Ja uopšte i ne želim pomoći BIH,jer nisam njen navijač,a i znosim samo realno stanje u Bih sportu.Što se navijanja tiče,ne znam zašto očekujete da da svi navijaju za BIH.Srbi navijaju za Srbiju,Hrvati za Hrvatsku,a samo Bošnjaci za Bih,i to se neće promijeniti.Uostalom nikada nijedna utakmica bilo koje reprezentacije BIH nije organizovana u Republici Srpskoj,ili u Federaciji sa pretežno naseljenim Hrvatima!Sve utakmice se svode na Sarajevo i Zenicu!Samim tim,ne možete očekivati da navijamo za Bih.zalizani wrote:upsala wrote:Rukomet,a i ostali sportovi,se ne mogu igrati sa malim fondom igrača,a to je glavni problem u BIH,a tako će biti i u buduće.Ovo je bila jedinstvena šansa za plasman na prvenstvo,koja se više neće ponoviti.Baza igrača je premala,stručnjaci preslabi,pa sport BIH ode u propast.S obzirom da se ne bavite nekim sportovima,odnosno loši ste u njima(odbojka,vaterpolo,tenis,atletika,plivanje),nekim koji su srednja žalost(fudbal,košarka),rukomet je sport broj 1 u BIH.![]()
Dobri samaričaninu,jel imas neki savjet da pomogneš našoj reprezentaciji,a ja te mogu povezat´ sa glavnim taldzijama.A vidim da ti prognoze dobro idu,jel ti tarot haver ili??
Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
upsala
#1601 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
- karanana
#1602 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
nije istina. bila je organizovana tekma rukometnih reprezentacija BiH i hrvatske u ljubuskom. igrali su mladi fudbaleri u kresevu i u zapadnoj hercegovini.
-
Liska
#1603 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Pitanje je imamo li 14 igraca podjednake kvalitete ili igrace koji bi barem u obrani mogli odmjeniti nase glavne igrace. Mislim da nemamo ali nam opet ovaj sustav kvalifikacija vise odgovara nego turnirski. Iako se plasiramo na EP, ne ocekujem neki dobar plasman jer se utakmice igraju svaki drugi dan i reprezentacije bez dovoljno igraca su u losijem polozaju. Imamo sto imamo, i pokusajmo to iskoristiti na najbolji nacin. Jos smo u igri, jedino nas hebe taj bod koji smo izgubili od Talijana. Nadajmo se da ce Talijani napraviti cudo protiv Srba, a mi moramo ici na pobjedu protiv Svicaraca. Ako budemo igrali kao sinoc, to mozemo ostvariti. Mozda se u medjuvremenu vrati Prce jer nam je zbilja potreban, i ako dodje i Skoko, imamo jos jednog visokog za obranu. Krila nam i nisu problem, bitno je imati zamjene za Harmandica i Terzica.
-
vjecnobordo
#1604 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ne seriupsala wrote:Ja uopšte i ne želim pomoći BIH,jer nisam njen navijač,a i znosim samo realno stanje u Bih sportu.Što se navijanja tiče,ne znam zašto očekujete da da svi navijaju za BIH.Srbi navijaju za Srbiju,Hrvati za Hrvatsku,a samo Bošnjaci za Bih,i to se neće promijeniti.Uostalom nikada nijedna utakmica bilo koje reprezentacije BIH nije organizovana u Republici Srpskoj,ili u Federaciji sa pretežno naseljenim Hrvatima!Sve utakmice se svode na Sarajevo i Zenicu!Samim tim,ne možete očekivati da navijamo za Bih.zalizani wrote:upsala wrote:Rukomet,a i ostali sportovi,se ne mogu igrati sa malim fondom igrača,a to je glavni problem u BIH,a tako će biti i u buduće.Ovo je bila jedinstvena šansa za plasman na prvenstvo,koja se više neće ponoviti.Baza igrača je premala,stručnjaci preslabi,pa sport BIH ode u propast.S obzirom da se ne bavite nekim sportovima,odnosno loši ste u njima(odbojka,vaterpolo,tenis,atletika,plivanje),nekim koji su srednja žalost(fudbal,košarka),rukomet je sport broj 1 u BIH.![]()
Dobri samaričaninu,jel imas neki savjet da pomogneš našoj reprezentaciji,a ja te mogu povezat´ sa glavnim taldzijama.A vidim da ti prognoze dobro idu,jel ti tarot haver ili??
-
upsala
#1605 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Možeš govoriti šta hoćeš,ali tako ti je to.Uglavnom,niko ne želi da navija za gubitnike i za one koji ti ne donose nimalo radosti,a Bosna i klubovi iz nje jesu upravo to!Jedan Novak Đoković donio je Srbiji više u spjeha nego što će bilo ko Bosni za 50 godina,a o ostalim da nepričam! 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1606 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
A zasto toliko buke, toliko ruznih rijeci radi izgubljene utakmice od objektivno trenutno jaceg protivnika. Jaceg u kontekstu trenutnog igrackog kadra i naravno vruceg domaceg terena. Vise nego bezobrazno je kriviti recimo Tahirovica za ovaj poraz a ne kriviti recimo isto tako Terzica ili Harmandica kada na dva igraca vise gube lopte kao pocetnici. Ne kriviti isto tako trenera koji igra samo sa 7 igraca. Ne kriviti izuzetno vece golmanskog para Srbije kao sto su i oni krivili izuzetno vece Enida Tahirovica u Sarajevu. Ali ja nikoga ne krivim jer su momci odigrali muski na za njih najvrucem terenu na svijetu i protiv najljuceg protivnika na svijetu. Do prije par godina mi smo ovakvim reprezentacijama bili topovska hrana a sada smo sasvim ravnopravan protivnik.
Medjutim ne vidjeh ovdje da je iko okrivio najveceg neprijatelja BH sporta NIKOLU SPIRICA, koji vrlo svjesno u ladicama drzi prijeme u drzavljanstvo nekoliko vrhunskih igraca iz raznih sportova a izmedju ostalih i Bojana Skoke, Lancea Williamsa, Dialibe itd. On svjesno igra za reprezentaciju Srbije u ovim kvalifikacijama i generalno ne dozvoljava nasem sportu da napreduje.
Jos ovdje nije nista gotovo jer ako Srbija pobjedi Rusiju nama onda mi sami odlucujemo o svojoj sudbini, tj moramo dobiti sve do kraja a vjerovatno tu ima jos puno kombinacija. Neka samo nasi momci do kraja odigraju ovako kao u ova dva meca i niko im nece smjeti zamjeriti i ako ne prodju dalje.
Medjutim ne vidjeh ovdje da je iko okrivio najveceg neprijatelja BH sporta NIKOLU SPIRICA, koji vrlo svjesno u ladicama drzi prijeme u drzavljanstvo nekoliko vrhunskih igraca iz raznih sportova a izmedju ostalih i Bojana Skoke, Lancea Williamsa, Dialibe itd. On svjesno igra za reprezentaciju Srbije u ovim kvalifikacijama i generalno ne dozvoljava nasem sportu da napreduje.
Jos ovdje nije nista gotovo jer ako Srbija pobjedi Rusiju nama onda mi sami odlucujemo o svojoj sudbini, tj moramo dobiti sve do kraja a vjerovatno tu ima jos puno kombinacija. Neka samo nasi momci do kraja odigraju ovako kao u ova dva meca i niko im nece smjeti zamjeriti i ako ne prodju dalje.
-
paja_patak
#1607 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Liska wrote:LSD, pojma nemas o rukometu. Jesi li ga ikada igrao ili bio golman u rukometu? Ni Omeyer ne bi bio upola tako uspjesan golman da nema dobru obranu ispred sebe. U drugom poluvremenu su nasi popustili u obrani i golmani su bili kao na streljani. Grahovac je obranio dvije lopte izbliza ali je zato primio par fuserskih golova iz daljine. Za njega bi se i moglo reci da je podlegao atmosferi ali ga ne treba lincovati. U pitanju je mlad golman i drugi put ce biti bolje.
U danasnjem rukometu postoje dvije ili tri reprezentacije koje bi se iz Nisa vratile sa pobjedom, Francuska, Hrvatska i mozda Danska. Sve ostale bi izgubile protiv ovakve reprezentacije Srbije. Nasima treba cestitati na igri i hrabrosti. Pod hitno se mora naci jos par igraca koji mogu preuzeti glavne uloge. Ranije sam pisao da je glavni problem ove ekipe psiholoski i meni se cini da su ga sinocnjom utakmicom prevladali i da su sebi dokazali da se mogu nositi sa svakom ekipom. Treba ih pustiti da rade, treniraju i igraju i rezultat ce doci. Isto tako mora se izgraditi i kult reprezentacije i ove stvari kao radja zena, udala se punica, se vise ne bi trebale tolerirati. Mogu dobiti dopust jedan dan i to je to. U hrvatskoj reprezentaciji takvih izleta nema ili dobiju jedan dan da vide dijete i vracaju se na pripreme. Ako neces, hvala i dovidjenja.
-
vjecnobordo
#1608 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Uhh radosti majko moja dragaupsala wrote:Možeš govoriti šta hoćeš,ali tako ti je to.Uglavnom,niko ne želi da navija za gubitnike i za one koji ti ne donose nimalo radosti,a Bosna i klubovi iz nje jesu upravo to!Jedan Novak Đoković donio je Srbiji više u spjeha nego što će bilo ko Bosni za 50 godina,a o ostalim da nepričam!
Prvo, utakmice iz raznoraznih sportova su se znale igrati po gradovima tipa Mostar, Kreševo, Ljubuški, Grude, gdje su većina Hrvati
Teško se pomiriti sa činjenicom da žive u NEZAVISNOJ, SUVERENOJ, SAMOSTALNOJ BOSNI I HERCEGOVINI. Znači , ne Srbiji.
Što se tiče sporta, ne vidim neku pretjeranu razliku. Košarka se redovno posljednjih 6-7 godina, bez obzira na igrače svjetskih promjera. U rukometu iste jačine, fudbal također. Odbojka nama zanimljiva, koliko i vama sjedeća. Igrate tamo neki Vaterpolo bolje. Ateltika, zimski sportovi i sl. nema vas nigdje, ko ni nas i eto. Možemo se i mi qrčiti kako Markica najbolje boća na sviejtu. Onda one gluposti karate, džudo, fazoni, tu vas redovno marišemo
Nego, imal kakav masters sad? Idi gledaj Noleta
PS Sinoć kod Srba Alem daleko najgori
@ paja_patak, jadniče, jel ti srce na mjestu? Hrvati bi vas uništili. Ma i mi bi da smo imali još 2 kvalitetna igrača na klupi.
- Mahalac
#1609 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kao i uvijek komentar Hrasno38 vrijedan hvale i od nekoge ko uvijek prepozna stvari kakvim i jesu.
Igrali smo i borili se do kraja i za to im HVALA.
Sto se tice zavijanja i transparenata trebinje, BL mene zaista to vise ne pogadja. Vec samo njihovo isticanje govori vise o njima i njihovoj jadnoj situaciji te potrebi da se na taj nacin pokazu.
Bitno je da su ljudi sportisti bosanski srbi sportisti/profesionalci u nasem timu itekako pokazali borbenost i time pokazali pravu situaciju stvari a ukazali ovima na tribinama na apsurdnost njihovog deklarisanja.
To me dodatno uvjerava i siguran sam da ce se takve situacije s navijacima s vremenom gubiti jer vise ni sami sebi nece biti interesantni. Opet kazem trenutno sam navikao i libo me za koga navijaju, njihovo pravo.
I za kraj da dodam da javno ovde J...m mater Velidu Spahi koji opisuje dobru i sportsku atmosferu u ciganskoj dvorani a pred ocima mu pale drzavnu zastavu.

Igrali smo i borili se do kraja i za to im HVALA.
Sto se tice zavijanja i transparenata trebinje, BL mene zaista to vise ne pogadja. Vec samo njihovo isticanje govori vise o njima i njihovoj jadnoj situaciji te potrebi da se na taj nacin pokazu.
Bitno je da su ljudi sportisti bosanski srbi sportisti/profesionalci u nasem timu itekako pokazali borbenost i time pokazali pravu situaciju stvari a ukazali ovima na tribinama na apsurdnost njihovog deklarisanja.
To me dodatno uvjerava i siguran sam da ce se takve situacije s navijacima s vremenom gubiti jer vise ni sami sebi nece biti interesantni. Opet kazem trenutno sam navikao i libo me za koga navijaju, njihovo pravo.
I za kraj da dodam da javno ovde J...m mater Velidu Spahi koji opisuje dobru i sportsku atmosferu u ciganskoj dvorani a pred ocima mu pale drzavnu zastavu.
-
neshto
#1610 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
svaka čast momcima a bogme i halidu!!! srbija je na momente izgledala totalno izgubljeno i sekunda je falila da pogube konce. realno je samo klupa presudila i ništa više, ne može se od 7-8 igrača očekivati da i u 50-toj minuti trče kao na početku.
svaka čast ljudi i definitivno se imamo čemu nadati!
svaka čast ljudi i definitivno se imamo čemu nadati!
-
Liska
#1611 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
A da se vratimo na rukomet kao glavnu temu. Politike ima i previse na drugim mjestima na ovom forumu. Ne trebamo biti razocarani, imamo jos sansi, i treba raditi na prosirenju broja kvalitetnih kandidata za reprezentaciju. Ostaviti Demirovica da radi u miru i rezultat ce doci.
-
upsala
#1612 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
vjecnobordo wrote:Uhh radosti majko moja dragaupsala wrote:Možeš govoriti šta hoćeš,ali tako ti je to.Uglavnom,niko ne želi da navija za gubitnike i za one koji ti ne donose nimalo radosti,a Bosna i klubovi iz nje jesu upravo to!Jedan Novak Đoković donio je Srbiji više u spjeha nego što će bilo ko Bosni za 50 godina,a o ostalim da nepričam!Bolje ne biti na svjetskom prvenstvu, nego na očigled 2 milijarde ljudi primati šesticu od Argentine.
Prvo, utakmice iz raznoraznih sportova su se znale igrati po gradovima tipa Mostar, Kreševo, Ljubuški, Grude, gdje su većina Hrvati![]()
Teško se pomiriti sa činjenicom da žive u NEZAVISNOJ, SUVERENOJ, SAMOSTALNOJ BOSNI I HERCEGOVINI. Znači , ne Srbiji.
Što se tiče sporta, ne vidim neku pretjeranu razliku. Košarka se redovno posljednjih 6-7 godina, bez obzira na igrače svjetskih promjera. U rukometu iste jačine, fudbal također. Odbojka nama zanimljiva, koliko i vama sjedeća. Igrate tamo neki Vaterpolo bolje. Ateltika, zimski sportovi i sl. nema vas nigdje, ko ni nas i eto. Možemo se i mi qrčiti kako Markica najbolje boća na sviejtu. Onda one gluposti karate, džudo, fazoni, tu vas redovno marišemoU svakom slučaju, obje sportske selekcije u qrcu.
Nego, imal kakav masters sad? Idi gledaj Noletai Jecu i Anu, orlove
![]()
Stvarno mi vas je žao!Toliko ste neuspješni,da ne vidite uspjeh drugih!Pa Partizan je najbolji dokaz da se može sa domaćim igračima,uradite i vi sa svojim npr.kkBosna.Međutim vi to ne radite,nego kupite nekoliko igrača iz Srbije i uništavate svoje ionako netalentovane igrače.To što živim u BIH nema nikakve veze,jer realnost je jedna,a vaše želje nešto sasvim drugu-RS ima samostalnostUtakmice igrane u tzv.herceg-bosni liče na utakmice u Hrvatskoj,a Bosne u tim mjestima kao da ni Bog nije dao.Više se vijore one izmišljene zastave BIH kod nas u RS-U,nego u bilo kojem Hrvatskom ,mjestu!Sjedeća odbojka je utjeha za hendikepirane ljude,da malo pobjegnu od svojih muka,a sport za one koji nemaju uspjeha u ni u čemu drugom!
PS Sinoć kod Srba Alem daleko najgoriIgr'o srcem
@ paja_patak, jadniče, jel ti srce na mjestu? Hrvati bi vas uništili. Ma i mi bi da smo imali još 2 kvalitetna igrača na klupi.
- bijelo_dugme
#1613 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
upsala wrote:Ja uopšte i ne želim pomoći BIH,jer nisam njen navijač,a i znosim samo realno stanje u Bih sportu.Što se navijanja tiče,ne znam zašto očekujete da da svi navijaju za BIH.Srbi navijaju za Srbiju,Hrvati za Hrvatsku,a samo Bošnjaci za Bih,i to se neće promijeniti.Uostalom nikada nijedna utakmica bilo koje reprezentacije BIH nije organizovana u Republici Srpskoj,ili u Federaciji sa pretežno naseljenim Hrvatima!Sve utakmice se svode na Sarajevo i Zenicu!Samim tim,ne možete očekivati da navijamo za Bih.zalizani wrote:![]()
Ti haman zesce komplekse imas ali no sikiriki, necemo ti zamjerit vidimo da si drzavljanin Kraljevine Svedske, porijeklom Bosanac a navijas za Smrdiju
De, al iskreno odgovori, koliko si puta bio kod istocni komsija (Nemislim na Finsku nego Srbiju).
-
bosna123
#1614 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Hajde, pustite ih vise, neka navijaju za koga hoce... Kada budemo kvalitetni navijat ce i za nas... Neke stvari ne idu na silu.
http://www.balkan-handball.com/intervju ... stojanovic
http://www.balkan-handball.com/intervju ... stojanovic
- Van Halen
#1615 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Znači da ti navijaš iz interesa a ne iz ljubavi.upsala wrote:Možeš govoriti šta hoćeš,ali tako ti je to.Uglavnom,niko ne želi da navija za gubitnike i za one koji ti ne donose nimalo radosti,a Bosna i klubovi iz nje jesu upravo to!Jedan Novak Đoković donio je Srbiji više u spjeha nego što će bilo ko Bosni za 50 godina,a o ostalim da nepričam!
- burek_in_space
#1617 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma ne treba se uopshte upushtati u diskusije sa ovakvim likovima.Van Halen wrote:Znači da ti navijaš iz interesa a ne iz ljubavi.upsala wrote:Možeš govoriti šta hoćeš,ali tako ti je to.Uglavnom,niko ne želi da navija za gubitnike i za one koji ti ne donose nimalo radosti,a Bosna i klubovi iz nje jesu upravo to!Jedan Novak Đoković donio je Srbiji više u spjeha nego što će bilo ko Bosni za 50 godina,a o ostalim da nepričam!
Mi treba da se posvetimo sebi razvoju nasheg sporta shto je vishe moguce,pa cesh vidjeti kako malo pomalo se pridobijaju i "odmetnuti" navijachi.Najbolji primjer za to je bio debi Nikole Prcea,kada je izmedju 30 i 50 Chapljinaca doshlo u Visoko da ga bodre,kao i reprezentaciju.
-
bosna123
#1618 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
To i ja hocu reci.
- Van Halen
#1619 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma mi trebamo da guramo u svakom segmentu društva kvalitetne ljude, a ne da gledamo jel Srbin,Bošnjak ili Hrvat. Samo tako možemo napredovati. To što u našem timu ima dosta Srba, to njih najviše boli, a to je naša prednost.
- Mahalac
#1620 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
BRAVO upravo i bas tako, akobogda i vrijeme ce s mladim narastajima donijeti i prave rezultate. Pogledajte samo unaokolo koliko djece trenira razne sportove i uspjesno parira u svom uzrastu, siguran sam da nam dolaze bolji dani sto se sporta tice.Van Halen wrote:Ma mi trebamo da guramo u svakom segmentu društva kvalitetne ljude, a ne da gledamo jel Srbin,Bošnjak ili Hrvat. Samo tako možemo napredovati. To što u našem timu ima dosta Srba, to njih najviše boli, a to je naša prednost.
Sve ce polahko doci na svoje i samo po kvalitetu i rezultatima.
- karanana
#1621 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Cestitke Demirovicu za dosadasnji tok kvalifikacija....na emisiji korner
pa jebo te kakve cestitke....jeli zbog remija sa gigantskom italijom? eh zbog ovog nikad necemo nigdje.
pa jebo te kakve cestitke....jeli zbog remija sa gigantskom italijom? eh zbog ovog nikad necemo nigdje.
- cyprus
#1622 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Koristim priliku da se pošteno ismijem istaknutoj rečeniciupsala wrote:Stvarno mi vas je žao!Toliko ste neuspješni,da ne vidite uspjeh drugih!Pa Partizan je najbolji dokaz da se može sa domaćim igračima,uradite i vi sa svojim npr.kkBosna.Međutim vi to ne radite,nego kupite nekoliko igrača iz Srbije i uništavate svoje ionako netalentovane igrače.To što živim u BIH nema nikakve veze,jer realnost je jedna,a vaše želje nešto sasvim drugu-RS ima samostalnostUtakmice igrane u tzv.herceg-bosni liče na utakmice u Hrvatskoj,a Bosne u tim mjestima kao da ni Bog nije dao.Više se vijore one izmišljene zastave BIH kod nas u RS-U,nego u bilo kojem Hrvatskom ,mjestu!Sjedeća odbojka je utjeha za hendikepirane ljude,da malo pobjegnu od svojih muka,a sport za one koji nemaju uspjeha u ni u čemu drugom!
Naime, trebalo je stajat: Realnost je jedna, a nečije želje drugo, RS nije nezavisna, nego dio Bosne i Hercegovine, ne Srbije
@vjecnobordo, usra ga vala i ti. Iskreno srbijanski sport je koju svjetlosnu godinu ispred našeg. Nažalost
-
upsala
#1623 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ovdje dosta toga nije dobro shvaćeno.Govorim o samostalnosti i samoizdržavanju u okviru BIH.Nikad nisam sporio samostalnost i suverenost BIH,sve dok u njoj postoji Ustavom kao najvišim opštim pravnim aktom zagarantovano postojanje Republike Srpske.Međutim svakako da je RS funkcionalniji dio od Federacije s obzirom na njeno uređenje i puno administracije.Što se sportista tiče neka igraju za koju zemlju hoće,ali većina ih se odlučuje za druge zemlje,a ne za BIH,što dosta pokazuje o privrženosti naroda ovoj zemlji.Svakako da je pravo svakog da izabere za koga će navijati,mi u RS-u navijamo za Srbiju i tako će i ostati.To i jeste fenomen za proučavanje,a šta su uzroci........o tome se da raspravljati.
- and
#1624 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
to nikoga ne interesuje,navijajte za koga hoćete.i bez vas su dvorane i stadioni puni kada igra bihupsala wrote:Ovdje dosta toga nije dobro shvaćeno.Govorim o samostalnosti i samoizdržavanju u okviru BIH.Nikad nisam sporio samostalnost i suverenost BIH,sve dok u njoj postoji Ustavom kao najvišim opštim pravnim aktom zagarantovano postojanje Republike Srpske.Međutim svakako da je RS funkcionalniji dio od Federacije s obzirom na njeno uređenje i puno administracije.Što se sportista tiče neka igraju za koju zemlju hoće,ali većina ih se odlučuje za druge zemlje,a ne za BIH,što dosta pokazuje o privrženosti naroda ovoj zemlji.Svakako da je pravo svakog da izabere za koga će navijati,mi u RS-u navijamo za Srbiju i tako će i ostati.To i jeste fenomen za proučavanje,a šta su uzroci........o tome se da raspravljati.
-
LSD
#1625 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
@upsala je ocito fasciniran Dodikom i drži identicne politicke govore na temi o rukometu,klasicni sindrom urodjenika iz RSa.
Što se tice naše reprezentacije,nažalost ovdje je gotov posao...sad se tek vidi koliko težinu ima onaj kiks protiv talijanskih amatera...sinoc su morali ako ništa izgubiti manje od 3 razlike ali ni to išlo tako da se zatvaraju sve šanse za jednu od prve dvije pozicije....naravno sad krece tipicni naš bosanski sindrom i kalkulacije iz domena teorije i uzaludna nadanja da ce se Srbije negdje okliznuti protiv autsajdera poput Italije ili Farskih ostrva...kad ne možeš ti uticati konkretno na plasman ostaju nadanja do zadnjeg kola da neko kiksa...klasika naša koju gledamo u svim našim selekcijama...šteta,ovo je bila odlicna šansa da se konacno plasiramo na neko takmicenje
Što se tice naše reprezentacije,nažalost ovdje je gotov posao...sad se tek vidi koliko težinu ima onaj kiks protiv talijanskih amatera...sinoc su morali ako ništa izgubiti manje od 3 razlike ali ni to išlo tako da se zatvaraju sve šanse za jednu od prve dvije pozicije....naravno sad krece tipicni naš bosanski sindrom i kalkulacije iz domena teorije i uzaludna nadanja da ce se Srbije negdje okliznuti protiv autsajdera poput Italije ili Farskih ostrva...kad ne možeš ti uticati konkretno na plasman ostaju nadanja do zadnjeg kola da neko kiksa...klasika naša koju gledamo u svim našim selekcijama...šteta,ovo je bila odlicna šansa da se konacno plasiramo na neko takmicenje