Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
IHAVEDREAM wrote:Ni meni nije niko odgovorio na:
MINDERPUZA.....
TAGARICA......
UCEVAPITI......
ovo nebih znao
MINDERPUZA.....Lijena zena, koja samo sjedi na minderu!
TAGARICA......Tava,tepsija...(srednjebosanski izraz)
UCEVAPITI......Uprziti..(kuhati istiha)
POZZZ!
IHAVEDREAM wrote:Ni meni nije niko odgovorio na:
MINDERPUZA.....
TAGARICA......
UCEVAPITI......
ovo nebih znao
MINDERPUZA.....Lijena zena, koja samo sjedi na minderu!
TAGARICA......Tava,tepsija...(srednjebosanski izraz)
UCEVAPITI......Uprziti..(kuhati istiha)
POZZZ!
lilla wrote:Ja se onog peke sjećam iz TV-serije Karađoz (koja se reemitovala poslije rata naovamo nekad), a često ju je ponavljao Rejhan Demirdžić, meni i sad šega kad je čujem
Izraz je cesce bio u upotrebi u Staroj Hercegovini!
Paluze je u mom kraju (u kome sam zivjela prje 20 godina... ) ISTOCNA BOSNA...poslastica od voca,nesto slicno pudingu,ali ni nalik. Veoma ukusno....najcesce se servitalo nakon obilnog i masnog rucka!
IHAVEDREAM wrote:Paluze je u mom kraju (u kome sam zivjela prje 20 godina... ) ISTOCNA BOSNA...poslastica od voca,nesto slicno pudingu,ali ni nalik. Veoma ukusno....najcesce se servitalo nakon obilnog i masnog rucka!
da to se u sjeveroistocnoj bosni zvalo PELTE i pravilo se od pekmeza a ne od voca i to je bio kao desert iobicno bi rekli :eh sad cemo malo da zhladimo
Jok...nisu(jesu)insekti...
Bumbari su Hercegovacko jelo ...Jagnjeca crijeva napunjena sa zacinjenim mljevenim jagnjecim mesom i zapecenim ispod saca...(Tipicno za Bilecki i Stolacki kraj)...NJammmm,Njammmmm
IHAVEDREAM wrote:Jok...nisu(jesu)insekti...
Bumbari su Hercegovacko jelo ...Jagnjeca crijeva napunjena sa zacinjenim mljevenim jagnjecim mesom i zapecenim ispod saca...(Tipicno za Bilecki i Stolacki kraj)...NJammmm,Njammmmm
bumbari u krajini rade na isti nacin ali ih pune u onu "maramu"kojuskidaju sa trbuska ovce odnosno to je kao neka mrezica od loja