Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1601 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

Joj navlakuše sa nutellom, onom velikom u amko marketu. To je ona edicija sa poklopcem u kome se nalazi pecat za keksiće, i na kojem stoji made in germany, pa raja konta i da je kompletan sastav iz nje, a ona iz Polske.. pa se raja zalijece i kupuje. :izet:
Better Man

#1602 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Better Man »

konektovan wrote:Joj navlakuše sa nutellom, onom velikom u amko marketu. To je ona edicija sa poklopcem u kome se nalazi pecat za keksiće, i na kojem stoji made in germany, pa raja konta i da je kompletan sastav iz nje, a ona iz Polske.. pa se raja zalijece i kupuje. :izet:
Vrlo lako je skontati Njemačku nutelu. Imaš etiketu na kojoj sve piše na njemačkom i kad otvoriš, tj. skineš poklopac ona zaštitna folija ima na sebi tekst na njemačkom, dok kod Poljske na zaštitnoj foliji nema nikakvog teksta.
sumirprimus

#1603 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

blago vama kupujete i nutelu i mazu :(
Leverage

#1604 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

sumirprimus wrote:blago vama kupujete i nutelu i mazu :(
Ima li tamo kakav japanski?
sumirprimus

#1605 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

dje tamo u tuzli mislis :lol:
Leverage

#1606 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

sumirprimus wrote:dje tamo u tuzli mislis :lol:
Ja.

:lol:
sumirprimus

#1607 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

ima na hametovoj orginal njemacka nutela,a maze jos nigdje nisam vidio
bunk

#1608 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by bunk »

sumirprimus wrote:ima na hametovoj orginal njemacka nutela,a maze jos nigdje nisam vidio
I dosta druge "njemacke" robe ala lidl,aldi..kvalitet i cijena :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1609 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote:ima na hametovoj orginal njemacka nutela,a maze jos nigdje nisam vidio
mazu nasla u Konzumu na Ircu
mahalik

#1610 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by mahalik »

Maza je postala deficitarna u trgovačkim lancima
konektovan

#1611 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

Danas u amku, bingu, mercatoru ne nadjoh 30 % mazu, ostalih verzija ima poprilicno....
i agree

#1612 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by i agree »

povukla je raja iz upotrebe
Zizi505

#1613 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Zizi505 »

Vala mi ni eurokrem ni nutella (previše mi slatka) nisu nešto.

Sjećam se prijeratnog okusa eurokrema, on mi se sviđao, ovo danas je smeće. Nedavno kupila pakovan u crvenu kutijicu, probala i bacila. Datum uredan.
Najbolja mi je bila Kinderlada, još nisam naletila na nešto slično njoj.

Uzimala jedno vrijeme Nutkao i bio mi je dobar. Jednom naletim na Nutkao pakovan u staklenoj šolji, kao za čaj, i sve je pisalo na italijanskom, očito pravljen samo za njihovo tržište, izvrstan, ukus neuporedivo bolji od onog u teglici. Od tada ne kupujem više u teglici, već ako naletim taj u šolji.

Probah i Mazu 30%, nisam baš oduševljena. Imami previše šećera.

Nekako mi je većina kremova ovog tipa danas preslatka, i onda ta količina šećera uguši ostale ukuse.
animus

#1614 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by animus »

Mazi se ne moze prigovoriti da ima viska secera jer ima najmanje secera od svih namaza. Ok ako ti se ne svidja ali to nije sigurno zbog secera. Ja sam cak mazu kod sebe stavio u grupu proizvoda koji su zdravi. Zadovoljim potrebu za slatkisima uz minimum secera.
thekupus

#1615 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by thekupus »

Nije baš da je minimum šećera, ima još uvijek jako puno u njoj. Imaju u dm-u namazi sa malo šećera, ali ništa od toga ne možemo nazvati zdravim, samo možda manje nezdravim
Leverage

#1616 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

Zdrav eurokrem je oksimoron, niko ga ne jede zato što je zdrav nego zato što je ukusan.

Uzeo sam kanticu Linolade i definitivno je po mom ukusu, znatno bolja nego ona premium iz tegle, a otprilike je duplo jeftinija po gramu.
SanskiBiser

#1617 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SanskiBiser »

Leverage wrote:Zdrav eurokrem je oksimoron, niko ga ne jede zato što je zdrav nego zato što je ukusan.

Uzeo sam kanticu Linolade i definitivno je po mom ukusu, znatno bolja nego ona premium iz tegle, a otprilike je duplo jeftinija po gramu.

Linolada premium Duo (dvobojna) izgleda da je ili originalna formula nekadasnje Kinderlade ili je jako blizu, aroma meni ista kao Kinder cokolada ona u umotanim stanglama i onakva je kako pamtim Kinderladu dok se pravila a ona iz kantice je drugacijeg okusa, meni razlika kao izmedju Nutele i Nutkao sto se tice ukusa.
animus

#1618 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by animus »

Ok naravno da nije zdrava kao ni ostali slatkisi. Ali mi je dobar izbor za zadovoljavanje potrebe za slatkim. Jedino je med bolji.
konektovan

#1619 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

[quote="SanskiBiser"][quote="Leverage"][i]Zdrav eurokrem[/i] je oksimoron, niko ga ne jede zato što je zdrav nego zato što je ukusan.

Uzeo sam kanticu Linolade i definitivno je po mom ukusu, znatno bolja nego ona premium iz tegle, a otprilike je duplo jeftinija po gramu.[/quote]

Linolada premium Duo (dvobojna) izgleda da je ili originalna formula nekadasnje Kinderlade ili je jako blizu, aroma meni ista kao Kinder cokolada ona u umotanim stanglama i onakva je kako pamtim Kinderladu dok se pravila a ona iz kantice je drugacijeg okusa, meni razlika kao izmedju Nutele i Nutkao sto se tice ukusa.[/quote]

Malo podsjeti na kinder ladu, ali nije to opet to...
Leverage

#1620 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

SanskiBiser wrote: Linolada premium Duo (dvobojna) izgleda da je ili originalna formula nekadasnje Kinderlade ili je jako blizu, aroma meni ista kao Kinder cokolada ona u umotanim stanglama i onakva je kako pamtim Kinderladu dok se pravila a ona iz kantice je drugacijeg okusa, meni razlika kao izmedju Nutele i Nutkao sto se tice ukusa.
Ova duo premium (žuta) što sam uzeo ima mi nekakav pozadinski efekat slatkosti satima nakon što jedem, a ova iz kantice nema to i više je po mom ukusu.

Kinderladinog okusa se ne sjećam iako sam siguran da sam jeo, a Kinder štangle izuzetno volim i uopšte me nije podsjetilo na taj ukus, ne znam...
animus

#1621 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by animus »

Ovi sto jedu kinderladu nek malo razmisle o glasanju hrvatske protiv izvoza mlijeka u EU. Nakon toga isto su uradili i sa izvozom pileceg mesa. Zanimljivo da je to jedina drzava EU koja je glasala protiv nas. Za mene su njihovi proizvodi na blacklist dok god ne postanu ponovo dobri naši susjedi.
Leverage

#1622 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

Evo ga opet...
spree

#1623 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by spree »

animus wrote:Ovi sto jedu kinderladu nek malo razmisle o glasanju hrvatske protiv izvoza mlijeka u EU. Nakon toga isto su uradili i sa izvozom pileceg mesa. Zanimljivo da je to jedina drzava EU koja je glasala protiv nas. Za mene su njihovi proizvodi na blacklist dok god ne postanu ponovo dobri naši susjedi.
:thumbup:

mada sad stvarno i nema potrebe barem sto se tice ovih namaza. maza top.
SanskiBiser

#1624 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SanskiBiser »

Leverage wrote:
SanskiBiser wrote: Linolada premium Duo (dvobojna) izgleda da je ili originalna formula nekadasnje Kinderlade ili je jako blizu, aroma meni ista kao Kinder cokolada ona u umotanim stanglama i onakva je kako pamtim Kinderladu dok se pravila a ona iz kantice je drugacijeg okusa, meni razlika kao izmedju Nutele i Nutkao sto se tice ukusa.
Ova duo premium (žuta) što sam uzeo ima mi nekakav pozadinski efekat slatkosti satima nakon što jedem, a ova iz kantice nema to i više je po mom ukusu.

Kinderladinog okusa se ne sjećam iako sam siguran da sam jeo, a Kinder štangle izuzetno volim i uopšte me nije podsjetilo na taj ukus, ne znam...
Kinderlada je jako slican okus imala stanglama Kinder, i nije bilo tog izrazenog aftertaste o kojem pricas, blaga je bila i prijatnog mirisa i okusa, tesko je mogla zasititi nepce kao npr. originalni stari eurokrem. Krajem 80ih u osnovnoj smo na odmoru jeli svjeze kifle i eurokrem mali i taj originalni eurokrem je bio manje sladak od ovog sad sto guraju i imao je puno jacu nougat aromu koja nije ostavljala utisak vjestacke arome kao danasnji eurokrem niti je vukla na nugat aromu iz napolitanki kao sto je to slucaj sa Linoladama premium crnim koje ubise s tom nugat aromom, identican okus kao npr. u Krasovim/Mira nougat napolitankama i vaflima.
Dosadno mii

#1625 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Dosadno mii »

Treca tegla maze na redu
Post Reply