Ja uopste nisam nezadovoljan. Za onakav kijamet vise nego solidan odziv. Cast rijetkim elektronskim medijima koji su diskretno objavili da se odrzavaju protesti, ali ovo je ipak "INTERNETSKA revolucija" i to u jednoj od informaticki najzaostalijih evropskih zemalja. Dodajte svemu da je organizacija bila navrat-nanos, da su ljudi do jutros pitali hoce li uopste biti protesta i gdje ce se odrzati? Sto se tice navodnog pada broja prisutnih na demostracijama, ovaj protest ne treba gledati kao nastavak onog od prosle subote. Prosle subote se demostriralo za Denisa, za sigurnost, dok je mene, vjerujem i vecinu ostalih, na danasnji protest izvela iskljucivo bahatost i bezobrazluk kantonalnih i gradskih vlasti. A do prije 15 dana hiljadu ljudi na proteste protiv "Taje" Silajdzica ne bi moglo izvesti ni oruzje.
Pistaljke

sljedeci put i ja zvizdim. Simpa je bilo vidjeti penzice sa pistaljkama.
Transparenti

narocito onaj "Tajo i mama, dajte ostavke".

i "Rulja placa porez".
Kada se krenulo Titovom vidjelo se da protest bio sasvim solidno posjecen.
Ostavke se jos ne mogu ocekivati, ali je protest ispunio cilj! Pokazalo se da postoji gradjanska svijest pa i izvjesna kolicina bunta, bagra na vlasti vise ne moze ignoprisati zahtjeve gradjane i dobro ce razmisliti o narednim potezima. Ako nista, razmislit ce da li je uputno placati oglas dnevnim novinama u kojem ce gradjane nzavati ruljom i stranim placenicima. Da se bagra boji, vidjelo se po policijskom kordonu koji nije dozvolio prolaz u ulicu gdje je kantonalna vlast.
Sta bi trebalo uraditi za naredni protest? Najvaznije je jasnije artikulisati zahtjeve, da ne bude banalnog skandiranja "dole vlada". Ja sam predlagao konkretan zahtjev: Odgovornost za autora proglasa u placenom oglasu i da se trazi da ga clanovi kantonalne vlade finansiraju iz vlastitog dzepa. Placanje onakvog pamfleta iz budzeta je skandalozno i ne smije proci bez posljedica. Onda, protest treba ispuniti nekim sadrzajem. Ako je vec strah od uticaja muzike (ne znam sta je stetno u "Otpor, stoko!" od Pusernja?), onda to moze biti i "govornicki sadrzaj". KOd nas su ljudi politicki nepismeni, treba im objasnjavati abecedu parlamentarne demokratije, javnog drustva, duznosti i obaveza vlasti, trosenja javnih prihoda. Ako bi im se na neki nacin priblizila ova materija, onda bi neki naredni skandalozni oglas sam bio razlog za prisustvo 10.000 ljudi!
Ne klonuti duhom, nastaviti proteste, dolaze ljepsi dani, Sarajevo se najzad probudilo!