kao i u prethodnih pet godina umire umire, umire.........funaki wrote:miki22 wrote:Respect za pitarku ovo je normalno, nek svatko radi i navija za koga hoće, samo nek ne vrijeđa, ako osvojite titulu slavite, mi se nadamo da ćemo mi i to je to.Pozdrav.
Nada zadnja umire...![]()
ali umire...![]()
![]()
Premier Liga BiH 2006/2007
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
miki22
- karanana
Bogami ako je suditi po Bljesak.info, utakmica sa okupiranog stadiona pod Bijelim Brijegom ce ipak biti izravno prenosena na mrezi plus. Hmmm, zrinjevci su ocigledno uvjereni da mogu dobiti Sarajevo bez domacinske pomoci sudija. Hajde de, pa neka pobjedi bolji.
Forza Velez ljubavi moja.
Forza Velez ljubavi moja.
-
PITARKA_SA
nece nista biti od prenosa..daj boze da se varam..treba sve utakmice prenositi(barem one vaznije)pa nek se igra ,ko bolji nek ga zabije i onda razlaz
samo radi toga treba forsirati prenose tekmi..nema sjeckanja,nema siljenja...lopta,livada i hajmo
svakako se vidimo dole
svakako se vidimo dole
- karanana
Evo s Bljeska koji je prilicno nastran i dobro informiran o svemu o Svinjskom:PITARKA_SA wrote:nece nista biti od prenosa..daj boze da se varam..treba sve utakmice prenositi(barem one vaznije)pa nek se igra ,ko bolji nek ga zabije i onda razlazsamo radi toga treba forsirati prenose tekmi..nema sjeckanja,nema siljenja...lopta,livada i hajmo
![]()
svakako se vidimo dole
Prijenos derbija Zrinjski - Sarajevo u nedjelju na 'Mreži plus'
Sport Kao što je i najavljeno, gledatelji širom Bosne i Hercegovine moći će u izravnom TV prijenosu na "Mreži plus" u nedjelju gledati derbi 17. kola, ali i cijele sezone nogometne Premier lige BiH, između Zrinjskog i Sarajeva.
Ova informacija potvrđena je iz UO kluba i u programskoj shemi Mreže plus. Nogometni derbi Zrinjski - Sarajevo igra se u nedjelju u 16.30 na stadionu pod Bijelim brijegom.
Izravnim prijenosom otklanjaju se mogućnosti raznih kasnijih priča o neregularnosti i namještanjima, suci su prisiljeni na objektivno suđenje te je ovaj potez uprave mostarskog premierligaša za svaku pohvalu.
(Bljesak.info)
- GandalfSivi
Nego, hoce li se ko smilovati pa postaviti taj prenos na sopcast, za nas trenutno odsutne...
-
hux
miki22 wrote:kao i u prethodnih pet godina umire umire, umire.........funaki wrote:miki22 wrote:Respect za pitarku ovo je normalno, nek svatko radi i navija za koga hoće, samo nek ne vrijeđa, ako osvojite titulu slavite, mi se nadamo da ćemo mi i to je to.Pozdrav.
Nada zadnja umire...![]()
ali umire...![]()
![]()
shvatam da ovdje ima maloljetnika,ali ovoliko mladih da ne znaju sta se desavalo prije 5-6, 7-8,9-10,11-12 itd......godina u nazad NE KONTAM
jebote!!! pa sa kim se mi ¨žicamo¨na forumu
cuj zrinjski
-
Skoro
Utakmica pod Bijelim brijegom ce definitivno biti na Mrezi plus. Eto, Sarajevo ce ipak imati koliko-toliko regularne uvjete koje nije imalo ni u jednoj utakmici do sada na tom terenu.
Sad bi tekma fakat mogla biti jako, jako interesantna
P.S. Micune, gdje si ba, ko je dir'o
Sad bi tekma fakat mogla biti jako, jako interesantna
P.S. Micune, gdje si ba, ko je dir'o
- karanana
hmmmm, a mogu li ici onim dole putem sto se kod zitomislica skrene u brdo prema medjugorju pa na citluk? jeli taj put puno dalji?mostarac wrote:a sad mi pade napamet kuda ce oni provest velezove navijace obzirom da ce i velezovi navijaci prolazit u blizini stadiona vracajuci se sa utakmice iz posusja i to taman nekad pred pocetak utakmice pod BB.
-
mostarac
ma znam, al hoce li se drotovi toga sjetit pitanje jekaranana wrote:hmmmm, a mogu li ici onim dole putem sto se kod zitomislica skrene u brdo prema medjugorju pa na citluk? jeli taj put puno dalji?mostarac wrote:a sad mi pade napamet kuda ce oni provest velezove navijace obzirom da ce i velezovi navijaci prolazit u blizini stadiona vracajuci se sa utakmice iz posusja i to taman nekad pred pocetak utakmice pod BB.
-
funaki
mostarac wrote:a sad mi pade napamet kuda ce oni provest velezove navijace obzirom da ce i velezovi navijaci prolazit u blizini stadiona vracajuci se sa utakmice iz posusja i to taman nekad pred pocetak utakmice pod BB.
Red Army ce nam pomoci...
UUUUUU.....
AAAAAAAA......
GAZI GAZI ULTRASA!!!
- karanana
ma mislim da ce se sjetiti. mozda cak budu i citali ovaj forum pa se podsjete. jos da nam je bar bod gore uzeti. ne igra nam obad.mostarac wrote:ma znam, al hoce li se drotovi toga sjetit pitanje jekaranana wrote:hmmmm, a mogu li ici onim dole putem sto se kod zitomislica skrene u brdo prema medjugorju pa na citluk? jeli taj put puno dalji?mostarac wrote:a sad mi pade napamet kuda ce oni provest velezove navijace obzirom da ce i velezovi navijaci prolazit u blizini stadiona vracajuci se sa utakmice iz posusja i to taman nekad pred pocetak utakmice pod BB.
- GandalfSivi
Velez moze i mora do tri boda doci u Posusju. Ako nista drugo, a ono da napravi prvenstvo malo zanimljivijim...
-
džetro
De bolan ohladi malo. Jesi li ti volio Jugoslaviju prije 17 godina? Jesi. Jel' voliš Bosnu ili Jugoslaviju sada? Bosnu, naravno.GandalfSivi wrote:Hej miki, haj da te pitam nesta. Ali ovo fakat, bez ikakvih provokacija. Ja ne kontam neke stvari. Rodis se u Mostaru, odrastes tamo, navijas vecinu svoga zivota za jeednu instituciju kao sto je Velez. Ljudi su toliko voljeli taj klub da su isli pjeske na finale Kupa Marsala Tita u Beograd. Mislim to su price koje nece u ovoj jadnoj ligi biti ispricane 100 godina. I onda ti dodje rat, svasta se ruzno desi i u po frke tebi neko kaze nesta kao "eh, eto vidis, mi smo Hrvati, mi bi trebali navijati za hrvatski klub, evo nam Zrinjski". I ti tu zajebes kompletno djetinstvo, svu svoju ljubav prema Velezu i pocnes ici na utakmice kluba koji vecina pravih Mostaraca (bez obzira na ime) nikad nece zavoljeti.
Naravno da sam navijao za Velež, jer je to bio jedini pravi klub u Mostaru (bili su još Lokomotiva, Bjelopoljac...) u vrijeme kad sam odrastao. MOram napomenuti da je i prije rata ogroman broj Hrvata u i oko Mostara navijao uglavnom za Dinamo, pa onda za Hajduk. Tu činjenicu moraš znati. ja sam mrzio to, smatrao sam da treba navijati za klub iz svog grada, ali očito je bio neki tihi bunt ka gašenju Zrinjskog. Zrinjski je bio zabranjen od '45. i za njega nisi tehnički mogao navijati. Kad se pojavila mogućnost izbora između dva kluba puno raje se opredjelilo za Zrinjski, uglavnom po nacionalnoj osnovi, ali pošto ima dosta raje Srba i Muslimana koji navijaju za Zrinjski (ima ih dosta i u Ultrasima), znači da je presudan bio i faktor mjesta stanovanja u zadnjim godinama. Za one koji ne znaju (ili neće da znaju) veliki broj muslimana i Srba je ostao živjeti na desnoj strani sve ratne i poratne godine (u mom haustoru je baš izmješano svo ovo vrijeme) Kako je grad bio strogo razdjeljen na dva djela, generacija stasala iza rata na desnoj strani znala je samo za utakmice Zrinjskog, a oni na lijevoj samo za Veležove. Nije navijanje za Zrinjski neka instant - pojava, nego jednostavno tako, nova navika, uz svjesnost tradicije, jer 1905. godine, kada je prva lopta došla u BiH došla je u Mostar, u krug HKD Napretka, osnovana je nogometna sekcija Zrinjski - otada ide i tradicija nogometa u Mostaru. Znači, počelo je sa Zrinjskim, sviđalo se to nekome ili ne.
Da dodam, Zrinjski je bio prvi klub u poratnoj BiH koji je u svojim redovima imao manje igrača naroda čiji predznak nosi, nego ostalih. Za Zrinjski su igrali ili igraju Joldić, Karadža, Bišćević..naši ponajbolji igrači Rajović i Žižović, Đurić...nitko od njih nije Hrvat. Još 2003. u ekipi su znala igrati tek dva Hrvata među prvih 11.
Prihvatite Zrinjski kao činjenicu i okrenimo se lopti.
Živjeli!
- GandalfSivi
@džetro
Ma nema, kako ti kazes sve cisto bratstvo i jedinstvo. Zao mi je sto moram pokvariti idilu sa dvije stvari. Prvo HŠK Zrinjski... Dakle ovo H po imenu, po definiciji deklarise klub kao jednonacionalni, sa igracima koji mogu biti i indijanci, sve dok donose srecu i veselje hrvatskome puku, a ostali mogu i navijati, ali nije bas neophodno. Drugo, stadion. Ne moze se praviti lud i pricati o sportu, dok god Velez igra u Vrapcicima pored svog (trenutno) otetog stadiona. Da se zapadna obala Mostara zeli okrenuti sportu, taj problem bi odavno bio rjesen.
Jebiga, meni je to sve jos uvijek nejasno. Ja navijam za klub za koji sam oduvijek navijao, koji igra na stadionu na kojem je uvijek igrao, koji nema nacionalnih predznaka ispred svog imena, gdje nije bitno kako se ko zove.
Moj grad, moj klub...
SARAJEVO
Ma nema, kako ti kazes sve cisto bratstvo i jedinstvo. Zao mi je sto moram pokvariti idilu sa dvije stvari. Prvo HŠK Zrinjski... Dakle ovo H po imenu, po definiciji deklarise klub kao jednonacionalni, sa igracima koji mogu biti i indijanci, sve dok donose srecu i veselje hrvatskome puku, a ostali mogu i navijati, ali nije bas neophodno. Drugo, stadion. Ne moze se praviti lud i pricati o sportu, dok god Velez igra u Vrapcicima pored svog (trenutno) otetog stadiona. Da se zapadna obala Mostara zeli okrenuti sportu, taj problem bi odavno bio rjesen.
Jebiga, meni je to sve jos uvijek nejasno. Ja navijam za klub za koji sam oduvijek navijao, koji igra na stadionu na kojem je uvijek igrao, koji nema nacionalnih predznaka ispred svog imena, gdje nije bitno kako se ko zove.
Moj grad, moj klub...
SARAJEVO
-
miki22
Gandalfe pojma nemaš o stvarima o kojima pričaš, da se Velež vrati pod Bijeli Brijag kažeš, pa više opstrukcija u tom pogledu dolazi sa strane onih koji predstavljaju Velež nego Zrinjski. Pa čovječe raspitaj se malo da Velež igra pod Bijelim Brijegom bio bi treća liga a ne premijer liga, nema ovdje pluvanja po sucima, protivničkim igračima, gledaoci udaljeni nema pritiska, a ono najvažnije nema navijača. Rukovodstvo Veleža naviklo je samo da kuka i da prosi pare, kakvo sažaljenje više, i ono para što skupe njihovi u upravi maznu, nije to moje mišljenje nego raspitaj se malo i po Istočnom Mostaru. Situacija u Mostaru je takva da većina eto i to je blaga procjena, ljudi navija za Zrinjski pa bilo tebi krivo ili ne ali tako je. Sponzori su na strani Zrinjskog pa ti plači, davali su oni i Veležu ali ko im je kriv što novac nemože doći do Veleža zbog njihovih kriminalaca.GandalfSivi wrote:@džetro
Moj grad, moj klub...
SARAJEVO