.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chisum

#1601 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

:lol:
Ma ja, one papanske furke.. dodje famElija iz Njemacke, u dupljak dresovima reprezentacije, na odmor, pa gdje ce - nego da se slika kraj Sebilja... a oni golubovi, jebes mi sve - k'o da su mene poslusali - naseru ih za sve pare, kasnije mozda pomogne tusiranje, ali u autopraonici. :lol:

Ko radi ovih dana kod Ote? Je li jos onaj debeli Tarik s Vratnika? Zadnji put kad sam prolazio vidim neke klince zgoljave, valjda neka nova tura Otinih robova.
muha_sa

#1602 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:lol: meni su pravo šega kad se pocale i mjenjaju poze a lola klika li klika--sve ganjc nove fluoroscentne trenerke :lol:

-djaba-cim iz kuce izadjem noge me same na čaršiju vode :) kod Ote neki momci rade--Ota unutra sjedi pa kad mu dosadi malo ustane-pokupi pepeljare pa opet nazad :)
-nekad popricamo--evociramo sjecanja--kad nam je u džezvu rum sipo--sve na tacni-džezva, fildžan i mi sipamo ko da kafu sipamo s tim što cetveronoške izadjemo :lol: :lol:

-pa se onda sjetim kad je tu pijaca bila a mi krali voce :lol: djecja posla :-) pa se sjetim pijace ispod Kovaca kad se duhan u onim kutijama od košulja prodavo---a rahmetli Suljko virtuoz u skidanju džepnih satova--onih satova što vise na lancu :D
Chisum

#1603 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ma i meni cesto padne na pamet kada prodjem tim dijelom, ali ne mogu onih dosadnih vehabija ni nacrtanih... Nisu to samo papani, ima tu i poneko iz mahale, a njih sve znam jos iz vremena dok su bili normalni, mislim, nisu ni tad bili normalni :lol: (NISMO bili normalni...), svega je tu bilo, ali sigurno normalniji nego danas dok setaju okolo brade i kradu bogu dane, pa mi se sloze za vrat s onim svojim pegla pricama, a za to nemam zivaca.

Nego, kad smo kod Sebilja i golubova...

Kad se sjetim scene, tad sam jos znao da banem kod Ote na smreku, da me zelja mine.... Par, neka hardcore dijaspora, kakvi inace najvise i vole te foto sesn-e kod Sebilja... njemu jedno 4 i po-5 banki, ali, ne budi lijen, decko izvukao pramenove :lol: , galama, ovo, ono... a ona ljankase, usred podneva pod punom ratnom spremom, vecernja sminka, spremna za Bazene, u svakom momentu samo cekas kad ce da usitne i povedu kolo.... I cjenkaju se tako s jednim od onim starohana koji prodaju hranu za golubove, i kad se konacno nadjose "na pola puta" :lol: , kupi baja gibiru, zauze pozu za slikanja, al' ga po nesreci pokenja golub - da sam znao koji je, hranio bih ga i pazio do kraja zivota - i to mu, onako, k'o slinu ravuce vnago od ramena do po' ledja... pa je bilo pranje na ruke na Sebilju... ribaju i on i ona... :lol:

Pishaju im se raja od smijeha, a papku vuna, repetir'o obrve, nesto drobi sebi u bradu, sve bi k'o nesto rek'o, ali zna gdje bi zavrsio... :lol:
Last edited by Chisum on 10/05/2013 20:22, edited 2 times in total.
muha_sa

#1604 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jebo me sav svijet ako ne pišnuh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DZONPI

#1605 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Uf koga se sve sjetit proso rat davno evo ovako kolko ja znam faca za koje se culo koje sam poznavo pa i druzio se a eto koji su mogu svrstat u momke sa sarajevskog asfalta.Puno ih znam hajde recimo Bea,Mesa,Pike,Zuti,Dino beli,Nixon,Rus,raznih Cela,Campa,Crnih pa Droga,Kico,Mute,nemogu vise eto vjerovatno sam dosta i zaboravio a ovi mi paose na pamet.
uglavnomja

#1606 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

bio jedan zuti, konobar u rs-u :?
Edin H.

#1607 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:-prekjuce sjedemo i neki decko meni 4 kafe pljus 6 maraka :-) velim mu--sinak, ništa 6 vec 4 :lol: ovdje kafenišem od 69. :) evo ti 4 za kafe i tebi dvije za smreku :lol:
Poceli mladi i muhu po usima udarati :D
braca

#1608 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by braca »

A jel' napisa neko sjecamol' se Žane dok je konobarisao u T(h)eatru u tadasnjoj Masarikovoj ulici, danasnja Čobanija? Vidim da danas Žano nije bas najbolje....mozda i grijesim.....
uglavnomja

#1609 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

sjecam se taetra, ne sjecam se zane :?

nesto mi poznato ime, ali ne mogu ga povezati :-?
DZONPI

#1610 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Sad se sjeti jednog sa Alipasina Iko ga zvali cini mi se visio na jugu da ga nezna neko.
Nekako s proljeća

#1611 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

Iko je dileja od rođenja...Mute i Droga su rahmetlije.
michaela

#1612 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by michaela »

uglavnomja wrote:sjecam se taetra, ne sjecam se zane :?

jeste stari :lol:
a i ja sa vama :thumbup:
vicious

#1613 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

A sjećate li se kafane u Kamernom teatru i Besima Mehmedića sa tacnom? :D
Čini mi se jedno zadnje 2-3 godine pred rat...
uglavnomja

#1614 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

vicious wrote:A sjećate li se kafane u Kamernom teatru i Besima Mehmedića sa tacnom? :D
Čini mi se jedno zadnje 2-3 godine pred rat...

ja se samo kafana sjecam :oops:
braca

#1615 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by braca »

Teatar nije subjekt posta, ni tadašnji Žano, već - kasniji Žano. Čudno mi je da ne znaš ko je Žano.... :-)
Edin H.

#1616 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

braca wrote:

Teatar nije subjekt posta, ni tadašnji Žano, već - kasniji Žano. Čudno mi je da ne znaš ko je Žano.... :-)
Je'l Zano iz Mirisa Dunja sto je bio u talu sa rahmetli Arminom (koji je preije toga u ABC-u radio)?
fosil

#1617 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Nekako s proljeća wrote:Iko je dileja od rođenja...Mute i Droga su rahmetlije.
Vidim rahmetli Mute se spominje. Da nije s Ašikovca?
Innovation

#1618 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Innovation »

Bio je jedan sa velikog Alifakovca /krezav, ali dobar za raju/ i jos jedan, tamo blizu brane /Ramovic/.Ne znam sta je s njima.
muha_sa

#1619 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Innovation wrote:Bio je jedan sa velikog Alifakovca /krezav, ali dobar za raju/ i jos jedan, tamo blizu brane /Ramovic/.Ne znam sta je s njima.
jebo li te patak da bil jebo :-) zadevero si me :lol: jest da sam prije 30 godina otišo u haustorcad al se nisam odrodio od moje lijepe čaršije :D
Innovation

#1620 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Innovation »

Da li ih poznajes? Mislim na Muteta i Ramovica /isto smo ga zvali Mute/.
Iz kog si dijela carsije?
muha_sa

#1621 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Innovation wrote:Da li ih poznajes? Mislim na Muteta i Ramovica /isto smo ga zvali Mute/.
Iz kog si dijela carsije?
znam krezavog Muteta a moguce da znam i ovog drugog mada se ušlo u godine pa slike blijede :D

tramvaj na ovoj slici mi je drito ispred avlijske kapije :D
Image
Innovation

#1622 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Innovation »

U tom dijelu avlije su: velika avlija /sad pijaca, lijevo/, pa desno obucarska radnja ,koju je drzao covjek kojeg su zvali "Srbin"/dobar covjek/, onda Hamzici, pa sokak gdje su Mangafici, pa onda avlija /ne znam ko je tu stanovao/, dalje kuca Secerkadica, pa prodavnica svijeca . Toliko se sjecam, a ja sam rodjena sa druge strane Miljacke. :)
Prema brani bila kospicarnica /tu smo kupovali "cigane" /, a pored trafika /radila teta Suhra i davala nam crtane romane da procitamo i vratimo.
Last edited by Innovation on 19/05/2013 14:53, edited 1 time in total.
muha_sa

#1623 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Innovation wrote:U tom dijelu avlije su: velika avlija /sad pijaca, lijevo/, pa desno kuca gdje stanovao covjek, kojeg su zvali "Srbin"/dobar covjek/, onda Hamzici, pa sokak gdje su Mangafici, pa onda avlija /ne znam ko je tu stanovao/, dalje kuca Secerkadica, pa prodavnica svijeca . Toliko se sjecam, a ja sam rodjena sa druge strane Miljacke. :)
Prema brani bila kospicarnica /tu smo kupovali "cigane" /, a pored trafika /radila teta Suhra i davala nam crtane romane da procitamo i vratimo.
moji prozori su drito u bašti birvaktilske kafane "Slavuj" baš gdje je na onoj slici tramvaj--s desne strane. u Samardžijama stanovali Ibro i Kemo Mangafic. na brani se naucilo plivat i to tako što velika raja baci u jezero pa se batrgaj pod njihovim budnim okom--za ne daj bože. tvoje komšoje-Lija, Sekula, Crni i ostali ribari po vas dan stajali na mostu i samo pricali gdje riba dobro grize :lol: mlataraju rukama kao da drže štap i motaju tek uhvacenu ribu :lol:
-Crni i ja smo bili pravo dobri haveri :)
-izvinjavam se ostalim ucesnicima ove teme--moglo je ovo i na PP al hajd--znam ja da cete mi halalit :)
memx

#1624 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by memx »

Pozz. 7-3. :thumbup:
akcid

#1625 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by akcid »

muha_sa wrote:
Innovation wrote:U tom dijelu avlije su: velika avlija /sad pijaca, lijevo/, pa desno kuca gdje stanovao covjek, kojeg su zvali "Srbin"/dobar covjek/, onda Hamzici, pa sokak gdje su Mangafici, pa onda avlija /ne znam ko je tu stanovao/, dalje kuca Secerkadica, pa prodavnica svijeca . Toliko se sjecam, a ja sam rodjena sa druge strane Miljacke. :)
moji prozori su drito u bašti birvaktilske kafane "Slavuj" baš gdje je na onoj slici tramvaj--s desne strane. u Samardžijama stanovali Ibro i Kemo Mangafic. na brani se naucilo plivat i to tako što velika raja baci u jezero pa se batrgaj pod njihovim budnim okom--za ne daj bože. tvoje komšoje-Lija, Sekula, Crni i ostali ribari po vas dan stajali na mostu i samo pricali gdje riba dobro grize :lol: mlataraju rukama kao da drže štap i motaju tek uhvacenu ribu :lol:
-Crni i ja smo bili pravo dobri haveri :)
-izvinjavam se ostalim ucesnicima ove teme--moglo je ovo i na PP al hajd--znam ja da cete mi halalit :)

Imaš kuću - vrati stan!

:D
Post Reply