Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KENJAC

#1601 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Edin H. wrote:
KENJAC wrote: Neko gore napisa kako me Koliba bila atrakcija dok se nije desilo ubistvo. Poslije tog je skoro zatvorila. E to je to. Desi ti se frka u kafani , jarane zatvaraj sam.
Kakvo se ubistvo desilo u Kolibi? Ja se toga ne sjecam.
Auu do mene do mene nije Koliba jebo se ti nego na Visnjiku ona kafana oooooo kako se zvala. Koliba je na Mejtasu. De kako se zvala iznad osnovne skole Miljenko Cvitkovic
KENJAC

#1602 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

MIRIS DUNJA !
Edin H.

#1603 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

KENJAC wrote:MIRIS DUNJA !
Dobra kafana bila, legalizovali kanabis bili tamo.

Poslije se i Armin (jedan od dvojice gazda) ubio zbog Pase. :(
KENJAC

#1604 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Edin H. wrote:

Poslije se i Armin (jedan od dvojice gazda) ubio zbog Pase. :(
Jes jes jes , saptalo se da se tamo pusi ..... trava !!! Jebo te sumpor sta je trava? Od trave se poludi. Od trave se samoubistvo izvrsi. Do moje cetrdesete sam imo strah od ...... trave !!!
suspect_zero

#1605 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by suspect_zero »

Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?
muha_sa

#1606 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

suspect_zero wrote:Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?
sjecam se da je bio kafic iliti kafana u istoj zgradi gdje i "tri šešira" al sa gornje strane gdje trolejbus vinta na trgu :D --pored knjižare :)
sad da li je to taj pojma nemam :-) da nam je ovdje forumaš pape odmah bi rješili dilemu :D mada je naš pape izlazio u "Navu" ne bil ugrabio da pravom Papetu kafu plati :lol: :lol:
Edin H.

#1607 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:
suspect_zero wrote:Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?
sjecam se da je bio kafic iliti kafana u istoj zgradi gdje i "tri šešira" al sa gornje strane gdje trolejbus vinta na trgu :D --pored knjižare :)
sad da li je to taj pojma nemam :-) da nam je ovdje forumaš pape odmah bi rješili dilemu :D mada je naš pape izlazio u "Navu" ne bil ugrabio da pravom Papetu kafu plati :lol: :lol:

Muha, razocarao si me kao covjek i kao komunista. :D

Gore uzbrdo sa desne strane, ja gledao ispred Asa kada se gazda Sejo sutao sa petoricom, bez icije pomoci.
muha_sa

#1608 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:
muha_sa wrote:

Muha, razocarao si me kao covjek i kao komunista. :D

Gore uzbrdo sa desne strane, ja gledao ispred Asa kada se gazda Sejo sutao sa petoricom, bez icije pomoci.
:lol:

jebi ga, ostarilo se :-) sad znam gdje je bila al nikad nisam ni kafu tu popio--slabo se po memli strani izlazilo :-) jednom jal dvaput u Pjaf i to je to.
KENJAC

#1609 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Dakle , sladoled u Egiptu, krempita u Slakom Cosetu , kesten pire sa slagom u Palmi , frape u Tifaniju ... Nastaviti niz .
Nisu samo kafici bili ti gdje se izlazilo. Nije bio cilj samo zveknut dvije pive pa se glupirat sa autom. Znalo se izac i na slatko nesto. Tad se bolji efekat na cure ostavljao sa pozivom u Palmu nego danas selfijem pored (gluho bilo) nabudzenog Golfa sa zavrnutim kratkim rukavima i obaveznom tetovazom!
Jesam li ja stvarno pretjerani nostalgicar ili je taj zivot mnogo ljepsi i pitomiji bio ???
muha_sa

#1610 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

KENJAC wrote:Dakle , sladoled u Egiptu, krempita u Slakom Cosetu , kesten pire sa slagom u Palmi , frape u Tifaniju ... Nastaviti niz .
Nisu samo kafici bili ti gdje se izlazilo. Nije bio cilj samo zveknut dvije pive pa se glupirat sa autom. Znalo se izac i na slatko nesto. Tad se bolji efekat na cure ostavljao sa pozivom u Palmu nego danas selfijem pored (gluho bilo) nabudzenog Golfa sa zavrnutim kratkim rukavima i obaveznom tetovazom!
Jesam li ja stvarno pretjerani nostalgicar ili je taj zivot mnogo ljepsi i pitomiji bio ???
:thumbup:

bio i pitomiji, ljepši i bolji :-D normalno da nas nostalgija puca :)

kolači se pucali na čaršiji :) marcipan u "Tip-Topu" :) salep u "Saraju" na čošku :) a tu sam za opkladu spuco 19 krempita :lol: opklada je bila 20 :-) 19 spucah i rigoleto :-) :lol: zijanih dobru opkladu :(

sladoled obavezno u "Egiptu" :thumbup: za ove mladje--jedini je "Egipat" imao ljetnu baštu--sad jedino oni nemaju :-)
zateznistub

#1611 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by zateznistub »

Jel ono u.mirisu bila razapeta velika kanadska zastava?

Ili me baca... :zoka:
kafanski_covjek

#1612 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by kafanski_covjek »

muha_sa wrote:
KENJAC wrote:Dakle , sladoled u Egiptu, krempita u Slakom Cosetu , kesten pire sa slagom u Palmi , frape u Tifaniju ... Nastaviti niz .
:thumbup:

bio i pitomiji, ljepši i bolji :-D normalno da nas nostalgija puca :)

kolači se pucali na čaršiji :) marcipan u "Tip-Topu" :) salep u "Saraju" na čošku :) a tu sam za opkladu spuco 19 krempita :lol: opklada je bila 20 :-) 19 spucah i rigoleto :-) :lol: zijanih dobru opkladu :(

sladoled obavezno u "Egiptu" :thumbup: za ove mladje--jedini je "Egipat" imao ljetnu baštu--sad jedino oni nemaju :-)

prije su indijaneri u Egiptu bili vrh, sad samo blijeda kopija
HAVANA

#1613 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:

(
:D :gunjastajl:
Filter

#1614 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Filter »

kafanski_covjek wrote:
jeste bakutaneri :mrgreen: :mrgreen:

elem, indijaneri, imas ih u jadranki na grbavici. dobri, mislim da su im svi kolaci po prijeratnoj recepturi
muha_sa

#1615 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Filter wrote:
kafanski_covjek wrote:

elem, indijaneri, imas ih u jadranki na grbavici. dobri, mislim da su im svi kolaci po prijeratnoj recepturi
to su kolači a ne naki sa nekim cudnim imenima--tiramisu, španski vjetar i ostali vjetrovi :lol:
zateznistub

#1616 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by zateznistub »

Filter wrote:
kafanski_covjek wrote:

Joj kad se sjezim indijanera sa mjedana .... odo nesto ukrast djeci iz sehare
quarterback

#1617 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by quarterback »

Filter wrote:
kafanski_covjek wrote:

joj sestro ocaj su im kolaci ...
ne bih nikome preporucio
Stari kenjac

#1618 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Stari kenjac »

.

sladoled obavezno u "Egiptu" :thumbup: za ove mladje--jedini je "Egipat" imao ljetnu baštu--sad jedino oni nemaju :-)[/quote]

Marcipan kod Ramisa na slatkom cosetu. Na vagu bio. Pune tepsije u vitrini pa koliko hoces. Ko pojede vise od deset deka sasere se ko grilica. Hos od oraha, ljesnika badema... Preko puta kod onih sestara na bozu (kenjac, bil jednu dobro hladnu). Moro sam ici po tu bozu da nani rahmetli donesem u flasi od litar. U egiptu pored najboljeg sladoleda, bio dobar rolat, isto na vagu. Kako se zvahu braca u Egibtu Ristovski ili ??? Prije par kodina bio sam u Skopjlu poslom Rekose mi da su jednog od brace ubili dole na kucnim vratim. :skoljka:

Kenjac hajmo na po jedno pace il klepe kod Hadzibajrica, posle cemo vidjeti. kamo dalje. :thumbup:
muha_sa

#1619 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Stari kenjac wrote:.

Marcipan kod Ramisa na slatkom cosetu. Na vagu bio. Pune tepsije u vitrini pa koliko hoces. Ko pojede vise od deset deka sasere se ko grilica. Hos od oraha, ljesnika badema... Preko puta kod onih sestara na bozu (kenjac, bil jednu dobro hladnu). Moro sam ici po tu bozu da nani rahmetli donesem u flasi od litar. U egiptu pored najboljeg sladoleda, bio dobar rolat, isto na vagu. Kako se zvahu braca u Egibtu Ristovski ili ??? Prije par kodina bio sam u Skopjlu poslom Rekose mi da su jednog od brace ubili dole na kucnim vratim. :skoljka:

Kenjac hajmo na po jedno pace il klepe kod Hadzibajrica, posle cemo vidjeti. kamo dalje. :thumbup:
Spaso i Duško :-D

Spaso je pokojni a Duška vidjam :)

gdje se išlo na salep :? :D
KENJAC

#1620 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Na nekoj svadbi ga ubise ! E jebo me svak ako ste normalni sa bozom ! Pa kome normalnom se to moze svidjat ? Jednom probo i jos mi pogan okus u ustima. Ako ko zna Dinka iz Nemanjine ( Buljon ga zvali , imo nao ale ko dno od tegle) On se kladio sa starijom rajom , moj buraz stariji od mene 7 godina je njegova raja, da ce pojest 100 cevapa. Svi mi isli da gledamo u onu cevabdzinicu kod pijace Markale ( Ceker se zvala) i stvarno pojede 100 cevapa! Haos izbio cestitanja , navijanje i Dinko dobije onu crvenu od 100 dinara i kaze " joj jebo te imam i za veceras za cevape" E kad tad nisam povratio necu nikad !
Edin H.

#1621 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

Filter wrote:
kafanski_covjek wrote:

Al' ukinu Jdranka filijalu u prvom Vranicinom neboderu na Cengic Vili :-x

Isti kvalitet bio.
KENJAC

#1622 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Ne spada u red kafica a ni slasticarni ali zasluzuje da se o njemu potrosi par rijeci. Crveni kiosk na dnu Kralja Tomislava i Mustafe Golubica ! Jebo te zivot jel ko jeo one debele kobasice u natopljenom somunu ? Sedam miliona kalorija u deset zalogaja. Sine dragi .... Pojedes ono u ponedeljak varis do cetvrtka. Al to je jos i shvatljivo, a sta kazete za onu "Mocu" ? Za neupucene to je somun umocen u onu tepsiju sto skuplja mast sto kapa sa kobasica. Danas bi svi to proglasili za kancerogeno a mi ga trpali u sebe redovno cim bi skupili pet banki. Onih zutih pet banki ! Jebo te za pet banki se najedes.
Edin H.

#1623 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

KENJAC wrote:Ne spada u red kafica a ni slasticarni ali zasluzuje da se o njemu potrosi par rijeci. Crveni kiosk na dnu Kralja Tomislava i Mustafe Golubica ! Jebo te zivot jel ko jeo one debele kobasice u natopljenom somunu ? Sedam miliona kalorija u deset zalogaja. Sine dragi .... Pojedes ono u ponedeljak varis do cetvrtka. Al to je jos i shvatljivo, a sta kazete za onu "Mocu" ? Za neupucene to je somun umocen u onu tepsiju sto skuplja mast sto kapa sa kobasica. Danas bi svi to proglasili za kancerogeno a mi ga trpali u sebe redovno cim bi skupili pet banki. Onih zutih pet banki ! Jebo te za pet banki se najedes.
Ja se sjecam da su dobre :D te kobasice bile, ali se ne sjecam detalja.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1624 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by bitanga_sa_otesa »

KENJAC wrote:Ne spada u red kafica a ni slasticarni ali zasluzuje da se o njemu potrosi par rijeci. Crveni kiosk na dnu Kralja Tomislava i Mustafe Golubica ! Jebo te zivot jel ko jeo one debele kobasice u natopljenom somunu ? Sedam miliona kalorija u deset zalogaja. Sine dragi .... Pojedes ono u ponedeljak varis do cetvrtka. Al to je jos i shvatljivo, a sta kazete za onu "Mocu" ? Za neupucene to je somun umocen u onu tepsiju sto skuplja mast sto kapa sa kobasica. Danas bi svi to proglasili za kancerogeno a mi ga trpali u sebe redovno cim bi skupili pet banki. Onih zutih pet banki ! Jebo te za pet banki se najedes.
ja koliko se sjecam taj natopljeni somun se zvao umocak :D
KENJAC

#1625 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

bitanga_sa_otesa wrote:
ja koliko se sjecam taj natopljeni somun se zvao umocak :D
To ste vi sa Otesa tako zvali , mi prava fina gradska raja :lol: :lol: :lol: smo zvali "moca" !
Post Reply