CRNA GORA

Locked
dr_Evil

#1601 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Capljina74

#1602 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

RunnerX wrote: 04/02/2020 12:11Policijska oklopna vozila koja su jutros viđena na ulazu u Podgoricu, vraćala su se sa redovne planske aktivnosti, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Snimak kolone oklopnih vozila kako se približavaju Podgorici objavljen je na Facebooku, uz komenatr da su došli iz pravca Nikšića.
Ono ko '92 kada su rezervisti dolazili iz CG na 'redovne aktivnosti'?
Ko je ovdije naivan? Preslikana vijest. A za sirinu prati sve sto pod ruku dodaje.

Kiki ti lijepo rece. Taj sto je veliki montenegrin, do Cacka je vec Srbin, kod Ljiga velikosrbin u Beogradu da veci ne moze biti!
RunnerX

#1603 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

Jadni mi, i sa tobom, i sa Kikijem.
dr_Evil

#1604 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Capljina74 wrote: 04/02/2020 13:28
RunnerX wrote: 04/02/2020 12:11Policijska oklopna vozila koja su jutros viđena na ulazu u Podgoricu, vraćala su se sa redovne planske aktivnosti, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Snimak kolone oklopnih vozila kako se približavaju Podgorici objavljen je na Facebooku, uz komenatr da su došli iz pravca Nikšića.
Ono ko '92 kada su rezervisti dolazili iz CG na 'redovne aktivnosti'?
Ko je ovdije naivan? Preslikana vijest. A za sirinu prati sve sto pod ruku dodaje.

Kiki ti lijepo rece. Taj sto je veliki montenegrin, do Cacka je vec Srbin, kod Ljiga velikosrbin u Beogradu da veci ne moze biti!
Jos se nismo dogovorili jesu li ti rezervisti bili crnogorci ili srbi po nacionalnosti.

Cisto da vidimo jel ista opasnost
Capljina74

#1605 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Zavisi na kojoj je koti i kojoj ruti... ali šenluk isti.
Dres presvuces na poluvremenu, a more i na cetvrtini... Sve po potrebi.
RunnerX

#1606 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

dr_Evil wrote: 04/02/2020 13:38Cisto da vidimo jel ista opasnost
Naravno da je opasnost, četiri transportera, stara po 40 godina, se vraćaju iz Nikšića. Naravno da je to po velikosrpskim medijima ogromna opasnost, jer kako će se goloruki nevini narod braniti od tog paklenog čelika koji bljuje vatru.
155_mm

#1607 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

ne ulazeci kako ce se ovo zavrsiti smatram da je milo u CG pokrenuo mozda najvazniji proces do sada u ovom vijeku od kojeg bi citav region mogao imati koristi.

moguce je da je NATO jednostavno prepoznao SPC kao najvecu opasnost za proces izlaska CG i NATO i vracanje u okrilje srbije tj. rusije.

iako vjerujem da kad bi se taj proces i pokrenuo u CG da bi iznenadno doslo do saznanja krsenja ljudskih prava bosnjaka u sandzaku da bi zapad morao da reagira. a nuspojava te zastite ljudskih prava bosnjaka u sandzaku bi bilo teritorijalno razdvajanje srbije i CG.
dr_Evil

#1608 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 04/02/2020 15:55 ne ulazeci kako ce se ovo zavrsiti smatram da je milo u CG pokrenuo mozda najvazniji proces do sada u ovom vijeku od kojeg bi citav region mogao imati koristi.

moguce je da je NATO jednostavno prepoznao SPC kao najvecu opasnost za proces izlaska CG i NATO i vracanje u okrilje srbije tj. rusije.

iako vjerujem da kad bi se taj proces i pokrenuo u CG da bi iznenadno doslo do saznanja krsenja ljudskih prava bosnjaka u sandzaku da bi zapad morao da reagira. a nuspojava te zastite ljudskih prava bosnjaka u sandzaku bi bilo teritorijalno razdvajanje srbije i CG.
Nista kao zastita muslimana u kini i myanmaru nedavno tokom genocida, nemoj dina ti da iskusavamo, bosnjaka u sanzdaku je premalo ostalo, a na pomoc bosne ne mogu racunati. Lako je tudjim gloginje mlatit - sto bi rekao narod kod nas.
155_mm

#1609 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

dzaba guslas. nikakva zastita muslimana nije u pitanju nego zastita vlastitih interesa od strane NATO pakta.

raspitaj se koji ambasadori u srbiji cine grupu "prijatelji sandzaka" prije nego zaguslas.
dr_Evil

#1610 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 04/02/2020 16:03 dzaba guslas. nikakva zastita muslimana nije u pitanju nego zastita vlastitih interesa od strane NATO pakta.

raspitaj se koji ambasadori u srbiji cine grupu "prijatelji sandzaka" prije nego zaguslas.
Guslaj ti do sutra, i pisi junacke pjesmu o ljutom boju preko tudjih ledja. Sad ce begovi da podrzavaju sandzak i nezavisnost, a kada je trebalo da se bori za sandzak protiv srba i turaka onda su se borili za svoje posjede i protiv pa za reforme kako vjetar puse.

Svoju cemo djecu u bec da se kurvaju, dok se dobri bosnjani da ginu, i onda cemo reci kako je bosnjak uvijek stajao uz svoje begove, pa kako ono rekosmo treba mlade na selo vratit, sta ce u gradu.

Da smo mi u interesu nato-a i eu davno bismo tamo usli, ne bi nas pustili ovoliko da se koprcamo, mogli su sve zavrsit iste godine kad je duduk potpisao NATO prije 10-15 godina. Ne brinem se ja za CG, milo bez obzira koliko je lopov za ove nase je izmislio patriotizam.
155_mm

#1611 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

nemoj da lazes i izmisljas da sam govorio o begovima i slanju necije djece u rat. ja sam govorio o strateskim interesima NATO u regionu. i oni odlucuju redosljed tealizacije svojih prioriteta.
dr_Evil

#1612 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 04/02/2020 16:23 nemoj da lazes i izmisljas da sam govorio o begovima i slanju necije djece u rat. ja sam govorio o strateskim interesima NATO u regionu. i oni odlucuju redosljed tealizacije svojih prioriteta.
pa covjece nisu dozvolili da se BiH oslobodi u ratu da ne bi nastala muslimanska drzava u europi, pa kud da stvaraju jos jednu u sandzaku. To meni nije zamislivo ni pod razno. Sandzak moze da postane neovisan jedino kad bi BiH bila dovoljno jaka da stane protiv Srbije, a sa danasnjim sastavom i ustavom to nije moguce. Jedino ekonomski, ali ni to nam ne ide u prilog, kako da pravimo drzavu kad se svi iselise, ja i ti prvi pa svi ostali
155_mm

#1613 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

@dr_Evil

oni su svoj ratni cilj postigli. a to je granica na drini. njima je to tad bilo dovoljno a drugo ih nije ni interesiralo.

a sto se tive "muslimanskih" drzava u europi. pa stvorili su kosovo. na svetoj hriscanskoj zemlji.
dr_Evil

#1614 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 04/02/2020 16:35 @dr_Evil

oni su svoj ratni cilj postigli. a to je granica na drini. njima je to tad bilo dovoljno a drugo ih nije ni interesiralo.

a sto se tive "muslimanskih" drzava u europi. pa stvorili su kosovo. na svetoj hriscanskoj zemlji.
Da sjecam se te granice kad sam nedavno nesto kupovao iz srbije, pa samo mahnuse preko mosta prodje kamion srbijanske tablice i masina niko nije ni pogledao, a meni na izlasku iz bosne i na ulasku u srbiju citavo auto prevrnuli.

Jeste ali zaboravljas historisjski odnos brace albanaca i amerikanaca, upravo su nakon velikog rata amerikanci imali uslov da se albanija napravi kao drzava, to je lobij star 200 godina. Bosnjaci su imali solidan lobij nastao od dijaspore poslije WWII (Da ne ulazimo u to), taj lobij se raspao. Ne znam ko ce doci na scenu da napravi novi.
155_mm

#1615 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

@dr_Evil

previse dajes sebi vaznosti. nisi ti bitan na toj granici nego na primjer onaj putinov glavni motociklista sto je vidio granicnu tablu BiH iz srbije. i otisao kuci malcice popisan.
dr_Evil

#1616 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 04/02/2020 16:49 @dr_Evil

previse dajes sebi vaznosti. nisi ti bitan na toj granici nego na primjer onaj putinov glavni motociklista sto je vidio granicnu tablu BiH iz srbije. i otisao kuci malcice popisan.
Ja sebi nimalo, nego tvrdim da je granica suplja kao sir i da nema kontrole nad njom. Ako sam ja kao niko mogao kupiti nesto sta kosta XXX, prevesti u veliko kamionu (ne ja, nego srbin od kojeg sam kupio) uci i ne platiti porez, onda ti je sve jasno.

Interes bosnjacke politike nije nato ni eu, kada se to desi ova citava garnitura mora u zatvor. Oni rade sve da nikad ne udjemo u te organizacije. Sto bi rekao balas, corisu lijevo dok se desnom krste.
NATO nema i neku potrebu da ima bosnu u sastavu, srbija je okruzena sa svih strana. Do nas je ipak
spreca

#1617 Re: CRNA GORA

Post by spreca »

dr_Evil wrote: 04/02/2020 16:40

Da sjecam se te granice kad sam nedavno nesto kupovao iz srbije, pa samo mahnuse preko mosta prodje kamion srbijanske tablice i masina niko nije ni pogledao, a meni na izlasku iz bosne i na ulasku u srbiju citavo auto prevrnuli.

Jeste ali zaboravljas historisjski odnos brace albanaca i amerikanaca, upravo su nakon velikog rata amerikanci imali uslov da se albanija napravi kao drzava, to je lobij star 200 godina. Bosnjaci su imali solidan lobij nastao od dijaspore poslije WWII (Da ne ulazimo u to), taj lobij se raspao. Ne znam ko ce doci na scenu da napravi novi.
Cini ti se za kamione ima kontrola odjeljeno od putnickog prometa ili ti hoces reci da u BiH ulazi ko kako hoce?...ja malo cesce prelazim granicu nego ti
dr_Evil

#1618 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

spreca wrote: 04/02/2020 16:54

Cini ti se za kamione ima kontrola odjeljeno od putnickog prometa ili ti hoces reci da u BiH ulazi ko kako hoce?...ja malo cesce prelazim granicu nego ti
Dobro pa sto ne platih porez i ne registrovah ulazak masine? Nisam rekao da ulazi ko hoce, nego samo podobni
155_mm

#1619 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

@dr_Evil

pa suplja je za tebe, migrante i ostali jad i bjedu. ali kad je dosao ruski PVO u beograd postala je jedna od najnadgledanijih na svijetu. NATO avioni je nisu ni sekunde ispustali iz oka.
spreca

#1620 Re: CRNA GORA

Post by spreca »

dr_Evil wrote: 04/02/2020 16:57
spreca wrote: 04/02/2020 16:54

Dobro pa sto ne platih porez i ne registrovah ulazak masine? Nisam rekao da ulazi ko hoce, nego samo podobni
Kakve masine?
dr_Evil

#1621 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 04/02/2020 16:59 @dr_Evil

pa suplja je za tebe, migrante i ostali jad i bjedu. ali kad je dosao ruski PVO u beograd postala je jedna od najnadgledanijih na svijetu. NATO avioni je nisu ni sekunde ispustali iz oka.
Posto ti sjedis u stabu NATO-a pa to znas.

Necu vise o ovome, kad BiH udje u NATO onda cu se pouzdati u njih, do tada samo u svoje kljuse. Pun kofer laznih prijatelja i dobrocinitelja, a ni kolektori za kanalizaciju ne rade kako treba.
155_mm

#1622 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

@dr_Evil
ne treba biti u NATO stabu da bi se vidjele "osmice" jednog od NATO aviona iznad BiH tih dana.
sto se tice svog kljuseta i na tome se radi. jedno od njih su na primjer VLAP projektili iz PRETIS-a.
dr_Evil

#1623 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 04/02/2020 17:13 @dr_Evil
ne treba biti u NATO stabu da bi se vidjele "osmice" jednog od NATO aviona iznad BiH tih dana.
sto se tice svog kljuseta i na tome se radi. jedno od njih su na primjer VLAP projektili iz PRETIS-a.
Znas da podrzavam svaki industriju i BiH a posebno NI, kad odem u igman bude mi puno srce (a bio sam makar 10 puta). Oko toga se ne raspravljamo.

Bio, bio, mozda da zastiti svoje clanice. A usput valja malo i snimit opremu. Da zastiti nas??-daj boze. Nisam ga vidio, a vjerovatno ne bih ni paznju obratio
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1624 Re: CRNA GORA

Post by Hame_ »

Mogul ja? (vidim rusofili i rusija se ušutili ko pičkice kad je zemlja u NATO)

Saće rusija iskoristit ovo i uletit na Kosovo ko na Krim i spasit četalje.

Velika šakovska tabla govori da je ovo u stvari početak nečega :mrgreen:
DonieBrasco

#1625 Re: CRNA GORA

Post by DonieBrasco »

Nemojte mislit da srbi ne bi na mig rusa napravili sranje u CG, Kosovu pa i kod nas.
Locked