Pogresno si cuo. Ovo je bilo u ugovoru kod Husrefa a kod Vinka izbaceno. Takva politika Nama bila.Logovan wrote: ↑25/05/2021 22:15Meni je ovo ok i nemam zaista ništa protiv. Jebo trofeje ako ćeš ih kasnije iskihati i propasti k'o žeton, ali samo mi nešto nije jasno. Ako imaju ovakav stav, zašto su onda doveli Cmiljanića? Zašto su produžili ugovor Hodžiću? Zašto dovedeš jednog Sušića, a onda on završi na klupi pa čak bude i suspendovan? Zašto su kupili seate? Zašto nisu natjerali Marinovića da koristi mlade igrače? Mislim da su čak potvrdili da je Marinović imao u ugovoru da obezbijedi 10 hiljada minuta mladim igračima. Zašto ovo nije uradio? Zašto nema sankcije za Marinovića?turbofolk wrote: ↑25/05/2021 20:57 Ne znam je li se i jedan drugi klub u Bosni i Hercegovini ikad ovako otvorio prema javnosti kao F.K. Sarajevo danas. Meni priča uopšte nije bila bezvezna, nego baš smislena. Dobro rekoše i Hajrudin i Damir, bolje da budemo funansijski stabilan klub, nego da padnemo u neku finansijsku dubiozu jer smo, eto, po svaku cijenu morali bit prvaci. Po meni je Krste majstorski poentiro: Prije dvije sezone su takođe kasnile plate, al smo zapeli svi ko jedan, uzeli duplu i naplatili i plate i premije. I na kraju ove sezone sigurno nećemo ostati bez plata, al bez titule hoćemo.
![]()
![]()
Sve oni znaju, sve lijepo pričaju, znaju gdje su greške, a idu totalno kontra.Mislim nigdje veze.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- animus
#1601 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
last mohicans
#1602 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da, to je rečeno za Husrefa, pa kao VM to nije bilo naloženo. Ali se to ne bi ni spomenulo da novinari nisu pitali. Kod nekih stvari su se malo pogubili i kontradiktorno su djelovali njihovi odgovori, pogotovo ono što je Sabrina govorila. Ona je jedva čekala da prebacuje pitanja na Kasuma, hoš ti, hoš ti..i na bosanskom mora poraditi, pa jbt, od 2016 je u klubu, nije kineski, maternji ti je. Ali hajde, lingua lapsusi se daju oprostiti a neke greške koje se ponavljaju i ne baš. Meni ni dalje nije jasan njen odgovor na pitanje koja nam je strategija. Od pokušaja pravljenja igrača do kapitalaca koji će biti dio ekipe, trofeji, igrači, svašta je udrobila..Oni su se pokušali poduprijeti neke odgovore činjenicom da je privatnik vlasnik, da se kao on pita, a onda sami sebe pobijali da je dopustio previše demokratizacije. Ubijeđen sam da pojma nije imao za seate, velike plate igračima poput Tine, Peje i masu drugih stvari. Ono, novinari su ih dočekali, nisu mogli znati šta će ih pitati, pa su dosta stvari odgovorili direktno i iskreno, a kod nekih su se dobrano pogubili. Moj zaključak je da je Sabrina većinu stvari vodila, znala i odlučivala. Nisu oni svako malo zivkali Nama za svaku odluku, jer da jesu ne bi se desilo što se desilo.
-
Awakened
#1603 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Je li ovo znaci da je upad "navijaca" donio neke odgovore? Da li bi odrzali konferenciju bez tog pritiska? Znaci, kako malo (jaci) vjetar zapuse. Pogubljeni.
- Analiticarr
#1604 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo bih da pitam sta sada misle svi oni koji su me napadali kada sam navijao da izgubimo neke utakmice i da bi bilo dobro izgubimo cak i titulu? Vidite kako sada i vi polako saznajete neke stvari i u kolikim problemima se nalazimo a ima toga jos. Sad zamislite sta bi tek bilo da smo ostali prvi na tabeli i uzeli titulu. Za 3-4 godine mi bi dozivjeli sudbinu Celika.
I da, zna se ko je natjerao gospodina Nama na razmisljanje.
-
k4mi
#1605 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovaj sastav UO je novi i to su greske uradjene ranije.Logovan wrote: ↑25/05/2021 22:15Meni je ovo ok i nemam zaista ništa protiv. Jebo trofeje ako ćeš ih kasnije iskihati i propasti k'o žeton, ali samo mi nešto nije jasno. Ako imaju ovakav stav, zašto su onda doveli Cmiljanića? Zašto su produžili ugovor Hodžiću? Zašto dovedeš jednog Sušića, a onda on završi na klupi pa čak bude i suspendovan? Zašto su kupili seate? Zašto nisu natjerali Marinovića da koristi mlade igrače? Mislim da su čak potvrdili da je Marinović imao u ugovoru da obezbijedi 10 hiljada minuta mladim igračima. Zašto ovo nije uradio? Zašto nema sankcije za Marinovića?turbofolk wrote: ↑25/05/2021 20:57 Ne znam je li se i jedan drugi klub u Bosni i Hercegovini ikad ovako otvorio prema javnosti kao F.K. Sarajevo danas. Meni priča uopšte nije bila bezvezna, nego baš smislena. Dobro rekoše i Hajrudin i Damir, bolje da budemo funansijski stabilan klub, nego da padnemo u neku finansijsku dubiozu jer smo, eto, po svaku cijenu morali bit prvaci. Po meni je Krste majstorski poentiro: Prije dvije sezone su takođe kasnile plate, al smo zapeli svi ko jedan, uzeli duplu i naplatili i plate i premije. I na kraju ove sezone sigurno nećemo ostati bez plata, al bez titule hoćemo.
![]()
![]()
Sve oni znaju, sve lijepo pričaju, znaju gdje su greške, a idu totalno kontra.Mislim nigdje veze.
Nadam se da cemo uspjeti naci dobar balans izmedju pojacavanja prvog tima i forsiranja akademije.
Mada, Sabrina se cini kao najslabija karika i upitno je koliko ce bilo sta funkcionisati dok je ona tu.
- Dr. Kuca
#1606 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vala jucer puno suplje price. Direktorica sve zna i nista ne zna. Onaj Kasum demagog ala Konakovic, Selimovic. Puno price i "analiza" a nigdje rada i konkretnih koraka.
U sezoni dupla kruna se dobro radilo, bio pravi put, pa promjenili taj kurs kao zbog Nam-a. Fuj. Nadam se da to sto su igraci zadovoljni Uscuplicem da ne znaci da ce ostati na klupi, a ako jeste odosmo u kurac.
U sezoni dupla kruna se dobro radilo, bio pravi put, pa promjenili taj kurs kao zbog Nam-a. Fuj. Nadam se da to sto su igraci zadovoljni Uscuplicem da ne znaci da ce ostati na klupi, a ako jeste odosmo u kurac.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1607 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pored svih kritika za jucer, treba pohvaliti uskracivanje akreditacije govnima sa Faktora.
Ostalo nek' dobro razmisle sta ce i kako ce.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#1608 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
svaka cast za taj potezPitar sa Kariba wrote: ↑26/05/2021 09:04 Pored svih kritika za jucer, treba pohvaliti uskracivanje akreditacije govnima sa Faktora.![]()
-
1Namcor
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1610 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Probati iskoristiti ovo kod njih. Izgleda ni Zakaric nece igrati!
- ZonFon
#1611 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Napokon malo transparentnosti juce. Pola informacija koje su juce prezentovali su mogli reci i ranije i time sprijeciti bilo kakve ispade. Zao mi je sto se odstupilo od filozofije akademije i igranja mladih igraca u prvoj postavi. Nadam se da ce trenutni sastav uprave biti dovoljno mudar da se suprostavi samovolji Nama kako ne bi dugorocno mi ispastali.
Sretno našim momcima veceras
nadam se osvajanju kupa da makar malo ubijemo ovu gorcinu.
Sretno našim momcima veceras
-
Karikaturist
#1612 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jebala ih transparentnost. Da se oni pitaju ne bi nista rekli. Ali neko izgleda naredio da se postroje i eto kao otvore malo vrata kluba.
Ma gade mi se svi, fuj.
Ma gade mi se svi, fuj.
- Logovan
#1613 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izvinjavam se, mislio sam da se na mene odnosi.Pitar sa Kariba wrote: ↑25/05/2021 23:43 Ma znam @Logovan-i sta ti mislis. Pitam ove u i oko uprave. Koliko to treba para da se uspostavi balans akademci - borba za titulu?
Sad kao oni nisu imali dovoljno para i vremena ili jednostavno nemaju znanja i sposobnosti.
-
gold'n'brown
#1614 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni onaj Kasum izgleda kao ok lik, al Sabrina je nedorasla funkciji. Malo je komicno izgledalo kako joj on sugerise sta treba, a sta ne treba reci. Moguce da je ona puno bolja u toj nekoj pismenoj komunikaciji, ali ipak na toj poziciji ipak treba neko elokventniji ko ce moci precizno iznijeti svoje misljenje. Uglavnom mislim da nam predstoji cistka igrackog kadra i stvaranje novog tima. Vremena je malo, a mi nemamo ni sportskog direktora ni trenera koji trebaju sklapati novi tim. Nadam se da nece cekati do polovine juna da krenu sa konkretnim akcijama. Obzirom na okolnosti, mislim da bi Varesanovic bio optimalno rjesenje za trenera u ovom trenutku.
- tovarish
#1615 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vijest je izgleda obrisana1Namcor wrote: ↑26/05/2021 09:49 https://klix.ba/katastrofa-u-borcu-uoci ... -sarajevo/
Najednom danas 6 igraca povrijedjeno...![]()
-
1Namcor
#1616 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije, nego ovi vjerovatno imaju neku zastitu pa su umjesto r.a.p.o.r.t u link ubacili klix.tovarish wrote: ↑26/05/2021 11:15Vijest je izgleda obrisana1Namcor wrote: ↑26/05/2021 09:49 https://klix.ba/katastrofa-u-borcu-uoci ... -sarajevo/
Najednom danas 6 igraca povrijedjeno...![]()
-
jay_air
#1617 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta kaze Sabrina, dala otkaz ali joj odbili
sta, ona neki rob tu ne smije napustiti posao, mora raditi dozivotno tu hjoj mukice
a njoj plata ne kasni, to su ignorisali jel

sta, ona neki rob tu ne smije napustiti posao, mora raditi dozivotno tu hjoj mukice
-
jay_air
#1618 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
treba maternji jezik ne znagold'n'brown wrote: ↑26/05/2021 10:58 Meni onaj Kasum izgleda kao ok lik, al Sabrina je nedorasla funkciji. Malo je komicno izgledalo kako joj on sugerise sta treba, a sta ne treba reci. Moguce da je ona puno bolja u toj nekoj pismenoj komunikaciji, ali ipak na toj poziciji ipak treba neko elokventniji ko ce moci precizno iznijeti svoje misljenje. Uglavnom mislim da nam predstoji cistka igrackog kadra i stvaranje novog tima. Vremena je malo, a mi nemamo ni sportskog direktora ni trenera koji trebaju sklapati novi tim. Nadam se da nece cekati do polovine juna da krenu sa konkretnim akcijama. Obzirom na okolnosti, mislim da bi Varesanovic bio optimalno rjesenje za trenera u ovom trenutku.
ono kakva je u poslu i to mozemo do sutra, ali od 2016 si DIREKTORICA i u 2021 godini ti govoris "nakih...vaki...tuda"
da je dijete pa hajd, ali ovo je odrasla osoba jarane
-
foxlife
#1619 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
odakle je ona?jay_air wrote: ↑26/05/2021 12:01treba maternji jezik ne znagold'n'brown wrote: ↑26/05/2021 10:58 Meni onaj Kasum izgleda kao ok lik, al Sabrina je nedorasla funkciji. Malo je komicno izgledalo kako joj on sugerise sta treba, a sta ne treba reci. Moguce da je ona puno bolja u toj nekoj pismenoj komunikaciji, ali ipak na toj poziciji ipak treba neko elokventniji ko ce moci precizno iznijeti svoje misljenje. Uglavnom mislim da nam predstoji cistka igrackog kadra i stvaranje novog tima. Vremena je malo, a mi nemamo ni sportskog direktora ni trenera koji trebaju sklapati novi tim. Nadam se da nece cekati do polovine juna da krenu sa konkretnim akcijama. Obzirom na okolnosti, mislim da bi Varesanovic bio optimalno rjesenje za trenera u ovom trenutku.
ono kakva je u poslu i to mozemo do sutra, ali od 2016 si DIREKTORICA i u 2021 godini ti govoris "nakih...vaki...tuda"![]()
da je dijete pa hajd, ali ovo je odrasla osoba jarane![]()
mislim da mi u bih imamo vise narjecja pa tako i razlika izmedju tebe i nje
sjetite se one sto joj se javnost smijala kisla mi je glava i sl
da se osvrnem samo na klub i organizaciju
nam da je pametan i da mu je stalo do kluba 100% prvo sta bi trebao uraditi je stavljanje nekog koordinatora na celo kluba izmedju njega i direktora fudbala ili kako se vec pozicija zove
al da je taj direktor prvo stranac a onda da je kompetentan u tome sto radi i da postavi stvari ovako
petogodisnji plan
konkurenti za titulu al za prvu godinu konsolidacija tima
dovoditi igrace koji mogu konkurisati u prvi tim al da su besplatni a u medjuvremenu posloziti mladje kategorije
u akademiji neka taj talijan poslozi trenere i sve ostalo a rezultati ce doci
druga godina neka bude ista sa izuzetkom da se prvom timu prikljuci 1-2 omladinca
sve ovo za pocetak raditi dovodjenjem igraca na kojima bi mogli zaraditi
zavisno od napretka u petoj godini traziti npr da u prvom timu moraju biti 3 omladinca koji se mogu boriti za prvu postavu a nastaviti dovoditi pojacanja od kojih bi mogli profitirati i igracki i finansijski nakon prodaje
- Analiticarr
#1620 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakve to veze ima sa bilo cim u zivotu?jay_air wrote: ↑26/05/2021 12:01treba maternji jezik ne znagold'n'brown wrote: ↑26/05/2021 10:58 Meni onaj Kasum izgleda kao ok lik, al Sabrina je nedorasla funkciji. Malo je komicno izgledalo kako joj on sugerise sta treba, a sta ne treba reci. Moguce da je ona puno bolja u toj nekoj pismenoj komunikaciji, ali ipak na toj poziciji ipak treba neko elokventniji ko ce moci precizno iznijeti svoje misljenje. Uglavnom mislim da nam predstoji cistka igrackog kadra i stvaranje novog tima. Vremena je malo, a mi nemamo ni sportskog direktora ni trenera koji trebaju sklapati novi tim. Nadam se da nece cekati do polovine juna da krenu sa konkretnim akcijama. Obzirom na okolnosti, mislim da bi Varesanovic bio optimalno rjesenje za trenera u ovom trenutku.
ono kakva je u poslu i to mozemo do sutra, ali od 2016 si DIREKTORICA i u 2021 godini ti govoris "nakih...vaki...tuda"![]()
Ponudila ostavku koju Nam nije prihvatio.
-
jay_air
#1621 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ako se tebi daje otkaz ti napustis posao, nema tu prihvatio ovajAnaliticarr wrote: ↑26/05/2021 13:39Kakve to veze ima sa bilo cim u zivotu?jay_air wrote: ↑26/05/2021 12:01treba maternji jezik ne znagold'n'brown wrote: ↑26/05/2021 10:58 Meni onaj Kasum izgleda kao ok lik, al Sabrina je nedorasla funkciji. Malo je komicno izgledalo kako joj on sugerise sta treba, a sta ne treba reci. Moguce da je ona puno bolja u toj nekoj pismenoj komunikaciji, ali ipak na toj poziciji ipak treba neko elokventniji ko ce moci precizno iznijeti svoje misljenje. Uglavnom mislim da nam predstoji cistka igrackog kadra i stvaranje novog tima. Vremena je malo, a mi nemamo ni sportskog direktora ni trenera koji trebaju sklapati novi tim. Nadam se da nece cekati do polovine juna da krenu sa konkretnim akcijama. Obzirom na okolnosti, mislim da bi Varesanovic bio optimalno rjesenje za trenera u ovom trenutku.
Ponudila ostavku koju Nam nije prihvatio.
-
foxlife
#1622 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ostavka i otkaz nije isto
-
jay_air
#1623 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
pa oni su formulisali da nije zeljela da vodi funkciju da ne bi ko pricao da je ona kriva, to su njene rijeci
znaci imas direktoricu koja ne zna pricati i ne zeli da bude na funkciji i ocekujes napredak
znaci imas direktoricu koja ne zna pricati i ne zeli da bude na funkciji i ocekujes napredak
- Analiticarr
#1624 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ona to zeli ali je osjecala odgovornst i zbog toga je ponudila ostavku.
- vicious
#1625 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sto se tice jezika, koliko se sjecam ona je valjda dugo vani zivjela ili odrasla, pa valjda zato slabije govori bosanski.foxlife wrote: ↑26/05/2021 12:26odakle je ona?jay_air wrote: ↑26/05/2021 12:01treba maternji jezik ne znagold'n'brown wrote: ↑26/05/2021 10:58 Meni onaj Kasum izgleda kao ok lik, al Sabrina je nedorasla funkciji. Malo je komicno izgledalo kako joj on sugerise sta treba, a sta ne treba reci. Moguce da je ona puno bolja u toj nekoj pismenoj komunikaciji, ali ipak na toj poziciji ipak treba neko elokventniji ko ce moci precizno iznijeti svoje misljenje. Uglavnom mislim da nam predstoji cistka igrackog kadra i stvaranje novog tima. Vremena je malo, a mi nemamo ni sportskog direktora ni trenera koji trebaju sklapati novi tim. Nadam se da nece cekati do polovine juna da krenu sa konkretnim akcijama. Obzirom na okolnosti, mislim da bi Varesanovic bio optimalno rjesenje za trenera u ovom trenutku.
mislim da mi u bih imamo vise narjecja pa tako i razlika izmedju tebe i nje
sjetite se one sto joj se javnost smijala kisla mi je glava i sl
Mozda bi bolje bilo da na engleskom prica i da joj dovedu prevodioca
Ali hajde, jezik bi bio najmanji problem da je samo to u pitanju...