Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- em11r
#1601 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
zanemarite ... pise meni lik de ti mene nazovi ovo ono evo ti broj mog agenta ... bjeri reko 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- 4m3l
#1603 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ma meni nece da se prebaci sa pendinga ni nakon confirma! :Sdinok wrote:Zašto i kome PayPal drži novac ovisi o nekim njihovim pravilima poslovanja.Najčešće to rade radi trgovaca sa Ebaya (ti meni prodaš ciglu, ja se tužim PayPalu, i PayPal mi vrati novac sa tvog računa prije nego dođe u Available Balance).gagy06 wrote:Pozdrav, bas sam htio da pitam za ovaj pending balance. Meni je zadnja transakcija u pending statusu vec 15 dana. Iako sam ranije sve uredno poslovao. Znaci dovoljno je da posiljalac odradi taj dio kao sto si naveo?
No, pošto mi živimo u "naprednoj" državi, čini se da nama to uvijek rade (znam za iznimku ako ti direktno šalje neki freelance site, onda ne drže)
Reci toj osobi koja ti je lovu poslala da ode na My Account, Recent Activity i nađe tu transakciju te da klikne na "Confirm Reciept".
Ovo je meni PayPal napisao:PayPal Email wrote:Your buyer can log in to his account and view the first page; "My account", scroll down to recent activity, and choose to confirm receipt
-
gagy06
#1604 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Zaboravio sam da naglasim da je kod mene djelovalo, a poslije toga novac mi u "pending" statusu tek 1 dan, drugi dan odmah u balansu. Navodno je taj lik zvao direktno PayPal i rijesio sa njima.
-
anominan
#1605 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Imam 2 pitanja u vezi PayPal-a računa registrovanog u BiH. Interesuje me:
1. da li je moguće PayPal račun registrovan u BiH verifikovati isključivo preko bankovnog računa (bez korištenja debitnih i kreditnih kartica)?
2. da li još postoje ograničenja u vezi slanja/primanja novca?
zahvaljujem se unaprijed na odgovoru
1. da li je moguće PayPal račun registrovan u BiH verifikovati isključivo preko bankovnog računa (bez korištenja debitnih i kreditnih kartica)?
-
mentalist
#1606 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Može mala pomoć
Registrovao sam se na PayPal, kartica je prihvaćena, sad mi traže da dodam karticu i ponovo upišem broj kartice i csc. Hoću ponovo to uraditi ili ne treba
Prvi puta se susrećem sa online kupovinom pa ne zamjerite na glupom pitanju
Registrovao sam se na PayPal, kartica je prihvaćena, sad mi traže da dodam karticu i ponovo upišem broj kartice i csc. Hoću ponovo to uraditi ili ne treba
-
mentalist
#1607 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja sam otvorio kod unicredit banke tekući račun, dobiješ visaelektron karticu. Nije ti potrebno redovno primanje nego ti uplaćuješ kad hoćešanominan wrote:Imam 2 pitanja u vezi PayPal-a računa registrovanog u BiH. Interesuje me:
Greška u koracima mislio sam da hoćeš otvoriti račun, zanemari ovo
-
Dady
#1608 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
1. Za BiH ne postoji mogućnost uvezivanja sa bankovnim računom. Mislim da je to moguće samo za US.anominan wrote:Imam 2 pitanja u vezi PayPal-a računa registrovanog u BiH. Interesuje me:
2. Ovo nisam siguran. Vjerovatno da postoje neki default limiti, ali sam siguran da to možeš sam definisati u postavkama, barem za kupovinu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
mentalist
#1609 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Moja je greška, registrovao samo nalog a nisam završio registraciju, ili šta već, i da mi skinu tih 1.95 sa kartice. To je ta valda verifikacijaKvaziExpert wrote:Šta ti znači "kartica je prihvaćena" i "sad mi traže da dodam karticu"?mentalist wrote:Može mala pomoć
Ako ti je prihvaćena kartica, znači da si je već dodao, trebaš je još verifikovati (dokazati da je tvoja, upisivanjem broja PayPal transakcije sa izvoda), i skinuti inicijalni limit od $100.
U biti na PayPal-u imaš opciju da dodaješ više kartica (i upisuješ broj i crc), niko ti to ne traži.
Kad se može ići do banke da se podigne taj "završni" kod?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1610 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pisano je o tome
Nazovi banku odmah sada ako hoces (dobro ne moras sada ako nije hitno mozes sutra) i reci da ti izdiktiraju pejpal transakciju (naziv iste) u kojo je skinuta marka i nesto. Tu ce ti pisati verifikacijski key.
-
mentalist
#1611 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ok, zahvaljujem na odgovorima 
-
GriFoN
#1612 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Obradovah se, rekoh promijenili malo dizajn, kad ono samo na početnoj 
- urban.
#1613 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pitanje/problem
:
platio sam promote posts na facebooku i stavio budzet 5$ (2 posta x 5 dolara = 10$), metoda placanja - paypal. na paypalu imam 22$ available balance-a, medjutim kada god krenem da platim:
We were unable to charge the funding source associated with your account. All of your ads have been paused. Please go to the Payment Information page and settle the klix balance.
You must settle your payment before you can edit your Funding Sources.
nakon sto opet stavim funding source na paypal i logujem se izmedju ostalog pise:
To process this transaction, Facebook Ireland, Ltd. requires your billing address.
i odem Agree and Pay! i onda mi izbaci facebook slijedece:
There is an klix balance of $10.00 USD on your account. Your ads will not be displayed until your account balance is settled. Please enter a valid funding source. When you submit that information, we will charge your funding source for $10.00 USD.
pomoc pls
platio sam promote posts na facebooku i stavio budzet 5$ (2 posta x 5 dolara = 10$), metoda placanja - paypal. na paypalu imam 22$ available balance-a, medjutim kada god krenem da platim:
We were unable to charge the funding source associated with your account. All of your ads have been paused. Please go to the Payment Information page and settle the klix balance.
You must settle your payment before you can edit your Funding Sources.
nakon sto opet stavim funding source na paypal i logujem se izmedju ostalog pise:
To process this transaction, Facebook Ireland, Ltd. requires your billing address.
i odem Agree and Pay! i onda mi izbaci facebook slijedece:
There is an klix balance of $10.00 USD on your account. Your ads will not be displayed until your account balance is settled. Please enter a valid funding source. When you submit that information, we will charge your funding source for $10.00 USD.
pomoc pls
- un1ted
#1614 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
haha imam slican problem, pogledaj http://www.klix.ba/forum/facebook-oglas ... .html-f=21 .
Kod mene je obrnuto, prikazivale se reklame a nista mi nisu skinuli s accounta
Kod mene je obrnuto, prikazivale se reklame a nista mi nisu skinuli s accounta
- urban.
#1615 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

ma dosla mi notifikacija. pa sad ne znam sta cu
-
Chuckie
#1616 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Odakle ti taj available balans? Jel ti BH paypal račun?
- urban.
#1617 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
kako mislis jel ti BH paypal racun? a ovaj novac na balance-u mi je drug poslao sa svog paypal racuna
-
Chuckie
#1618 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa je li ti Paypal račun registrovan na BiH. Posto postoje ograničenja na našim Paypal accountima, između ostalog da ne možeš plaćati balansom već ga moraš povući u banku.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
- urban.
#1619 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
da, u BiH je registrovan.
sta mi je rjesenje onda drug
sta mi je rjesenje onda drug
- un1ted
#1622 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I kod mene je debitna pa moze 
- urban.
#1623 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
uspio sam, banka odobrila transakciju
hvala
-
No_1
#1624 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Imam visa electron u raiffesenu, debitna, tekuci racun na koji primam placu, sta kazete vi malo iskusniji po tom pitanju je li ok da je reg. za paypal ili da trazim neku drugu alternativu? Mislio sam samo malo nesto kupovati, sad za sad ne prodavati. Nesto sam procitao ovdje da se desi nekad da se blokira kartica, nebih to rizikovao.
-
Chuckie
#1625 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Slobodno dodaj tu karticu, nikad sa Paypalom nećeš imati probleme. 
Naravno vodi riječi i šiframa i sigurnosnim postavkama računa.
Naravno vodi riječi i šiframa i sigurnosnim postavkama računa.