Poslije cetiri godine pauze opet sam se vratila starom poroku..
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- frameni
#1601 Re: Cigarete, odvikavanje
Sa prestankom pusenja prestala sam i kafu piti...Jednostavno za mene to nije bio vise isti merak...
-
Amirem
#1602 Re: Cigarete, odvikavanje
Hipnoterapija je odlična stvar za odvikavanje od cigareta, djeluje direktno u podsvijest tamo gdje nam je smješten program "pušača", baš planiram da otvorim jednu temu u kojoj ću malo više pisati o Hipnoterapiji.
hipnoterapija.ba za vise informacija.
Ukoliko adminu bude smetalo neka slobodno obrise...
hipnoterapija.ba za vise informacija.
Ukoliko adminu bude smetalo neka slobodno obrise...
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1605 Re: Cigarete, odvikavanje
Nema jeAmiĐa_Idriz wrote:
![]()
![]()
![]()
-
Aylana
#1606 Re: Cigarete, odvikavanje
Nisam pusac tako da ne zaista ne znam kako je to, ali mom kolegi pomogle su elektricne cigarete, ima ih uzeti u apoteci.
- poznanik
#1607 Re: Cigarete, odvikavanje
Da li se stvarno ove el. cigarete prodaju u apotekama? Da li su zdravstveno ispitane, štete li ljudskom zdravlju ove el. cigarete?Aylana wrote:Nisam pusac tako da ne zaista ne znam kako je to, ali mom kolegi pomogle su elektricne cigarete, ima ih uzeti u apoteci.
- iVar
#1608 Re: Cigarete, odvikavanje
Subota, 30.06.2012.
Jutro, lijepo, samo se pozeliti takvo moze. Merakam ja cigra, kafa i tako naizmjenice jedno 4 cigare i 3 solje kafe, fino meni, al nestade cigara. Posto mi bi mrsko izlaziti po cigare ja odlucim da prestanem da pusim. Eto od subote oko 9 sati nisam zapalio i imam namjeru da ni ne palim vise
Prvi dan kriza, drugi dan 'nako a treci dan nista 
Valjda sam na dobrom putu
Jutro, lijepo, samo se pozeliti takvo moze. Merakam ja cigra, kafa i tako naizmjenice jedno 4 cigare i 3 solje kafe, fino meni, al nestade cigara. Posto mi bi mrsko izlaziti po cigare ja odlucim da prestanem da pusim. Eto od subote oko 9 sati nisam zapalio i imam namjeru da ni ne palim vise
Valjda sam na dobrom putu
-
Aylana
#1609 Re: Cigarete, odvikavanje
pa kako mogu stetiti zdravlju vise nego obicne cigarete??? koliko ja znam u el.cigarete ulazi samo nikotin koji sam po sebi nije stetan. U obicnoj cigari stetni su brojni ostali sastojci, katran itd.poznanik wrote:Da li se stvarno ove el. cigarete prodaju u apotekama? Da li su zdravstveno ispitane, štete li ljudskom zdravlju ove el. cigarete?Aylana wrote:Nisam pusac tako da ne zaista ne znam kako je to, ali mom kolegi pomogle su elektricne cigarete, ima ih uzeti u apoteci.
On je kupio u apoteci, ako zelite mogu ga pitati u kojoj.
- AmiĐa_Idriz
#1610 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo da Vam pomognem pri odvikavanju
- poznanik
#1611 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne, hvala, ne treba mi takva informacija. Ja sam davno prestao pušiti nakon 20-tak godina "staža" jednostavnim prestankom, prostom odlukom da neću. I nisam više nikad...Aylana wrote:pa kako mogu stetiti zdravlju vise nego obicne cigarete??? koliko ja znam u el.cigarete ulazi samo nikotin koji sam po sebi nije stetan. U obicnoj cigari stetni su brojni ostali sastojci, katran itd.poznanik wrote:Da li se stvarno ove el. cigarete prodaju u apotekama? Da li su zdravstveno ispitane, štete li ljudskom zdravlju ove el. cigarete?Aylana wrote:Nisam pusac tako da ne zaista ne znam kako je to, ali mom kolegi pomogle su elektricne cigarete, ima ih uzeti u apoteci.
On je kupio u apoteci, ako zelite mogu ga pitati u kojoj.
A sve što se unosi u pluća, a nije čist vazduh, štetno je za pluća, pa i ta nekakva vještačka aroma el. cigareta u obliku dima, šta li je već...
-
Aylana
#1612 Re: Cigarete, odvikavanje
slazem se da je sve do psihologije i cvrste odluke i zelje covjeka da prestane pusiti. Ali ako postoji navika da su zauzete ruke ili jednostavno ako osoba nema cvrst karakter po mom misljenju e-cigareta je dobra zamjena. Ako se ne varam postoje i biljne cigarete, ali nisam bas sigurna od cega se sastoje.poznanik wrote: Ne, hvala, ne treba mi takva informacija. Ja sam davno prestao pušiti nakon 20-tak godina "staža" jednostavnim prestankom, prostom odlukom da neću. I nisam više nikad...
A sve što se unosi u pluća, a nije čist vazduh, štetno je za pluća, pa i ta nekakva vještačka aroma el. cigareta u obliku dima, šta li je već...
- valter.ba
#1613 Re: Cigarete, odvikavanje
Imaju biljne, zovu se JOINT
.
- vivax
#1614 Cigarete, odvikavanje
Pozdrav svima.Nakon dugog vremena neckanja i razmisljanja da li da prestanem pusiti ili ne,odlucio sam da prestanem sa samounistavanjem duhanom.Medjutim ima jedan problem,posto je sad vrijeme ispitnih rokova ja kontam da nastavim pusiti dok se ispiti ne zavrse.Svi znate sto,kontam krize ce me neke pucati i slicno,pa neces nista moci nauciti,a ispiti dolaze za 10-ak dana.Da li bi bilo pametno opet sad oduzivati sa prestankom ili da covjek to presjece odmah,istog trena,dok ima neku volju,za prestankom,opet kasnije Bog samo zna kakav problem moze izletiti pa opet oduzivati sa prestankom.Ja vjerujem da ova dilema nije samo kod mene,nego kod svakog pusaca,pa bih volko da cujem savjet od ovih sto su prestali pusiti,da li su imali ovakvih dilema,i sta oni savjetuju u ovakvoj situaciji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Tvrtko II Kotromanić
#1615 Re: Cigarete, odvikavanje
buraz i ja sam isto tako odgadjao radi ispita i na kraju nistavivax wrote:Pozdrav svima.Nakon dugog vremena neckanja i razmisljanja da li da prestanem pusiti ili ne,odlucio sam da prestanem sa samounistavanjem duhanom.Medjutim ima jedan problem,posto je sad vrijeme ispitnih rokova ja kontam da nastavim pusiti dok se ispiti ne zavrse.Svi znate sto,kontam krize ce me neke pucati i slicno,pa neces nista moci nauciti,a ispiti dolaze za 10-ak dana.Da li bi bilo pametno opet sad oduzivati sa prestankom ili da covjek to presjece odmah,istog trena,dok ima neku volju,za prestankom,opet kasnije Bog samo zna kakav problem moze izletiti pa opet oduzivati sa prestankom.Ja vjerujem da ova dilema nije samo kod mene,nego kod svakog pusaca,pa bih volko da cujem savjet od ovih sto su prestali pusiti,da li su imali ovakvih dilema,i sta oni savjetuju u ovakvoj situaciji.
opet pusim
probaj to odmah sasjeci
-
kaostvorena
#1616 Re: Cigarete, odvikavanje
Uskoro ce biti 6mjeseci kako ne pusim.U pocetku nije bilo lako,i sada mi se desi da pomislim na cigaretu,ali zelja prodje.Da li je zelja ,ili me stara navika "zove".nije razlog da ponovo pocnem sa tom budalastinom.
Svima koji zele zaista da prestanu sa pusenjem savjet je""prestati odmah",bez obzira na ispite ili bilo kakve dogadjaje .Isto tako ne ocekujte da ce zelja za cigaretom tek tako proci,ali treba biti istrajan u odluci,a to nije tako strasno.EL.cigarete su jedna ubleha,i cisto zavaravanje.Jednostavno prestati ,i izboriti se sa tom zavisnoscu !
Svima koji zele zaista da prestanu sa pusenjem savjet je""prestati odmah",bez obzira na ispite ili bilo kakve dogadjaje .Isto tako ne ocekujte da ce zelja za cigaretom tek tako proci,ali treba biti istrajan u odluci,a to nije tako strasno.EL.cigarete su jedna ubleha,i cisto zavaravanje.Jednostavno prestati ,i izboriti se sa tom zavisnoscu !
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1617 Re: Cigarete, odvikavanje
Već postajem očajna
Konzumiram cigarete 12 godina cca jednu kutiju na dan.
Nikada nisam OZBILJNO pokušala prestati..nikada....kada sam putovala a nisam mogla zapaliti , tih sedam-osam sati bez cigarete su mi bile kao najveća mora , košmar...užas...zato nikada nisam pokušala prestati pojedini pokušaji su i ostali pokušaji....(ozbiljnost dužine tog pokušaja nije vrijedno spomena)
Sebe ne smatram nekarakternom osobom i mnogo toga sam prošla u životu tako da bih za sebe mogla reći da sam prilično "čvrsta" ali cigareta da se riješim nikako...
"Progutala" sam desetak puta knjigu Allen Carr-a "Lako je prestati pušiti"...blago je reći da sam oduševljena ali rezultata kod mene nema....
..želim prestati pušiti jer istinski to želim ali u svakoj toj "pauzi" tri do četiri sata bez cigarete je plafon plafona....zaista ne znam šta da radim , ne želim te flastere i žvake i slične gluposti (vidi "Lako je prestati pušiti") i najgore mi je što opet gledam u sat i prilagođavam svoje aktivnosti toj cigareti sa (opet vidi "Lako je prestati pušiti") ko je pročitao zna o čemu govorim.
Silno bih voljela ali silno ostaviti cigarete.
Veliki pozdrav svima.
Konzumiram cigarete 12 godina cca jednu kutiju na dan.
Nikada nisam OZBILJNO pokušala prestati..nikada....kada sam putovala a nisam mogla zapaliti , tih sedam-osam sati bez cigarete su mi bile kao najveća mora , košmar...užas...zato nikada nisam pokušala prestati pojedini pokušaji su i ostali pokušaji....(ozbiljnost dužine tog pokušaja nije vrijedno spomena)
Sebe ne smatram nekarakternom osobom i mnogo toga sam prošla u životu tako da bih za sebe mogla reći da sam prilično "čvrsta" ali cigareta da se riješim nikako...
"Progutala" sam desetak puta knjigu Allen Carr-a "Lako je prestati pušiti"...blago je reći da sam oduševljena ali rezultata kod mene nema....
Silno bih voljela ali silno ostaviti cigarete.
Veliki pozdrav svima.
- poznanik
#1618 Re: Cigarete, odvikavanje
Za početak, pročitaj ovu temu od njenog početka do kraja...tvsabina wrote:Već postajem očajna![]()
Konzumiram cigarete 12 godina cca jednu kutiju na dan...Silno bih voljela ali silno ostaviti cigarete...
- sabina1
#1619 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvalapoznanik wrote:Za početak, pročitaj ovu temu od njenog početka do kraja...tvsabina wrote:Već postajem očajna![]()
Konzumiram cigarete 12 godina cca jednu kutiju na dan...Silno bih voljela ali silno ostaviti cigarete...
- vivax
#1620 Re: Cigarete, odvikavanje
JEdan od razloga...

Drugi razlog..

Drugi razlog..

-
MPC
#1621 Re: Cigarete, odvikavanje
Uhhhh pusim od pocetka rata i evo napokon da probam al ono pravo. Probao sam nekoliko puta ali bezuspjesno. Danas je prvi dan!!!!!!

- sabina1
#1622 Re: Cigarete, odvikavanje
Sretno !!! Sretno !!! Sretno !!!MPC wrote:Uhhhh pusim od pocetka rata i evo napokon da probam al ono pravo. Probao sam nekoliko puta ali bezuspjesno. Danas je prvi dan!!!!!!![]()
EDIT : Imam tri cigare u kutiji. Ostavljam ih ujutro uz kafu i gotovo !!! Javim ti se.
- poznanik
#1623 Re: Cigarete, odvikavanje
tvsabina wrote:Sretno !!! Sretno !!! Sretno !!!MPC wrote:Uhhhh pusim od pocetka rata i evo napokon da probam al ono pravo. Probao sam nekoliko puta ali bezuspjesno. Danas je prvi dan!!!!!!![]()
EDIT : Imam tri cigare u kutiji. Ostavljam ih ujutro uz kafu i gotovo !!! Javim ti se.
-
MPC
#1624 Re: Cigarete, odvikavanje
Jos se drzim uhhhh al jest tesko. Danas me kriza uhvatila kad sam kafu pio Ali nisam popustio. Nakon 23 god.pusenja stvarno je tesko ali mora se probati.poznanik wrote:tvsabina wrote:Sretno !!! Sretno !!! Sretno !!!MPC wrote:Uhhhh pusim od pocetka rata i evo napokon da probam al ono pravo. Probao sam nekoliko puta ali bezuspjesno. Danas je prvi dan!!!!!!![]()
- luckylaka
#1625 Re: Cigarete, odvikavanje
Moja ti Sabina nakon 30 godina hej 30 godina evo vec skoro tri godine ni jedne.I da te ne lazem-ni na kraj pameti da zapalim zena pusi,dijete pusi a ja samo blenem u njih.Jednostavno baci i reci,,necu vise,,ako imas onu stvar ko mi muski.Pio sam dnevno sleper vode samo voda i voda,voce najvise jabuke,pa neki bonboni i na kraju evo me ziv i zdrav i bez cigara.Hajde oprobaj danas pa se javi sutra,a sutra opet oprobaj -vidjeces kako je lako.tvsabina wrote:Sretno !!! Sretno !!! Sretno !!!MPC wrote:Uhhhh pusim od pocetka rata i evo napokon da probam al ono pravo. Probao sam nekoliko puta ali bezuspjesno. Danas je prvi dan!!!!!!![]()