic i Salihovic za Hoffenheim,derali su sve redom.Sada Miske i Dzeko razvaljuju.
Predlazem Schalke-u da uzmu Stilica i Handzica,ili HSV-u da kupe Pjanica i Zeca
Predlazem Schalke-u da uzmu Stilica i Handzica,ili HSV-u da kupe Pjanica i Zeca
- zalizani
#1622 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ova kombinacija jekomeba wrote:Predlazem Schalke-u da uzmu Stilica i Handzica
-
paja_patak
#1623 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ocekujem sutra vijest da Real trazi Supica 
-
klixober
#1624 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Stilic dao go za Lech
Sta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
- jeza u ledja
#1625 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Sta je sa Salihovicem? Je li i dalje povdijedjen?