Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- punk's not dead
- Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata
#1601 Re: reprezentacija
Mi iskreno bez Teletovica nemamo nikakav kvalitet,niti zasluzujemo da se negdje plasiramo,samo bi se beze ofirali.
- bingov buraz
#1602 Re: reprezentacija
Da pigmejci imaju reprezentaciju i oni bi nas nadskakali 
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#1603 Re: reprezentacija
bingov buraz wrote:Da pigmejci imaju reprezentaciju i oni bi nas nadskakali
I ja ostanem kuci da gledam ova govna od igraca
- kamen spoticanja
#1604 Re: reprezentacija
kad sam ja govorio, da cemo mi dzevdu alihodjica traziti svijecom u vaktu koje je dolazilo, krepavali su mi od smijehabingov buraz wrote:Da pigmejci imaju reprezentaciju i oni bi nas nadskakali
a sad imamo vardu koji igra u reketu,trci kontre,suta trice i izdrzi tako 2 minute vrhunski a oda udje jazvin i u tandemu s bajramovicem gubimo i od pigmejaca
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#1605 Re: reprezentacija
Pa jeli ovo moguce pa ovo su bijednici a ne igraci nikad u zivotu nisam ovde ovako pisao ali sad ne mogu da odolim a da ne kazem da su ovo jad i cemer najobicniji bjednici od kosarkasa..kamen spoticanja wrote:kad sam ja govorio, da cemo mi dzevdu alihodjica traziti svijecom u vaktu koje je dolazilo, krepavali su mi od smijehabingov buraz wrote:Da pigmejci imaju reprezentaciju i oni bi nas nadskakalicovjek je radju i sabonisa drzao na 15tak poena i isto toliko skokova
![]()
a sad imamo vardu koji igra u reketu,trci kontre,suta trice i izdrzi tako 2 minute vrhunski a oda udje jazvin i u tandemu s bajramovicem gubimo i od pigmejaca
-
Zux
#1606 Re: reprezentacija
Za Dzevdu se donekle slazem, igrao je vrhunsku odbranu, Radju jeste namucio u Skenderiji gdje dao 15, ali u Splitu nam je uvalio 27. Dok Sabonisa nisi trebao spominjati, 23 poena, 10 skokova, rastocio nas, bilo 30 razlike za Litvaniju usred Skenderijekamen spoticanja wrote:kad sam ja govorio, da cemo mi dzevdu alihodjica traziti svijecom u vaktu koje je dolazilo, krepavali su mi od smijehabingov buraz wrote:Da pigmejci imaju reprezentaciju i oni bi nas nadskakalicovjek je radju i sabonisa drzao na 15tak poena i isto toliko skokova
![]()
Kako god, Dzevdo je za Jazvina, Ewing, Olajuwon, Shaq... Nemamo mi sta pricati o nasoj ekipi koja je skrpljena, ni glave ni repa, a ni centra, gdje nam je glavni igrac solidni Varda koji 5 dana pred kvalifikacije maltene nije znao da li ce igrati. Ovo ostalo su sve ozbiljne ekipe osim Mađarske, a eto i od njih izgubismo.
- punk's not dead
- Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata
#1607 Re: reprezentacija
jad i bijeda,da nas dere jedna Makedonija koja je ispodprosjecna reprezentacija,a nasi k'o da su se skupili u nekoj mahali,svaka akcija nam je providna do bola-utrcava jedan lafo pod kos i onda se okrece i baci loptu nekom na sut za tricu,koju naravno ne pogodimo u 90% slucajeva
Bavcic uopste nije za kosarku,neka proba na nekom drugom mjestu kvalitetno iskorititi visinu,npr. da skida macke ljudima sa drveca ili da bude vatrogasac bez pomocnih merdevina,a Jazvin mu po kosarkaskom kvalitetu moze biti desna ruka u tim zadacima,Domerkant je lafo neko mega-giga pojacanje,jakog mi pojacanja zabija 5 poena po utakmici,a i sve dobro sto uradi usere svojim isforsarnim sutem.slobodna bacanja su mi posebna prica,pa jarane ako ne znas ubaciti slobodno mozes se komotno nositi sa parketa,mi od 20 slobodnih na utakmici pogodimo 4.
ma samo se bezze nerviram

-
fixer
#1608 Re: reprezentacija
Na asu veliku zalost, mi smo osudjeni jal Memso jal Sabit. Potonji je za prvog spomenutog ljudska gromada, ali cinjenica je da su im cak i treninzi identicni. Ko je od koga kopirao, ja mislim da je ocito. Uglavnom, da skratim - mi smo osudjeni na jedan staromodan sistem sabloniziranih napada, u kojem se cak ni igraci ne snalaze. Repka je sklapana po sistemu dva igraca, ostatak Sinise Kovacevici. Nema tu selekcije, a nema ni buducnosti.
- kamen spoticanja
#1609 Re: reprezentacija
sjecam se dobro sta je bilo u skenderiji...poseban avion dopremio je sabonisa u sarajevo samo zbog te utakmiceZux wrote:Za Dzevdu se donekle slazem, igrao je vrhunsku odbranu, Radju jeste namucio u Skenderiji gdje dao 15, ali u Splitu nam je uvalio 27. Dok Sabonisa nisi trebao spominjati, 23 poena, 10 skokova, rastocio nas, bilo 30 razlike za Litvaniju usred Skenderijekamen spoticanja wrote:kad sam ja govorio, da cemo mi dzevdu alihodjica traziti svijecom u vaktu koje je dolazilo, krepavali su mi od smijehabingov buraz wrote:Da pigmejci imaju reprezentaciju i oni bi nas nadskakalicovjek je radju i sabonisa drzao na 15tak poena i isto toliko skokova
![]()
a sad imamo vardu koji igra u reketu,trci kontre,suta trice i izdrzi tako 2 minute vrhunski a oda udje jazvin i u tandemu s bajramovicem gubimo i od pigmejaca![]()
Kako god, Dzevdo je za Jazvina, Ewing, Olajuwon, Shaq... Nemamo mi sta pricati o nasoj ekipi koja je skrpljena, ni glave ni repa, a ni centra, gdje nam je glavni igrac solidni Varda koji 5 dana pred kvalifikacije maltene nije znao da li ce igrati. Ovo ostalo su sve ozbiljne ekipe osim Mađarske, a eto i od njih izgubismo.
i utakmicu u splitu smo dobili...dzevdo imao 11 skokova i tri blokade
nego haman pa divizija B
- Comrad
#1610 Re: reprezentacija
E na sta i mi spadosmo.
Kad se sjetim vremena kada smo svi znali da cemo ici na EP samo se gledalo koga cemo dobiti sa kojom razlikom.
Ja mislim da BH kosarka odavno nije bila losija, reprezentativna, a pogotovo klupska.
Ja mislim da BH kosarka odavno nije bila losija, reprezentativna, a pogotovo klupska.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1611 Re: reprezentacija
nije zakucao, nego lijepo položio preko Arvidasa... ali se zemlja zatresla kad je ovaj pao na zemlju...kamen spoticanja wrote: sjecam se dobro sta je bilo u skenderiji...poseban avion dopremio je sabonisa u sarajevo samo zbog te utakmicea onda je dzevdo onako iznerviran istrcao kontru i zakucao preko sabonisa arvidasa
a njega zakucao za parket
![]()
i utakmicu u splitu smo dobili...dzevdo imao 11 skokova i tri blokadei onaj zadnji blok neni za onu tricu s 50 metara
a kakva je tad bila hrvatska reprezentacija
dakle nesto slicno danasnjoj madjarskoj
![]()
![]()
nego haman pa divizija B
-
SKAFISKAFNJAK
#1612 Re: reprezentacija
a je li treca reprezentacija u grupi ide u doigravanje za EP, onog tipa sto je bilo u spaniji na Menorci cini mi se
- Manijakus
#1613 Re: reprezentacija
Ajd nek neko otvori temu bh sport opcenito nakon odlaska ex-yu igraca
meni mrsko pisat uvod al ako je ikad vrijeme za tu temu onda je sad 
- Baron_Samedi
#1614 Re: reprezentacija
Ja sam gledo otprilike 3 min do kraja, kad je glupan Domercant napravio jos jednu glupost u nizu...i onda izaso vani.
Domercant je skart od igraca, bio i ostao. Bolje da su naturalizovali Masona iz Sirokog. Kapitena ne bih komentarisao ovaj put. Makedonija je bila zrela za poraz, i u punom sastavu bi ih sigurno dobili. Ali jbg kad je sve naopako i trulo. Od cinjenice da nam ne igra najbolji igarc i jos par njih, do cinjenice da niti jedan junior i kadet Hrvat nece da ima ista sa BiH, pa do onog seljacine-Hayatovca Mahmutovica, koji je sad nekakav sekretar...Sta ga je preporucilo? Vecera s Reisom?
Zemlja od pola miliona ce ici na Euro, dok mi rovarimo ispod dna...
Domercant je skart od igraca, bio i ostao. Bolje da su naturalizovali Masona iz Sirokog. Kapitena ne bih komentarisao ovaj put. Makedonija je bila zrela za poraz, i u punom sastavu bi ih sigurno dobili. Ali jbg kad je sve naopako i trulo. Od cinjenice da nam ne igra najbolji igarc i jos par njih, do cinjenice da niti jedan junior i kadet Hrvat nece da ima ista sa BiH, pa do onog seljacine-Hayatovca Mahmutovica, koji je sad nekakav sekretar...Sta ga je preporucilo? Vecera s Reisom?
-
letacina
#1615 Re: reprezentacija
Džaba sam juče ostao kući da gledam onu bruku...
Prihvatimo realnost, stvarno bi bila sramota da ovakav sastav ode na EP, bez obzira što ni Makedonci nisu puno jači protivnik. Ova reprezentacija BiH je u rangu timova drugog dijela tabele NLB lige. Šta očekivati od ekipe u kojoj je nosilac igre Varda, igrač koji je došao povrijeđen dva dana pred početak kvalifikacija; u kojoj je kapiten sirovina Bajramović, operisan osjećaja za igru koji odbranu igra kriminalno; u čijoj prvoj petorci startuje Milošević, momak koji daje sve od sebe da lopta ne dođe u njegove ruke a kad dođe nastoji da je se što prije što riješi; u kojoj se kao senzacionalno pojačanje predstavlja Domerkant koji sa svojim isforsiranim šutem ne uspijeva ni bazen pogoditi i samo nas košta napada; u kojoj je prvi plej Nešović koji je od McCaleba jedva uspijevao centar preći, u kojoj jedan Edin Bavčić koji nije u stanju loptu kontrolisati igra jednu od ključnih uloga...
U državi u kojoj su rad s mladim igračima i produkcija igrača očajni i ne može se bolje očekivati. I dok je Bosna dovodila razne Williamse, Rightove, Aleksiće i ine, a Imamović i Konaković nam 8. mjesta u NLB ligi predstavljala kao izvrstan rezultat, svaki ljubitelj košarke je znao da je takva politika pogubna za našu zemlju. I danas imamo to što imamo. Kad je nestalo para Bosna ponovo biva deklasirana od nekakve Igokee iz nekakvog Aleksandrovca, a reprezentacija nikad nije bila lošija. I bit će samo još gore, sve dok se u ovoj državi ne pojave stručnjaci koji će početi stvarati igrače. Pogledajte samo šta je Raša Radovanović uradio s FMP-om u Srbiji. Koliko su samo igrača iznjedrili, a da ne spominjem Partizan. Za to vrijeme Rusmir Halilović sa svojom mega školom košarke je proizveo slovom i brojem nula (0) košarkaša.
Prihvatimo realnost, stvarno bi bila sramota da ovakav sastav ode na EP, bez obzira što ni Makedonci nisu puno jači protivnik. Ova reprezentacija BiH je u rangu timova drugog dijela tabele NLB lige. Šta očekivati od ekipe u kojoj je nosilac igre Varda, igrač koji je došao povrijeđen dva dana pred početak kvalifikacija; u kojoj je kapiten sirovina Bajramović, operisan osjećaja za igru koji odbranu igra kriminalno; u čijoj prvoj petorci startuje Milošević, momak koji daje sve od sebe da lopta ne dođe u njegove ruke a kad dođe nastoji da je se što prije što riješi; u kojoj se kao senzacionalno pojačanje predstavlja Domerkant koji sa svojim isforsiranim šutem ne uspijeva ni bazen pogoditi i samo nas košta napada; u kojoj je prvi plej Nešović koji je od McCaleba jedva uspijevao centar preći, u kojoj jedan Edin Bavčić koji nije u stanju loptu kontrolisati igra jednu od ključnih uloga...
U državi u kojoj su rad s mladim igračima i produkcija igrača očajni i ne može se bolje očekivati. I dok je Bosna dovodila razne Williamse, Rightove, Aleksiće i ine, a Imamović i Konaković nam 8. mjesta u NLB ligi predstavljala kao izvrstan rezultat, svaki ljubitelj košarke je znao da je takva politika pogubna za našu zemlju. I danas imamo to što imamo. Kad je nestalo para Bosna ponovo biva deklasirana od nekakve Igokee iz nekakvog Aleksandrovca, a reprezentacija nikad nije bila lošija. I bit će samo još gore, sve dok se u ovoj državi ne pojave stručnjaci koji će početi stvarati igrače. Pogledajte samo šta je Raša Radovanović uradio s FMP-om u Srbiji. Koliko su samo igrača iznjedrili, a da ne spominjem Partizan. Za to vrijeme Rusmir Halilović sa svojom mega školom košarke je proizveo slovom i brojem nula (0) košarkaša.
-
jovanche
#1616 Re: reprezentacija
Baron_Samedi wrote:Ja sam gledo otprilike 3 min do kraja, kad je glupan Domercant napravio jos jednu glupost u nizu...i onda izaso vani.
Crnogorci stvarno imaju solidnu reprezentaciju. Nemaju neke exstra klase, ali su disciplinirani i imaju dobrog trenera.
Gledao sam ih protiv Izraela i bili su egal do samog kraja utakmice. Otići će Crnogorci na Eurobasket, a znam i ko neće.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1617 Re: reprezentacija
[quote="letacina"]Džaba sam juče ostao kući da gledam onu bruku...
U državi u kojoj su rad s mladim igračima i produkcija igrača očajni i ne može se bolje očekivati. I dok je Bosna dovodila razne Williamse, Rightove, Aleksiće i ine, a Imamović i Konaković nam 8. mjesta u NLB ligi predstavljala kao izvrstan rezultat, svaki ljubitelj košarke je znao da je takva politika pogubna za našu zemlju. I danas imamo to što imamo. Kad je nestalo para Bosna ponovo biva deklasirana od nekakve Igokee iz nekakvog Aleksandrovca, a reprezentacija nikad nije bila lošija. I bit će samo još gore, sve dok se u ovoj državi ne pojave stručnjaci koji će početi stvarati igrače. Pogledajte samo šta je Raša Radovanović uradio s FMP-om u Srbiji. Koliko su samo igrača iznjedrili, a da ne spominjem Partizan. Za to vrijeme Rusmir Halilović sa svojom mega školom košarke je proizveo slovom i brojem nula (0) košarkaša.[/quote]
A odakle su potekli Goran Suton, Emir Zimic, Nihad Djedovic???????? Rusmir Halilovic je za sve ove tzv.reprezentativne trenere Phil Jackson samo sto nije blizak vladajucim strukturama pa ne moze da dodje do izrazaja. Cuj Dino Konakovic u reprezentaciji???????????? Ima li mjesta gdje se taj omladinski izdanak SDA i glumac-pijanica nece uvuci i smatrati se kosarkaskim strucnjakom???? Kakav je to strucni stab i vodstvo reprezentacije kad za nju nece da igra najbolji igrac i kad se prosipa prica o Kikanovicu i dopingu a momak je zaglibio u blatu droge. Kakva je to drzava kad onaj bijednik od Spirica godinama blokira davanje drzavljanstva Williamsu jedinom strancu koji je zasluzio da igra za nasu zemlju. U svemu tome Sabe je kolateralna steta i nakon suplje price o dovodjenju mega-trenera preuzima klupu za koju se znalo u startu da ce biti njegova. Teletovic je jedan mali supak koji misli da je bitniji od drzave a ta reprezentacija mu je kao i Papcu obezbjedila izlazak u dvore vrhunske kosarke. Ako nista ovi sto su igrali su se odazvali i dosli na poziv svoje zemlje iako ih vecina isto tako ima rjesene svoje egzistencijalne probleme a Varda je kralj. Nije papcina ko onaj mrco Sinanovic koji je dosao iz p.materine i sad je postao tako vazan da ga boli ona stvar za svoju zemlju is svoju reprezentaciju. I kako to da Siroki izbacuje igrace za reprezentaciju ali Hrvatske a Bosna izbacuje samo svoje navijace iz cipela. Onda se ovdje javi nekakav @red01 i pocne filozofirati o sjajnoj Bosninoj mladosti. Kojoj mladosti kad ih pola jedva zna hodati kako treba. Ko ih je to mogao nauciti vrhunskoj kosarci u Bosni???? Pa bolju igrace izbaju Sabahudin Basovic sa svoim Sparsima nego nekadasnji velikan BH kosarke KK Bosna koji je kao i Olimpijski bazen postao ekspozitura za uhljebljivanje kadrova SDA koji imaju veze sa sportom isto kao i moja baba sa svemirskim programima. I onda se jos potrefi da hram sarajevske kosarke preuzme onaj smrad iz SBiH Dzindo i sve sto pocinje sa Bosna odleti iz njega ali naravno sad pred izbore sve se mijenja.
Da bi imali igrace za reprezentaciju moramo imati spoj starih provjerenih igraca na okupu i strucnih trenera sa iskustvom a ne da Bosna bude poligon za ucenje trenerskih vjestina. Na parketu spoj mladosti i iskustva koji naravno onako kako treba moze da ukomponuje samo onaj tko je strucan i sa iskustvom a to je u zadnjih 10 godina bio samo Vlada Vukoicic kojeg su strucnjaci uspjeli da otjeraju. Ko ce nam igrati centra na sljedecim kvalifikacijama kad ode Varda????????????? Da nece mozda uspavana ljepotica Emir Zimic???? Hoce ako ga uzme jedan Bogdan Tanjevic pa ga poslije svakog treninga dobro nasamara i razbudi. Sve ovo treba razjebati do kraja i krenuti bukvalno od samog pocetka sto u stvari i nece biti problem jer nam se smjesi B divizija sa Dinom Konakovicem na celu!!!!!!!!!!!!!!
U državi u kojoj su rad s mladim igračima i produkcija igrača očajni i ne može se bolje očekivati. I dok je Bosna dovodila razne Williamse, Rightove, Aleksiće i ine, a Imamović i Konaković nam 8. mjesta u NLB ligi predstavljala kao izvrstan rezultat, svaki ljubitelj košarke je znao da je takva politika pogubna za našu zemlju. I danas imamo to što imamo. Kad je nestalo para Bosna ponovo biva deklasirana od nekakve Igokee iz nekakvog Aleksandrovca, a reprezentacija nikad nije bila lošija. I bit će samo još gore, sve dok se u ovoj državi ne pojave stručnjaci koji će početi stvarati igrače. Pogledajte samo šta je Raša Radovanović uradio s FMP-om u Srbiji. Koliko su samo igrača iznjedrili, a da ne spominjem Partizan. Za to vrijeme Rusmir Halilović sa svojom mega školom košarke je proizveo slovom i brojem nula (0) košarkaša.[/quote]
A odakle su potekli Goran Suton, Emir Zimic, Nihad Djedovic???????? Rusmir Halilovic je za sve ove tzv.reprezentativne trenere Phil Jackson samo sto nije blizak vladajucim strukturama pa ne moze da dodje do izrazaja. Cuj Dino Konakovic u reprezentaciji???????????? Ima li mjesta gdje se taj omladinski izdanak SDA i glumac-pijanica nece uvuci i smatrati se kosarkaskim strucnjakom???? Kakav je to strucni stab i vodstvo reprezentacije kad za nju nece da igra najbolji igrac i kad se prosipa prica o Kikanovicu i dopingu a momak je zaglibio u blatu droge. Kakva je to drzava kad onaj bijednik od Spirica godinama blokira davanje drzavljanstva Williamsu jedinom strancu koji je zasluzio da igra za nasu zemlju. U svemu tome Sabe je kolateralna steta i nakon suplje price o dovodjenju mega-trenera preuzima klupu za koju se znalo u startu da ce biti njegova. Teletovic je jedan mali supak koji misli da je bitniji od drzave a ta reprezentacija mu je kao i Papcu obezbjedila izlazak u dvore vrhunske kosarke. Ako nista ovi sto su igrali su se odazvali i dosli na poziv svoje zemlje iako ih vecina isto tako ima rjesene svoje egzistencijalne probleme a Varda je kralj. Nije papcina ko onaj mrco Sinanovic koji je dosao iz p.materine i sad je postao tako vazan da ga boli ona stvar za svoju zemlju is svoju reprezentaciju. I kako to da Siroki izbacuje igrace za reprezentaciju ali Hrvatske a Bosna izbacuje samo svoje navijace iz cipela. Onda se ovdje javi nekakav @red01 i pocne filozofirati o sjajnoj Bosninoj mladosti. Kojoj mladosti kad ih pola jedva zna hodati kako treba. Ko ih je to mogao nauciti vrhunskoj kosarci u Bosni???? Pa bolju igrace izbaju Sabahudin Basovic sa svoim Sparsima nego nekadasnji velikan BH kosarke KK Bosna koji je kao i Olimpijski bazen postao ekspozitura za uhljebljivanje kadrova SDA koji imaju veze sa sportom isto kao i moja baba sa svemirskim programima. I onda se jos potrefi da hram sarajevske kosarke preuzme onaj smrad iz SBiH Dzindo i sve sto pocinje sa Bosna odleti iz njega ali naravno sad pred izbore sve se mijenja.
Da bi imali igrace za reprezentaciju moramo imati spoj starih provjerenih igraca na okupu i strucnih trenera sa iskustvom a ne da Bosna bude poligon za ucenje trenerskih vjestina. Na parketu spoj mladosti i iskustva koji naravno onako kako treba moze da ukomponuje samo onaj tko je strucan i sa iskustvom a to je u zadnjih 10 godina bio samo Vlada Vukoicic kojeg su strucnjaci uspjeli da otjeraju. Ko ce nam igrati centra na sljedecim kvalifikacijama kad ode Varda????????????? Da nece mozda uspavana ljepotica Emir Zimic???? Hoce ako ga uzme jedan Bogdan Tanjevic pa ga poslije svakog treninga dobro nasamara i razbudi. Sve ovo treba razjebati do kraja i krenuti bukvalno od samog pocetka sto u stvari i nece biti problem jer nam se smjesi B divizija sa Dinom Konakovicem na celu!!!!!!!!!!!!!!
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1618 Re: reprezentacija
@hrasno38 Jes' da na nekim drugim temama znaš lupati
, ali ovaj post ti je 
-
IsmetHoro
#1619 Re: reprezentacija
Ima ta tema vec, legendarni forumas bijelo_dugme je vec napiso uvodManijakus wrote:Ajd nek neko otvori temu bh sport opcenito nakon odlaska ex-yu igracameni mrsko pisat uvod al ako je ikad vrijeme za tu temu onda je sad
- vozač
#1620 Re: reprezentacija
ja kolko znam hrasno je manijak, a ja sam pitar, al nam je očigledno košarka nešto što nas povezuje1946 wrote:@hrasno38 Jes' da na nekim drugim temama znaš lupati, ali ovaj post ti je
svaka čast za post, jedino što se nikad ništa neće promijeniti
dino konaković reprezentativac, igrao u inostranstvu, u rumuniji,
a da nije bilo rata ne bi zaigrao ni u reprezentaciji razreda, najbolji opis ljudi poput njega je ŠUPAK, jbg nekom rat, nekom brat, neko studira 5 godina, a neko da 7 ispita u 10 dana ili obratno, kako god, da poludiš
i onda odeš na utakmicu protiv britanije i vidiš u prvom redu, na foteljama, "face" poput nevena anđelića, papak sjeo u prvi red i to na centar, valjda da ga kamera uhvati, kakve on veze ima sa košarkom sami bog zna
ma ne mogu ni pisati, gadI mi se, sve je to tako odvratno, a ništa se promijeniti ne može, pustili korijenje na sve strane
-
fixer
#1621 Re: reprezentacija
Sve je je dobro napisao, samo Rusmir Halilovic veze nema s kosarkom. Toga je cak i on svjestan, pa sitno sere iz prikrajka.
- burek_in_space
#1622 Re: reprezentacija
Kako ovo mislish?!fixer wrote:Sve je je dobro napisao, samo Rusmir Halilovic veze nema s kosarkom. Toga je cak i on svjestan, pa sitno sere iz prikrajka.
Zar mu nedavno na proslavi nekog jubileja, nisu doshli Paspalj, Divac, Radja...kao "njegovi" kosharkashi?!
-
El_comadante
#1623 Re: reprezentacija
sada je sve jasno ostaje nam borba da nesipadnemo u diviziju B. odlučujuče su utakmice protiv Ukraine u gostima u Mađara kući. to ako nedobijemo ili bar jedno onda ispadamo sigurno
- Manijakus
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1625 Re: reprezentacija
Pa jest covjek je samo u onoj kosarkaski slaboj Jugoslaviji bio trenersko ime i vodio juniore do srebra i bronze a kadete do zlata u Evropi. Pa mu se onda na jubileju pojave drugorazredni kosarkasi Divac, Paspalj, Aco Petrovic pa onda dva trenera cista anonimusa Novosel i Ivkovic. Pa onda sve to zacini Aco Petrovic recenicom "Što se tiče Rusmirovog jubileja prvo moram prenijeti riječi moje mame koja je rekla da se zahvalim za sve što je učinio za Dražena, a učinio si zaista mnogo. Posebno pamtim onaj naskok u reket. To je izluđivalo suparnike, nisu imali rješenje. To si ga ti naučio. Svako jutro je morao ispucati 300 do 500 šuteva. Bez toga nikada nije želio odigrati utakmicu, čak i kada je prešao u NBA ligu“fixer wrote:Sve je je dobro napisao, samo Rusmir Halilovic veze nema s kosarkom. Toga je cak i on svjestan, pa sitno sere iz prikrajka.
Pa onda malo zacini i Vlade Divac jos jedan od levata koje je trenirao Rusmir "Drago mi je što sam ovdje. Svega se sjećam što si ispričao Rusmire. Ti si me naučio prve košarkaške korake, dugujem ti zahvalnost. Sjećam se da sam u to vrijeme stalno kupovao novine nadajući se da ću biti na reprezentativnom spisku. Moj san se na kraju ostvario. Bili smo evropski dream team, apostrofirao je Vlade Divac.
Znas ako hoces da pricas o kosarci koja je vrijedila na ovim prostorima onda malo uzmi pa citaj ili pitaj one koji su se tada bavili tim sportom. Za sve trenere koji su prosli kroz KK Bosnu i reprezentaciju Rusmir Halilovic je kosarkaski trenerski carobnjak samo se ne voli uvlaciti u supak ko lepi glumac i propali kosarkas iz serije Sex i Selo.