Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- vesela_sveska
#1601 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Ne brini, nisi ti te sreće da te zaboravim.''
- vesela_sveska
#1602 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“I još te prećutim najglasnije i viknem te najtiše, i zaboravim te nekad, noću, kad spavam dok te dišem…”
- vesela_sveska
#1603 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“I nakon toliko vremena, suza, boli, patnje, kajanja… Mislila sam da sam te zaboravila, da te ne volim, da mi je svejedno. No krivo sam mislila, vrijeme te ne može izbrisati, ne može izbrisati tvoje poljupce na mome tijelu, ne može izbrisati tvoje ruke s moga lica, ne može izbrisati one riječi… Ne može izbrisati moju ljubav prema tebi. I uzalud se trudim, znam, otišao si, ali ne i iz mog srca…”
- vesela_sveska
#1604 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Ma, neću te zaboraviti. Želim, ali ne mogu. Pa sam odustala od toga… Ali, odustala sam i od tebe. Treba mi neko ko će me učiniti sretnom. Neko ko neće komplikovati moj život. Neko ko me neće povrijediti kao ti.”
- Mračajski proto
#1605 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Što si depresivna? 
- vesela_sveska
#1606 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
NeSarajevo_Grad wrote:Što si depresivna?
- LightRain
#1607 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Her lie reflected my lie. Suddenly, I felt nothing... I couldn't cry, so once again I couldn't sleep." (fight club1999)
"Religion has convinced people that there’s an invisible man…living in the sky, who watches everything you do every minute of every day. And the invisible man has a list of ten specific things he doesn’t want you to do. And if you do any of these things, he will send you to a special place, of burning and fire and smoke and torture and anguish for you to live forever, and suffer and burn and scream until the end of time.... But he loves you! " G.C
"When you’re born you get a ticket to the freak show. When you’re born in America, you get a front-row seat." G.C
"Religion has convinced people that there’s an invisible man…living in the sky, who watches everything you do every minute of every day. And the invisible man has a list of ten specific things he doesn’t want you to do. And if you do any of these things, he will send you to a special place, of burning and fire and smoke and torture and anguish for you to live forever, and suffer and burn and scream until the end of time.... But he loves you! " G.C
"When you’re born you get a ticket to the freak show. When you’re born in America, you get a front-row seat." G.C
- vesela_sveska
#1608 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sve oko mene čini da mi nedostaješ još više...
- potočanka
#1609 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
vesela_sveska wrote:Sve oko mene čini da mi nedostaješ još više...
šta ti je on? šta nije....
- Aleluja
#1610 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti svoje vrijeme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za budućnost.
Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću.
Radim stvari koje volim raditi i koje vesele moje srce i činim to na svoj vlastiti način i u svom vlastitom ritmu.
Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST.
Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE događa. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.
Kada sam zaista počeo voljeti sebe prestao sam željeti da sam uvijek u pravu, tako sam manje griješio.
Danas sam shvatio da se to zove SKROMNOST.

Radim stvari koje volim raditi i koje vesele moje srce i činim to na svoj vlastiti način i u svom vlastitom ritmu.
Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE događa. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.
Kada sam zaista počeo voljeti sebe prestao sam željeti da sam uvijek u pravu, tako sam manje griješio.
- vesela_sveska
#1611 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
potočanka wrote:vesela_sveska wrote:Sve oko mene čini da mi nedostaješ još više...
šta ti je on? šta nije....
-
Modest Musorgski
#1612 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Alarm Clocks. Because every morning should begin with a heart attack.
- Moll_Flanders
#1613 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Trebaćeš mi u starosti, kad budem gunđao, jer ne znam gde su mi naočare, da kažeš: "Eto ti ih na nosu, bleso matora. Tako bi ti i srce još uvek tražio, da nije bilo mene da kažem da je na svom mestu". Trebaćeš mi u starosti, da te se sa radošću sećam, umesto da te se sećam sa tugom, da te opomenem kad kažeš: "E, kad se setim kakva sam bila", da ne smeš tako govoriti u mom prisustvu, jer si mi lepša no ikada. Trebaćeš mi u starosti, da joj se rugamo kada nas pita gde nam je bila mladost. Trebaćeš mi u starosti, kad izlapim, da kažeš: "Bolje mozak, nego srce". Trebaćeš mi u starosti, da ne dopustiš da ostarimo. Trebaćeš mi u starosti, da kažeš: "A rekao si da me ne možeš voleti jače". Trebaćeš mi u starosti, da me grdiš što tvrdim da doktori nemaju pojma i ne pijem lijekove, jer si ti najbolji lijek za moje srce. Trebaćeš mi u starosti, da me izbaciš iz kuhinje, kad praviš kolače: "Strpi se, gori si od djeteta". Trebaćeš mi u starosti, kao što mi trebaš sada, ali mnogo više. Trebaćeš mi u starosti, da me pitaš: "Nije ti valjda opet do toga?", a ja da kažem: "Meni je uvek do tebe". Trebaćeš mi u starosti, da kažeš: "Izvini što sam vikala", a ja da te tešim: "Nisam te ni shvatio ozbiljno". Trebaćeš mi u starosti, kad me zoveš DEDA, da kažem: "Reci, pile moje malo, pirgavo". Trebaćeš mi u starosti, da te volim i kada me starost napusti...''
- LightRain
#1614 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?
Trainspotting
Trainspotting
- black
- LightRain
#1616 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
black wrote:
-
CUCINA
#1617 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
m@m@ wrote:Nemojte se žaliti. Svijet je uvijek podjednako »odvratan«, i da bismo živjeli u njemu, potrebna je uvijek ista doza zanosa, snage i strpljivosti; samo što mi u mladosti nalazimo dovoljno svega toga u sebi i zato nam život izgleda lijep i podnošljiv, a kad ostarimo i zanosa nestane, snaga izda i strpljivost nas napusti, svijet nam izgleda onakav kakav jeste.
Ivo Andrić
-
CUCINA
#1618 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Moll_Flanders wrote:''Trebaćeš mi u starosti, kad budem gunđao, jer ne znam gde su mi naočare, da kažeš: "Eto ti ih na nosu, bleso matora. Tako bi ti i srce još uvek tražio, da nije bilo mene da kažem da je na svom mestu". Trebaćeš mi u starosti, da te se sa radošću sećam, umesto da te se sećam sa tugom, da te opomenem kad kažeš: "E, kad se setim kakva sam bila", da ne smeš tako govoriti u mom prisustvu, jer si mi lepša no ikada. Trebaćeš mi u starosti, da joj se rugamo kada nas pita gde nam je bila mladost. Trebaćeš mi u starosti, kad izlapim, da kažeš: "Bolje mozak, nego srce". Trebaćeš mi u starosti, da ne dopustiš da ostarimo. Trebaćeš mi u starosti, da kažeš: "A rekao si da me ne možeš voleti jače". Trebaćeš mi u starosti, da me grdiš što tvrdim da doktori nemaju pojma i ne pijem lijekove, jer si ti najbolji lijek za moje srce. Trebaćeš mi u starosti, da me izbaciš iz kuhinje, kad praviš kolače: "Strpi se, gori si od djeteta". Trebaćeš mi u starosti, kao što mi trebaš sada, ali mnogo više. Trebaćeš mi u starosti, da me pitaš: "Nije ti valjda opet do toga?", a ja da kažem: "Meni je uvek do tebe". Trebaćeš mi u starosti, da kažeš: "Izvini što sam vikala", a ja da te tešim: "Nisam te ni shvatio ozbiljno". Trebaćeš mi u starosti, kad me zoveš DEDA, da kažem: "Reci, pile moje malo, pirgavo". Trebaćeš mi u starosti, da te volim i kada me starost napusti...''
-
CUCINA
#1619 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
LightRain wrote:Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?
Trainspotting
-
CUCINA
#1620 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
vesela_sveska wrote:Ponekad zatvorim oči.. i poželim.. Ma ne poželim ništa, znam da te neću vidjeti...
- Afrodita89
#1621 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako si se uputio prema cilju i putem počeo da zastajkuješ i kamenjem gađaš svakog psa koja na tebe laje, nikada nećeš stići na cilj...
-
cvrcak i mrav
#1622 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Prvi put sam sve ovo ispricao jednoj djevojci, i prvi put ovako, u nekoj vezi, od pocetka do kraja. Tako sam i sam sebi slozio razloznu pricu, koja se dotle gubila u komesanju odvojenih dijelova, u magli zebnje, u nekom zbivanju van vremena, mozda i izvan nekog odredjenog smisla, kao tezak san koji ne mogu ni da prihvatim ni da odbacim. A zasto bas njoj, i zasto o ovome, nisam mogao ni sam sebi o
bjasniti. Ucinilo mi se da zna slusati, razumjeti svakako nece, a slusanje je vaznije od razumijevanja.
Iskustvo me naucilo da ono sto se ne moze objasniti samome sebi, treba govoriti drugome. Sebe mozes obmanuti nekim dijelom slike koji se nametne, tesko izrecivim osjecanjem, jer se skriva pred mukom saznavanja i bjezi u omaglicu, u opijenost koja ne trazi smisao. Drugome je neophodna tacna rijec, zato je i trazis, osjecas da je negdje u tebi, i lovis je, nju ili njenu sjenku, prepoznajes je na tudjem licu, u tudjem pogledu, kad pocne da hvata. Slusalac je babica u teskom porodjaju rijeci. Ili nesto jos vaznije. Ako taj drugi zeli da razumije...."
Mesa Selimovic - Tvrdjava
bjasniti. Ucinilo mi se da zna slusati, razumjeti svakako nece, a slusanje je vaznije od razumijevanja.
Iskustvo me naucilo da ono sto se ne moze objasniti samome sebi, treba govoriti drugome. Sebe mozes obmanuti nekim dijelom slike koji se nametne, tesko izrecivim osjecanjem, jer se skriva pred mukom saznavanja i bjezi u omaglicu, u opijenost koja ne trazi smisao. Drugome je neophodna tacna rijec, zato je i trazis, osjecas da je negdje u tebi, i lovis je, nju ili njenu sjenku, prepoznajes je na tudjem licu, u tudjem pogledu, kad pocne da hvata. Slusalac je babica u teskom porodjaju rijeci. Ili nesto jos vaznije. Ako taj drugi zeli da razumije...."
Mesa Selimovic - Tvrdjava
- vesela_sveska
#1623 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Zaboravit ću te... Ne treba ti bolja osveta...
- vesela_sveska
#1624 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Treba opraštati, ali kad previše opraštaš, ljudi naviknu da te povređuju...
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#1625 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Aleluja wrote:Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti svoje vrijeme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za budućnost.
Odlično,ma i više nego....