Hvala puno
Biciklom kroz Sarajevo
- Daphna
#1601 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ne znam da li je pravo mjesto, ali tema je vezana za bicikla pa da priupitam
Gdje se u ovom gradu može iznajmiti bicikl i kako se kreću cijene? Po satu, po danu... Koliko košta to zadovoljstvo?
Hvala puno
Hvala puno
- Sunrise00
#1602 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Imas kod Boge na Skenderiji, mozda 10-ak KM danDaphna wrote:Ne znam da li je pravo mjesto, ali tema je vezana za bicikla pa da priupitamGdje se u ovom gradu može iznajmiti bicikl i kako se kreću cijene? Po satu, po danu... Koliko košta to zadovoljstvo?
Hvala puno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1603 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
20 maraka je dan bio u martu kad sam se vozo 
- erni3
#1604 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
alcho wrote:Ja bi isto volio da sam supermen...
Helem, sa sveske da je predjem na ono zasto sam dosao ovdje:
Gdje mogu kupiti zeljeznu pedalu?
Treba mi zeljezna da je mogu zavariti za osovinu jer sam dosad promjenio one 3 ne-zaljezne (valjda aluminijske).
Naime, zbog nekoliko kg viska uvijek mi se izlize saraf koji veze pedalu i osovinu i untrasnjost pedale se isto izlize
- hakazvaka
#1605 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
nisi normalanerni3 wrote:Helem, sa sveske da je predjem na ono zasto sam dosao ovdje:alcho wrote:Ja bi isto volio da sam supermen...
Treba mi zeljezna da je mogu zavariti za osovinu jer sam dosad promjenio one 3 ne-zaljezne (valjda aluminijske).
Naime, zbog nekoliko kg viska uvijek mi se izlize saraf koji veze pedalu i osovinu i untrasnjost pedale se isto izlize
cuj da zavaris pedalu
to se rijesi sa par kapi superljepila
sada vise nemam uopste takvih problema

i nema ljepseg osjecaja
- hakazvaka
#1606 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
gdje to? ja mislim da je kod Boge 8 KM dan, mozda je 10, ne znamkomi wrote:20 maraka je dan bio u martu kad sam se vozo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1607 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ona zgrada gdje se snimala ona serija 
kod zeljeznicke stanice
kod zeljeznicke stanice
- Joey Tribbiani
#1608 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
pa iznajmis 10 puta bajk (u par mjeseci) i otplatis ga
lopovi, mogli su stavit 40KM
- erni3
#1609 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Jesi siguran da supeljepilo moze izdrzati 150+ kg?hakazvaka wrote:nisi normalanerni3 wrote:Helem, sa sveske da je predjem na ono zasto sam dosao ovdje:alcho wrote:Ja bi isto volio da sam supermen...
Naime, zbog nekoliko kg viska uvijek mi se izlize saraf koji veze pedalu i osovinu i untrasnjost pedale se isto izlize![]()
cuj da zavaris pedalu
to se rijesi sa par kapi superljepilavjeruj mi, imao sam isti problem.
sada vise nemam uopste takvih problema![]()
vozim
i nema ljepseg osjecaja
- Sarayman
#1610 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Kupio sam GT Avalanche sa gumama za offroad u dimenziji 26x3.1. Posto (zasad) vozim samo po cesti, hocu da ih promijenim onima za cestu. Koja sirina bi najbolje pristajala i vizuelno, i po voznim karakteristikama za ovaj moj bic?
Vidio sam u komsiluku Kenda 26x2.35 ali nesto kontam da ipak nisu presiroke. Da li veca sirina utice na bolju stabilnost, a negativno na kranju brzinu? Molim preporuke znalaca.
Vidio sam u komsiluku Kenda 26x2.35 ali nesto kontam da ipak nisu presiroke. Da li veca sirina utice na bolju stabilnost, a negativno na kranju brzinu? Molim preporuke znalaca.
- kurty
#1611 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ovdje ima svakavih misljenja... Svako to malo drugaciej osjace ispod sebe...Sarayman wrote:Kupio sam GT Avalanche sa gumama za offroad u dimenziji 26x3.1. Posto (zasad) vozim samo po cesti, hocu da ih promijenim onima za cestu. Koja sirina bi najbolje pristajala i vizuelno, i po voznim karakteristikama za ovaj moj bic?
Uglavnom, ja sam u aprilu 2008 kupio GT 3.0.. i odmah sam u radnji zamjenio za kenda police 26x1.95...
Sa njima sa prezadovoljan... Vozim i po asfaltu i po makadamu i jedino par puta kad sam po mokroj travi vozio sam osjetio nestabilnost (naravno, opravadano)...
A neke stvari imas ovdje jako lijepo objasnjene
http://www.mtb.ba/?p=169
- chengaba
#1612 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Imaš isto u ulici iza Markala, samo traži bike zabetoniran na krov, sat 2 marke, dan cenera...Daphna wrote:Ne znam da li je pravo mjesto, ali tema je vezana za bicikla pa da priupitamGdje se u ovom gradu može iznajmiti bicikl i kako se kreću cijene? Po satu, po danu... Koliko košta to zadovoljstvo?
Hvala puno
Te sad 3.1 nisu sigurno, nego 2.1.Sarayman wrote:Kupio sam GT Avalanche sa gumama za offroad u dimenziji 26x3.1. Posto (zasad) vozim samo po cesti, hocu da ih promijenim onima za cestu. Koja sirina bi najbolje pristajala i vizuelno, i po voznim karakteristikama za ovaj moj bic?
2.35 će ti biti previše, 1.9 - 2.1 bi ti bilo plafon, iako bih ja da vozim po cesti stavio 1.5...
- Cyber-harambashica
#1613 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
da je meni samo do Sarajeva
- Sarayman
#1614 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Da, 2.1. Na mtb.ba (sto je kurty iznad postavio/la), kako sam ja shvatio sira guma je sasvim ok za asfalt. Mislim da cu ici na 2.1 i to odlucujem danas u radnji. Imaju slick i imaju flame (ove su skuplje) pa pretpostavljam da su flame bolje. Moze li savjet od nekog ko je vozio obje gume?chengaba wrote:Te sad 3.1 nisu sigurno, nego 2.1.Sarayman wrote:Kupio sam GT Avalanche sa gumama za offroad u dimenziji 26x3.1. Posto (zasad) vozim samo po cesti, hocu da ih promijenim onima za cestu. Koja sirina bi najbolje pristajala i vizuelno, i po voznim karakteristikama za ovaj moj bic?
2.35 će ti biti previše, 1.9 - 2.1 bi ti bilo plafon, iako bih ja da vozim po cesti stavio 1.5...
- kurty
#1615 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ove flame, cuo sam da imaju neku kao manu...nesta se kao "iskrivi" guma...dobije neku deformaciju...
Nesto tako m'scini...
a slick... kod mene je kao poluslick..i ja, kao sto vec rekoh, prezadovoljan
Nesto tako m'scini...
a slick... kod mene je kao poluslick..i ja, kao sto vec rekoh, prezadovoljan
- hakazvaka
#1616 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
guma za koju sam ja dobio ubjedljivo najvise preporuka za ISKLJUCIVO asfaltnu voznju je Specialized Nimbus.
Te sam i vozio na maratonu (oko 250 km samo asfalta), i stvarno sam prezadovoljan bio. Sirina gume je 1.5", i to je sasvim OK, samo sto malo estetski lose izgleda. Stavis veci pritisak, i letis na asfaltu
uostalom, ni flame neces moci voziti na makadamu, to ti je extremno nesigurno
a poslusaj me, otidji kod Hase na Grbavicu, ima odlicnih, fenomenalnih, Continental guma bas za asfalt, a prodaje ih po dosta nizoj cijeni od nabavne
a nove su 
Te sam i vozio na maratonu (oko 250 km samo asfalta), i stvarno sam prezadovoljan bio. Sirina gume je 1.5", i to je sasvim OK, samo sto malo estetski lose izgleda. Stavis veci pritisak, i letis na asfaltu
a poslusaj me, otidji kod Hase na Grbavicu, ima odlicnih, fenomenalnih, Continental guma bas za asfalt, a prodaje ih po dosta nizoj cijeni od nabavne
- Daphna
#1617 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
10-20km dan?!
Joj al' oni pljačkaju! Hvala svima na informacijama 
- Sarayman
#1618 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
E, opet cu se pozvati na tekst sa mtb.ba sto je kurty gore postavio, gdje jasno pise da cak i najsira guma (2.4) nimalo negativno ne utice na brzinu. S druge strane, estetika je bitna pogotovo na Avalanche 1.0 (koji je dosta robustan) pa sam gotovo odlucio ici na 2.1. Imas li neki kontakt tog covjeka na grbavici, i gdje je tacno? Posalji pp, molim te.hakazvaka wrote:guma za koju sam ja dobio ubjedljivo najvise preporuka za ISKLJUCIVO asfaltnu voznju je Specialized Nimbus.
a poslusaj me, otidji kod Hase na Grbavicu, ima odlicnih, fenomenalnih, Continental guma bas za asfalt, a prodaje ih po dosta nizoj cijeni od nabavne![]()
![]()
a nove su
- chengaba
#1619 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Govoriš o makadamu, gdje šira guma ima itekaaako svojih prednosti, a tebi treba za asfalt, gdje ti neće puno znaćiti 2.1 guma.
I nemoj uzimati čisto slick gumu, ne živimo u Egiptu. Padne i kod nas kiše, pa će ti malo šare dobro doći...
I nemoj uzimati čisto slick gumu, ne živimo u Egiptu. Padne i kod nas kiše, pa će ti malo šare dobro doći...
- Sarayman
#1620 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Upravo takve sam kupio, jedne od najboljih u gradu (ako ne i najbolje). Na gumama fakat nisam stedio, poucen dosadasnjim vozackim iskustvom (auta). Na slici lijevo guma za off-road koju mijenjam ovom desnom "designed for mutiple conditions". Dimenzija 26x1.95 i mislim da je ovo najbolji kompromis. Vec zadovoljan! Hvala raji na sugestijama..chengaba wrote:Govoriš o makadamu, gdje šira guma ima itekaaako svojih prednosti, a tebi treba za asfalt, gdje ti neće puno znaćiti 2.1 guma.

Uploaded with ImageShack.us
-
goja
#1621 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
drustvo biciklo je VRACENO, prodalo se na crno i pomocu dobrih ljudi s foruma sam dobio informaciju kod koga je i gdje je, pa tak s policijom na vrata i slikicom sam dobio svog GECKA nazad nez ikakve ogrebotine, i nedostataka....
JOS JEDNOM HVALA DRUSTVU NA POMOCI S FORUMA, POSEBNO HRABROM ČLANU NARAVNO KAO STO SAM I REKAO NAGRADA CE DOCI CIM SE VIDIMO....
IPAK OVAJ FORUM NIJE ZA BEZVEZE NAPRAVLJEN
ZIVIO SARAJEVO-X.COM/FORUM
JOS JEDNOM HVALA DRUSTVU NA POMOCI S FORUMA, POSEBNO HRABROM ČLANU NARAVNO KAO STO SAM I REKAO NAGRADA CE DOCI CIM SE VIDIMO....
IPAK OVAJ FORUM NIJE ZA BEZVEZE NAPRAVLJEN
-
smijesni_ste
#1622 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Eto ga...još samo da se izviniš prijatelju fino..... 
- hakazvaka
#1623 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
@Sarayman
izgledaju ok, mozemo li dobiti malo vise info?
model, cijena? mjesto kupovine?
izgledaju ok, mozemo li dobiti malo vise info?
model, cijena? mjesto kupovine?
Last edited by hakazvaka on 20/08/2010 17:07, edited 1 time in total.
- hakazvaka
#1624 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
e joj bas mi je dragogoja wrote:drustvo biciklo je VRACENO, prodalo se na crno i pomocu dobrih ljudi s foruma sam dobio informaciju kod koga je i gdje je, pa tak s policijom na vrata i slikicom sam dobio svog GECKA nazad nez ikakve ogrebotine, i nedostataka....
IPAK OVAJ FORUM NIJE ZA BEZVEZE NAPRAVLJENZIVIO SARAJEVO-X.COM/FORUM
nek je sa srecom, i bolje ga cuvaj sada
- munevera44