Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EXTREMELY cheap offer european notes ,only 4cent/per note
27000 Yugoslavia 1985-1992 vg,fine,veryfine,extra fine
3000 pcsBosnia 10,25,50,100 dinara first war issue EXTRA FINE
Meni samo za $200 treba 5kg Chrvenih, ako krenem na turneju po Poljskoj, Ceskoj, Rumuniji, Bugarskoj. Tamo kaju jos uvijek se obraduju - kad ih iz dzepa izvadis...
Najgenijalniji dio rata, po mom skromnom sjecanju a evo - nemam gdje drugo da se izlajem pa cu ovdije kad me ti podsjeti i ove novcanice sad - je - kad su u po rata u Bihacku dzep poslali novu monetu Bosanskog Dinara. Bio je neki Bon koji je Fikret Abdic izdao - kao pokrice - u denominaciji od 0.5 do 10 DEM (nista Krasjnik ne vjeruje u dinare) a za vece cifrice se koriste Marke, Siliniz ili Franci. I sad - u po frke - dolazi iz Pule tajnim preletom u po noci, na napravljeni aerodrom Coralici kod Cazina - par aviona natovarenih novcanicama. To je par tona - ovih novcanica - Bosanskih frisko printanih s gornje slike. I sad - Fikret nebi bio Fikret - da Fikret nije sazvao odmah sjednicu na kojoj je odlucio on, naravno, drugi su tu bili samo formalno i informativno - da mi te novcanice - necemo jeli koristit, posto vec ima bon printan na kartonu - koji je cesto bio i prepravljan u denominaciji po domacinstvima i mahalama - pa je onaj od 0.5 DM postajo 5 DM a onaj od 1DM onaj od 10 DM. I tako je u po frke - na kraju nije bilo bonova od 0.5 i 1 DM - svi su bili prepravljeni - na vece vrijednosti - kucnom kaligrafijom.
Helem - fascinantna je nasa istorija...Kao npr. pred kraja rata - odlucili da cemo kao i Svabe iz opticija povuci - stare Svabske novcanice Deutchmark a koristi samo nove. Kad su onda krenule vanredzne voznje autobusa iz sela i zaseoka - u SDK filijalu u svakoj opstini - pa redovi ispred ljudi - koji su dosli da nesto mjenjaju - a niko ko fol, nista nema nisam ni znao da je narod negdje cuvao u jastucnicama - te stare marke s Arbeit-a donesene, mozda cak i zakopane, ko ce li ga znati i u svoj muci ratnoj - i mi smo morali na vrijeme isporuciti - te marke - ko zna kakvim putem - nazad u Njemacku - da ih zamjenimo dok jos nisu propale.
Poz. Hierarchia, jesi se naspavala?
Joj ubicu te zbog ove teme. Oduze mi silno vreme.
Za kaznu da nadjes kokos i kesten cokoladice od Pionira. Te od kokosa su bile preteca Bounty.
Ljubitelj Zabara wrote:Poz. Hierarchia, jesi se naspavala?
Joj ubicu te zbog ove teme. Oduze mi silno vreme.
Za kaznu da nadjes kokos i kesten cokoladice od Pionira. Te od kokosa su bile preteca Bounty.
Dok ste vi dovlacili robu, ja spavala.
Samo za tebe: