SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
strong69

#1601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by strong69 »

VR6 wrote:Kakvih radova ljudi?! Nebi rekao da mislimo na istu dionicu, jer ovdje nema znaka 60 nakon 20 metara.

Uslikat cu sutra po danu ak se sjetim :D
Bas kod Mujic pumpe postavili su znak ogranicenja 50 km/h. Zatim ide neka tabla bocno okrenuta prema Mujic pumpi. Samo malo dalje stoji znak sa ogranicenjem od 60 km/h. Ima i novi znak za "Ilidza/Obilazak" koji je postavljen. Zbog toga mislim da je zbog buduce obustave saobracaja preko mosta na
Ilidzi... Al´ hajd´ vidjeces. Mozda sam nesto nesto previdio.
elcho71

#1602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by elcho71 »

zvrcak wrote:Ja samo neznam sta zelite postici sa prozivanjem N.R., definitivno tema koja je ispricana. Neznam jel mu bilo sudjenje, sta i kako, tata mu je na poziciji i sredio mu je kao sto bi svaki otac svom sinu, ono sto nije u redu, to sto mu je tata kupio novi bibi,pa sad moze jos bolje da se voza, nije mi jasno na koji nacin izbjegava muriju, al stvarno decka spominjati nakon svake nesrece il nakon svakog spominjanja imena kafica,
Treba ga spominjati sve dotle dok mu se ne presudi. To kako ti kazes "Kako bi svaki otac svom sinu" moze samo u banana drzavi kao sto je ova. Smije li se tako vozikati po Mariboru kada ode gore? Ti si vjerovatno jedan od onih ************iz njegovog drustva pa ti ga zao.

editovano zbog neprimjerenosti
zonbirile

#1603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

očito čiko nije ima nikog,ili su mu vani.Inače najbolje govnara prebiti,zapaliti auto,razbiti radnju,ima varijateta.
delightful

#1604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

zonbirile, molim te bez pozivanja na nasilje.
i ostali koji bi da udaraju, ubijaju i slicno, nemojte vise. od sada jedna opomena, pa ban.
irconbih

#1605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by irconbih »

VR6 wrote:Kakvih radova ljudi?! Nebi rekao da mislimo na istu dionicu, jer ovdje nema znaka 60 nakon 20 metara.

Uslikat cu sutra po danu ak se sjetim :D
Produži dalje do mosta ili "nadvožnjaka", vidjet ćeš da se postavlja konstrukcija za obnovu istog. Kad se ide s "autoputa" prije mosta će biti skretanje lijevo pa dolje na onaj plato i ići će se pored Energoinvesta do raskrsnice (taj dio ceste je još uvijek u funkciji), a onda se skreće i pičiš kao i do sada pravim smjerom. Cesta od raskrsnice kod Energoinvesta će, "vjerovatno" biti podjeljena za dva smjera. A od pumpe ima postavljeno ograničenje 50, dalje su znakovi okrenuti za skretanje u sporedne trake, upravo radi toga, koje će kasnije okrenuti kako treba. Na tramvajskoj stanici prema Ilidži je postavljen semafor za suprotni smjer. Nema to nikakve veze s radarima, već se radi na rekonstrukciji nadvožnjaka. A, naravno, plavci će to da iskoriste 100% i pokupe koju hiljadu maraka za prekoračenja. Ipak, pazite se! :)
ChupoJasa

#1606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ChupoJasa »

Nesreća na Drveniji. Nema povređenih. Lik je proletio kroz tramvajsku stanicu.
dimu

#1607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

dijaspora nasa draga, dodju ovdje da divljaju po cestama :D

eto nemojte se zaliti sto malo ljudi koristi javni prevoz, manja je vjerovatnoca da bude mrtvih u ovakvim nesrecama, jer onako proletit kroz stanicu koja je bukvalno na cesti... sreca sama da nije bilo nikog
VR6

#1608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Haha, nasao si ti racunicu :)

A dosta raje radi to izbjegavanje ispred stanice, posebno na semaforima sa kamerom, jer nema senzora u onoj traci za lijevo.

Inace, kamera na stupu je aktivna, neku vecer sam vidio nekoliko slikanja :-?
latinalover

#1609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by latinalover »

gdje je danas bio udes, cuo sam vise kola hitne pomoci prolazi?
Lesli Eldridž

#1610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lesli Eldridž »

Prije tačno godinu je cura u ul. Zaima Šarca ostala bez noge. Međed doš'o iz Švedske sa Mercedesom i p'jan je pokosio na trotoaru. Išao međed iz pravca Bjelava. Adekvatna kazna za njega bi bila samo amputacija iste noge k'o i žrtvi. :x I još su odmah po gradu njegova rodbina papani razglasili priču da je naletio na poklopac šahta koji je eto slučajno odskočio i otkin'o joj nogu. Papan debilni bio pjan k'o letva, nije mog'o hodat' pa kad je izašao iz auta, počeo kukat kako je sjeb'o karambolku Mecedesa. Pogriješila su raja iz slastičarne i kafea što ga nisu linčovali odmah na licu mjesta, mada je malo falilo da se i to desi. I otišao papan u Švedsku,a cura bez noge hoda. :x Fuj, jebem ti državu :x Nikakvu kaznu nije idiot dobio. Jeb'o ti državu gdje takve ubice na cesti i dalje voze. :x :run:
DZONPI

#1611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DZONPI »

Trebalo ga je namarat i vozdra,a to da je medjed zato sto vozi Svedsko auto nema nikakve veze jer voze i lokalni medjedi pjani i svakavi.
hali gali halid

#1612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hali gali halid »

Image
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

hali gali halid wrote:Image
Jah... :roll:
Pričam ti priču...
VR6

#1614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Pera Trta wrote:Jah... :roll:
Pričam ti priču...
Jesi bio na mjestu udesa pa znas da stvarno nije bilo tako?! Sumnjam.

A znajuci pjesake u ovom gradu, ta mi prica i ne izgleda nemoguca...
Troll_Happens

#1615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

VR6 wrote:
Pera Trta wrote:Jah... :roll:
Pričam ti priču...
Jesi bio na mjestu udesa pa znas da stvarno nije bilo tako?! Sumnjam.

kako god dijasporac je kriv... on je taj koji upravlja motornim vozilom i koji mora otvoriti cetvoro oci i drzat odstojanje a ne ko manijak se zaletiti na zeleni val a znajuci mentalitet nasih ljudi radje uspori nego da uradi ovo sto je uradio da sjebe auto ili da nekog ima na savjesti... :run:
dimu

#1616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

VR6 wrote: Jesi bio na mjestu udesa pa znas da stvarno nije bilo tako?! Sumnjam.

ako su cure pretrcavale na pjesackom onda nema smisla, jer je stanica bar 15-20m prije pjesackog, onda bi se zabio u onaj zid na mostu a ne u stanicu ;)
Bullet Tooth Tony

#1617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

Ne interesuje me jel prica ovog momka sto se javio avazu istinita ili ne ali sto ne mogu suplje od ovih vikend vozaca i Österreich vozaca to je cudo...pa nije mi se jednom desilo da vozim normalno a neki debil krene nekoga ganjati i pravo meni pred auto , pa eno maloprije na carsiji kod minibuske stanice...,Jedan001 koliko si puta tuda prosao,ja sam danas jedno 10 najmanje,ja vozim u prvoj brzini,zena gleda desno i spazi nekoga poznatog i pravo meni pred auto i ja po kocnici...sta hocu da kazem,ljudi ne osudjujte ljude tek tako,ovo Sarajevo je pomahnitalo maksimalno sto od vozaca,sto od pjesaka,mladi sa automobilima poput golf 2 nisu svjesni da to auto nije za trke i da javna cesta nije staza,zele da se nekome dokazu,da mu sutra jarani pricaju scjooo ocam kako si luuuud sinoc bio i tako to,razumijem ja njih ,nisu odgojeni kako treba (ukazite im na to u svakom trenutku ako ste u mogucnosti) i da u njihovim godinama ne razmisljaju glavom nego k***,zato mi je krivo kad vidim momka u svojoj 27-28 kako divlja ulicom i ne razmislja da moze imati nesrecu i da mu zivot moze biti unisten u roku od 1 sekunde a pjesaci kao da ne zive ovdje,nista ne paze,prelazak na zeleno je gotovo pa nepoznat pojam,opet odgoj,majke drze djecu za ruku nepravilno,trotoar-a nema,vise ljudi hoda po cesti nego na trotoaru.....Moglo bi se svasta pisati na ovu temu,neki ce reci on je "glupan" neki "tacno je ovo" ali kad vozite, vozite oprezno,uvijek koristite svjetlosne signale i vezite pojas..Sigurnu i ugodnu voznju zelim
no_crnjak

#1618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

A.P. bacio se lik na bombu :(
Gray

#1619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

Bila pucnjava u gradu, malo prije hotela central, gdje je KO kafić. Denis Stojnić i neki momak su se nešto zakačili i ovaj povukao na Denisa pištolj a onda pucao u zrak i pobjegao, a Denis ga zaganjao. Oko 1:45-2:00.
zonbirile

#1620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Gray wrote:Bila pucnjava u gradu, malo prije hotela central, gdje je KO kafić. Denis Stojnić i neki momak su se nešto zakačili i ovaj povukao na Denisa pištolj a onda pucao u zrak i pobjegao, a Denis ga zaganjao. Oko 1:45-2:00.
---------------------------------
ja sportiste,na kraju će naletiti na olovnu pesnicu.
Troll_Happens

#1621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

zonbirile wrote:
Gray wrote:Bila pucnjava u gradu, malo prije hotela central, gdje je KO kafić. Denis Stojnić i neki momak su se nešto zakačili i ovaj povukao na Denisa pištolj a onda pucao u zrak i pobjegao, a Denis ga zaganjao. Oko 1:45-2:00.
kakav on i sportista obicni siledzija.... :-)
medaaa

#1622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by medaaa »

Boom71

#1623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

Cuj P.M. pocinio Tesku kradju,uzeli mu podatke i haj' kuci.

Sve kontam greska u pisanju.

:shock:
zonbirile

#1624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Jedan001 wrote:
zonbirile wrote:
kakav on i sportista obicni siledzija.... :-)
nemoj tako o prijatelju šefa bolnice.
felichi

#1625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by felichi »

danas oko pet oboren motor i motociklista na cesti kod bivse kasarne viktor bubanj.
zna li neko kako je prosao?
Locked