McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
adnan_hz

#1601 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by adnan_hz »

ja volim da jedem i citam.. onako umastim knjigu saftali bude :D
CarobLJak

#1602 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by CarobLJak »

Koliko sam upucen Mc Donald's je trebao biti otvoren prije 10 godina ali je razlog bio "meso"(svinjetina) zasto nije otvoren. Nisam bas upucen ali mislim da nigdje na bliskom istoku iliti u islamskim drzavama ne postoji Mc Donald's bas iz tog razloga. Volio bih Mc Donald's kod nas eto cisto da se jos nesto u gradu moze pojesti osim cevapa, pite i divljih hamburgera. pa uze onaj cevap, pojede ga i..." :run:
BiH-x

#1603 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by BiH-x »

CarobLJak wrote:Koliko sam upucen Mc Donald's je trebao biti otvoren prije 10 godina ali je razlog bio "meso"(svinjetina) zasto nije otvoren. Nisam bas upucen ali mislim da nigdje na bliskom istoku iliti u islamskim drzavama ne postoji Mc Donald's bas iz tog razloga. Volio bih Mc Donald's kod nas eto cisto da se jos nesto u gradu moze pojesti osim cevapa, pite i divljih hamburgera. pa uze onaj cevap, pojede ga i..." :run:
:-)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... franchises

Turkey, Brunei, Morocco, Indonesia, Saudi Arabia, Kuwait, Oman, Egypt, Bahrain, United Arab Emirates, Jordan, Lebanon, Pakistan, Mauritius, Algeria, Azerbaijan, Iraq, Libya
CarobLJak

#1604 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by CarobLJak »

BiH-x wrote:
CarobLJak wrote:Koliko sam upucen Mc Donald's je trebao biti otvoren prije 10 godina ali je razlog bio "meso"(svinjetina) zasto nije otvoren. Nisam bas upucen ali mislim da nigdje na bliskom istoku iliti u islamskim drzavama ne postoji Mc Donald's bas iz tog razloga. Volio bih Mc Donald's kod nas eto cisto da se jos nesto u gradu moze pojesti osim cevapa, pite i divljih hamburgera. pa uze onaj cevap, pojede ga i..." :run:
:-)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... franchises

Turkey, Brunei, Morocco, Indonesia, Saudi Arabia, Kuwait, Oman, Egypt, Bahrain, United Arab Emirates, Jordan, Lebanon, Pakistan, Mauritius, Algeria, Azerbaijan, Iraq, Libya
Super, hvala ti na informacijama, bi mi mrsko tabiriti :)
Fakat ne znam sta ih jos sprijecava u tome? Do koga je?
le piaf

#1605 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by le piaf »

Do nas je. Nece McD otvoriti restoran, nego ce za odredjenu cijenu, pod odredjenim uslovima, pravilima, standardima ustupiti "ime". A ocito jos niko nije stisnuo pa uzeo fransizu za BiH :-)
Brzaner

#1606 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Brzaner »

CarobLJak wrote:Do koga je?
Do krkana :evil:
CarobLJak

#1607 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by CarobLJak »

Pa nece raditi na crno :D Mc Donald's jos nije nigdje propao znaci samo dobit i to debeli porez na racun drzave (cuj drzave). Da kazemo da nasi politicari ne znaju ugovarati unosne poslove??? Nemoj me zezati :D
jOFLA

#1608 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/07/2010 12:38, edited 1 time in total.
CarobLJak

#1609 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by CarobLJak »

jOFLA wrote:
CarobLJak wrote:Pa nece raditi na crno :D Mc Donald's jos nije nigdje propao znaci samo dobit i to debeli porez na racun drzave (cuj drzave). Da kazemo da nasi politicari ne znaju ugovarati unosne poslove??? Nemoj me zezati :D
S' kime bi ugovarali posao u vezi McDonaldsa ? MCD ne otvara restorane. Znaš li šta je franšiza ?
wikipedia :D Sad sam skont'o. Izvini do mene je ;-)
Nuclear Winter

#1610 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Nuclear Winter »

Stvarno mi nisu jasni razlozi za ovoliku ŠUPLJU o j.benom mc-u??
Bio sam u desetak različitih evropskih država i jeo u mc-u.Svugdje isto sr.nje,hamburger veličine PEPELJARE,sa mesom ukusa NIČEGA,"velika" coca-cola sa 50% LEDA,a preostalih 50% IZLAPJELA cola :-)

Jedino što valje jesu:shake,sladoled i pomfrit.
Pandaa

#1611 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Pandaa »

Ne kontam sta ste toliko zapeli za taj McDonalds.
BiH ima dosta zdrave hrane, i jedite to kad vam je Bog dao.
McDonalds je nista drugo do skupo sredstvo da se ugojite i postanete ko tuljani.

:o :wink:
sarajevsko_pivo

#1612 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sarajevsko_pivo »

U Skoplju se uskoro otvara treci Mcdonalds.
jOFLA

#1613 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/07/2010 12:41, edited 1 time in total.
sarajevsko_pivo

#1614 Re: McDonald's u Sarajevu???

jOFLA wrote:
sarajevsko_pivo wrote:U Skoplju se uskoro otvara treci Mcdonalds.

Garant su se prvi i drugi MCD zatvorili pa im je trebao treći, jer niko neće jesti u MCD pored obilja pljeskavica i bureka u starom dijelu Skoplja.
Ali, nisu li već prvi i drugi MCD na prosjački štap doveli sve njihove buregdžije i ćevabdžije ?
Prvi i drugi rade i dan dana :thumbup:
stidljiv

#1615 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by stidljiv »

U Skoplju vec ima 3 McDonaldsa...jedino se cetvrti moze otvoriti... :roll:
johnnykola

#1616 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by johnnykola »

ma *ebo mekdonalds!
pored restorana "stara kuca"
blizu mosta na vardaru
svak' ko ode u mekdonalds u skopju
je bilde. :razz:
Amazonka27

#1617 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Amazonka27 »

nisi upucen dobro...oni u npr. indiji ne sluze govedinu nego janjetinu, jaretinu i sl... paze na kulturu zemlje. Oni su u sa htjeli prvu pjesacku zonu...(sam shop/Lav) ali nasi nudili na A.P., oni htjeli poseban krompir (imaju neko sjeme koji daj velike plodove i zbog toga je njihov pomfrit uvijek dugacak i jednak) 70% namirnica koje koriste su domace. samo malo zagooglaj pa ces vidjeti koliko postuju kulturu i obicaje zemlje u kojoj otvaraju restoran...
Gray

#1618 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Gray »

Ne znam za ostale islamske zemlje, ali u Egiptu ima McD-a koliko hoćeš.
karanana

#1619 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

prvi put cujem za teoriju "svinjetine". u kojoj god sam muslimanskoj zemlji bio (turska, egipat, maroko, malezija....) bio je mcdonalds. a evo vidim da i u drugim zemljama ima. ima u izraelu gdje isto ne jedu svinjetinu. teorija 0 bodova.

i da, neko rece da mcdonalds samo prodaje fransize i da ne otvara sam svoje restorane. iako je u vecini slucajeva tako, nije uvijek. na primjer, u beogradu je mcdonalds otvoren od strane mcdonalds korporacije.
sarajevsko_pivo

#1620 Re: McDonald's u Sarajevu???

U MKD postoji 5 MCD restorana, 3 u Skoplju, 1 u Ohridu i jedan u Tetovo.

Tetovo:

Image
jOFLA

#1621 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/07/2010 12:41, edited 1 time in total.
pametolog

#1622 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by pametolog »

pa nismo valjda ludi da dozvolimo da se otvori McDonald's u Sarajevu

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100707022
Edin H.

#1623 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

pametolog wrote:pa nismo valjda ludi da dozvolimo da se otvori McDonald's u Sarajevu

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100707022
Meni to nije veliki problem sto se porokaju da bi narucili Big Mac Meal.

Ali mi jeste problem sto je globalni primat u valjanju hamburgera Yum preuzeo od Mc Donaldsa, zahvaljujuci prije svega uspjehu u Kini, a opasno se sire i u Indiji i Rusiji.
Vlasnik Yum-a je KFC i Yum posjeduje 37000 restorana u 110 zemalja.

Zato je doslo vrijeme da se zahvalimo McDonaldsu i pokrenemo kampanju za otvaranje Yum restorana u Sarajevu :mrgreen:

Image
beautyfool

#1624 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by beautyfool »

Amazonka27 wrote:
nisi upucen dobro...oni u npr. indiji ne sluze govedinu nego janjetinu, jaretinu i sl... paze na kulturu zemlje. Oni su u sa htjeli prvu pjesacku zonu...(sam shop/Lav) ali nasi nudili na A.P., oni htjeli poseban krompir (imaju neko sjeme koji daj velike plodove i zbog toga je njihov pomfrit uvijek dugacak i jednak) 70% namirnica koje koriste su domace. samo malo zagooglaj pa ces vidjeti koliko postuju kulturu i obicaje zemlje u kojoj otvaraju restoran...
Npr u Maleziji su mogli otvoriti MCD samo ako ce meso biti halal i u svakom MCD ima istaknuta naljepnica halal :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1625 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

beautyfool wrote:
Amazonka27 wrote:
Npr u Maleziji su mogli otvoriti MCD samo ako ce meso biti halal i u svakom MCD ima istaknuta naljepnica halal :D
oni su mocni da mogu praviti i halal naljepnice
a jel meso halal???
Locked