Auu do mene do mene nije Koliba jebo se ti nego na Visnjiku ona kafana oooooo kako se zvala. Koliba je na Mejtasu. De kako se zvala iznad osnovne skole Miljenko CvitkovicEdin H. wrote:Kakvo se ubistvo desilo u Kolibi? Ja se toga ne sjecam.KENJAC wrote: Neko gore napisa kako me Koliba bila atrakcija dok se nije desilo ubistvo. Poslije tog je skoro zatvorila. E to je to. Desi ti se frka u kafani , jarane zatvaraj sam.
Sarajevski kafici nekad i sad...
-
KENJAC
#1601 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
-
KENJAC
#1602 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
MIRIS DUNJA !
- Edin H.
#1603 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Dobra kafana bila, legalizovali kanabis bili tamo.KENJAC wrote:MIRIS DUNJA !
Poslije se i Armin (jedan od dvojice gazda) ubio zbog Pase.
-
KENJAC
#1604 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Jes jes jes , saptalo se da se tamo pusi ..... trava !!! Jebo te sumpor sta je trava? Od trave se poludi. Od trave se samoubistvo izvrsi. Do moje cetrdesete sam imo strah od ...... trave !!!Edin H. wrote:Dobra kafana bila, legalizovali kanabis bili tamo.KENJAC wrote:MIRIS DUNJA !
Poslije se i Armin (jedan od dvojice gazda) ubio zbog Pase.
-
suspect_zero
#1605 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?
- muha_sa
#1606 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
sjecam se da je bio kafic iliti kafana u istoj zgradi gdje i "tri šešira" al sa gornje strane gdje trolejbus vinta na trgususpect_zero wrote:Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?
sad da li je to taj pojma nemam
- Edin H.
#1607 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:sjecam se da je bio kafic iliti kafana u istoj zgradi gdje i "tri šešira" al sa gornje strane gdje trolejbus vinta na trgususpect_zero wrote:Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?--pored knjižare
![]()
sad da li je to taj pojma nemamda nam je ovdje forumaš pape odmah bi rješili dilemu
mada je naš pape izlazio u "Navu" ne bil ugrabio da pravom Papetu kafu plati
![]()
Muha, razocarao si me kao covjek i kao komunista.
Gore uzbrdo sa desne strane, ja gledao ispred Asa kada se gazda Sejo sutao sa petoricom, bez icije pomoci.
- muha_sa
#1608 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Edin H. wrote:muha_sa wrote:sjecam se da je bio kafic iliti kafana u istoj zgradi gdje i "tri šešira" al sa gornje strane gdje trolejbus vinta na trgususpect_zero wrote:Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?--pored knjižare
![]()
sad da li je to taj pojma nemamda nam je ovdje forumaš pape odmah bi rješili dilemu
mada je naš pape izlazio u "Navu" ne bil ugrabio da pravom Papetu kafu plati
![]()
Muha, razocarao si me kao covjek i kao komunista.![]()
Gore uzbrdo sa desne strane, ja gledao ispred Asa kada se gazda Sejo sutao sa petoricom, bez icije pomoci.
jebi ga, ostarilo se
-
KENJAC
#1609 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Dakle , sladoled u Egiptu, krempita u Slakom Cosetu , kesten pire sa slagom u Palmi , frape u Tifaniju ... Nastaviti niz .
Nisu samo kafici bili ti gdje se izlazilo. Nije bio cilj samo zveknut dvije pive pa se glupirat sa autom. Znalo se izac i na slatko nesto. Tad se bolji efekat na cure ostavljao sa pozivom u Palmu nego danas selfijem pored (gluho bilo) nabudzenog Golfa sa zavrnutim kratkim rukavima i obaveznom tetovazom!
Jesam li ja stvarno pretjerani nostalgicar ili je taj zivot mnogo ljepsi i pitomiji bio ???
Nisu samo kafici bili ti gdje se izlazilo. Nije bio cilj samo zveknut dvije pive pa se glupirat sa autom. Znalo se izac i na slatko nesto. Tad se bolji efekat na cure ostavljao sa pozivom u Palmu nego danas selfijem pored (gluho bilo) nabudzenog Golfa sa zavrnutim kratkim rukavima i obaveznom tetovazom!
Jesam li ja stvarno pretjerani nostalgicar ili je taj zivot mnogo ljepsi i pitomiji bio ???
- muha_sa
#1610 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
KENJAC wrote:Dakle , sladoled u Egiptu, krempita u Slakom Cosetu , kesten pire sa slagom u Palmi , frape u Tifaniju ... Nastaviti niz .
bio i pitomiji, ljepši i bolji
kolači se pucali na čaršiji
sladoled obavezno u "Egiptu"
- zateznistub
#1611 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Jel ono u.mirisu bila razapeta velika kanadska zastava?KENJAC wrote:MIRIS DUNJA !
Ili me baca...
- kafanski_covjek
#1612 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:KENJAC wrote:Dakle , sladoled u Egiptu, krempita u Slakom Cosetu , kesten pire sa slagom u Palmi , frape u Tifaniju ... Nastaviti niz .
Jesam li ja stvarno pretjerani nostalgicar ili je taj zivot mnogo ljepsi i pitomiji bio ???![]()
bio i pitomiji, ljepši i boljinormalno da nas nostalgija puca
![]()
kolači se pucali na čaršijimarcipan u "Tip-Topu"
salep u "Saraju" na čošku
a tu sam za opkladu spuco 19 krempita
opklada je bila 20
19 spucah i rigoleto
![]()
zijanih dobru opkladu
![]()
sladoled obavezno u "Egiptu"za ove mladje--jedini je "Egipat" imao ljetnu baštu--sad jedino oni nemaju
prije su indijaneri u Egiptu bili vrh, sad samo blijeda kopija
- HAVANA
#1613 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Edin H. wrote:Dobra kafana bila, legalizovali kanabis bili tamo.KENJAC wrote:MIRIS DUNJA !
(
- Filter
#1614 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
jeste bakutanerikafanski_covjek wrote:
prije su indijaneri u Egiptu bili vrh, sad samo blijeda kopija
elem, indijaneri, imas ih u jadranki na grbavici. dobri, mislim da su im svi kolaci po prijeratnoj recepturi
- muha_sa
#1615 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
to su kolači a ne naki sa nekim cudnim imenima--tiramisu, španski vjetar i ostali vjetroviFilter wrote:jeste bakutanerikafanski_covjek wrote:
prije su indijaneri u Egiptu bili vrh, sad samo blijeda kopija![]()
![]()
elem, indijaneri, imas ih u jadranki na grbavici. dobri, mislim da su im svi kolaci po prijeratnoj recepturi
- zateznistub
#1616 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Joj kad se sjezim indijanera sa mjedana .... odo nesto ukrast djeci iz sehareFilter wrote:jeste bakutanerikafanski_covjek wrote:
![]()
-
quarterback
#1617 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
joj sestro ocaj su im kolaci ...Filter wrote:jeste bakutanerikafanski_covjek wrote:
![]()
ne bih nikome preporucio
-
Stari kenjac
#1618 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
.
marcipan u "Tip-Topu"
salep u "Saraju" na čošku
a tu sam za opkladu spuco 19 krempita
opklada je bila 20
19 spucah i rigoleto
zijanih dobru opkladu
za ove mladje--jedini je "Egipat" imao ljetnu baštu--sad jedino oni nemaju
[/quote]
Marcipan kod Ramisa na slatkom cosetu. Na vagu bio. Pune tepsije u vitrini pa koliko hoces. Ko pojede vise od deset deka sasere se ko grilica. Hos od oraha, ljesnika badema... Preko puta kod onih sestara na bozu (kenjac, bil jednu dobro hladnu). Moro sam ici po tu bozu da nani rahmetli donesem u flasi od litar. U egiptu pored najboljeg sladoleda, bio dobar rolat, isto na vagu. Kako se zvahu braca u Egibtu Ristovski ili ??? Prije par kodina bio sam u Skopjlu poslom Rekose mi da su jednog od brace ubili dole na kucnim vratim.
Kenjac hajmo na po jedno pace il klepe kod Hadzibajrica, posle cemo vidjeti. kamo dalje.
Marcipan kod Ramisa na slatkom cosetu. Na vagu bio. Pune tepsije u vitrini pa koliko hoces. Ko pojede vise od deset deka sasere se ko grilica. Hos od oraha, ljesnika badema... Preko puta kod onih sestara na bozu (kenjac, bil jednu dobro hladnu). Moro sam ici po tu bozu da nani rahmetli donesem u flasi od litar. U egiptu pored najboljeg sladoleda, bio dobar rolat, isto na vagu. Kako se zvahu braca u Egibtu Ristovski ili ??? Prije par kodina bio sam u Skopjlu poslom Rekose mi da su jednog od brace ubili dole na kucnim vratim.
Kenjac hajmo na po jedno pace il klepe kod Hadzibajrica, posle cemo vidjeti. kamo dalje.
- muha_sa
#1619 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Spaso i DuškoStari kenjac wrote:.
Marcipan kod Ramisa na slatkom cosetu. Na vagu bio. Pune tepsije u vitrini pa koliko hoces. Ko pojede vise od deset deka sasere se ko grilica. Hos od oraha, ljesnika badema... Preko puta kod onih sestara na bozu (kenjac, bil jednu dobro hladnu). Moro sam ici po tu bozu da nani rahmetli donesem u flasi od litar. U egiptu pored najboljeg sladoleda, bio dobar rolat, isto na vagu. Kako se zvahu braca u Egibtu Ristovski ili ??? Prije par kodina bio sam u Skopjlu poslom Rekose mi da su jednog od brace ubili dole na kucnim vratim.![]()
Spaso je pokojni a Duška vidjam
gdje se išlo na salep
-
KENJAC
#1620 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Na nekoj svadbi ga ubise ! E jebo me svak ako ste normalni sa bozom ! Pa kome normalnom se to moze svidjat ? Jednom probo i jos mi pogan okus u ustima. Ako ko zna Dinka iz Nemanjine ( Buljon ga zvali , imo nao ale ko dno od tegle) On se kladio sa starijom rajom , moj buraz stariji od mene 7 godina je njegova raja, da ce pojest 100 cevapa. Svi mi isli da gledamo u onu cevabdzinicu kod pijace Markale ( Ceker se zvala) i stvarno pojede 100 cevapa! Haos izbio cestitanja , navijanje i Dinko dobije onu crvenu od 100 dinara i kaze " joj jebo te imam i za veceras za cevape" E kad tad nisam povratio necu nikad !
- Edin H.
#1621 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Al' ukinu Jdranka filijalu u prvom Vranicinom neboderu na Cengic ViliFilter wrote:jeste bakutanerikafanski_covjek wrote:
![]()
Isti kvalitet bio.
-
KENJAC
#1622 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ne spada u red kafica a ni slasticarni ali zasluzuje da se o njemu potrosi par rijeci. Crveni kiosk na dnu Kralja Tomislava i Mustafe Golubica ! Jebo te zivot jel ko jeo one debele kobasice u natopljenom somunu ? Sedam miliona kalorija u deset zalogaja. Sine dragi .... Pojedes ono u ponedeljak varis do cetvrtka. Al to je jos i shvatljivo, a sta kazete za onu "Mocu" ? Za neupucene to je somun umocen u onu tepsiju sto skuplja mast sto kapa sa kobasica. Danas bi svi to proglasili za kancerogeno a mi ga trpali u sebe redovno cim bi skupili pet banki. Onih zutih pet banki ! Jebo te za pet banki se najedes.
- Edin H.
#1623 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ja se sjecam da su dobreKENJAC wrote:Ne spada u red kafica a ni slasticarni ali zasluzuje da se o njemu potrosi par rijeci. Crveni kiosk na dnu Kralja Tomislava i Mustafe Golubica ! Jebo te zivot jel ko jeo one debele kobasice u natopljenom somunu ? Sedam miliona kalorija u deset zalogaja. Sine dragi .... Pojedes ono u ponedeljak varis do cetvrtka. Al to je jos i shvatljivo, a sta kazete za onu "Mocu" ? Za neupucene to je somun umocen u onu tepsiju sto skuplja mast sto kapa sa kobasica. Danas bi svi to proglasili za kancerogeno a mi ga trpali u sebe redovno cim bi skupili pet banki. Onih zutih pet banki ! Jebo te za pet banki se najedes.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1624 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ja koliko se sjecam taj natopljeni somun se zvao umocakKENJAC wrote:Ne spada u red kafica a ni slasticarni ali zasluzuje da se o njemu potrosi par rijeci. Crveni kiosk na dnu Kralja Tomislava i Mustafe Golubica ! Jebo te zivot jel ko jeo one debele kobasice u natopljenom somunu ? Sedam miliona kalorija u deset zalogaja. Sine dragi .... Pojedes ono u ponedeljak varis do cetvrtka. Al to je jos i shvatljivo, a sta kazete za onu "Mocu" ? Za neupucene to je somun umocen u onu tepsiju sto skuplja mast sto kapa sa kobasica. Danas bi svi to proglasili za kancerogeno a mi ga trpali u sebe redovno cim bi skupili pet banki. Onih zutih pet banki ! Jebo te za pet banki se najedes.
-
KENJAC
#1625 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
To ste vi sa Otesa tako zvali , mi prava fina gradska rajabitanga_sa_otesa wrote:ja koliko se sjecam taj natopljeni somun se zvao umocakKENJAC wrote:Ne spada u red kafica a ni slasticarni ali zasluzuje da se o njemu potrosi par rijeci. Crveni kiosk na dnu Kralja Tomislava i Mustafe Golubica ! Jebo te zivot jel ko jeo one debele kobasice u natopljenom somunu ? Sedam miliona kalorija u deset zalogaja. Sine dragi .... Pojedes ono u ponedeljak varis do cetvrtka. Al to je jos i shvatljivo, a sta kazete za onu "Mocu" ? Za neupucene to je somun umocen u onu tepsiju sto skuplja mast sto kapa sa kobasica. Danas bi svi to proglasili za kancerogeno a mi ga trpali u sebe redovno cim bi skupili pet banki. Onih zutih pet banki ! Jebo te za pet banki se najedes.