Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Eborg

#1601 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

On više voli da ga zada u onoj kafani na Marijin Dvoru. :lol:
Max Bunker

#1602 Re: Pravni fakultet

Post by Max Bunker »

silent_BoB wrote:
Eborg wrote:Nemamo profesore (čast izuzecima), nemamo uslove, nemamo literaturu, nemamo praksu, logično da ćemo biti duduci, jedino ako ganjamo nešto sa strane.

ti si razuman...ovaj iznad sve izvitoperi sto napisem :evil:

pa snadji se...sta mislis da sam ja sjedio i cekao da mi neko da se praksiram hahahaha ne budi smijesan

stanje je takvo i treba ga mjenjati....a po svemu sudeci ostat ces na teoriji ;)
Ma drug moj, mislimo mi isto. Ni ja ( a mogu garantovati i za momka pod nickom @Eborg ), sigurno ne sjedimo i cekamo da se desi cudo. Imam ja do sada i kroz nevladin sektor a i kroz porodicnu situaciju ( koja je srecom takva pa mi se roditelji bave pravom ) dosta, dosta prakse. Ali ne zato, sto su mi to profesori omogucili vec sto sam ja radoznao i sto znam, da je to jedini nacin da napredujem i da naucim. Samo rad i borba.
silent_BoB

#1603 Re: Pravni fakultet

Post by silent_BoB »

u svakom slucaju...imamo pravo da trazimo od profa da nam na "plasticnim" primjerima objasne....treba ih trgati za rukav a i vala sta radi onaj usp,zar oni ne bi trebali nesto raditi po tom pitanju???? oke pravijada i seminari i putovanja,al koliko se sjecam nisu nista poduzeli po pitanju sistema na pravnom fakultetu......OSIM BEZUSLOVNOG UPISA ZA STARI REZIM heheheheh

imas srece vise od mene...niko mi se u porodici ne bavi pravom tako da sam morao "ceprkati" poslice kod notara i advokata...nije bog zna sta al et :roll:
Max Bunker

#1604 Re: Pravni fakultet

Post by Max Bunker »

silent_BoB wrote:u svakom slucaju...imamo pravo da trazimo od profa da nam na "plasticnim" primjerima objasne....treba ih trgati za rukav a i vala sta radi onaj usp,zar oni ne bi trebali nesto raditi po tom pitanju???? oke pravijada i seminari i putovanja,al koliko se sjecam nisu nista poduzeli po pitanju sistema na pravnom fakultetu......OSIM BEZUSLOVNOG UPISA ZA STARI REZIM heheheheh

imas srece vise od mene...niko mi se u porodici ne bavi pravom tako da sam morao "ceprkati" poslice kod notara i advokata...nije bog zna sta al et :roll:
Nema veze, kreces od malih poslica pa onda dolaze veliki :)
Bilo je vec jednom razgovora sa dekanom na tu temu i sve je zavrsilo u fazonu: "Apelovat cu profesorima."
I sam dekan Petrovic se plasi da nacini neke radikalne promjene na fakultetu a zasto, fakat ne znam :?
veljaca

#1605 Re: Pravni fakultet

Post by veljaca »

Max Bunker wrote:
silent_BoB wrote:u svakom slucaju...imamo pravo da trazimo od profa da nam na "plasticnim" primjerima objasne....treba ih trgati za rukav a i vala sta radi onaj usp,zar oni ne bi trebali nesto raditi po tom pitanju???? oke pravijada i seminari i putovanja,al koliko se sjecam nisu nista poduzeli po pitanju sistema na pravnom fakultetu......OSIM BEZUSLOVNOG UPISA ZA STARI REZIM heheheheh

Nema veze, kreces od malih poslica pa onda dolaze veliki :)
Bilo je vec jednom razgovora sa dekanom na tu temu i sve je zavrsilo u fazonu: "Apelovat cu profesorima."
I sam dekan Petrovic se plasi da nacini neke radikalne promjene na fakultetu a zasto, fakat ne znam :?
A ko ga je tjerao na tu funkciju - ako se plasi . Da radi ono za sto je placen - sredio bi stvari na Pravu, ali ....
Angelina84

#1606 Re: Pravni fakultet

Post by Angelina84 »

Zna li neko može li se na nekoj stranici preko interneta naručit knjiga "Pravo EU" od prof. Nevenka Misite? Guglam uzaludno, a baš mi treba... Da barem mogu nać negdje dijelove te knjige u pdf-u, bilo bi mi neprocjenjivo. Ima li neko neki savjet/prijedlog?
Eborg

#1607 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Čisto sumnjam da postoji u PDF formi.

Jedino da probaš kupiti/posuditi kopiju, original knjige je preko 100 KM. Uostalom, mislim da u čitaonici ima primjerak koji se može koristiti.

Ovo naravno sve u slučaju ako ti to nije kasno sutra i ako si u Sarajevu.
Angelina84

#1608 Re: Pravni fakultet

Post by Angelina84 »

Eborg wrote:Čisto sumnjam da postoji u PDF formi.

Jedino da probaš kupiti/posuditi kopiju, original knjige je preko 100 KM. Uostalom, mislim da u čitaonici ima primjerak koji se može koristiti.

Ovo naravno sve u slučaju ako ti to nije kasno sutra i ako si u Sarajevu.

2000 kilometara sam daleko od Sarajeva, a knjiga ili kopija mi treba ko hljeb :(
Eborg

#1609 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Onda jedino da zamoliš nekoga da ti to skenira ili pošalje. Koliko stranica ti treba, možda neko ima knjigu pa da to brzinski baci na scanner?
Angelina84

#1610 Re: Pravni fakultet

Post by Angelina84 »

Eborg wrote:Onda jedino da zamoliš nekoga da ti to skenira ili pošalje. Koliko stranica ti treba, možda neko ima knjigu pa da to brzinski baci na scanner?

ma treba mi cijela knjiga, u tome je problem.
Eborg

#1611 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Onda kopiju da ti pošalje poštom, ne vidim drugog načina.

Znaš šta, sada se sjetih. Ona kopirnica pored PFSA, u onoj zgradi do "Platona". Oni sve svoje knjige imaju skenirane da ih ne moraju svaki put stavljati u kopir-mašinu. Jedino da njih pokušaš preko nekoga kontaktirati, ne vjerujem da će dati tek tako, "da im neko ne pokvari biznis". Daj onoj curi cenera na kahvu preko nekoga i neka ti pošalje knjigu e-mailom.
Angelina84

#1612 Re: Pravni fakultet

Post by Angelina84 »

Eborg wrote:Onda kopiju da ti pošalje poštom, ne vidim drugog načina.

Znaš šta, sada se sjetih. Ona kopirnica pored PFSA, u onoj zgradi do "Platona". Oni sve svoje knjige imaju skenirane da ih ne moraju svaki put stavljati u kopir-mašinu. Jedino da njih pokušaš preko nekoga kontaktirati, ne vjerujem da će dati tek tako, "da im neko ne pokvari biznis". Daj onoj curi cenera na kahvu preko nekoga i neka ti pošalje knjigu e-mailom.

briljantno! To bi bilo extra, samo ne znam gdje je taj "Platon" u odnosu na Pravni fakultet?
Eborg

#1613 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Hm, kada stojiš ispred faxa i gledaš u vrata - lijevo od tebe je ona ulica i zgrada u kojoj je "Marquee". Tu ima ono nešto lutrija, prodavnica te kafić "Platon". Uglavnom, jedan od tih ulaza ima kopirnicu na dnu hodnika i tu bi trebalo biti. Nema 10 koraka od fakulteta.
Angelina84

#1614 Re: Pravni fakultet

Post by Angelina84 »

Eborg wrote:Hm, kada stojiš ispred faxa i gledaš u vrata - lijevo od tebe je ona ulica i zgrada u kojoj je "Marquee". Tu ima ono nešto lutrija, prodavnica te kafić "Platon". Uglavnom, jedan od tih ulaza ima kopirnicu na dnu hodnika i tu bi trebalo biti. Nema 10 koraka od fakulteta.

hvala ti puno!
Eborg

#1615 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Nema na čemu, sretno! :thumbup:
Angelina84

#1616 Re: Pravni fakultet

Post by Angelina84 »

Eborg wrote:Nema na čemu, sretno! :thumbup:

hvala :thumbup:
Eborg

#1617 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Poziv za sve brucoše da se pridruže ELSA BiH! :thumbup:

Brucoši - pridružite nam se!
Eborg

#1618 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Novi STEP Newsletter sa stažiranjima! :thumbup:

STEP Newsletter - Oktobar

Brucoši - pridružite nam se! (ovaj link je drugačiji od onog u postu iznad pošto ga neki ne mogu otvoriti)

Brucoši - pridružite nam se!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1619 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

hm, pošto niko nije ja ću:

odobren je oktobarski rok drage kolege, nadam se da nije kasno, potrčite i prijavite ispit. rok vam je do sutra, a ne možete upisati godinu do novembra, kao što je i uvijek bio slučaj kada je bilo socijalnog... :-)

lijepe vijesti, ali tek pošto ja dadoh lovu :roll:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1620 Re: Pravni fakultet

Post by Romeo 80 »

Chmoljo wrote:hm, pošto niko nije ja ću:

odobren je oktobarski rok drage kolege, nadam se da nije kasno, potrčite i prijavite ispit. rok vam je do sutra, a ne možete upisati godinu do novembra, kao što je i uvijek bio slučaj kada je bilo socijalnog... :-)

Hvala ti na vijestima! :) Samo, jesam li te dobro shvatio?! Znači možemo upisati godinu tek u novembru zbog oktobarskog roka? Pitam to da ne uzimam sutra slobodan dan na poslu radi upisa ako može i u novembru. :?
Chmoljo

#1621 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Romeo 80 wrote:

Hvala ti na vijestima! :) Samo, jesam li te dobro shvatio?! Znači možemo upisati godinu tek u novembru zbog oktobarskog roka? Pitam to da ne uzimam sutra slobodan dan na poslu radi upisa ako može i u novembru. :?
konekcija mi je katastrofa... evo već 15 minuta čekam da mi otvori jednu stranicu na sa-x :-)

elem, SIGURNO ne treba prije novembra, tj. prije kraja oktobarskog. ja sam danas prijavio ispit za socijalni, a sa studentske su vraćali ljude koji su nosili papire za upis, jer će im indexi trebati za ispite.

ne uzimaj slobodan dan, osm ako ne želiš prijaviti ispit. :mrgreen:
elSaik

#1622 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Naletih maloprije na ovo, pa da priupitam kak ose prijavljuje oktobarski...

Oktobarski ispitni rok - Thursday, October 14, 2010
Broj: 01-1034/10.
Sarajevo, 14.10.2010. godine

Razmatrajući zahtjev Udruženja studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu, Nastavno-naučno vijeće Pravnog fakulteta u Sarajevu je, na svojoj XI sjednici održanoj 13.10.2010. godine, donijelo

O D L U K U

Studentima Pravnog fakulteta u Sarajevu omogućava se polaganje ispita iz jednog predmeta u mjesecu oktobru 2010. godine.

Ispit će se obaviti tokom zadnje sedmice oktobra i student ima pravo pristupiti istom jedanput.

Prijave za polaganje ispita studenti će predati Studentskoj službi Fakulteta do 16.10.2010. godine.

D E K A N

Prof. dr Borislav Petrović
Chmoljo

#1623 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

pa ti si bolonjac, mi po starom samo odnesemo prijavnicu sa indexom i upisanim ispitom u index da ti može tu pečat udariti. index odmah vrati, to je sve.

valjda je i vama isto :|
elSaik

#1624 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Jest, jest, sjetio sam da sam rim na prvoj tako prijavljivao... :thumbup:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1625 Re: Pravni fakultet

Post by Romeo 80 »

Chmoljo wrote:
Romeo 80 wrote:

konekcija mi je katastrofa... evo već 15 minuta čekam da mi otvori jednu stranicu na sa-x :-)

elem, SIGURNO ne treba prije novembra, tj. prije kraja oktobarskog. ja sam danas prijavio ispit za socijalni, a sa studentske su vraćali ljude koji su nosili papire za upis, jer će im indexi trebati za ispite.

ne uzimaj slobodan dan, osm ako ne želiš prijaviti ispit. :mrgreen:
Zahvaljujem druže Chmoljo! :-D
Post Reply