moze i Redmi Note.SONY_91 wrote:THL 5000/4400, OnePlus One, Xiaomi Mi3,...kloniran wrote:
E kad sad koji kinez moze bar 3 dana a da mu je stalno ukljucen viber i mozda net nekoliko puta dnevno kad nije laptop pri ruci?
@dinooh: bolji je ovaj 'maskirni' potpis
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- dinooh
#1601 Re: Kineski mobiteli
- kloniran
#1602 Re: Kineski mobiteli
ma kontao sam ja te, al kad god skupim toliko da narucim izleti nesto vaznijeSONY_91 wrote:THL 5000/4400, OnePlus One, Xiaomi Mi3,...kloniran wrote:
E kad sad koji kinez moze bar 3 dana a da mu je stalno ukljucen viber i mozda net nekoliko puta dnevno kad nije laptop pri ruci?
@dinooh: bolji je ovaj 'maskirni' potpis
i ona zte nubia mini mi se sviđa
- SONY_91
#1603 Re: Kineski mobiteli
I ja sam dugo 'gledao' Nubia seriju, ima ekstra uređaja za relativno male pare. Baterija može biti problematična. 2400mAh je po meni za onakav hardver malokloniran wrote:ma kontao sam ja te, al kad god skupim toliko da narucim izleti nesto vaznijeSONY_91 wrote:THL 5000/4400, OnePlus One, Xiaomi Mi3,...kloniran wrote:
@dinooh: bolji je ovaj 'maskirni' potpis![]()
i ona zte nubia mini mi se sviđa
Sent from my A0001 using Tapatalk
- drug_profi
#1604 Re: Kineski mobiteli
Nista onda ti ga je punit svaki dan. Moze svaki bolji tel.komforno izdrzati min.15-16 sati 3G mreze i sporadicnog koristenja. Dodjes kuci, na punjac i sve ok.kloniran wrote:jarane meni treba telefon a ne rup 12drugi profil wrote: Uzmes power bank uz telefon. to ti je 20-tak dolara dodatnih a struje za 5-6 baterija u njemu. Znaci kad je u dzepu samo mu natakaris to.a i ne nosim pederusu, tako da samo tel dolazi u obzir
![]()
daja je kakav bingo nafatati pa uzeti onu z3
- salatu
#1605 Re: Kineski mobiteli
Đe se to može naručit Coolpad F1 da sve skupa izađe 300KM?
- SONY_91
#1606 Re: Kineski mobiteli
Nigdje ako računaš da platiš dažbinesalatu wrote:Đe se to može naručit Coolpad F1 da sve skupa izađe 300KM?
- kloniran
#1607 Re: Kineski mobiteli
bio je prije nekoliko dana, dok dolar nije ovoliko skocioSONY_91 wrote:Nigdje ako računaš da platiš dažbinesalatu wrote:Đe se to može naručit Coolpad F1 da sve skupa izađe 300KM?
- irac300
#1608 Re: Kineski mobiteli
Ja sam naručio preko rodbine u Njemačkoj, na njihovu adresu, pa mi donijeli kada su došli ovamo. Total cifra je bila 156 eura oko 305KM.salatu wrote:Đe se to može naručit Coolpad F1 da sve skupa izađe 300KM?
-
Scopio
#1609 Re: Kineski mobiteli
http://www.banggood.com/DOOGEE-VALENCIA ... 24335.html
Ljudi sto mislite o gore navedenom mobitelu, odnosno tražim nešto kvalitetno do 100 eura, da ima OK cameru i da ne isteka, niti igram igrice niti imam milijun aplikacija već samo viber, fejs i surfanje...
Drugo zanima me ako je UK warehouse, znaci li to ako narucim kod prijatelja u hrvatsku da neće carinu platiti jer je unutar EU? Hvala!
Ljudi sto mislite o gore navedenom mobitelu, odnosno tražim nešto kvalitetno do 100 eura, da ima OK cameru i da ne isteka, niti igram igrice niti imam milijun aplikacija već samo viber, fejs i surfanje...
Drugo zanima me ako je UK warehouse, znaci li to ako narucim kod prijatelja u hrvatsku da neće carinu platiti jer je unutar EU? Hvala!
- dinooh
#1610 Re: Kineski mobiteli
da, nema carine. Ima vise osoba taj mobitel, tako da ce se neko valjda javiti. SONY je ima vise puta taj mobitel tako da ti i on moze nesto reci.Scopio wrote:http://www.banggood.com/DOOGEE-VALENCIA ... 24335.html
- SONY_91
#1612 Re: Kineski mobiteli
Zadovoljiti će tvoje potrebe navedeni smartphone. U tom cjenovnom rangu je po meni 'Best buy'. Jedina mana je nešto slabiji domet WiFi signala, ali, mislim da ti to neće biti problem. Kvalitetno je izrađen tako da ni s tim nećeš imati problemaScopio wrote:http://www.banggood.com/DOOGEE-VALENCIA ... 24335.html
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
- mufa1
#1613 Re: Kineski mobiteli
Sony druže, imam jednu molbu. Jel bi mogao napraviti kao neki review odnosno poredjenje oneplus one telefona sa ostalim kineskim telefonima, posto vidim da ti ih je dosta proslo kroz ruke i upoznat si sa materijom. Možeš se fokusirati na recimo ove "bolje" odnosno popularnije modele. Ono, kvaliteta izrade, tečnost u radu, sveopšti utisak.
Jako bi bio zahvalan.
Sent from my OnePlus One
Jako bi bio zahvalan.
Sent from my OnePlus One
- SONY_91
#1614 Re: Kineski mobiteli
Nisam ja baš neki recenzista a i od skupljih 'kineza' jedino bi istakao Nibiru H1. Kada ih direktno usporedim jasno je da je OnePlus One bolji. Što se tiče procesora tiče ne primijeti se razlika između MT6592 i Snapdragona 801 u svakodnevnoj upotrebi, ali, primijetna je razlika kod GPU-a. Adreno 330 je daleko bolji od Mali 450. Što se Rama tiče meni je i 2 GB bilo dovoljno, a, sad ova 3 GB dobro dođu možda za ubuduće jer ne planiram dugo mijenjati smartphone. Kada su displeji u pitanju kod Nibiru-a je manji ekran , ali, zato je i nešto bolja gustoća piksela. Kvalitet izrade na OnePlus One je bolji, ali, po meni, i pojedini modeli jačih brend firmi mogu se postidjeti kako njihovi puno skuplji modeli izgledaju naspram OnePlus One. Baterija na OnePlus One je takođe izvrsna. CM11S je po meni najbolje optimiziran Android. U direktnoj usporedbi pronašao sam i detalj u kojem Nibiru prednjači u odnosu na OnePlus One, a to je domet WiFi. Gdje One izgubi signal Nibiru i dalje bez problema 'hvata'.mufa1 wrote:Sony druže, imam jednu molbu. Jel bi mogao napraviti kao neki review odnosno poredjenje oneplus one telefona sa ostalim kineskim telefonima, posto vidim da ti ih je dosta proslo kroz ruke i upoznat si sa materijom. Možeš se fokusirati na recimo ove "bolje" odnosno popularnije modele. Ono, kvaliteta izrade, tečnost u radu, sveopšti utisak.
Jako bi bio zahvalan.
Sent from my OnePlus One
Sve u svemu, One je jedan od najbolje dizajniranih smartphone-a po meni. CM11S je najbolje optimiziran Android. Cijena je relativno pristupačna. Kada sve to uzmem u obzir, One je Best buy High end smartphone po meni. Mana je što ga je relativno teško nabaviti, ali, ko ga pribavi teško da će se pokajati.
Eto ga, valjda 'valja' čemu
- dinooh
#1615 Re: Kineski mobiteli
Od koga je dobro je. Ali tesko ces nadmastiti @Urbanu 
- SONY_91
#1616 Re: Kineski mobiteli
Orzly je 'zakon'dinooh wrote:Od koga je dobro je. Ali tesko ces nadmastiti @Urbanu
- Urbana
#1617 Re: Kineski mobiteli
Vi o vuku a vucica na vrata
Sony potpisujem tvoj post u potpunosti. Ja ovom mobitelu jos mane nisam nasla.
Otkljucala ga, root uradjen, franco kernel instaliran i radi perfektno.
I ja mislim da niko nece pozaliti kupovinu, problem jedino moze biti velicina pa ko voli male neka ne kupuje (pun intended)
Mobitel je za te pare best buy, ako ima sretnika kao sto sam ja kojima neko moze donijeti iz US kosta ih samo 520 KM mada smatram da i 600 KM nije puno za njega.
E sada subjektivno misljenje, S5 npr. pored One izgleda mizerno. One izgleda prestizno, luksuznije a S5 kao klasicni genericki samsung.
Razliku u cijeni izracunajte sami.
Sony potpisujem tvoj post u potpunosti. Ja ovom mobitelu jos mane nisam nasla.
Otkljucala ga, root uradjen, franco kernel instaliran i radi perfektno.
I ja mislim da niko nece pozaliti kupovinu, problem jedino moze biti velicina pa ko voli male neka ne kupuje (pun intended)
Mobitel je za te pare best buy, ako ima sretnika kao sto sam ja kojima neko moze donijeti iz US kosta ih samo 520 KM mada smatram da i 600 KM nije puno za njega.
E sada subjektivno misljenje, S5 npr. pored One izgleda mizerno. One izgleda prestizno, luksuznije a S5 kao klasicni genericki samsung.
Razliku u cijeni izracunajte sami.
- valjuga
#1618 Re: Kineski mobiteli
Evo prije pet minuta naručio

- ema_
#1619 Re: Kineski mobiteli
Meni Valencia ima uzasnu bateriju, mobilni internet ju nevjerovatno brzo prazni . Ima li pomoci ako se neki battery life saver instalira, imala sam to na mobitelu koji je na zamjeni sad, cini mi se da je nesto i bilo razlike, mada baterija na onom telefonu je bila dosta bolja u svakom slucaju.
- valjuga
#1621 Re: Kineski mobiteli
Hvala kolega,a brate prelijep je telefon.Urbana wrote:Valjuga čestitam.
Bar ovako na ekranu.Nisam ga uživo vidio nkad.
- Urbana
#1622 Re: Kineski mobiteli
Samo strpljivo, ja sam gledala recenzije svaki dan dok sam ga čekala a čekala sam mjesec dana 
Svi koji su vidjeli/isprobali moj mobitel su se oduševili.
Svi koji su vidjeli/isprobali moj mobitel su se oduševili.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1623 Re: Kineski mobiteli
I touch mu je tanakSONY_91 wrote:Zadovoljiti će tvoje potrebe navedeni smartphone. U tom cjenovnom rangu je po meni 'Best buy'. Jedina mana je nešto slabiji domet WiFi signala, ali, mislim da ti to neće biti problem. Kvalitetno je izrađen tako da ni s tim nećeš imati problemaScopio wrote:http://www.banggood.com/DOOGEE-VALENCIA ... 24335.html
Drugo zanima me ako je UK warehouse, znaci li to ako narucim kod prijatelja u hrvatsku da neće carinu platiti jer je unutar EU? Hvala!![]()
-
radiostar
#1624 Re: Kineski mobiteli
ako neko slucajno ima viska jedan invite za one plus, ja sam zainteresovan 
- SONY_91
#1625 Re: Kineski mobiteli
Ja prije par sekundi podijelio jedan. Zakasnio si za pola minute. Probaj ovdjeradiostar wrote:ako neko slucajno ima viska jedan invite za one plus, ja sam zainteresovan