Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
_galaksija

Post by _galaksija »

hej znanje,spavas li ti nocu ili msilis na tgu piramidu? :lol:
car-x

Post by car-x »

_galaksija wrote:hej znanje,spavas li ti nocu ili msilis na tgu piramidu? :lol:
ma kakvo spavanje..
vaki umiru od cira na 12-palacnom crijevu..
znanje

Post by znanje »

car-x wrote:
_galaksija wrote:hej znanje,spavas li ti nocu ili msilis na tgu piramidu? :lol:
ma kakvo spavanje..
vaki umiru od cira na 12-palacnom crijevu..
ma jok baaa bolan odtogaaa t se um'reee kad nejmaš hina oniii štos tićee seksanjaa baa bolan ba kontaš šta sam ti hotijo kazat... zato se ti nama prićuvaj ba! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
znanje

Post by znanje »

Iz ovog današnjeg članka na Sarajevo-X:
Magistar Zlatko Hurtić iz Sarajeva koordinira aktivnosti ... Profesor Senad Hodović (Visoko) koordinira aktivnostima Komiteta za organizaciju i logistiku
Mudroser Hurtić zvani lijeva usta Adnana Terzića likuje: Žifilaa SDAAAA... kojoj inače puna firma glasi "pokradi stoci i ovo malo preostale love dok nisu izbori"-stranka !!!! :razz: al bizmis radi heboteee... osnuj fondaciju, zbavi tupije žileta pa žibjeee :run:

A visoćaci naši mili i jope' će da se bavu su logistiku... valjda im prešlo u naviku iz rata! :bih: :dance:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

evo ja se slomih trazeci poznat arheologa seada pilava, ali ga nema medju uposlenim ni na stockholmskom univerzitetu, ni na fakultetu södertörn u predgradju stockholma.
sve sto sam nasao putem googla je da je pilav studirao i zavrsio arheologiju na fakultetu södertörn, znaci nidje veze sa univerzitetom u stockholmu. :D
helo

Post by helo »

Znanje nepratim ovu temu odavno ali kao što vidim, i dalje si uporan i tvrdiš da je sve to drugo osim piramide. Ispade ti najpametniji a vojska ljudi glupo da nemože biti gluplje. Ja ti predlažem ako iskopaju tu piramidu ako Bogda. Ti se baciš sa vrha iste na oko.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Psi laju a karavane ide svojim put ne obaziruci se

Ljudi rade svoj posao, a ovi pljuju po njima, joj bruka ste prava

nema veze ako ne bude piramida, barem su ljudi pokusali nesto uradit i skrenuli su paznju svijeta na bosnu pa makar ono bilo i laz, a da ne govorim sta ce da bude ako stvarno odkopaju piramidu

podice se zlatni kip osmanagicu u centru sarajeva i visokog :-?
helo

Post by helo »

El-bosniaco wrote:Psi laju a karavane ide svojim put ne obaziruci se

Ljudi rade svoj posao, a ovi pljuju po njima, joj bruka ste prava

nema veze ako ne bude piramida, barem su ljudi pokusali nesto uradit i skrenuli su paznju svijeta na bosnu pa makar ono bilo i laz, a da ne govorim sta ce da bude ako stvarno odkopaju piramidu

podice se zlatni kip osmanagicu u centru sarajeva i visokog :-?
Slažem se sa tobom! Nisam više pesimizma vidio u svom životu nego ovdje kod nas!
helo

Post by helo »

bosmen wrote:Jednom neko reče kako se Troja nalazi u Bosni(tačnije u Hercegovini).
Je li ili nije ne znam.
Međutim znam da su se pojavili tipovi tipa Znanje, Neznanje, i ini Pametnjakovići i rekoše da su to gluposti te da to ne može biti kod nas u Bosni a pogotovo ne u Hercegovini.
Za to vrijeme su ljudi uzeli par kubika daske colarice u Turskoj i Grčkoj i počeli dokazivati kako se Troja nalazi baš tu kod njih, te napravili par konja(drvenih naravno).Počeli ljudi lovi uzimati od Znanja i Neznanja.
Šta će nama drveni kad imamo prave.Bosanski pastuh je autohtona rasa i ja razumijem kada pojedinci brane domaći proizvod (od nejezde trojanskih), međutim ja se ne slažem s tim da je to toliko kvalitetan konj kao što je konj kojeg mi imamo ovdje na forumu a koji se zove Znanje.Imajući u vidu da Hercegovci trebaju odnekud pare izvaditi oni su nakon propasti Troje na ovim prostorima natjerali Gospu da se ukaže, mada ona nije imala namjeru to učiniti još jedno izvjesno vrijeme, bar dok se PDV ne uvede.
Pošto Bosanci moraju parirati Hercegovcima oni su tražili načina kako dovući tu svu raju iz Međugorja u Bosnu ali im nije polazilo za rukom.Vučko nas je davno napustio i male su šanse da se uskoro vrati.
Piramida je došla kao kec na deset.
NIĐE VEZE:
ALI u odnosu na neka ukazanja i pojedine ublehe, to je sasvim realna opcija gospodine TROJANSKI.
To što tebi i takvima kao ti sujeta ne dozvoljava da se pozabaviš samim sobom a ne drugima, je isključivo tvoj problem.
Molim tipa sa nickom Znanje da promjeni nick u Bosanski pastuh,
a administratora da me banuje.
Ako me ne banuje neću se pridružiti timu koji na proljeće počinje sa otkopavanjem piramide nego ću ostati ovdje i prepucavati se sa kretenima kao što je Znanje.
Viva piramida.............................
Jarane neka si mu rekao! Fakat je frajer uporan da bude pametan od svi drugi. Nije meni nešto što on to blati i ponizuje stotine ljudi širom svjeta da su svi glupani i da nemaju pojma. Nego on iznosi svoja mišljenja što nemaju nidže veze sa vezom, i normalno nalazi dosta glupana na forumu koji su voljni da ga prate i podržavaju njegove nebuloze i stavove. O blačenju svega što je Bosansko i Hercegovačko.
znanje

Post by znanje »

bosmen wrote:Kako ljudi pucaju od muke........
Kako li je to biti negdje po strani i ne pitati se nista?
Kakav li je osjećaj kad te niko ni za šta?
Znanje,imaš li možda ti odgovor na ovo?
Fantastično/an! :D :D :D :D :D
znanje

Post by znanje »

bosmen wrote:Jednom neko reče kako se Troja nalazi u Bosni(tačnije u Hercegovini).
Je li ili nije ne znam.
Međutim znam da su se pojavili tipovi tipa Znanje, Neznanje, i ini Pametnjakovići i rekoše da su to gluposti te da to ne može biti kod nas u Bosni a pogotovo ne u Hercegovini.
Za to vrijeme su ljudi uzeli par kubika daske colarice u Turskoj i Grčkoj i počeli dokazivati kako se Troja nalazi baš tu kod njih, te napravili par konja(drvenih naravno).Počeli ljudi lovi uzimati od Znanja i Neznanja.
Šta će nama drveni kad imamo prave.Bosanski pastuh je autohtona rasa i ja razumijem kada pojedinci brane domaći proizvod (od nejezde trojanskih), međutim ja se ne slažem s tim da je to toliko kvalitetan konj kao što je konj kojeg mi imamo ovdje na forumu a koji se zove Znanje.Imajući u vidu da Hercegovci trebaju odnekud pare izvaditi oni su nakon propasti Troje na ovim prostorima natjerali Gospu da se ukaže, mada ona nije imala namjeru to učiniti još jedno izvjesno vrijeme, bar dok se PDV ne uvede.
Pošto Bosanci moraju parirati Hercegovcima oni su tražili načina kako dovući tu svu raju iz Međugorja u Bosnu ali im nije polazilo za rukom.Vučko nas je davno napustio i male su šanse da se uskoro vrati.
NIĐE VEZE:
ALI u odnosu na neka ukazanja i pojedine ublehe, to je sasvim realna opcija gospodine TROJANSKI.
To što tebi i takvima kao ti sujeta ne dozvoljava da se pozabaviš samim sobom a ne drugima, je isključivo tvoj problem.
Ako me ne banuje neću se pridružiti timu koji na proljeće počinje sa otkopavanjem piramide nego ću ostati ovdje i prepucavati se sa kretenima kao što je Znanje.

BOSANCI OPET VARAJU SAMI SEBE

Prvo, nije tačno da dotični ne traži pare - on traži milione kroz osnivanje državne fondacije za njegov san. Ali, ja nisam ni tvrdio da je on tu centralna ličnost. U centru su oni koji su mu dali sve dozvole za ono komično čeprkanje, zatim veliki prostor svaki dan u Avazu i Oslobođenju, te udarne termine za gostovanja na FTV i Hayatu. Ja bih na primjer počeo s kustosom visočkog muzeja, osobom koja je i zarazila (obučila?) piramidalalalaloga svojim ludim idejama.

Nažalost, baš kao i u slučaju svih nenauč(e)nih ubleha bilo gdje da su u svijetu, tvoj tekst dobar je samo u jednom - zamjeni teza i teoretisanju zavjera. Eto, baš smo mi jadni jelde, i svi su protiv nas. Međutim mi umjesto da se borimo znanjem i imanjem, mi skontali prečicu do imanja al bez znanja. Znaš, sve bi vam tu štimalo da nije onoga što se pokušava iskoristiti kao dokaz za piramidalnu ublehu - znanja i naučne metodologije!

Dakle, da je ova bulumenta umišljenih znalaca okupljena oko lista Arka (nakon feljtona Ahmeda Bosnića sada ti ide feljton Semira Osmanagića u propalom Oslobođenju - pa uživaj) kidnapovala religiju, ja i druge kolege se ne bi uopšte bunili - uvaženi Reis možda i bi. Međutim, osjetivši da je Reis jedan od najjačih ljudi u Bosni, oni se okomiše na zanat i pos'o zapuštenih nam i marginalizovanih naučnika... Jel'te, to je odlika svih gazija - udri na najslabijeg. Tako da su se dograbili znanja i naučne metodologije, a potom i nekolicine svjetionika nauke u nas. Na njihovu (tvoju) žalost, nauku ste izučavali u visočkoj uzaludnoj školi, sa vježbama na terenu (ulici). Žao mi je ako tebe i slične tebi ova novost boli ali ipak nas vi poreski obveznici plaćate da vam saopštimo: ama sve i jedan "naučni dokaz" koji nudi nenaučno lice Osmanagich Sam i njegovi "stručnjaci" - sve sami ratom i izbjeglištvom isfrustrirani bosanski dječaci koji ovih dana posvršavaše trećerazredne bjelosvjetske škole - jesu i ostaju smeće.

Sad, možete izabrati dvije stvari: da sebi fino izmislite novu gospu u islamskom izdanju (tj. ako imate muda da prkosite efendiji Ceriću), il da se kanete ćorava posla što se tiče jahanja na naučnom ćilimu, naprosto zato što osnovnih racionalnih predznanja za takvo nešto - nemate. U suprotnom, ostaće nam visočaci zapamćeni u naučnim krugovima kao ona žaba što onomad, vidjevši gdje konje potkivaju, podiže svoj batak da i nju potkuju.

Na ostale tvoje iracionalne besmislice neću trošiti svoju (racionalnu) pozitivnu energiju. Na kraju, volio bih da si nekako možete utupiti u te svoje glavurde za šišanje i ovo: naciju vam ne može ojačati beskonačno jaka vjera (čitaj: zasljepljenost) onoliko koliko je može oslabiti slaba nauka. Pa bujrum, udrite - skoro pa ni na kakav otpor nećete naići!
znanje

Post by znanje »

callmethebreeeze wrote:evo ja se slomih trazeci poznat arheologa seada pilava, ali ga nema medju uposlenim ni na stockholmskom univerzitetu, ni na fakultetu södertörn u predgradju stockholma.
sve sto sam nasao putem googla je da je pilav studirao i zavrsio arheologiju na fakultetu södertörn, znaci nidje veze sa univerzitetom u stockholmu. :D
Džaba ti je tražit, iako imaš ovog rudara iz američke pustinje, Smailbegović... Ma sve su to naša fina djeca, isfrustrirana ratom i svojom izbjegličkom sudbinom, i koji u zadnjih par godina posvršavaše neke trećerazredne provincijske škole na zapadu, pa se sad malko zaletili, ko fol oni će nešto "ekspertno" da nam utvrde. Neka, proći će ih... Samo da im se o glavu ne razbije? Nisu im izgleda objasnili njihovi mentori da je naučnička karijera osjetljiva stvar na zapadu, da se ama baš svaki korak prati i zapisuje...

Ipak, ne mogu ne spomenuti jedno zapažanje: ova trojica doktora tj. "doktora" nose sve neka fina bosanska prezimena zanimljivih etimologija, te ćoro, pa aga, onda ima tu jedan beg... ;-) Eh, što bi sad Meša Selimović da je živ jednu lijepu ispripovjedio!
Shoba

Post by Shoba »

ok.imal ko da prodaje zemlju oko piramide :D

ma bice na kraju ko sa trojom u gabeli ili medjugorjem.... :-) zivi bili pa vidjeli
kekec

Post by kekec »

helo wrote:Znanje nepratim ovu temu odavno ali kao što vidim, i dalje si uporan i tvrdiš
da je sve to drugo osim piramide. Ispade ti najpametniji a vojska ljudi
glupo da nemože biti gluplje.
Ja ti predlažem ako iskopaju tu piramidu ako Bogda.
Ti se baciš sa vrha iste na oko.
A ako nista od piramide ne bude, neka sva ta vojska
skace sa vrha brda Visocice ( na guzicu, jer im glava
moze zatrebati za neku novu "piramidu"). :D
znanje

Post by znanje »

Shoba wrote:ma bice na kraju ko sa trojom u gabeli ili medjugorjem.... :-) zivi bili pa vidjeli
Ma neće, a znaš zašto? Jer iza projekta Gabela nije stajao nijedan politički koncept, nego čista zarada. S druge strane, iza megalomanskog, iracionalnog i nadrealnog projekta Piramida stoji jedno cijelo (tzv. srednjebosansko) krilo SDA - H.Čengić, A.Terzić, i dr.

Da su im jedino pare na pameti možda se ni ja ne bi bunio. Ali, ukidanje tužbe protic SiCG je na pomolu, predizborna kampanja je u toku, a sudbina Kosova se rješava na proljeće - zamisli, tad počinje i "otkopavanje" piramide! Ne treba ti valjda doktorat da bi skont'o koliko je 2+2 ?

Ali, eto, Bosanca je otpamtivijeka bilo lahko zapaliti šupljakom tipa "što i mi ne bismo imali nešto kad svi imaju". Znaš što? Zato što drugi to uistinu imaju, a mi sanjamo. Otvorenih očiju. Umjesto da nešto kvalitetno stvorimo sami. Pa pita li se iko od vas koji istinski vjerujete u ovu ublehu - kako to da, ako smo već takvi genijalci i kreativci, od navodne "piramide" evo već prođe navodnih 20000 (!) godina a da nismo bili u stanju ništa kreativno napraviti po čemu bi nas svijet prepoznavao, osim po gluposti? Sram nas bilo... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Goran_35

Post by Goran_35 »

Sto se tice frustracije,cini mi se da ste jedino Vi gospodine Znanje,isfrustrirani?

Nikakve teorije zavjere,niti politika niti Reisulema,nemaju veze sa ovim?Ljudi koji podrzavaju Semira su svih nacionalnosti iz raznih dijelova bivse Jugoslavije.Zalosno ,zaista zalosno je ismijavati se na takav nacin ljudima koji su spremni da rade volonterski a jos mnogi uopste nisu drzavljani BiH. I pogotovu ne pripadaju nekoj kako Vi kazete "SDA zavjeri" ili Reisulemi? Cista glupost ili bolje reci zloba!
Proljece ce pokazati da li je ili nije piramida?Ako nije,a ja vjerujem da jeste,onda sigurno niko nece dzabe bacati novac u nesto sto ne postoji.Prica Vam je totalno bez veze,cisto mahalanje.
Dokaza da se "nesto" krije ispod povrsine vec ima dovoljno za nastak istrazivanja.Nesto se krije ispod zemlje.I nisu to nikakvi "polozeni stecci".A i da jesu red je da ih otkopamo i vidimo o cemu se radi.

Apsolutna naucna istina ne postoji.I Big Bang teorija je prevazidjena i danas ,osim string terorije ne postoji valjana teorija koja tumaci kosmos i na mikro i na makro nivou.Ono sto je danas "naucna istina" ne mora znaciti da ce biti i sutra.
Istrazivanje ce se nastaviti,na vasu zalost,a u proljece cemo vidjeti sta imate reci :D

Sramno je da umjesto da se pruzi podrska ovom covjeku,vecina u BiH ili ga ismijava ili ih uopste nije briga?Kao da se radi o necemu nebitnom a ne o tako vaznom i senzacionalnom otkricu?

Dokaza za dalji nastavak istrazivanja ima sasvim dovoljno,a ko je u pravu vidjet ce se u proljece.
Dalja prica na ovu temu je samo cisto supljiranje
zenny

Post by zenny »

za nas koji smo imali priliku raditi prezentaciju o Bosni, tamo negdje u svijetu gdje je predstavljano preko 50 drzava....
bilo je jako tesko izdvojiti nesto znacajno i zanimljivo....
ali pominjanje olimpijade, starog mosta, Medjugorja,oskarovca, nobelovca....a posebno naglasena jedina PRASUMA u Evropi.....pa sad i PIRAMIDA eheeeejjjjj
zenny

Post by zenny »

za nas koji smo imali priliku raditi prezentaciju o Bosni, tamo negdje u svijetu gdje je predstavljano preko 50 drzava....
ali pominjanje olimpijade, starog mosta, Medjugorja,oskarovca, nobelovca....a posebno naglasena jedina PRASUMA u Evropi.....pa sad i PIRAMIDA eheeeejjjjj
Fair Life

Post by Fair Life »

zenny wrote:za nas koji smo imali priliku raditi prezentaciju o Bosni, tamo negdje u svijetu gdje je predstavljano preko 50 drzava....
Vrijedilo je spomenuti i... gladne penzionere, studente bez perspektive, nacionalizam, nase predstavnike u Hagu, rijeke koje jos uvijek teku od izvora prema uscu, jezera... planine, sunce koje nas jos uvijek redovno obasjava, nesposobnu vladu, visokog predstavnika, hodze i popove... propale fabrike, zapustene rudnike, radnike na cekanju...

I piramidu... naravno.
kekec

Post by kekec »

zenny wrote:za nas koji smo imali priliku raditi prezentaciju o Bosni, tamo negdje u svijetu gdje je predstavljano preko 50 drzava....
Sve sto si naveo/la, osim piramide postoji ili je bilo.
Piramide jos uvijek nema, a kada ce je biti...

Kada je momci iskopaju, gdje ce nam kraj biti, niko nam ravan biti nece.
A imacemo novi Ustav sa piramidalnim clanovima, pa i zastavu zasnovanu
na nasoj piramidi Solnca. :-)
Image
Krugman

Post by Krugman »

znanje wrote:
Je li ili nije ne znam.
NIĐE VEZE:

BOSANCI OPET VARAJU SAMI SEBE

Prvo, nije tačno da dotični ne traži pare - on traži milione kroz osnivanje državne fondacije za njegov san. Ali, ja nisam ni tvrdio da je on tu centralna ličnost. U centru su oni koji su mu dali sve dozvole za ono komično čeprkanje, zatim veliki prostor svaki dan u Avazu i Oslobođenju, te udarne termine za gostovanja na FTV i Hayatu. Ja bih na primjer počeo s kustosom visočkog muzeja, osobom koja je i zarazila (obučila?) piramidalalalaloga svojim ludim idejama.

Nažalost, baš kao i u slučaju svih nenauč(e)nih ubleha bilo gdje da su u svijetu, tvoj tekst dobar je samo u jednom - zamjeni teza i teoretisanju zavjera. Eto, baš smo mi jadni jelde, i svi su protiv nas. Međutim mi umjesto da se borimo znanjem i imanjem, mi skontali prečicu do imanja al bez znanja. Znaš, sve bi vam tu štimalo da nije onoga što se pokušava iskoristiti kao dokaz za piramidalnu ublehu - znanja i naučne metodologije!

Dakle, da je ova bulumenta umišljenih znalaca okupljena oko lista Arka (nakon feljtona Ahmeda Bosnića sada ti ide feljton Semira Osmanagića u propalom Oslobođenju - pa uživaj) kidnapovala religiju, ja i druge kolege se ne bi uopšte bunili - uvaženi Reis možda i bi. Međutim, osjetivši da je Reis jedan od najjačih ljudi u Bosni, oni se okomiše na zanat i pos'o zapuštenih nam i marginalizovanih naučnika... Jel'te, to je odlika svih gazija - udri na najslabijeg. Tako da su se dograbili znanja i naučne metodologije, a potom i nekolicine svjetionika nauke u nas. Na njihovu (tvoju) žalost, nauku ste izučavali u visočkoj uzaludnoj školi, sa vježbama na terenu (ulici). Žao mi je ako tebe i slične tebi ova novost boli ali ipak nas vi poreski obveznici plaćate da vam saopštimo: ama sve i jedan "naučni dokaz" koji nudi nenaučno lice Osmanagich Sam i njegovi "stručnjaci" - sve sami ratom i izbjeglištvom isfrustrirani bosanski dječaci koji ovih dana posvršavaše trećerazredne bjelosvjetske škole - jesu i ostaju smeće.

Sad, možete izabrati dvije stvari: da sebi fino izmislite novu gospu u islamskom izdanju (tj. ako imate muda da prkosite efendiji Ceriću), il da se kanete ćorava posla što se tiče jahanja na naučnom ćilimu, naprosto zato što osnovnih racionalnih predznanja za takvo nešto - nemate. U suprotnom, ostaće nam visočaci zapamćeni u naučnim krugovima kao ona žaba što onomad, vidjevši gdje konje potkivaju, podiže svoj batak da i nju potkuju.

Na ostale tvoje iracionalne besmislice neću trošiti svoju (racionalnu) pozitivnu energiju. Na kraju, volio bih da si nekako možete utupiti u te svoje glavurde za šišanje i ovo: naciju vam ne može ojačati beskonačno jaka vjera (čitaj: zasljepljenost) onoliko koliko je može oslabiti slaba nauka. Pa bujrum, udrite - skoro pa ni na kakav otpor nećete naići!
Bravo znanje!!!
terapija

Post by terapija »

Bravo znanje...

Citam ovaj thread vec 2 mjeseca i kontam bolje je ne mjesati se, ali 2 tvoja zadnja post-a su me navukla.

Ne mogu da vjerujem koliko se opet potvrdjuje mudrost koja kaze kako su ljudi u doba sveopsteg mraka spremni slijepo da progutaju ama bas sve, samo ne istinu koja bode oci.

Samo ti savjetujem strpi se do proljeca, da citavih zivaca docekamo komentare kad prevara izadje na svjetlo dana, dovoljno da je i najzadrtije pristalice piramide moraju prihvatiti...

Ostalima mogu samo da kazem ljudi zao mi vas je, ali nema vam pomoci dok sami sebi ne pomognete...
cernica

Post by cernica »

ZA SVE ONE KOJIH SE DOTICE

A sta to vi mislite koliko ce to Fondacija “zgrnut” para do proljeca? Milione?! Hiljade?! Ako pokriju troskove za dva –tri mjeseca na istrazivanju – puna saka brade. Pa da Osmanagic knjigu prodaje po americi ili evropi sto puta bi vise zaradio do proljeca.

Osim toga, Znanje laze! Fondacija nije drzavna, ona je nevladina. Ni cenat od drzavnog budzeta nece otici u Fondaciju. U kasi Fondacije nema nista. Od donacija zavise radovi na istrazivanju. A donacija je da objasnim – na dobrovoljnoj osnovi, tj. ko da - da.

Znaci, do proljeca nema nikakvih miliona u kasi Fondacije, o kojim vi pricate. Plus, sta vi mislite da ce strucni timovi na terenu Visocice dzabe radit? Da ce se dzabe instrumenti I oprema koristit i dijelit za istrazivanja? A na proljece pocinju iskopavanja sa sve cetri strane brda, kako bi se sto prije dokazalo (I najvecim mamutima - kojima je ovaj forum izgleda brlog) da se stvarno radi o Piramidi.

Proizilazi logican zakljucak: Vasa teorija o kradji miliona iz drzavnog budzeta za Fondaciju - nema nikakvu osnovu.

Uzgred, ima jos nesto, ja sam Hercegovac, I ko to kaze da smo mi izmislili Gospu? Skutori (hrvati doslje iz dalmacije iz 18 vijeka) su je izmislili. Mi hercegovci nismo. Zato, krtole jedne, ne mjesajte dva izrazito razlicita pojma: HERCEGOVAC I SKUTOR !!!

O istoriji vidim, nemate stvarno blage veze. Dobro bi bilo da ponovo idete u skolu, ali ovaj put ne na ispiranje mozga niti "da prodjete naguzove" niti radi drustvenog prestiza, niti iskomprimirani nacionalizmom... nego iz cistih motiva "ZEDJ ZA ZNANJEM"
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Sarafcina wrote:
ludost wrote:
Bastet wrote:evo i novih senzacionalnih otkriæa do kojih je do¹ao Express
Image

pa sad je napokon sve jasno! ovi nisu dali sudzuke, pa ih je NLO gadjao kamenim kuglama - eto rjesenja tajne tih kugli!

megasrapunjica :lol:
Kad "naucnici" mogu stavljati hipoteze bez pokrica ;)
mogu i vidovnjaci :D ...
da ne bi Semira ;) .. za mnoga imena se nikada ni culo ne bi ;) :D
:D
sicardjije :D
....
nego... prije par dana izadje lista istrazivanja (i istrazivaca ;) ) koji su dobili lovu od Kantona, a i Federacije ;) .... da se mogu baviti naukom ;) ..
jasno mi je sto na njoj nema Semira ;) :D
ali gdje su .... ;) sicardjije
:D
;)

nego.... Oslobodjenje je bilo dobro dok je objavljivalo tekstove o Marsu piramidasa .. sad kad objavljuje tekstove bez etiketiranja.... sad ne valja :)

a od ovolike teme :)
ja jos ne vidjeh taj naucni argument koji pobija tezu postojanja necega :D
Locked